Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teljesítmény túrák 2005

- - - - -

  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,889 posts
volt két cimbim is.
az egyik 9 a másik 11 óra alatt futotta/gyalogolta le a 65öt.
egyszerûen ennyit mondtak: poszteridõ volt.
az egyik másnap reggel melózni ment reggel 7re utánna meg úszni a másik pedig futni Ómassa-Bánkút-Vadászvölgy-Ómassát.
ezek állatok.
az idõrõl még csak annyit hogy pének este Miskolcon és Bükkszenten viharos szél fújt. Bükkszenten leszaggatta a felsõvezetéket. sötétben volt az egész falu este. a szél úgy összefújta a havat hogy a László-Kereszti út járhatatlan volt kocsival.

gart gabi neked is és minden teljesítõnek.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.


#2
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6,707 posts
II. epizód.

Szal, mire kiröhögték masgukat rajtam az emberek, elképzelve, hogy megyek majd le Tarkõrõl, összeszedtem magam, s elindultam tovább. Valahogy, kezdett húlni a levegõ, s ez jót tett a hónak is tekerhetõség szempontjából!! Mire próbáltam valamiféle Öveges professzori rímet erre találni, már megin' nyakamban a bicóval, enyhe sötétbe hajlott délutánnal, vonszoltam magam Tarkõre két kollega társaságában. Egész jól ment, úgy látszik, ezen a túrán a bánkut a nagy vízválasztó, mint a teknõdöknél, aki eljut a fészekbõl az óceánig, az már egész jó sansszal rendelkezik.
Tarkõ csodálatos volt!!! Csillagfényes éjszaka körvonalazódott ki, a lebukó nap vörös nyomaival még itt-ott, Felsõtárkány, Eger teljes éji pompában, bár a Nagy eged még sokat sejtetõen nyúlt bele a képbe. Fellámpáztam magam, nyereg lejjebb, mint s haccóljon!
Ha holnap ujra mennék, akkor emiatt a szakasz miatt tenném!!
Gyalogosok által taposott ösvényt semmibe véve, csapattam lefelé, itt-ott megelõzve
erõs melankóliával küszködõ gyalogokat. Arcomon széles vigyor, a fék is fog, lámpa is van, mi kell még??? Ez az érzés kitartott Hereg réten át egész Tamás kutig, ahol tes/zsíroskenyár natürlich.
Némi hátonhuzás után kezdõdött, majd a zöld gerzsényházig, a török út, a maga jóóó kis szolid lankásaival. BASZOTT JÓ!! Nagyon konkrét sebességgel tudztam csapatni, a hó -pedig semmivel sem volt kevesebb szvsz, mint bszentkereszt felé, mégsem akadályozott. kurva nagyokat lehetett csúsztatni, úgy éreztem hozzám képest az öreg juha kankunen lópénisz józsef, a finn ralin. itt már tudtam felfelé!!!! is kerékpárolni, ami eddig szinte ujdonságszámba ment.
Ez már ismerõs terep, kövesdi kilátó után tudtam, baj nem érhet,csak be kell esnem Várkutra.
s lõn.
Ez ism egvan.
Ekkora már elég sok elgémberedett arcot láttam, devalahogy nekem felhõtlen jókedvem volt.
Fõként, azután, hogy ismeretséget kötöttem a helyi büféssel /Várkuti Robi/ egy 50es kicsit kapatos csikánóval, s egyööt megittuk a szûk liter borát. Grátisz! Mondta, ha erre járok, mindenképp' ugorjak be, mert ilyen hülyét még nem látott, aki "utcai cipõben" /fekete nájki tornacipõ, de õ a belehuzott szatyorról mit sem sejtett. :-)/
s eliszogatunk.
Ezek után már hazai pályán, kellõ bátorsággal felvértezve / noszvaji vörös/
griffmadárként csapattam/dudáltam a gyalogos társaknak a Nagy eged felé.
Itt már szinte végig tekerhetõ volt a játék, a gyalogok megcsodálták a lámpámat, én meg danszki hajógyári munkást megszégyenítõ ivet huzva az éjszakában száguldottam
ujra kankkunen hiábavaló tréningautózásain mosolyogva.
Nagy Eged lefelé a széles szekérút nem volt fagyva hál' istennek igy fék nélkülestem le a kanyarig, ahol a régi piros rávezet a NAGY KEDVENCRE:
a Kis Keskeny Köves Kanyargós Kurvaszûkre. Mindezt faszán havasan!!
Hazudnék, ha azt mondanám, nem erre vártam egész nap!!! JEEEEE!
Leérve az ösvényrõl, még némi mókuskerék fogadott az aszfaltig majd ujabb aszfatos száguldás /donát utca/ s városbli két három kanyar, s már kezemben is volt a forralt bor:
Óra állj.
21:57!!
A célban mondta a czégé zoltán, hogy nem hitte volna, hogy mégis csak beadom bicóval, egy másik srác jelentkezett, de az idõjárás miatt visszaadta a nevezését.
hát ennyi.

tanulságok:
-Igen, anya, kellett volna a kamásli /ááá. nem kell baszki , bicón csak beleizzadok.../
viszont 3-4 óra mulva a jéggé fagyott külsõ fari már egész jól ellátta szerepét.

-igen, ha Vféked van, s télleg meg kell állni vmiért az aljában, akkor kicsit huzigálni kell, hogy kiengedjen, utána 10 percig megin' jó!! semmi pánik. De ez nem volt gond, a hó miatt még Tarkõrõl lefele sem.
-Igen, SOKKAL több víz kell, mint nyáron!! Hiába rágtam a havat...
-Kaffa gumi kell, nem biztos, hogy kurva drága. A nagyszöges sztem felejtõs, mer'ha felszedi az avart, az a szopás. Vagy levagodsod a 2-3 mm-re, de akor meg a sima hóban sokkal beljebb nem vagy, max, a fossá taposotton, vagy jégen. Na, EZEK itt kevesen voltak.
Vettem egy DURO-t vagy mit, hátra-királyság- elõl, meg a szokásos panarászer szmók.
megszokott királyság.
-Gondolom, patentpedál is felejtõs-Tarkõn billegés- de ez engem nem paráztatott, mer az alapból sem vala.
-kell a kurva jó lámpa!!! Ezek az "olcsóbb" petzl-k s társaik...háááát... soványak.
Mindenki irigyelte az enyémet. persze a 2,5kg-s ólomakksit nem reklámoztam. De az élmény nagykirályság vele! Ha belegondolok, hogy a gyalogos fejlámpámmal bénabéláztam volna.. még mindig ott értelmetlenkednék.


Jólvan, már abbahagyom.
Remélem, jövõre lesz társam is ezen a són!

szabadság elvtársak!

#3
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6,707 posts
Brúsz elvtársnak:
No, voltam a tortúrán, waze!!

nagykirályság volt, fõleg, hogy napok óta pislogtam a webkamerát Bánkútról / 1cm hó napook óta../
mire szombat reggelre leesett 10 cm úgy nagy általánosságban a Bükk egész területén. De reggelre vakíítóan ragyogó kék ég, némi hóval itt-ott Miskócon.
Szal 9:15 kor indultam el- hagy tapodják a népek elõttem a fényes össchweint kifele.
Némi módosítással kezdõdött a muri, megkerültük a bányát jobbról, ennyi. állítólag elérték a kitermeléssel a gerincet, ahol megy a piros jelzés. Nem is volt semmi gond a tekerhetõséggel sem, minden képeslapszerûen pozitívan indult vidáman bólogattam az okos bácsinak, aki tájolóval a kezében próbálta megmagyarázni nekem mellõlem 20m-rõl, hogy rosszfele megyek. Aztán sikerült egy jelzésre mutatva meggyõznöm, hogy értékelje át nézeteit. A Bükkszentkereszt elõtti szopatós rész most még barátibbnak tûnt, fõleg, hogy a hátamon kellett nyüzgélni a kerékpárom. Akkor már valami azt súgta, hogy nem az utolsó eset...Viszont, sikerült kidolgoznom a " felkapomahátamralazánoszt'szaladok" VK futamokon látott móccert: Felsõcsõ nyaknál, balkéz nyeregorr fog, jobbkéz felsõcsõ eleje fog. így egész kibírható, mint 20 év szibériában, vagy ahogy a vicc mondja, csak akkor fáj, ha mély levegõt veszek.
De akilátás Miskócra kárpótolt. Gyors nyaktörõ száguldás a faluba, elismerõ hujjogások /asszta, vigggyyázz gyerrrek!/, s a szokott helyen már kortyoltam is a teámat. Némi szervíz után- egy alattomos tuskó letépte a klipszem, s a földre vetett-
iszkoltam is tovább.
A nap legundorítóbb szakasz következett,sugaró, rejtek- avagy az undorító sárga jelzés- egész Bánkutig. GYÖTRELEM. A gyalogosok vidáman biztattak, mosolyogtak, egy tájfutó kollega megkérdzte: " nem érzed úgy, hogy jól megszopattad magad? költõi kérdésére csak vigyorogtam, s elhatároztam, Bánkuton kiszállok. A II. magyar hadtest gyötrelmét átélve sikerült néha-néha 10-10m-t két kerérken megtennem. Valószinüleg olyan szánalmas látványt nyujtva, hogy ultrasztoikus zen buddhisták is könnyekre fakadtak volna tõlem. Kecskeláb rétnél a zöld jelzsé sem vigasztalt meg, mivel láttam, hogy ahol be kellene vetnem magam a fenyvesbe, ott elõttem mindösszesen mintegy max. 3-4 ember!!! tette meg, így én is aszfaltot szavaztam, megrémülve a dehidratálódástól sörbarna folton a hóban. Bánkutnál kiszállok 2.
Vér, veríték árán elvonszoltam magam Bánkutig, ahol mentálisan/fizikálisan sikerült feltöltenem magam, s elkezdtem játszani a gondolattal, mégse adom fel!!

#4
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6,707 posts
húú, arra emléxem, szeeegény mamikák a síbotjukkal csak ugy zupáltak elfele a jeges úton, lefelé a faluba... remélem, idén nem lesz ilyen fagy, báár.. fene tudja.

#5
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,889 posts
tortúra
2 éve csak fagy volt. bükkszent felett tiszta jég volt az út.
tavaly hó volt de olvadt és köd volt. vicces volt. kiraktam a parkolótól a csurgói házig a jelzést és egy óra múlva mire jöttek az emberek a jelzésbõl kiázott a festék. semmit nem lehetett belõle látni max. a szines havat.
igen a jó futók 7-8 óra alatt mennek. cimbi 9 órán belül ment.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.


#6
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6,707 posts
tortúra:
elég ütõs szokik lenni, én még nem értem be 14 óra alatt, ha jól emléxem.
A tavalyi futófazon vmi 7 óra egynéhány perc alatt abszolválta.
Nem rossz, rám -reggel 6-7 körüli indulással- Tamáskutnál /Heregrét után/ szokott sötétedni.
De most ha nem esik nagy hó bicóval megyek.

#7
SeeLee

SeeLee

    vendég

  • fórumtag
  • 90 posts
Holnap mi megnézzük a Börzsönyi vulkántúrát futva. Úgy néz ki a hózáport megússzuk, egyedül ez okozhat gondot.
"Mit életünkben teszünk, az örökké valóban visszhangzik"

#8
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,889 posts
A tortúra nagy 65 Egerig de ki lehet szállni Bánkútnál. 30-35km. ha korán indulsz még világosban érsz Bánkútra. valahol Tar-kõnél fog rádsötétedni.
2 éve 9kor indultunk és 3 felé értünk Bánkútra. de utánna örültem hogy hazamegyek.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.


#9
xian

xian

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
kegyetlen lehet. gondolom több mint tíz óra megcsinálni. sötétben menõsjövõs...

Tetszene, de meg sem tudom saccolni milyen lehet 65 km gyalogosan...

...pl. egy Apátság (Bélapátfalva)-Õr-kõ-Pes-kõ-Cserepes-kõ-Istállóskõ-Szalajka völgy-Fabódé, sok sör túrához képest.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers


#10
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6,707 posts
http://ttt.tr.hu/nap...tura.php?id=441

gyalogos, de egész jó. fõleg, hogy ilyenkor már ubiszezon van, szinte.

egyebek:

www.emoc.hu

#11
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 posts
Akkor köszöntelek közöttünk! Gyere át a forumunkra egy bemutatkozásra.

#12
cozmo

cozmo

    vendég

  • fórumtag
  • 46 posts
[quote name='potty']Sajna nekem nem sikerült a részvétel családi okokból kifolyólag, de pajtásaim (gruppisok) voltak és szépeket meséltek. Cozmo: a két lány közül a világos Merida mezes hölgy Vixike , az úr a fényképen Friczy,mindketten gruppetosok. A másik hölgyet nem ismerem. Gratula a teljesítményhez.[/QUOTE

Akkor Vixike volt az egyik, a másik nincs a képen... ha jól emlékszem Andi volt.
Már én is gruppetto-s vagyokPosted Image

#13
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 posts
Sajna nekem nem sikerült a részvétel családi okokból kifolyólag, de pajtásaim (gruppisok) voltak és szépeket meséltek. Cozmo: a két lány közül a világos Merida mezes hölgy Vixike , az úr a fényképen Friczy,mindketten gruppetosok. A másik hölgyet nem ismerem. Gratula a teljesítményhez.

#14
cozmo

cozmo

    vendég

  • fórumtag
  • 46 posts

Tehát a bruttó idõ 4 1/2 óra, a nettó 4 körül? Az bizony jó, fõleg montival és elõszörre. Arról nem is szólva, hogy valójában ez nem verseny. Bár akkor is jó, ha mentálisan is készülünk rá, pl. elõzõ napi alvással és pihenéssel. Mindkét táv valamivel kevesebb volt, ezek csak közelítõ értékek. A hegy mindig nehezebb ha a táv vége felé jön és még akkor is óvatosan kell kezdeni a hegymenetet, ha az ember jól érzi magát, elég hirtelen is tud jönni a fejreállás, görcs, stb.


Ehe...olvastad mennyit aludtam, elõtte és mennyit készûltem ráPosted Image
a weblapomon elolvashatod a kis monológom a galériámban Posted Image
Ja és köszi a gratulációtPosted Image

Szóval ki tekerte még le rajtunk kívûl a 120-at???Posted Image

#15
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2,531 posts
Elindult az újabb kör a BikeMagForumTeam-es mezigények összegyûjtésére. Nézzetek be ide: http://forum.bikemag...24&page=2&pp=10

#16
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1,247 posts
Tehát a bruttó idõ 4 1/2 óra, a nettó 4 körül? Az bizony jó, fõleg montival és elõszörre. Arról nem is szólva, hogy valójában ez nem verseny. Bár akkor is jó, ha mentálisan is készülünk rá, pl. elõzõ napi alvással és pihenéssel. Mindkét táv valamivel kevesebb volt, ezek csak közelítõ értékek. A hegy mindig nehezebb ha a táv vége felé jön és még akkor is óvatosan kell kezdeni a hegymenetet, ha az ember jól érzi magát, elég hirtelen is tud jönni a fejreállás, görcs, stb.

#17
cozmo

cozmo

    vendég

  • fórumtag
  • 46 posts
Nekem is életem elsõ hivatalos túrája volt.

Elõbbi rekordom: 1 nap alatt 135km

De most 120km-t közel 4és fél óra alatt, és fél óra pihenéssel

Én szerencsésen összeálltam két lánnyal akik nagyon keményen nyomták (átlag 30km/h) Felváltva húztuk egymást a hegyekig. Ott nem bírtam tovább, mivel túra elõtti 3 óra alvás után nem voltam a teljesítményem magaslatán

Ezúton köszönöm nekik az együttmûködést!!

#18
Lentkerekesgumicsizma

Lentkerekesgumicsizma

    újonc

  • fórumtag
  • 3 posts
Életem elsõ teljesítménytúrája.
Nem rég kezdtem tekerni, így csak a 70 kilóméteresre neveztem. Bár 8:30-kor indultam sikerült elbénázom a rajtot és így lemaradtam a bolytól, de így is volt kivel mennem. Így legalább tudtam néha szélárnyékba menni és "pihenni".
Érdekes, hogy 60 Km-t mértem (pedig 70-re van kiírva).

#19
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1,247 posts
Én is voltam (Trek2300-assal), jó kis tempó volt, idõnként versenyfeelinggel. Hûvös, de jó idõ, kis szél, összetartó elsõ kis boly alakult ki, megvártuk egymást a frissitõknél, nem úgy mint több más TT-n. Az Esztergom utáni, pilisi emelkedõn aztán elérkezett az igazság pillanata, a kis, vékony srácot (bocs! nevét elfelejtettem) azután már csak a célban láttuk (19-20 km/h-val közlekedett végig az emelkedõn), nálam a görccsel való "alkudozással" telt a hegymenet. Jó ellátás (2 csoki, a végén 1 kis hamburger, üdítõ, mondjuk az ellenõrzõpontoknál obligát körömlakk-folyadékot felválthatná valami egyéB) volt. Emléklappal, egy nagyon szép, fényképes kitûzõvel honorálták teljesítményünket.

#20
cozmo

cozmo

    vendég

  • fórumtag
  • 46 posts
Na volt valaki innen??
Én voltam...
Képek a galériámban a honlapomon Posted Image