Jelentkezz be Regisztrálj
Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok
Posted 2011. February 16. - 22:15
Ráadásul;
-jó pénzért elmegyek kiállításokra, ahol sokszor a kereskedõknek csak a fele jelenik meg, természetesen helyben és/vagy kedvezménnyel vásárolni legtöbbször nem lehet.
-rakás pénzt költök/költöttem szaklapokra, amiket pont õk vágnak haza (2001-ben vettem elõször kerékpáros újságot, 10 év alatt talán, ha egy-két tucat valóban objektív, tartalmas és õszinte cikket olvastam, ami túlmutatott egy kicsikét csicsázott reklám szintjén)."
Ez is érdekes felvetés: persze kritizálni mindig lehet, van aki jól, van aki rosszul csinálja amit csinál, de én nem csak az itthoni kereskedõkre ,kiállításokra gondoltam, hanem ágy általában, ahol ez a rendszer mûködik/mûködött.. A kiállításra nyilván az fog kimenni kiállítóként, akinek ez kifizetõdik, ugyanúgy, ahogy Te is csak akkor mész ki látogatóként x ezer forintért, ha megéri kimenned (vagy elsõre bebukod, de akkor másodszorra már biztos nem mész ki).
Egyébként kik azok az õk, akik hazavágják az újságot? Az újság is csak egy vállalkozás, ebbõl akar megélni, ezért pénzt kér a tesztekért is. Ha megélne csak a hirdetésbõl, és nem pénzért tesztelne, akkor gondolom lehetne objektívebb... ( De lehet, hogy én gondolom rosszul)
Szerintem ez egyébként mindenhol így mûködik, nézz meg egy motoros/autós újságot, vagy egy Vogue-ot...
Posted 2011. February 16. - 21:57
mondjuk errõl szól az eu
és mivel nincsen itthon shimano gyárunk, ezért nekünk vevõknek tökmindegy, hpgy a neten ki által fnansízrozott hirdetést olvasunk, és amúgy is csak távolkeleti gyártású cuccokról beszélünk
itt akinek szar az a pár kereskedõ, de vígaszt jelent, hogy az on-line shop már csak olyan mûfaj, hogy innen is lehet küldeni angilába
Persze hogy mindegy,ezt nem is vitatom, csak megjegyeztem ,hogy valószínüleg nem sokáig finanszíroznak olyan hirdetést, stb.-t, amibõl nincs már hasznuk...
Posted 2011. February 16. - 17:27
- Jópénzért kiviszi a kiállításra a cuccokat, hogy meg is tudd nézni/tapizni,
-az újdonságokat szintén nem kevés pénzért (!) "bemutatja,letesztelteti" a szaklapokban,
-esetleg még szponzorálja a kedvenc hazai versenyzõdet, reklámokra költ, hogy mindig a szemed elõtt legyen, hogy mi a legfa..ább..."
Ez érdekes felvetés. Szerintem a forgalmazó ezeket a dolgokat beépíti a termékei árába, és akkor is kifizetem, ha nincs rá szükségem.
Ráadásul;
-jó pénzért elmegyek kiállításokra, ahol sokszor a kereskedõknek csak a fele jelenik meg, természetesen helyben és/vagy kedvezménnyel vásárolni legtöbbször nem lehet.
-rakás pénzt költök/költöttem szaklapokra, amiket pont õk vágnak haza (2001-ben vettem elõször kerékpáros újságot, 10 év alatt talán, ha egy-két tucat valóban objektív, tartalmas és õszinte cikket olvastam, ami túlmutatott egy kicsikét csicsázott reklám szintjén).
Baromi egyszerû a képlet, mindenki önzõ módon a saját javát tartja szem elõtt, ami érthetõ. De végül csak a kereskedõ van a júzerért, és nem fordítva. Ha valaki nem bírja az árversenyt, találjon ki mást, amivel megfogja a vevõt (kiszolgálás, szaktudás, rugalmasság, stb). Ha ez sem megy, akkor meg függöny le, és jöjjön egy életképesebb!
Posted 2011. February 16. - 16:32
Persze, de reklámra, kiállításra nem csak a német forgalmazó költ, hanem a magyar, a bosnyák és a lengyel is. Mégis a némettõl vásárol az online shop..
mondjuk errõl szól az eu
és mivel nincsen itthon shimano gyárunk, ezért nekünk vevõknek tökmindegy, hpgy a neten ki által fnansízrozott hirdetést olvasunk, és amúgy is csak távolkeleti gyártású cuccokról beszélünk
itt akinek szar az a pár kereskedõ, de vígaszt jelent, hogy az on-line shop már csak olyan mûfaj, hogy innen is lehet küldeni angilába
Posted 2011. February 16. - 14:56
Posted 2011. February 16. - 12:54
Posted 2011. February 16. - 12:31
Posted 2011. February 16. - 12:21
Csak pár gondolat - mert annyira szerteágazó és bonyolult a kérdés, hogy egy kisebb könyvet is meg tudnék tölteni a véleményemmel - az "ügy" kapcsán.
Vélhetõen azért a CRC-t találták meg, mert egyrészt a legnagyobb, másrészt nem csinál olyat, hogy adott márkát bizonyos országba/országokba nem szállít, arra való hivatkozással, hogy annak a márkának a célországban van hivatalos forgalmazója. Ez utóbbi álláspontot el is lehet fogadni, meg nem is.
Erre nagyon jó példa egy pár hónappal ezelõtti rendelés: Adott egy bizonyos márkájú és típusú sárvédõ. A márkának van hazai forgalmazója, nála azonban nincs a keresett darab és nem is akarnak behozni, mert szerintük nincs rá kereslet. Megrendelnénk a Wiggle-tõl, mert náluk persze van, és egyébként is rendelnénk tõlük, de a kívánt márka termékeit Magyarországra nem szállítják (ki tudod választani, de a kosárba már nem lehet berakni). Sajnos hiába érvelünk nekik a problémánkkal, nem változtatnak álláspontjukon. Érthetõ, valószínûleg erre kötelezi õket a márkával vagy annak angliai forgalmazójával kötött szerzõdésük. Mit tegyünk? Nézzük meg a CRC-t! Van náluk is. Megrendelhetõ, leszállítható kis hazánkba? Természetesen. Ergó, meg is rendeltük tõlük.
Természetesen sok érvet fel lehet sorakoztatni az ügyben pro és kontra, de általános igazságot nem lehet tenni, mert mindkét oldal nagyjából egyenlõ erõkkel tud felsorakozni a vitában. És ekkor a vásárlónak kell döntenie, õ pedig a saját érdekeit fogja nézni, vagyis rendelni fog a CRC-tõl, mert neki ez a jó.
Nekem kicsit olyan érzésem van, hogy az egész ügy mélyén ott motoszkál a "savanyú a szõlõ" gondolat. Meg lehet nézni, hogy mikor, hol és hogyan indult a CRC. Mindenki elõtt nyitottak a lehetõségek, lehet utánuk csinálni.
A Shimano-t nem érdemes kihegyezni a CRC vonatkozásában, mert a szigetországban úgy általában drága ez a márka.
Egyetértek azzal, hogy errõl heteket lehetne vitázni, és nyilván a végeredmény is egyértelmû, miszerint a vásárló mindig onnan fog vásárolni ahol olcsóbb...
DE! A "savanyú a szõlõ" gondolat mellé hadd jegyezzem meg: Bizonyos vonatkozásban jogos ez az érzés, ugyanis a másik oldalról nézve a hagyományos kereskedõi hálózat kikaparja magának a gesztenyét és a hasznot az on-line shop zsebeli be,ahogy azt a cikkben is említették:
-a forgalmazó ugyanis nem kevés pénzt költ arra, hogy Te, a bringás jól tájékozott légy:
- Jópénzért kiviszi a kiállításra a cuccokat, hogy meg is tudd nézni/tapizni,
-az újdonságokat szintén nem kevés pénzért (!) "bemutatja,letesztelteti" a szaklapokban,
-esetleg még szponzorálja a kedvenc hazai versenyzõdet, reklámokra költ, hogy mindig a szemed elõtt legyen, hogy mi a legfa..ább...
Egyébként valamilyen módon szerintem a piac kialakítja, hogy hogyan is tud tovább mûködni a rendszer, a jelenlegi formájában nem hinném.
Pl. gondoljatok bele, ha hirtelen nem jelenne meg semmilyen teszt/ bemutató, nem lennének kiállítások,stb, amit jelenleg többnyire a forgalmazók finanszíroznak akkor
A: hülyék maradnánk, mert nem tudjuk mi van, mi nincs, mi jó/ mi nem jó...
B: Web-shop is el kezd költeni ilyesmire, de akkor már nem lesz akkora az ár elõny... (igaz akkor már nem lesznek hagyományos boltok, tehát nem lehetne mihez viszonyítani)
Tudom, vég nélküli ez a vita, de szerintem ez is hozzá tartozik a teljes képhez. A félreértések elkerülése végett egyébként nem a webshop-ok ellen vagyok-éppen villa vásárlás elõtt állok és nem vagyok a saját pénzem ellensége..
/ Még egy gondolat: Ha villanyoznák a herénket, azt hiszem mindannyian beismernénk, hogy fikáztuk már a Magyarországi multikat, aztán elmentünk a "madaras teszkóba" bevásárolni a kínai fokhagymát meg a német virslit. Aztán persze szomorúan konstatáljuk, hogy nem tudunk leugrani a sarki boltba zsemléért, mert bezárt../
Posted 2011. February 15. - 16:01
Posted 2011. February 15. - 15:50
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2011. February 10. - 21:25
Posted 2011. February 05. - 17:48
Posted 2011. February 05. - 17:45
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. February 05. - 17:40
...En tudok olyan boltot ami akkora mint egy panellakas konyhaja, nincs honlapjuk, de csak £1000+ bicikliket arulnak. Kicsit tulzsufolt, kicsit eklektikus, egyaltalan nem modern, de olyan szolgaltatast kapsz hogy soha nem akarsz mashova menni. Nomost ennel egyszerubb szarni a vevore, aztan hibaztatni a CRC-t.
Errõl - nem tudom miért - rögtön az jutott az eszembe, hogy a londoni Harrods-ban is van kerékpár szaküzlet:D
Posted 2011. February 05. - 17:36
Nekem kicsit olyan érzésem van, hogy az egész ügy mélyén ott motoszkál a "savanyú a szõlõ" gondolat. Meg lehet nézni, hogy mikor, hol és hogyan indult a CRC. Mindenki elõtt nyitottak a lehetõségek, lehet utánuk csinálni.
par napja olvastam en is a linkelt oldalt, total ez jutott eszembe. ha nem megy egy bolt az nem csak azert van mert a CRC-rol olcsobb a termek. Egy boltnak mas miatt is vonzonak kell lennie. En tudok olyan boltot ami akkora mint egy panellakas konyhaja, nincs honlapjuk, de csak £1000+ bicikliket arulnak. Kicsit tulzsufolt, kicsit eklektikus, egyaltalan nem modern, de olyan szolgaltatast kapsz hogy soha nem akarsz mashova menni. Nomost ennel egyszerubb szarni a vevore, aztan hibaztatni a CRC-t.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. February 05. - 16:56
Ja persze, ha az egész gyárat elviszik kínába az nem probléma. De ha a japók által kínában gyártott cuccot angliából rendeled, akkor meg sírnak a helyi kereskedõk, és a vásárlót hibáztatják, hogy felkopik az álluk. Ugyan már.... inkább tessék menni gobalizáció ellenes tüntetésre.
Posted 2011. February 05. - 16:26
A shimano cuccaik valóban nincsenek jó árban. A németeknél viszont elképesztõ árakon lehet kapni. Akkor miért anti-crc a mozgalom? Miért nem Antiolcsóonlineshopok mozgalom? A crc tényleg nem egy jó hely ha nem akciósan vásárolsz. Sõt, ha nem fontban kapod a fizud (de lehet akkor is:-) drágának mondanám. De valahogy mégis lassan a 20. csomagnál járunk az elmúlt 2 év alatt (barátikörileg).
Csak pár gondolat - mert annyira szerteágazó és bonyolult a kérdés, hogy egy kisebb könyvet is meg tudnék tölteni a véleményemmel - az "ügy" kapcsán.
Vélhetõen azért a CRC-t találták meg, mert egyrészt a legnagyobb, másrészt nem csinál olyat, hogy adott márkát bizonyos országba/országokba nem szállít, arra való hivatkozással, hogy annak a márkának a célországban van hivatalos forgalmazója. Ez utóbbi álláspontot el is lehet fogadni, meg nem is.
Erre nagyon jó példa egy pár hónappal ezelõtti rendelés: Adott egy bizonyos márkájú és típusú sárvédõ. A márkának van hazai forgalmazója, nála azonban nincs a keresett darab és nem is akarnak behozni, mert szerintük nincs rá kereslet. Megrendelnénk a Wiggle-tõl, mert náluk persze van, és egyébként is rendelnénk tõlük, de a kívánt márka termékeit Magyarországra nem szállítják (ki tudod választani, de a kosárba már nem lehet berakni). Sajnos hiába érvelünk nekik a problémánkkal, nem változtatnak álláspontjukon. Érthetõ, valószínûleg erre kötelezi õket a márkával vagy annak angliai forgalmazójával kötött szerzõdésük. Mit tegyünk? Nézzük meg a CRC-t! Van náluk is. Megrendelhetõ, leszállítható kis hazánkba? Természetesen. Ergó, meg is rendeltük tõlük.
Természetesen sok érvet fel lehet sorakoztatni az ügyben pro és kontra, de általános igazságot nem lehet tenni, mert mindkét oldal nagyjából egyenlõ erõkkel tud felsorakozni a vitában. És ekkor a vásárlónak kell döntenie, õ pedig a saját érdekeit fogja nézni, vagyis rendelni fog a CRC-tõl, mert neki ez a jó.
A Shimano-t nem érdemes kihegyezni a CRC vonatkozásában, mert a szigetországban úgy általában drága ez a márka.
Posted 2011. February 05. - 11:18
A shimano cuccaik valóban nincsenek jó árban. A németeknél viszont elképesztõ árakon lehet kapni. Akkor miért anti-crc a mozgalom? Miért nem Antiolcsóonlineshopok mozgalom? A crc tényleg nem egy jó hely ha nem akciósan vásárolsz. Sõt, ha nem fontban kapod a fizud (de lehet akkor is:-) drágának mondanám. De valahogy mégis lassan a 20. csomagnál járunk az elmúlt 2 év alatt (barátikörileg).
én most ránéztem és pl. a hajtómûveknél nem látom az órási árelõnyt
ha itthon is az akciókat nézed (vagy akár a normál árakat), akkor itt is megtudod venni az átlagos dolgokat ugyanennyirt, vagy akár olcsóbban webshopból
xtr, dura ace meg hasonló kaliberû cuccokat nem tudom, de az nem is igen érdekel
a crc-rõl meg ugyan rendeltem akciós motyón nemrég (kormányszár), de ilyen akciót itthon is találtam ilyen termékcsoportra (-78%), csak konkértan más méretben, de pl. egyenes kormányt már nem érte meg kintrõl rendelni, még egyazon csomagban sem, mert itthon a szállítás nélküli ára is olcsóbb vagy egyárban van