Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9164 replies to this topic

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
G box. A Rohloff ötlet jó, csak súlyeloszlásban esélye sincs a Váltódoboz (Vdoboz?) ellen. Ugyanakkor igaza van Thommeynak, mert a dh gépek eddig sem a klasszikus, egyszerû és szép vonalaikról voltak híresek, de Gboxszal meg aztán végképp rútak.

A Honda már annyira csúnya, hogy az már szép.:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Tény, hogy rondák, de ha pár év alatt sikerül kicsit könnyíteniük a rendszeren, akkor tutira ez lesz a kulcs a tökéletes és kiegyensúlyozott dh-géphez.

Mármint a GBox, vagy úgy általában véve a (Rohloff) agyváltó?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Tény, hogy rondák, de ha pár év alatt sikerül kicsit könnyíteniük a rendszeren, akkor tutira ez lesz a kulcs a tökéletes és kiegyensúlyozott dh-géphez.

Lehet, hogy könnyûek, meg jók lesznek, de én szeretem, ha szép is a gépem:)
Egyedül a hondában tecc, mert az maga olyan ipari..:D

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
2008 Banshee

Posted Image

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Talan mert ez a jovo ;)

Vagy mer ronda mint állat...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
én vicceltem!
ne egyétek már meg :)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Most 25-ös a legnagyob fog, de tulajdonképpen még soha nem használtam. Felfelé így is, úgyis esélytelen vele közlekedni, a fogasig szinte végig vízszintesen közlekedek, és a fogas fölött is a pályákig, onnan meg lejt. A versenyen meg toljuk, illetve van felszállítás.

Ha átmegyünk a Hárs-hegyre, ott meg a 32-vel sem tudnék felmenni. Ha belenyugszol abba, hogy ez dh-gép, amivel nem lehet dombra felmenni, akkor totál fölöslegesek a nagyobb fogak.

Az Intensemen meg eleve szélesebb a láncvonal, emiatt a váltó a belsõ fogakon már totál ki van csavarva, így fizikailag sem megy. Akkor meg minek cipeljem azt a két fogat?

Egyébként valaki elmagyarázná, hogy miért is jó hátul a 29"-es kerék egy slopestyle gépbe? Eddig a 24"-esre próbált mindenki indokot gyártani (merevebb...stb.). Most meg ez már unalmas, legyen hát hátul 29", mert szerintünk az az igazi, mivel ilyet még senki nem csinált?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Én ma vettem 11-23-at, de ha sikerül megoldani, akkor leszedjük a fölsõ kettõ kereket.

nah, ezt nem értettem soha. az addig oké, hogy nem kell 7-nél több fogaskerék és 32-34-es hátra, de legnagyobbnak simán hagynék 23-ast, ha durvulós bicajt építenék magamnak.
mondom én ezt teljesen naivanak, aki teljesen más szakágban nevelkedett...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Én ma vettem 11-23-at, de ha sikerül megoldani, akkor leszedjük a fölsõ kettõ kereket. Plusz súly, illetve az MRP-vel ott már úgyis olyan a láncvonal, hogy amúgy is le kellett kötnünk azt a két fokozatot. Így kb. 150g lesz a hátsó sor, és 7 fokozat dh-ra bõven elég. A lényeg, hogy kis különbségek legyenek.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
lefelé mennek fõleg ilyen bringával - ott ideálisabb haladós áttételelkre van szükség, felfelé meg felvonó, valamint átlalában 38/11-27 féle fogsorral, áttételekkel tökéletesen fel lehet oda jutni, ahova még való a bringa...:)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

fogsorra gondolsz? alap. még szép hogy nem monti sor kerül rá - 11-32/34 :)

jólvanna :D tanulok :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
fogsorra gondolsz? alap. még szép hogy nem monti sor kerül rá - 11-32/34 :)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
szólok megin', hogy nem az én mûfajom, de azok ott országúti fogak hátul? csak érdekességképpen...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
sõt, hátul vastagabb bowdenek, és küllõk is vannak, valamint a betûk is nagyobbak a gumin :D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
lol
és akkor ez most ígí ebben a felállásban mire kell használni?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
29" :P

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
júúj télleg mintha a hátsó nagyobb lenne:S

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
deity :D

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Ugye csak a foto miatt van az az érzése az embernek hogy a hátso kerék nagyobb mint az elsö?
A hajtokar viszont nagyon bejön, valami bövebb info rola? mintha betty lenne ráirva nem? ezt ki miért hogyan?