Jelentkezz be Regisztrálj
Táplálkozás, étrend, fogyókúra
Írta 2006. július 21. - 23:36
Írta 2006. július 21. - 23:08
Ha a test építi le magát, van egy sorend:']Kkrisz vágja a témát. Még annyival egészíteném ki, hogy diéta alatt éppenhogy több fehérjét kell enni mint tömegelés alatt, mert különben ha nem viszel be elég fehérjét, az lehet hogy fogyni fogsz, csak éppen nem mindegy hogy mibõl, és szinte biztos, hogy izomból fogsz. Aztán majd lehet csodálkozni, hogy jé de szép löttyedt a bör a hasamon, pedig lefogytam, a mérleg szerint jó súlyban vagyok, miközben csak az izom tünt el és a zsír megmaradt a börréteg alatt. Szöval a diéta mégdrágább móka mint a tömegelés, az extramagas fehérjebevitel miatt
1. zsír 2. izom 3. csont 4. idegszövet
:chin:
Nehezen tudom elképzelni, hogy vkinek elfogy az izma, miközben dagadnak a zsírpárnái!
Diéta esetén a szervezet a hiányzó energiát a zsírból kapja, mert az energia raktár. Izomból nem jut energiához
Írta 2006. július 21. - 22:56
Szóval a tészta jórészt emészthetetlen cellulózból áll?Tészta: a tésztában lévõ egyetlen (jelentõs) szénhidrát fajta a cellulóz, amit a gyomor alig tud lebontani.
>>Mítoszok, fitnesstermi legendák lerombolása következik<<
Tévhit, hogy a tészta hizlal, mivel szinte semmi hizlalót nem szívsz fel belõle. Azért hiszik, mert cellulóztartalma lassítja az emésztést, így jobban felszívsz MINDENT ami vele együtt bevitelre kerül. Ha magában eszed, akkor csak jóllakott leszel egy ideig, de kövér az tuti nem.
Norbi mondta? Barátom jobban oda kellet volna figyelned a biológia órákon! Mert amit írtál az már bocsánat de sületlenség.
A tészta mondjuk jórész liszbõl, vagyis (ált esetben)búzából készül
Búza összetétele: sikérfehérje ami fõleg: gliadin és glutamin
valamint a többi meghatározó fehérje: albumin és globulin
Cellulóz alkotóeleme kemnyítõ (szénhidrát) ami a héjrétegben van.
Szóval 1 szem búza csak elenyészõ mennyiségû cellulózt tartalmaz.
A sportolók sok tésztát esznek, mert szükségük van energiára...egyáltalán nem céljuk, hogy nehezen emészthetõ ételeket vegyenek magukhoz.
És ezt most nem a tankönyvbõl olvastam ki, hanem odafigyeltem órán!
Írta 2006. július 21. - 22:46
Írta 2006. július 21. - 17:35
Én 96 kg vagyok 9 éve edzek, de én sem vagyok tele fehérjével.
Napi 1.5gramm/testsuly kilo lenne az ideális bevitel. Számold ki mikor eszel meg te ennyi fehérjét.
Szerintem menjél el egy edzõterembe és kérdezd meg errõl a témárol a hozzáértõket. Aztán majd beszélgetünk.
Írta 2006. július 21. - 16:25
Az L-Karnitin egy 5 lépéses körfolyamatban, közvetetten, de ATP termelésfokozó. Az hogy mást is csinál, nem nagyon veszik figyelembe, mert csak nagy mennyiségben, és lassan csinálja.
A kreatin valóban ez, de szó nem volt róla, nem is szeretik, mert vesekárodsodáshoz vezet.
Tészta: a tésztában lévõ egyetlen (jelentõs) szénhidrát fajta a cellulóz, amit a gyomor alig tud lebontani.
>>Mítoszok, fitnesstermi legendák lerombolása következik<<
Tévhit, hogy a tészta hizlal, mivel szinte semmi hizlalót nem szívsz fel belõle. Azért hiszik, mert cellulóztartalma lassítja az emésztést, így jobban felszívsz MINDENT ami vele együtt bevitelre kerül. Ha magában eszed, akkor csak jóllakott leszel egy ideig, de kövér az tuti nem.
A fehér kenyérben kevés a cellulóz, viszont sokkal több a cellobióz (diszacharid) és a maltóz, amit a szervezet können megbont, és glükózok (alfa és béta) formájában felszív, ami viszont "durva" adag.
Krumplinak tényleg nem sok az energiaértéke, viszont nem hizlal, és a maltóztartalma fejlõdés- és sejtépítés-serkentõ.
Ha dzsonhee még mindig nehezebb mint szeretné és gyengébb mint szeretné, akkor mi a szarnak egyen fehérjéket?????? Ott van benne......csak hasznosítani kell....
Írta 2006. július 21. - 13:22
Dzsonhee: én a helyedben elhagynám a tészta féléket, mert ugyanaz mint a kenyér. Hiszen a tészta nem más mint liszt és tojás. A krumpli is szénhidrát, viszont annak van a legkevesebb energia értéke. Nyugodtan egyél fehérjéket, az izom ebbõl épül fel. Ne tömegnövelõ fehérjét vegyél, hanem szója vagy tejsavó fehérjét. Azoknak 88% feletti a fehérje tartalma. De ha bemész egy body shopba, ott mindent elmondanak neked.
Írta 2006. július 21. - 13:20
Írta 2006. július 21. - 13:17
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Írta 2006. július 21. - 13:08
és még egy sörösüveget se elej fel.
és meg se mozdulj.
egyéb kérdés?
Írta 2006. július 21. - 13:04
Nemláttam hogy megválaszoltad a kérdésemet, bocsi.
Egy kérdés: a mellizmokat mivel lehet eltüntetni? illetve lefogyasztani a mellet kisebbre?
Írta 2006. július 21. - 12:59
Te is, vagy létezik olyan hogy FEHÉR VIZELET?
Akkor most melyik a normális vizelet színe?
Írta 2006. július 21. - 12:58
Dzsonhee:
Igyál Aminosavkeveréket és szedj L-Karnitint. A Karnitint közvetlen edzés elõttkb 1 órával, arra jó hogy az izmaid felkészüljenek (megnöveli az ATP szintet). De ettõl csak erõsebb leszel, nem soványabb. NE SZEDJ most proteint, és igyekezz minél kevesebb mono- és di-szénhidrátot enni (cukrok, fehérkenyér). Ami mehet az a tészta (minden mennyiségben, de csak kevés rátéttel...monjuk joghurtos sajtos, vagy pulykahússal.), vagy a fõttkrumpli (bármivel). Rizs is OK, de szart sem táplál, csak vannak benne egészséges dolgok (ami nem kell ha eszel elég zöldségfélét: minimum napi egy valami, és 3 naponta a fõkaja egy nagyonnagy saláta legyen).
Súlyokhoz meg: nem kell ilyenkor annyit gyúrni, elég, ha mondjuk Hétfõn mell, kedden has, szerda szünet, csütörtök bicepsz/tricepsz/váll, péntek has, szombatvasárnap szünet (vagy még kevesebb).
Ha kell még vmi, vagy érdekel hogy mi miért, vagy edzésterv kell, akkor nyugodtan keress meg emailben.
Apropó vizelet/pisa/hugy: sárga normál. fehérnél (mármint az opálos) vagy terhes vagy , vagy hugyúti fertõzésed van. A átlátszónal szimplán sokkal több folyadékot(sört ) ittál, mint amennyit a szervezeted betervezett, illetve kevesebb sokadlagos veseszûrlet jut ugyanannyi elsõdlegesre (víz).
Írta 2006. július 21. - 12:47
A sárga az elvileg normális ... bár ha túlzottan sárga akkor vagy keveset ittál (kevés víz és sok a kiválasztott méreganyag és ezért sûrû) vagy valami bajod van (általában influenzánál jön elõ, vagy ha nagyonsok C vitamint ettél/ittál)Mit jelentenek a vizeletünk különbözõ színei?
A sötét, fekete a diffúziót, tápanyag/vitaminhiányt, de legfõképpen a folyadékhiányt jelenti!
De mi a helyzet a sárgával és a fehérrel?
Segítsetek már!
a fehér meg általában azt hogy túl sok folyadékot ittál és ezért a vizelet sokkal több vizet tartalmaz mint normális esetben (hígabb)
kb ezt jelentheti, de lehetnek ettél merõben eltérõ okok is ...
Írta 2006. július 21. - 12:19
A sötét, fekete a diffúziót, tápanyag/vitaminhiányt, de legfõképpen a folyadékhiányt jelenti!
De mi a helyzet a sárgával és a fehérrel?
Segítsetek már!
Írta 2006. július 21. - 11:28
Kondizós/táplálékkiegészítõs emberekhez lenne kérdés:
2001 közepétõl 2004 végéig szinte megszakítás nélkül jártam heti 4-6 alkalommal. Elején megettem pár doboz volumass 35 mert voltam kb 65 kiló a 185 centihez, de utána csak sima kajákkal csináltam.2004-tõl sajnos különbözõ okokból kimaradt sok edzés, volt h 5 hónap egyszerre...most is egy másfél hónapos kihagyás után vagyok. Ugye ezeknek következtében erõ és térfogat csökkent és nem kevés zsír feljött.
Csúcsformában lehettem 79-80 kiló most 83-85 és jóval gyengébb.
A kérdés az lenne, hogy milyen kiegészítõt szedjek ha nagyrészt csak az erõt és az elvesztett centiket akarom visszahozni?...mert ugye súlyom az van.
pumpfx, attack?
én hasonló cipõben járok ... 1 évet hagytam ki és felszedtem kb 17 kilót amit most szeretnék leadni ... idén eddig (elmúlt 4 héten) mentem eddig kb 4-5 ször túrázgatni ... az elsõ túra (50 km közepes erõsséggel) iszonyatosan megviselt, viszont a többi egyre jobban ment ... pl tegnap 60 kilcsit mentem hasonló erõsségû részen és most már csak épp hogy megviset a megterhelés ... én amellett hogy próbálok diétás de tápláló (cukkini, padlizsán, krumpli rízs, csirke/pulyka mellfilé pirítós, lehetõleg minél több gyümölcs illetve paradicsom paprika, esetleg néha tésztafélék) kajákat enni, eszek mellette ásványi anyagkiegészítõ és vitaminkiegészítõ tablettákat (én speciel nutrilite terméket fogyasztok, de elötte a California Fitness termékei is tökéletesen beválltak)
jelenleg minuisz 2 kilónál tartok ...
szerintem rendszeres testedzéssel (lehetõleg anerob zónában és lehetõleg hosszúakat 2-3 órás edzéseket kell tartani, heti 2-3 alkalommal) és egészséges kajálással többet érsz mint bármi mással!
ez az egyéni tapasztalatom ... lehet hogy másnál kicsit másképp mûködik
Írta 2006. július 21. - 11:05
szerintetek megehetõ még az?
vendég_galuska_*
Írta 2006. július 11. - 11:53
A bunny meg alakul, mint a púpos gyerek a prés alatt... Mire 50-es pajszert növesztesz, én is bunnyzok másfél métert, ígérem. :-)
Írta 2006. július 11. - 11:07
Csodáltam is hogy nem tévedtél még ide. Hát a bunny megy e már?
vendég_galuska_*
Írta 2006. július 11. - 10:45
Kondizós/táplálékkiegészítõs emberekhez lenne kérdés:
2001 közepétõl 2004 végéig szinte megszakítás nélkül jártam heti 4-6 alkalommal. Elején megettem pár doboz volumass 35 mert voltam kb 65 kiló a 185 centihez, de utána csak sima kajákkal csináltam.2004-tõl sajnos különbözõ okokból kimaradt sok edzés, volt h 5 hónap egyszerre...most is egy másfél hónapos kihagyás után vagyok. Ugye ezeknek következtében erõ és térfogat csökkent és nem kevés zsír feljött.
Csúcsformában lehettem 79-80 kiló most 83-85 és jóval gyengébb.
A kérdés az lenne, hogy milyen kiegészítõt szedjek ha nagyrészt csak az erõt és az elvesztett centiket akarom visszahozni?...mert ugye súlyom az van.
pumpfx, attack?
Azt a pénzt, amit ilyen szarokra dobtál ki idáig, költsd rendes kajára. Diéta, (ez nem a koplalós fogyókúra) aerob mozgás, súlyzózás és VÉGÜL a hasazás és lejön a zsír. Reggel délelõtt inkább a szénhidrátok, estefele inkább a fehérjék. Nagyjából.
Ja igen én semmilyen kiegészítõt nem használok, de döntsd el te, mennyire hatékonyan...