Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Igen, ha sokat mozogsz elfogy az izom rólad. .sir.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
na akkor kérdezek egyet...
a testünkrõl el lehet távolítani a zsírokat, úgy hogy ezzel ne ártsunk az egészségünknek...
a húst és az izmozatot is képesek vagyunk csökkenteni kellõ mozgással?
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

zsír -> nem tud a szervezet cukrot elõállítani

:)

De.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Ha a test építi le magát, van egy sorend:

1. zsír 2. izom 3. csont 4. idegszövet
:chin:

Ezen majdnem röhögtem, de aztán sírva fakadtam.

Mer' egy állat vagyok !

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Na azért!!! Nem szeretnék szétcsapni köztetek.:D
Jó idõ van, hétvége, pihenjetek, ne hergeljétek egymást és magatokat.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Akkor szent a béke.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
a honlapom? nincs is kép, csak arckép rajta (pedig intenzíven gyúrok balranézõizomra, nem láccik???)......de mindegy

Lehet hogy nem gyúrok annyit mint Te, de amennyit igen, az tudom, hogy eredményes (lehet h a tied is az, nem azt mondom hogy nem). És valamiért jobban bízom a sok10éves tapasztalatú emberek személyes tanításaiban, és a sok100éves kutatók kutatásainak könyveiben, már bocsi. Lehet hogy benned jobban kellene bíznom, így jártam.

Jah és mondtam hogy személyeskedés lesz belõle....attól még hogy ilyen vagy olyan eredményeid vannak, nem biztos, hogy tudod hogy én mit értem el(nem sok "díjat", de gyûlölöm is õket....ha tudok vmit, elég nekem ha én tudom hogy tudokm nincs mindent kedvem bizonyítani. Ha valamiben kedvem van versenyezni , az más. Ilyenben nincs kedvem), vagy hogy mikor mit és mennyit csináltam (tanulás/testmozgás).

Jah és a "nem könyvbõl kell megtaunlni az életet", azt bocsi, de ki kell hogy kérjem magamnak. Legtöbb barátom/ismerõsöm pontosan tudja, hogy elég kételkedõ típus vagyok, a legtöbb nem kézenfekvõ dolgot nem hiszem el addig amíg magam nem csináltam/tapasztaltam, vagy több külön helyen nem néztem utána/hallottam/mondták. ennyi
Meguntam az aláírásom....

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
A kreatin tényleg megviseli a vesét egy kicsit. Többet pisilsz, olyan mint amikor felfázol. Én ezt tapasztaltam, de a vesének ez a dolga. Egy kúra max 12hétig tart, aztén pihenõ, ugyanis a szervezet nem tud több kreatint hasznositani, mert fel van töltõdve.
Nhunor is mellettem áll úgy tûnik, pedig csak az eszét használja:)

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
kreatin nagy mértékben -a vese választja ki - vesekárosodáshoz vezet(het).
lehet, hogy nem érzed ;) vagy kevese vittél be

zsír -> nem tud a szervezet cukrot elõállítani

fehérje (izom) -> a szervezet tud cukrot elõállítani

az embernek (pl emberi agy) szüksége van cukorra. Tehát éhezés esetén (vagy diéta, ha kevés cukrot , fehérjét viszünk be) az izmok eltûnnek folyamatosan. miért? kell a cukor, zsírból nem lehet elõállítani, akkor az izmokat kell lebontani.

tehát lehetséges, hogy ha egy kövér éhezik elõször az izmai tûnnek el :) vagy az izmai tûnnek el jobban

a tésztás nagy hülyeségnek tûnik. cellulóz a tésztában ? ? ? inkább keményítõ , nem?

és a kenyér? :)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Megnéztem a honlapodat és az kiderült, hogy nem vagy egy fitness alkat.
Nem tudom mennyi idõs vagy, de én már 1990-ben 4*100méteres váltóval OB ezüst érmet szereztem. Ez az elõtt volt, amikor Toldi versenyen fekvenyomásban országos bajnok lettem, viszont az után amikor 30m-en országos csúcsot futottam. És nem voltak jegyzeteim!

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
the-d! Amig te olvasgattad az egyetemi jegyzeteidet, én jártam edzeni! Ez a legnagyobb különbség köztünk. Könyvekbõl nem lehet megtanulni az életet, tapasztalni kell azt. Remélem találkozunk valamikor és megvitatjuk a témát, csk a jegyzteidet ne hozd magaddal.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
Nah, nem voltam tegnap este, de meg is érte, csak felbasztam volna az agyam, ahogy most is.

örülök hogy kkrisz TUDJA hogy mi hogy van, úgyis kevés a hely a lakásomban, kidobom az összes egyetemi jegyzetem, és megpróbálom elfelejteni sokévi tanulás (egyetemi biosz meg kémia, és diplomás edzõ tanításai) emlékét, és kérlek, kkrisz TANÍTS, KÉRLEK, TE TUDOD, KÖNYÖRGÖM, TUDATLAN VAGYOK!!!

nincs értelme itt vitatkozni, mindketten (hárman) csak a magunkét mondanánk, és személyeskedés lenne a vége. Ha egyszer úgy hozza az élet hogy találkozunk akkor majd beszélgetünk errõl. Ha nem, akkor meg mindenki éljen a saját tudása szerint, meghalni semelyikünk nem fog attól amit és ahogy csinál (testépítés/fitness szinten mármint). Én maradok a tudásomnál, bevált, eredményes, gyors, és könnyen személyre szabható.
Meguntam az aláírásom....

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Ja-ja:winko:

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
jajj most jutott eszembe, szeretnék pontosítani!
Az olasz tészták durum búzából készülnek, ami pelyvás búza és a pelyva tele van cellulózzal. De attól még nem ez a fõ alkotó eleme.
Emellett Magyarországon tojásos tésztát eszünk fõleg, ami viszont rendes búzából van. :D

Kkrisz, kedves egészségedre...:cheers: Jójaz, folyékony kenyér! :D
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Az a lényeg hogy a diéta alatt képes az ember izomtömegbõl fogyni, ha nem visz be elég fehérjét. A srác pedig nem akar erõt vesziteni. Én mindent megeszek ha ez megnyugtat. Most pl. sörözök! Mindenki találja meg az egyensúlyt a táplálkozásában. Nincs értelme ezen a témán lovagolni. :beer:

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Felõlem azt esznek-isznak a bodysok amit akarnak, azok gyártják az izmot...barátunk csak le akarja dobni a zsírpárnáit és izmosodni akar.
Én a zsír helyett leépül az izom mondatot kritizáltam, nem a mit együnk-meg ne együnket. :D
Ja meg azt, hogy a tésztában sok a cellulóz, a kenyérben meg nem...mintha a kenyér nem lenne tészta...:confused:

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
A bodysok RENGETEG fehérjét nyomnak a verseny elõtti 2 hétben és NULLA szénhidrátot. Azért hogy a hasznos izomtömeg ne tünjön el a versenyre és ne legyen rajtuk zsir!
Ja és sok koffein tablettát, hogy ne essenek össze a fáradtságtól. A barátom verseny közben, a pózolás alatt hányta ösze magát, annyira ki volt készülve.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

']Szerinted melyikhez tud hamarabb hozzányúlni a szervezet, ha szüksége van energiára ? A fehérjéhez.

Én ezt nem így tanultam, de attól még lehet igazad van.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

A test mindig egyensúlyra törekszik és a nem használt izmokat leépiti, mert akkor azt nem kell táplálnia, igy a használt izmokat elõtérbe helyezi. Példa: az országuti kerékpárosok felsõteste, karja elég vékony hiszen azokat az izmokat nem "használják". a lábuk erõsek.

jó de itt most arról volt szó, hogy "az izom tûnt el a zsír megmarad"
Nem hiszem a sportolókon sok zsír lenne.
Amúgy én úgy fogalmaznék, hogy a használt izmok megerõsödnek és nem a nemhsználtak épülnek le. Attól mert elkezdek bicózni még nem tûnik el a kezembõl a lábamba az izom ;)
Persze, szezon végén leépül a korábban igénybevett izom, de ez nem a nemhasznált leépülése.(mármint a nemhasználástól épül le, de alapból ha vki nem sportol és elkezd fogyózni nem izmot veszít zsír helyett.)

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Ha a test építi le magát, van egy sorend:

1. zsír 2. izom 3. csont 4. idegszövet
:chin:
Nehezen tudom elképzelni, hogy vkinek elfogy az izma, miközben dagadnak a zsírpárnái! :)
Diéta esetén a szervezet a hiányzó energiát a zsírból kapja, mert az energia raktár. Izomból nem jut energiához

Pedig elhiheted hogy van ilyen.
1 g zsír: 9kcal
1g fehérje :4kcal
Szerinted melyikhez tud hamarabb hozzányúlni a szervezet, ha szüksége van energiára ? A fehérjéhez. Profi testépítõk is sokszor a diétánál rontják el a dolgokat, mert nem megfelelõ a ch-szénhidrát arány, és izomtömeget vesztenek. ÉS még ilyen profi diéta mellett is elõfordulhat hogy csökken az ember izontömege, de ez eléggé minimalizálható.