Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Please log in to reply
1408 replies to this topic

Kati.ca

Kati.ca

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
aquark! Szerintem is az életmódváltás hozhatja meg az eredményt. Sajnos én is küzdök elég jelentõs súlyfelesleggel. Amikor eszem a diétásabb kaját, soha nem arra gondolok, hogy jaj, most nem ehetek rántott húst, hanem arra, hogy milyen finom és hasznos a szervezetemnek ez a zöldséges kaja :)
Ekkora feleslegnél sajnos csak mozgással már nem lehet lefogyni, a kajálást kell nagyon átgondolni.
Kitartást és sok erõt kívánok hozzá és még én sem indultam a Duna Maratonon :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szerintem ne szívd mellre, igazi bringás nem röhög ki. Az, hogy néhány köcsög hogy viselkedik, ne legyen mérvadó. És a legtöbb "versenymezes profi" sem így kezdte, sokan a punnyadt életvitelbõl "váltottunk" át a sportosabb üzemmódra.

Amit meg konstruktív tanácsolni tudnék, hogy válts életmódot. A diéta soha sem jó, persze, ilyen súlyfelesleg esetén elkerülhetetlen lesz, de nem ilyen radikális szinten. Ösze kell kötni izomépítéssel, ami persze a Te esetedben nem lesz könnyû. Mindenképp beszélni kellene egy jó edzõvel, s ezalatt nem feltétlenül a konditermek kigyúrt szubinteligens állatait értem. A cigit meg felejsd el, mert azért meg joggal szólnak be, ha beszólnak, sportoló (akármlyen szintû) szájában nincs helye.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Nah, akkor leírom világfájdalmamat!
31 éves, 188cm magas, 164kg-os cukorbeteg "kocabringás" vok. Gyerekkorom óta tekerek, elég késõn álltam át a váltós gépekre. Sokszor diétáztam már, legjobb eredményem 33kg 3 hónap alatt. (bringa nélkül, BB +futás, 135-rõl 102-re) Utoljára 155-rõl 126-ra fogytam (29kg), de mindíg több jött vissza, mint ami lement. Próbálkoztam legális, orvos által felírt gyógyszerekkel is, hiába. Pszichés okokból vok leszázalékolva, erõsen dohányzom, 2002 környékén szétment a gerincem+ a csípõizületem, a kemény fizikai terheléssel járó munkahelyem, +a súly miatt. Elegem lett az egészbõl, még a bringám is eladtam. Most vettem 1 uj bringát, és megint megpróbálom. Legnagyobb álmom, hogy egyszer végigmegyek a duna maratonon. Csak végigmenni, akár utolsóként is. Szóval ami fáj, hogy kiröhögnek, ha bringán látnak! Ha az "etnikum" kitántorog a kocsmából és beszól, azon csak röhögök, de az már igazán bánt, hogy a "profi" bringások is rendszeresen beszólnak ("mivan dagadt, fogytál 2 kilót? stb") Egyszer a szentendrei bekötõn még az útról is letolt 1 virsligumis. Szóval TI, csúcsbringás, versenymezes profik nézzetek magatokba, és gondolkodjatok el: a "dagadt" nem ugyanolyan ember és bringás mint TI? Nincs elég baja, még szivatni is kell?

UI: várom hozzám hasonlóan nagyon rossz kondíciójú, Pomáz környéki bringások jelentkezését közös tekerésekhez!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Feltöltött kép
Hú, de jó vagy...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

bülbül

bülbül

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
te aztán vágod

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Sziasztok!

Itt mindenki fogyni akar? Nekem meg pont az a problémám, hogy gyengék, vékonyak a lábaim. Amatõr bringásként arra keresek megoldást, hogy hogyan szerezhetnék izomtömeget a lábamra, anélkül, hogy meg ne hízzak. Vajon az univerzális, testépítõs kiegészítõk ( pl. Volumass 35) jók lennének erre? Sajátosságom, hogy elég egy jó szaftos pörköltre ránéznem (!) és híztam fél kilót (pláne, ha meg is szagolom), tehát rettentõen kell vigyáznom a táplálkozásra.

Próbálkozzak meg kúrákkal? Erõnövelõ edzések (alacsony fordulaton, nehéz áttétellel, de fogalmam sincs mennyi ideig, hányszor egy héten, milyen pulzussal?) 2-3 hónapig (protein+ szénhidrát+ kreatin), majd egy fehérje/szénhidrát szétválasztó étrend szakasz, aerob edzéssel?

Minden lábra irányuló edzést kizárólag (országúti)kerékpáron (télen görgõ) vagyok hajlandó letudni. Ja, és figyelnem kell a térdemre, mert nem 100%-ok már 35 évesen. Alap, a helyes táplálkozás megvan.
Szóval, megköszönném a tanácsokat!

Szerinterm ez lehet genetikai adottság is valakinél, hogy mennyire "izmosodik" a lába. A testépítõk álltal használt tömegnövelõket is ki lehet próbálni, de nem biztos, hogy nagy változás lesz. Az izmot sokkolni kell, hogy növekedésre bírd, és persze elengedhetetlen a megfelelõ táplálkozás is, megfeleõ mennyiségû fehérje és szénhidrát is. Ha mindenképpen csak az a cél hogy vastagabb legyen a lábad, akkor egy kiegészítõ konditermi lábedzést beiktatva lehetne növelni rajta, pl guggolás lábtológép stb használatával.

pgyuf

pgyuf

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Sziasztok!

Itt mindenki fogyni akar? Nekem meg pont az a problémám, hogy gyengék, vékonyak a lábaim. Amatõr bringásként arra keresek megoldást, hogy hogyan szerezhetnék izomtömeget a lábamra, anélkül, hogy meg ne hízzak. Vajon az univerzális, testépítõs kiegészítõk ( pl. Volumass 35) jók lennének erre? Sajátosságom, hogy elég egy jó szaftos pörköltre ránéznem (!) és híztam fél kilót (pláne, ha meg is szagolom), tehát rettentõen kell vigyáznom a táplálkozásra.

Próbálkozzak meg kúrákkal? Erõnövelõ edzések (alacsony fordulaton, nehéz áttétellel, de fogalmam sincs mennyi ideig, hányszor egy héten, milyen pulzussal?) 2-3 hónapig (protein+ szénhidrát+ kreatin), majd egy fehérje/szénhidrát szétválasztó étrend szakasz, aerob edzéssel?

Minden lábra irányuló edzést kizárólag (országúti)kerékpáron (télen görgõ) vagyok hajlandó letudni. Ja, és figyelnem kell a térdemre, mert nem 100%-ok már 35 évesen. Alap, a helyes táplálkozás megvan.
Szóval, megköszönném a tanácsokat!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

Szerintem nem kell semmit szedni, már az sem egészséges, ha egy tablettát beveszünk.

Napi 7 tablettát veszek be, és egészséges vagyok.. vitamin :D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Nem piszkálódtál ,csak olyanba fogtál bele magyarázni,amit ezek szerint nem ismersz....
olvass kronológiailag
-megkérdezték,hogy ezt szedje-e
-fel lett hívva a figyelme, hogy az mire való, fõleg az õ korában
-erre jössz , hogy hülyeség a tesztoszteron szedése :)
Ennek nem volt összefüggése.

Láncolaj.
Delma,ne igyál ezek szerint vízen kívül semmit.Ezzel az erõvel felesleges ide bármit is írni,nem?

-=B.B.B.=-

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Nincs ebben semmi hülyeség.Olvass utána hogy mit csinál a tribu,nem tesztoszteron-készítmény ugyanis.Semmi olyat nem ajánl az ember ,ami koksz....
Olvass szaklapokat, hogy pl 30 év környékén mi történik a természetes tesztoszteron termelõdéssel és egyáltalán miért van szükség a tesztoszteronra testedzés szempontjából.
Kerékpárnál meg pont hogy nem az számít,hogy mennyi maxot nyomsz fekve.Hosszantartó erõnlét kell hozzá szerintem.Kreatin monohidrát helyett meg ott a foszfát.
Kiváncsi vagyok a fehérje-víz párhuzam honnan van

A Tribu az egy tesztoszteron fokozó készítmény. Ha a testedzésrõl beszélünk, miért ne jöhetne szóba pl.: a fekvenyomás? Hogy megnyugtassalak, nincs gond az állóképességemmel sem, testzsír%-om kb. 7%:), lábra különben sem szoktam a tekerésen kívül semmit csinálni. Én példának hoztam fel a legelterjedtebb fehérje+kreatin párosítást, a kreatin (orotát, monoh., etil...) vizesít, a fehérje, ha az ember hétköznapi módon étkezik, akkor zsírosít. Szerintem nem kell semmit szedni, már az sem egészséges, ha egy tablettát beveszünk. Fõleg a kerékpáros csak egy szert használjon: a láncolajzót. Elnézést kérek, ha piszkálodó voltam. Ha valaki fejlõdni akar és egészséges akar lenni, akkor tekerjen egy jót az erdõben, figyeljen oda, hogy mit eszik+iszik.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Nincs ebben semmi hülyeség.Olvass utána hogy mit csinál a tribu,nem tesztoszteron-készítmény ugyanis.Semmi olyat nem ajánl az ember ,ami koksz....
Olvass szaklapokat, hogy pl 30 év környékén mi történik a természetes tesztoszteron termelõdéssel és egyáltalán miért van szükség a tesztoszteronra testedzés szempontjából.
Kerékpárnál meg pont hogy nem az számít,hogy mennyi maxot nyomsz fekve.Hosszantartó erõnlét kell hozzá szerintem.Kreatin monohidrát helyett meg ott a foszfát.
Kiváncsi vagyok a fehérje-víz párhuzam honnan van

-=B.B.B.=-

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Szia!
Nem tudom hogy van beállva a hormonális szinted tesztoszteronnal kapcsolatban.Azért említem ,mert a Tribulus megdobja.Én a HMB-t ajánlanám,zsírmobilizálásra HCA v CLA
Márkát melyiket nézted?Nekem a Power Track bevált,olcsóbb, mint a Scitec.

Ez egy nagy hülyeség, semmilyen tesztoszteront nem szabad szedni, mivel utána meg van rá az esély, hogy leáll és akkor nem írom mi lesz:) . Én elég jól tudom milyen edzés ill. milyen kiegészítõt érdemes szedni, igaz 2 éve egyáltalán nem iszok semmit (elõtte sem ittam sokáig kiegészítõt). off: 75kg 176cm fekve legjobb 3x140kg:p(1éve). Nah szóval zsírégetéshez alacsony pulzus kell pl.: kocogás. Száraz izom növelés nem nagyon lehetséges kiegészítõvel (fehérje+kreatinnal is jön az a fránya víz is). Edzés max. 80-90min legyen.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Hát ezek közül az Isostar ami jó.
Amúgy még talán a Gatorade ami jó, meg a Powerbar.
Decathlonban is van valami amire azt mondták hogy jó.

Annyi hogy ezek mind drágák, mivel sok szénhidrátot tartalmaznak, cserébe nem kell nagyon kajálnod tekerés közben.

Ha viszont nem feltétlenül kell szénhidrát, csak ásványi anyag meg 1-2 extra cucc, akkor az X-iont Speed cucc kell neked, ennek kb. 50 ft literje(nem kell bele annyi mint az ajánlás mert édes lesz mint állat, a grapefruit a málna meg a citrom a legjobb), míg a drágább szénhidrátos italporoknak sokkal több, pl. ami nekem van annak 400 ft.

az elõbb rendeltem 2 db 400grammos Isostart (citrom,alma)
heti 4 v 5 v 6 napot megyek, átlag nap 50-60 km ez 2-3 óra
2 db 800-as kulacsom van, az egyikbe szeretném bekerverni minden alkalomkor, a másikba sima vizet töltenék után
az Isostar mellé lehet kell majd valami szilárd, de majd kitapasztalom

kb keddre jön meg, kíváncsian várom:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát ezek közül az Isostar ami jó.
Amúgy még talán a Gatorade ami jó, meg a Powerbar.
Decathlonban is van valami amire azt mondták hogy jó.

Annyi hogy ezek mind drágák, mivel sok szénhidrátot tartalmaznak, cserébe nem kell nagyon kajálnod tekerés közben.

Ha viszont nem feltétlenül kell szénhidrát, csak ásványi anyag meg 1-2 extra cucc, akkor az X-iont Speed cucc kell neked, ennek kb. 50 ft literje(nem kell bele annyi mint az ajánlás mert édes lesz mint állat, a grapefruit a málna meg a citrom a legjobb), míg a drágább szénhidrátos italporoknak sokkal több, pl. ami nekem van annak 400 ft.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

remélem jó helyre írok, keresgéltem de nem találtam jobb topicot:|

szóval a jövõben szeretném elkezdeni valamilyen izotóniás sportital rendszeres használatát

a következõket néztem
- Isostar (ez a legszimpibb)
- Born Drink (milyenízû ez??)
- Squeezy (háát talán...)

ezek közül ki mit ajánl
pro,kontra jöhet minden infó
egy ilyen por átlagosan mennyi ideig õrzi meg a szavidejét?

Én eddig csak isostart ittam... vodkával,az ütött mint állat!

sorry de nem bírtam kihagyni :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
remélem jó helyre írok, keresgéltem de nem találtam jobb topicot:|

szóval a jövõben szeretném elkezdeni valamilyen izotóniás sportital rendszeres használatát

a következõket néztem
- Isostar (ez a legszimpibb)
- Born Drink (milyenízû ez??)
- Squeezy (háát talán...)

ezek közül ki mit ajánl
pro,kontra jöhet minden infó
egy ilyen por átlagosan mennyi ideig õrzi meg a szavidejét?

respector

respector

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Köszönöm.
A Biotech tribu.. cuccai tényleg szimpatikusak.
"Don't trust that man, That man could loose his trust
So many people have loose Their trust in Jah"

Burning Spear

KTM Race Comp. Süle Attila

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Itt nézz szét ;)

-=B.B.B.=-

respector

respector

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
jaja, csak gondoltam, azért a zsírégetés szakaszt külön erre kitalált szer nélkül.
Úgy elég a 0 zsír bevitele meg a hosszú alacsonyabb pulzusu tekerés, futás?
"Don't trust that man, That man could loose his trust
So many people have loose Their trust in Jah"

Burning Spear

KTM Race Comp. Süle Attila

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Csak mert emlegettél egy zsírégetéses szakaszt ;)
Gondolom gyors az anyagcseréd :)
az a testtömeg-index egyébként kalap sz*r :) képzelj el egy 170 cenits testépítõt 100-110 kg al :D
Tribunál a szaponintartlamat nézd,én ettem már tribu-x-et,tribusteron maximus-t stb,a biotech sem rossz tribu tekintetében ám :)

-=B.B.B.=-