Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Please log in to reply
1408 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Azt pl elõre dönts el, hogy fél kilós vagy egy kilós kenyeret szeretnél sütni, és ez alapján válassz gépet. Hamar el tud fogyni a fél kilós és nem 2 perc míg "meggyúr+megsüt" egyet. Stabil asztalod legyen, mert eléggé mocorog a masina (legalábbis haveromé).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Üdv!
Van közületek, aki otthon süti a kenyeret? Kezdem unni, hogy nem kapok a kedvenc kenyerembõl mindig...
Mire kell odafigyelni egy kenyérsütõgép vásárlásakor?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Én azért megspékelném kis BCAA-val a szénhdrátot közben. Nem csak a szénhidrát a fontos.

-=B.B.B.=-

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
kösz a segítséget.
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek a versenyt megelõzõ napon és annak napján hogyan kéne étkeznem? mit és menyit menyivel a verseny elõtt?
18km -es hegyi verseny (nem tudom, hogy számít e ez) (Kékes csúcstámadás)
gondolom ilyen távon közben nem kéne táplálkozni..
gél-ek közül mit ajánlanátok? tudtommal tavaly az Etichsport volt kint tehát az ö termékeikbõl tudnék fogyasztani...

Na hát errõl a témáról annyi írás van a neten, hogy Dunát lehet velük rekeszteni.

Sportorvos | Sportolók | Szénhidrát és folyadék pótlás

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek a versenyt megelõzõ napon és annak napján hogyan kéne étkeznem? mit és menyit menyivel a verseny elõtt?
18km -es hegyi verseny (nem tudom, hogy számít e ez) (Kékes csúcstámadás)
gondolom ilyen távon közben nem kéne táplálkozni..
gél-ek közül mit ajánlanátok? tudtommal tavaly az Etichsport volt kint tehát az ö termékeikbõl tudnék fogyasztani...
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
ok, akkor jol ereztem, h szenhidrat nelkul nem jo nekem :)
koszonom a tanacsokat, e szerint lovom be a kovetkezo par het etrendjet, thx!

----

FÁJVÓ

----

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A szénhidrát mentes diéta baromság, csúnyán visszaüt. AkPi jól írta az étrendet. Ebédre rizs helyett lehet párolt zöldség, krumplipuré, semmi sültkrumpli. Reggelire kefír és zabpehely, müzli, fõtt tojás. Estére könnyû dolgok, akár csak gyümölcs.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
az hogy CH mentesen étkezel az nem teljesen megoldás...
szerintem úgy tudnád javítani az étrended ha ennél szénhidrátot szintén nem sokat de minõségit pl : nem péksüti reggelire hanem zabpehely(nem csokapik :D) ebédre meg mondjuk barna rizs csirkével plusz zöldségek napközben meg gyümölcs zöldség ..ha estefelé edzel akkor edzés után valami gyorsan emészthetõ CH pl: rizs felfújt..
a szénhidrátra diétánál is szükség van hogy ne járjon izom, erõ veszteséggel ez az idõszak..

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
tanacs kellene valakitol, aki jobban ert nalam a mindenfele fehetje/szenhidrat/stb.... bevitelhez.
Aprilisban sikerult csunyan eltornom a huvelykujjamat a jobb kezemen, ossze kellett drotozni, gipszelni, lenyeg a lenyeg, hogy az elotte levo sportos eletvitelnek lottek (bringa, futas, thaibox), es nagyjabol 4 honapig nem mozogtam semmit. de tenyleg semmit. ennek koszonhetoen felugrott ram 8 kilo felesleg zsir formajaban, ledobni sajnos nem olyan egyszeru. A het minden napjan futok vagy bringazom, probalkoztam a teljesen szenhidratmentes dietaval, de azt nem tudom csinalni, reggelente muszaj valamennyit bevigyek, kulonben kidolok delutanra, estere meg nem marad erom a sportra. Szoval jelenleg ugy nez ki, hogy reggel minimalis szenhidrat valami peksutemeny formajaban, ebedre keves, feherjedus valami, zoldsegekkel, vacsorara dett. Jó ez igy, ha a cel a fogyas es az allokepesseg visszanyerese?

----

FÁJVÓ

----

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

Hát lehet egy anyagcseréd ha fél órás versenyen is képes vagy eléhezni! :) Biztos nem vagy egy hízékony típus.
Az Ethic-et még nem próbáltam. Triatlonista ismerõseim a Powe Gél-t ajánlották.

Szerintem ebbõl a szempontból mindegy, hogy milyen az anyagcserém. Arra akartam rávilágítani, hogy ugyanaz az étrendem a versenyek elõtt, csak akkor Ethicsportot használtam, mostanában meg High5-ot, és az utóbbi nekem jobban bevált.

Pro Bike Gear!
Nem tûnik reklámnak, de én is azt dicsérném, amit ingyen, szponzorációként kapok.

Nem ingyen kapom. :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Pro Bike Gear!
Nem tûnik reklámnak, de én is azt dicsérném, amit ingyen, szponzorációként kapok.

Nem ingyen kapja :)

Scitec tényleg szar? :D Én Whey protein isolate-bõl ettem meg vagy 3 nagy bödönnel az évek alatt, mondjuk a végére már eléggé utáltam az ízét :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Próbáltam, finom, de magas a taurin tartalma, túl pörget és kiszárít, hosszú távon ezért nem jó. Utolsó gélként jó a versenyeken vagy rövidebb távokra való.

Ezeket nem éreztem, pedig még 200 km volt hátra. :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
nekem eddig még nem volt semmi gondom a Scitec-el az árán kívül...de majd be próbálkozom más márkákkal is a kíváncsiság kedvéért...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
off
és sárgázni se menõ, csak úgy btw.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Mi ez itt, vmi bringás fórum, vagy mi? :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Kicsit OFF leszek, de pont mint kerékpárvázak esetében a Merida...
Magyarországon nyomják orrba-szájba a Merida promókat és az emberek többsége még el is hiszi mekkora egy csúcs márkáról van szó.
Én személy szerint két embert is ismerek, akinek a Meridájának a hátsó villánál, a papucs illesztésénél tört el a váza...

Bármennyire is nyomulnak a sárgák kerékpárvázat csak az olaszok tudnak csinálni! Jó, jó, nem kell azzal jönnni, hogy a híres olasz vázmárkákat is már Ázsiában rakják össze... Ez a nagy mennyiségben gyártóknál igaz is, de ott is az olasz szakemberek figyelik a betanított sárgák munkáját.
Persze ezeken kívül még számos olyan márka van, amit csak Itália határain belül készítenek.

Kicsit off leszek ,de én meg kettõnél (sokkal)több embert ismerek, aki merida vázat használ tökéletes megelégedéssel. Jó áron készítenek használható vázakat, a csúcs vázaik meg felérnek a többi nagy gyártó által felállított követelményekhez. És ezt nem azért mondom, mert nekem Meridám van, mert tudom jól hogy egy párezres tajvani tucatváz, de egy 100ezres pinarello aluváz semmiben sem jobb mint a 70ezres merida. Sõt.

Egyébként meg montiban nemkicsit ottvannak...

Jorus: :D:D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Jam, SAN-t kihagytam a felsorolásból, meg MAP-ot is. Scitec proteinekre rá kéne írni, hogy nyomokban fehérjét is tartalmazhat. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

az igaz hogy nem a legolcsóbb, bár én többnyire Scitec termékeket használok mert valahogy számomra ez a legmegbízhatóbb..

Konkrétan a 100% whey protein meghajtott, mint az anyóka a singer varrógépet.Raadásul fura utóíze is volt. Gaspari, SAN, Dymatize volt utána, egyikkel sem volt semmi bajom

-=B.B.B.=-

Cadel E.

Cadel E.

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Scitec elég gagyi márka tápkieg téren, csak az itthoni markecingnek és szponzorsipnek köszönhetõ a kezdõk között elért látszólagos elfogadottsága. Oké, hogy Burce nem minõségi, hanem gazdaságos cuccot keres, de, ha jó márka, akkor BSN, MHP, Gaspari, Optimum, Dymatize, Universal, stb. ajánlott.

Kicsit OFF leszek, de pont mint kerékpárvázak esetében a Merida...
Magyarországon nyomják orrba-szájba a Merida promókat és az emberek többsége még el is hiszi mekkora egy csúcs márkáról van szó.
Én személy szerint két embert is ismerek, akinek a Meridájának a hátsó villánál, a papucs illesztésénél tört el a váza...

Bármennyire is nyomulnak a sárgák kerékpárvázat csak az olaszok tudnak csinálni! Jó, jó, nem kell azzal jönnni, hogy a híres olasz vázmárkákat is már Ázsiában rakják össze... Ez a nagy mennyiségben gyártóknál igaz is, de ott is az olasz szakemberek figyelik a betanított sárgák munkáját.
Persze ezeken kívül még számos olyan márka van, amit csak Itália határain belül készítenek.