Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

köszi sokat segítettél ám kifelejtetem a suli kajánál szokott lenni általában 6db kis mandarin és 2db banán.
a súlyom 60-61 kg között mozog. jah meg kifelejtetem a reggeli vitaminokat és ásványi anyagokat : c-vitamin 1100, b-100, kalcium -magnézium, halolaj kapszula + omega3.

Korrekt. Gondolom a 6mandarint 2 banánt és 100g puffasztott rizst nem egy szünet alatt zabálod be, tehát délelõtt is több étkezés van, ez jó. :)
Akkor a súlyunk hasonló, nekem beváltak ezek a dolgok. Jó hogy szeded a vitaminokat, de az esti calcium-magnézium kombót ettõl függetlenül is ajánlom. Én a tescoban veszek tesco márkásat (ugyanaz, mint a másfélszer annyiba kerülõ, ugyanaz gyártja...), 20calcium 20 magnézium kijön kb 500ftból, ez nálam kitart 3 hétig, nem egy nagy kiadás. Mi ez a reggeli vitamuncsomag amit szedsz? Vagy külön-külön veszed meg õket?
EZ egy egész jó vétel ásványi anyagokhoz, ez kb egy hónapra elegendõ (napi 3 kapszula), és ehhez mérten szerintem olcsó.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

Elsõ körben teljesen jó, én is hasonlóan eszek, bár sokkal több gyümölcsöt. Minden nap 1-3 alma, narancs...stb, és egyél sok zöldséget is az ebédhez. Este alacsony kalóriatartalmú ételnek 250g zsírszegény túrót tudok javasolni 1db tetszõleges márkájú gyümölcsjoghurttal keverve.

+a suli utáni étkezést kettébonthatnád, nem tudom hány kg vagy de ha 65 körül/alatt akkor elég az ha egy 120-140g rizst megfõzõl, felét csirkével-sok zöldséggel megeszed suli után, a másik felét pedig edzés után, és akkor az esti étkezés pedig a túró. Nem tudom hogy mekkora az étvágyad, délelõttre ajánlom a sok gyümölcsöt a puffasztott rizs mellé (ehetsz puffasztott búzát is, abban valamivel több is a fehérje.)

És ezek mellett legalább napi 1l víz /20 tskg. Tehát ha 60kg vagy, akkor 3 liter, ésígytovább, de mivel görgõzõl is, ezért mégtöbb javasolt. Én 62kg vagyok most, napi 4-5 liter vizet szoktam inni. És ügyelj az ásványi anyagok pótlására is, mert görgõzésnél rengeteget kiizzadsz, nagyon csúnyán görcsölhet tõle az ember. Izotóniás italt, vagy sótablettát ajánlok erre. Ja és elkerülhetõ az hogy bármi izomfáradságot is érezz másnap, a vacsora mellé/után kortyolgass el 1,5liter vizet amibe beledobsz egy magnézium és egy calcium pezsgõtablettát.
Ha több dolog érdekel, fáradjunk át az edzéselmélet topicba, inkább oda való :)
Remélem kimerítõ volt a válaszom :D

köszi sokat segítettél ám kifelejtetem a suli kajánál szokott lenni általában 6db kis mandarin és 2db banán.
a súlyom 60-61 kg között mozog. jah meg kifelejtetem a reggeli vitaminokat és ásványi anyagokat : c-vitamin 1100, b-100, kalcium -magnézium, halolaj kapszula + omega3.
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

most karácsony és szilveszter között nem volt túl jó az étkezésem.
de pl elõtte meg majd már szilveszter után vissza állok a :

Reggeli: vagy facsart gyümölcs vagy zabpehely tejel.
Suli: pufasztot rizs vagy extrudált kenyér.
Otthon: rizs vagy tészta sovány hússal (általában csirkével)
Este meg alacsony kalória tartalmú ételek(általában gyümölcs, sovány hús.)

Elsõ körben teljesen jó, én is hasonlóan eszek, bár sokkal több gyümölcsöt. Minden nap 1-3 alma, narancs...stb, és egyél sok zöldséget is az ebédhez. Este alacsony kalóriatartalmú ételnek 250g zsírszegény túrót tudok javasolni 1db tetszõleges márkájú gyümölcsjoghurttal keverve.

+a suli utáni étkezést kettébonthatnád, nem tudom hány kg vagy de ha 65 körül/alatt akkor elég az ha egy 120-140g rizst megfõzõl, felét csirkével-sok zöldséggel megeszed suli után, a másik felét pedig edzés után, és akkor az esti étkezés pedig a túró. Nem tudom hogy mekkora az étvágyad, délelõttre ajánlom a sok gyümölcsöt a puffasztott rizs mellé (ehetsz puffasztott búzát is, abban valamivel több is a fehérje.)

És ezek mellett legalább napi 1l víz /20 tskg. Tehát ha 60kg vagy, akkor 3 liter, ésígytovább, de mivel görgõzõl is, ezért mégtöbb javasolt. Én 62kg vagyok most, napi 4-5 liter vizet szoktam inni. És ügyelj az ásványi anyagok pótlására is, mert görgõzésnél rengeteget kiizzadsz, nagyon csúnyán görcsölhet tõle az ember. Izotóniás italt, vagy sótablettát ajánlok erre. Ja és elkerülhetõ az hogy bármi izomfáradságot is érezz másnap, a vacsora mellé/után kortyolgass el 1,5liter vizet amibe beledobsz egy magnézium és egy calcium pezsgõtablettát.
Ha több dolog érdekel, fáradjunk át az edzéselmélet topicba, inkább oda való :)
Remélem kimerítõ volt a válaszom :D

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
most karácsony és szilveszter között nem volt túl jó az étkezésem.
de pl elõtte meg majd már szilveszter után vissza állok a :

Reggeli: vagy facsart gyümölcs vagy zabpehely tejel.
Suli: pufasztot rizs vagy extrudált kenyér.
Otthon: rizs vagy tészta sovány hússal (általában csirkével)
Este meg alacsony kalória tartalmú ételek(általában gyümölcs, sovány hús.)
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Ha jól sejtem, hasonló az edzéstervünk. Ebben az idõszakban még nem tolnék rendszeresen fehérjét, a normális kajálásnak fedeznie kell azt a szükségletet, ami kell a szervezetednek, max ha csinálsz kondiköröket, azokon a napokon 1-1 adag a görgõzés után.

Mit eszel egy átlagos napon?
Amúgy ahogy jönnek a durvább edzések, és a rendszeres versenyek, BCAA-ból és fehérjébõl vegyesen meg lehet oldani a dolgot. És a fehérjét nem az ízéért isszuk :P

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
milyen tápkieget ajánlanátok országútizáshoz? én eddig a Scitec-nek a 100% Whey pro -t fogyasztatom.
Most BCAA-ra és sima fehérjére gondoltam így télre görgõzéshez.
szerintetek jó megoldás lenne ez a kettõ: Protein Delite
BCAA-Xpress

fehérjénél még a sima 100% whey pro ra is gondoltam mert az ára olcsóbb de az izében már csalódtam, bár nem próbáltam még minden ízt.: 100% Whey Protein

amúgy meg Boldog új évet kívánok mindenkinek !

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Évek óta itthon sütjük mi is a kenyeret, de csak tisztán teljes kíõrlésû lisztbõl nem megy, keverni kell hozzá fehér kenyérlisztet is.

Azzal tisztában vagyok es sajnálom is nagyon. Eddig a ceres tönkölykenyerét vettem, csak itt legalább 120 forinttal drágább, mint a tecsoban pl.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

haggyad azt Tibi, majd megnõsülsz, azt' csá alap a plusz 5kg

:DDDD +5???? nekem +15 szaladt fel :( de az ev eleje ota lement 12 :) remelem szezon vegeig meg lesz az a 3 kila.
Sp

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Fúvazz most szívesen lennék 54-55 kiló... XD És pont az az utolsó 5-6 kiló fölöslegem van amit a legnehezebb eltüntetni.

Minden esetre ha fel akarsz szedni akkor szerintem mindeképp kondizzál. A bicózás felsõtestre nem épít szerintem eléggé. Én mostanában otthon tolom kézisúlyzóval karra, vállra, mellre meg hátra a gyakorlatokat.

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

teljes kiõrlésûre

Évek óta itthon sütjük mi is a kenyeret, de csak tisztán teljes kíõrlésû lisztbõl nem megy, keverni kell hozzá fehér kenyérlisztet is.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
haggyad azt Tibi, majd megnõsülsz, azt' csá alap a plusz 5kg

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
A kenyeret nem én kérdeztem :P

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

mert túl gebe vagyok. nem ártana némi plusz izom.

Azért a kenyértõl nem nõ izom:D
"Ride today, heal tomorrow"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Huh, köszi a sok tanácsot :)
Nem vagyok nagy kenyerespajtás, így elég lenne a kiskenyeretsütõkézikészülék :)
Recepteket pedig örömmel fogadok teljes kiõrlésûre, nálam csak az fog menni :)
MaTT, Charon-nak írtam tippet az edzésmódszerek-ben , kb Õ is így mûködik testalkatilag. ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mert túl gebe vagyok. nem ártana némi plusz izom. látni ahogy dobog a szivem, az gáz? :D
eséskor is jól jönne mondjuk, ha nem közvetlen a csontomat kapná az ütés. bal vállizületem laza. gondolom annak is csak jót tenne, ha fogná valamivel több izom.

alapvetõen azt hiszem az a "baj", hogy gyors az anyagcserém. bekajálok, elindulok bringázni és 5km után már érzem, hogy ennék.

174centihez 54-55kiló voltam. most 57-58.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Így van. Akár tescos gép is simán jó. Anyukám legtöbbször otthon süti. Aldiban lehet jóféle lisztet kapni. Ha kell elkérem tõle a receptet.
Szokott olyat is, hogy a gépben csak dagasztja a tésztát, aztán kiveszi és sima villanysütõben süti meg.

Ha hízni akarok, mit a legcélszerûbb enni?
Az utóbbi idõben figyeltem rá, hogy normálisan egyek, naponta többször, így feljött rám 3-4 kiló :) Ha még ugyanennyit sikerülne felszedni már elégedett lennék.

Miért akarsz hízni?

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
olcsót vegyél.
behozza az árát.
nekünk ilyen van
AFK BM2, AFK BM 2, AFK BM-2
csak más a neve.
évek óta megy. tavaly kikopott a lapátnál és olajos trutyit nyomott a tésztába. a madaras teszkóban vettünk másik sütõformát és annyi.
az asszony csak dagaszt amúgy benne mert nem szeretjük a lyukas aljú kenyeret. így a tészta megy kenyérformába. kb. 30 percet kel majd 2x20 percet sül és kész.
lisztet mi a metroban veszünk BL-80 -as kenyérlisztet. 5kilósat.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Így van. Akár tescos gép is simán jó. Anyukám legtöbbször otthon süti. Aldiban lehet jóféle lisztet kapni. Ha kell elkérem tõle a receptet.
Szokott olyat is, hogy a gépben csak dagasztja a tésztát, aztán kiveszi és sima villanysütõben süti meg.

Ha hízni akarok, mit a legcélszerûbb enni?
Az utóbbi idõben figyeltem rá, hogy normálisan egyek, naponta többször, így feljött rám 3-4 kiló :) Ha még ugyanennyit sikerülne felszedni már elégedett lennék.

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Hát igazából nem is tudom mire kellene figyelni vásárláskor.

Talan arra hogy az "olcso" gepek is tok jol mukodnek es nem kell megvenni a draga masinakat a jobb kenyer es "szebb jovo" erdekeben :) Nekunk valami egyszerubb van. Nagyon hianyzik a hazi kenyer, de sajnos kiropult a kis lapat es azota nem vettuk a faradtsagot, hogy vegyunk masikat. (Igeretet mar kaptam 5-ot kb :P)
Sp

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Nekünk van kenyérsütõ és szoktunk is minden héten sütni benne. Ilyen
Van hozzá receptkönyv is, benne rengeteg féle kenyérrel kezdve a sima kenyértõl a szalonnás kenyérig:D
Jah és lehet benne kalácsot is sütni, dzsemet készíteni.
Hát igazából nem is tudom mire kellene figyelni vásárláskor. Talán hogy mekkora kenyereket szeretnél csinálni, elkészítési idõ, idõzítés, mennyire süljön meg a kenyér. Szerintem ezek a lényegesebb dolgok.
Jah és a miénk meg se moccan kavarás közbe.
"Ride today, heal tomorrow"