Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szlovák országúti maraton

- - - - -

• Please log in to reply
10 replies to this topic

baloglaci

baloglaci

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszi! Az idén megpróbálom lenyomni én is a távot.
Mekkora átlagot sikerült tekerned tavaly?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Tátra-kör: múlt évben voltam, akkor Poprádról indult és az össztáv ezért kb. 13 km-rel és +400m szintemelkedéssel több volt. Az ezévi ennyivel könnyebb lesz. Magyar szempontból igazi hegyi maraton, valójában "csak" maraton néhány emelkedõvel, amit a szokásos 40-es átlag is mutat (a nyugati hegyi maratonokat 30-34-es átlag között nyerik), amellyel az élboly megy... A terep szinte folytonso emelkedés és lejtés, viszont ez általában a nálunk megszokott mértékû: 4-6%, kivéve egyet az ostavai hegymenetet, ami viszont brutális, kb. 5-6 km-en át 10-12% (a táv vége felé az ilyen érdekes tud lenni). A start után Zakopanéban (800m) enyhe emelkedés van, majd a városból kiérve egy hosszú 10km körüli 4-5% hegymenet jön rögtön (teteje kb. 1100m), ezután egy rövidebb lejtmenet, majd könnyebb emelkedõk, aztán egy lejtés Zdiarba és utána még egy ideig, ami átmegy síkba, aztán valahol T.Kotlina környékén (800m) enyhén emelkedni kezd, ami magyon sokáig tart (ca. 30 km) Ótátrafüreden (1000m) át egészen a csorbatói elágazásig (1200m) . Innen egy nagyon hosszú lejtés Liptósztmiklósig (kb. 580m), a városból kijövet sokáig sík, ill dombos a terep, majd egy 3-4 km enyhe emelkedõ után jön a már említett kemény hegymenet, aztán egy hosszú lejtés és ezután már nincs komoly emelkedõ, csak egy-egy meredekebb domb és enyhe emelkedés (és lejtés/ sík) Zakopánéig. NAgyon szép a hely, élmény itt kerekezni, jó az ellátás a versenyen, a versenyrendezés szintén (orvosi és szerelõ kocsi) és az emberek, autósok hozzáállása (kivétel a lengyel rész, itt kb. hasonlóan vezetnek az autósok, mint nálunk).

baloglaci

baloglaci

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Felkerült a honlapra a pályarajz, meg a többi infó.
Ha esetleg lenne valakinek versenytapasztalata, akkor azt leírhatná. Köszi!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
HElyesbítés: a legjobb magyar 4 hellyel Fondriest után futott be, nem elõtte. PErsze ez a teljesítményét mitsem ront, különösen hogy seniorI kategóriás volt (!), míg elég sok fiatalabb magyar induló jött be utána...
EGyébként már a Tátrakör honlapja megmozdult: fent van a dátum és a starthely.

baloglaci

baloglaci

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Köszi az infókat!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Korán van még... :-) Még nincs kiírás a 2007-es Okolo Vysokich Tatier-nek (ez a hivatalos szlovák neve a Tátrakerülõnek), csak hírek keringenek. Eszerint most lengyel részrõl (Zakopane) indul a verseny, de az útvonal ugyanaz (csa a kör más pontján lesz a rajt-cél). TAvaly közel 600-an voltak, a szokásos 40-es átlaggal (!) nyerték, a legjobb magyar nagyon jó helyen (kb. 30) futott be MAurizio Fondriest elõtt. Sík rész nem sok van benne, vagy le vagy fel, annyiban kedvez a síkföldi magyaroknak, hogy igazán meredek emelkedõ csak egy van benne (de az aztán 10-12% 5 km-en át).

baloglaci

baloglaci

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Olvastam az újságban a 2006-os Tátra Maratonról a cikkelt és kedvet kaptam hozzá. Sajna a honlapjukon semmi információt nem találtam. Nem tudjátok, lesz az idén egyáltalán verseny? Tud valaki segíteni?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Engem is érdekel, meg a felkínált utazási hely is. UGyanis ez utóbbi számomra a döntõ tényezõ. Idõbe kellene összeszervezni, hogy legyen szállás, mert jó pár százan fognak indulni. Péntek esti lemenetel, szombat esti visszajövetel reális?

ORBÉLA

ORBÉLA

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Engem is érdekel a dolog. Próbálok másokat is beszervezni.
A honlap szerint még nincs regisztrált magyar résztvevõ.
Üdv,
ORBÉLA

elekzol

elekzol

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Hali!

Ahogy U23-as Henger kolléga már levilágosított, tényleg jó kis versenynek ígérkezik. Én mindenesetre beterveztem, lesz, ami lesz, indulok.
Ha valaki jönne, írjon mert van hely.

Mennyi indulóra lehet számítani?

EZ

bakipajti

bakipajti

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Mint ahogy a júniusi Bikkmakkban a címlapon és a hirdetésben megjelent, idén is megrendezésre kerül a Tátra-körüli 200 km-es országúti maratonverseny, melyen Közép-Európai Maratonbajnokot hirdetnek! (A tavalyi beszámolót az augusztusi számban olvashattátok.)

Lényeg a lényeg, idén több magyar kellene, hogy méltó módon képviseljük hazánkat. (Tavaly 23-an voltunk...) Ha minden igaz, indulnak neves hazai országúti versenyzõk, hogy valamiképpen lenyomjuk a "tótokat", és elhódítsunk legalább 1-2 szívárványszínû "trikót".

Gyönyörû szép tájak (Csorba-tó, Zakopáne), egész jó infrastruktúra, tökéletes versenyszervezés... nekem nagy élmény volt tavaly...

Az idõpont még egyszer: július 30.

-balázs