Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 posts

Nem tudom ez miért hátrány, kevesebbet bír? Gondolom cserélhető alkatrész. Használt kerékpártól elzárkózom. De a linkelt kerékpár csak iránymutató, bármilyen márkára nyitott vagyok.

Szerintem minden cserélhető, de a szerelésben Vejne a szakértő :-). Nálunk a feleségem Alboin 200-asa évek óta gond nélkül megy. Átlagos használat mellett nem nyújt annyival kevesebbet, amennyivel olcsóbb - tekered és megy. Igaz, a teleszkópja nem sokat ér, de egy kisebb döccenőn azért átsegít. Próbálj kifogni valahol előző (akár két-három éves) modellt, a lámpán kívül nemigen változtattak rajta és így még olcsóbb lehet. Az agydinamó - halogén lámpa - hátsó állófény kombó nagyon jól teszi a dolgát és ebben az árkategóriában nemigen találsz jobbat ilyen felszereltséggel (amennyiben most nem a CRS változatról van szó).

És a súlyodnál a vázra adott élettartam garancia sem egy elhanyagolható szempont.

Edited by Sandman, 2015. February 10. - 11:49.

Hergyan

Hergyan

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

menetes racsni a hátso agyon nem kecsegtetö.. használt 300, 500 esetleg?

Nem tudom ez miért hátrány, kevesebbet bír? Gondolom cserélhető alkatrész. Használt kerékpártól elzárkózom. De a linkelt kerékpár csak iránymutató, bármilyen márkára nyitott vagyok.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
menetes racsni a hátso agyon nem kecsegtetö.. használt 300, 500 esetleg?

Hergyan

Hergyan

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Sziasztok, tavasszal szeretnék új kerékpárt vásárolni. Főként városi közlekedésre, valamint a környéken (Alföld) túrázni, minimális földúttal, ezért a trekking biciklik felé kacsigatok. A súlyom 110kg, igaz fogyóban, ez nem tudom mennyire szempont. Ami mindenképp kellene világítás, sárvédő, kényelmes üllés, agydinamó, stb. ezekre nem akarok már költeni, első teleszkóp viszont nem szükséges. Olyan 80k lenne a keret, ha ésszerűen minőségibb kerékpár belefér, akkor kicsit növelhető a keret. Most a Gebida Alboin 200 -as 2014 -es modellt néztem ki, igaz nincs 52 -es vázméretben, ami nekem a kalkulátor szerint megfelelne, bár lehet máshol van. A 2015 -ös modell még lényegesen drágább.

http://bringawebshop...afit-ferfi-2014

Természetesen nem ragaszkodom ehhez, csak nagyjából az elképzeléseimet tükrözi.

Előre is köszönök minden építő jellegű tanácsot és ajánlást.

Edited by Hergyan, 2015. February 10. - 11:15.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Válaszaid alapján inkább a cross felé hajlok.

Még egy kérdésem lenne: a hazai mtb maratonok teljesíthetők cross trekking bringával? Na persze nem a maratonok a célom, de régóta tervezem, hogy kipróbálnék egy-két rövid távot. A fő kerékpárhasználat módja persze a korábban említettek lennének.

hát módjával. bár ismerek 2 embert is akik csinálták, meg most is van aki krossz bicóval kapott rá a terepezésr. de pl a bükk maraton rövid gond nélkül , a duna meg azért itt ott kapaszkodós lenne.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tszilard

tszilard

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Válaszaid alapján inkább a cross felé hajlok.

Még egy kérdésem lenne: a hazai mtb maratonok teljesíthetők cross trekking bringával? Na persze nem a maratonok a célom, de régóta tervezem, hogy kipróbálnék egy-két rövid távot. A fő kerékpárhasználat módja persze a korábban említettek lennének.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Köszi a gyors választ, én az alábbi két bringán gondolkozok:

http://www.cube.eu/u...whitenred-2015/

http://www.cube.eu/u...azit-blue-2015/

Mindegyik kb. 230.000 Ft

29-esből kb a legalja amit meg szabad venni. ha rákapsz a terepre cserélni fogod a telót, első kereket, fékeket, gumikat, de  kóstolgatni jó. aszfalton sokkal lomhább lesz mint a krossz. (lehet rajta javítani aszfaltos használatnál egy oda való külsővel persze)  a másik meg sokoldalúbb, haladósabb , viszont komoly terepre csak nagy nagy óvatossággal (bár ismerek olyat :)) . még egy 29ernél a "komolyl" sárvédő, és cspmagtartó felejtős, ha esetleg ilyen terv is lenne.

Edited by Bikertigger, 2015. February 04. - 23:10.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tszilard

tszilard

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Köszi a gyors választ, én az alábbi két bringán gondolkozok:

http://www.cube.eu/u...whitenred-2015/

http://www.cube.eu/u...azit-blue-2015/

Mindegyik kb. 230.000 Ft

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy 29-es MTB-vel vajon tudnék-e tartani kb. ugyanolyan sebességet aszfalton, mint cross trekkinggel, feltételezve, hogy ugyanolyan külső gumi van mindegyiken? (Ha nem, akkor kb mekkora lenne a különbség? Talán még annyit tennék hozzá, hogy nem vagyok túl edzett, tehát az MTB 40/11-es legerősebb áttétele elég lenne valószínüleg nekem aszfalton is)

Új kerékpár vásárlása előtt állok, nem tudtam még eldönteni, hogy 29er vagy cross trekking legyen-e. Többnyire aszfalton tekerek (kb. 75%), de amikor terepen, akkor sok a meglehetősen meredek felfele, ahol talán jobban jönne az MTB áttételezése, de aszfalton sem akarok elmaradni sebességileg.

Köszönöm a válaszokat.

erre kb felesleges a monti

és annyiból amennyiből egész jó krosszbicajt veszel , annyiért 29-erből még csak az ipari hulladékot. és az első lérdésre ebből kifolyólag, jó eséllyel nem. persze a 3 kiló+os kategóriában gondolkodva, esetleg megfontolandó, de akkor is 2 szett gumi.

Edited by Bikertigger, 2015. February 04. - 17:58.

tszilard

tszilard

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy 29-es MTB-vel vajon tudnék-e tartani kb. ugyanolyan sebességet aszfalton, mint cross trekkinggel, feltételezve, hogy ugyanolyan külső gumi van mindegyiken? (Ha nem, akkor kb mekkora lenne a különbség? Talán még annyit tennék hozzá, hogy nem vagyok túl edzett, tehát az MTB 40/11-es legerősebb áttétele elég lenne valószínüleg nekem aszfalton is)

Új kerékpár vásárlása előtt állok, nem tudtam még eldönteni, hogy 29er vagy cross trekking legyen-e. Többnyire aszfalton tekerek (kb. 75%), de amikor terepen, akkor sok a meglehetősen meredek felfele, ahol talán jobban jönne az MTB áttételezése, de aszfalton sem akarok elmaradni sebességileg.

Köszönöm a válaszokat.

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Szuper, és milyet vettél? Mi a véleményed róla?

Ilyet vettem.

http://www.bike-disc...-17955/wg_id-26

Mivel ez az első fullym, csak egy merevfarú trek-hez tudom viszonyítani. Ég és föld ;-)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

A vázakról, ugye a Giant az király egy cucc, Radonról fogalmam sincs viszont van Xt fék, reverb, revelation, kerekeket nem tudom melyik milyen, de lehet a Mavic tartósabb.

Azért egy ilyen bringába kell a liftes üléscső az 70k, egy revelation az 150k ezeket valószínű idővel megvenném a Giant-ba, ennyi erővel majdnem veszek a radon váz helyett másikat és van jobb fékem és kerekem is (utóbbiban nem vagyok biztos).

Arról nem is beszélek, hogy mit csinálok a Giant-ban lévő villával ha kicserélem, lehet meg se veszik.... :S

A Giant-ból a villát tuti nem veszik meg,mert 1,1/4 a fejcső...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

A vázakról, ugye a Giant az király egy cucc, Radonról fogalmam sincs viszont van Xt fék, reverb, revelation, kerekeket nem tudom melyik milyen, de lehet a Mavic tartósabb.

Azért egy ilyen bringába kell a liftes üléscső az 70k, egy revelation az 150k ezeket valószínű idővel megvenném a Giant-ba, ennyi erővel majdnem veszek a radon váz helyett másikat és van jobb fékem és kerekem is (utóbbiban nem vagyok biztos).

Arról nem is beszélek, hogy mit csinálok a Giant-ban lévő villával ha kicserélem, lehet meg se veszik.... :S

Te tudod

én szempontrendszeremben egy bringának 3 kurva fontos alkatrésze van :

váz (fullinál különösen)

tag

teló

és mérsékelten a kerekek

a többi ha már egy 9-es alivio szintjét eléri, onnan perfekt.

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

és a scott-ra ?

aha szerintem is. kb a fritz cucc hamarabb visszaér mint a mongúzzal bármi történne ithhó.

váz okosságban viszont a fritzek sincsenek partiban a giant-tal.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Szerinted a Magyarországra hozott egyetlen darab Mongoose-ra milyen garit fogsz tudni érvényesíteni?

és a scott-ra ?

Gondolom a forgalmazó helyben megjavítja a garanciális problémákat, én erre gondoltam míg egy radon v. canyon esetében vissza kell küldeni az egész bringát németbe/osztrákba. Ez az egy dolog zavar.

aha szerintem is. kb a fritz cucc hamarabb visszaér mint a mongúzzal bármi történne ithhó.

váz okosságban viszont a fritzek sincsenek partiban a giant-tal.

Edited by Bikertigger, 2014. December 26. - 22:16.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Hali!

Erről: http://mali.hu/hu/mt...ali-expert-2015 mi a vélemény?

Giant Trance 2-t nézegettem eddig de lehet ezt is meg lehetne szerezni olyan árban.... vagy felejtős a váz miatt és inkább a Giant-be egy X-Fusion sweep vagy revalation ?

nem egy ligában játszanak a giant-tal, és még cefett túlárazott is. giant-ba egy reveleation és királyság.

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

A radonnak szerintem van budapesti szervizközpontja. Legalábbis amikor pár hónapja vettem egy slide-ot, akkor a webshop felajánlotta, hogy azon keresztül vegyem át a bringát. Gondolom a garis ügyeket is ők intézik.

Szuper, és milyet vettél? Mi a véleményed róla?

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Gondolom a forgalmazó helyben megjavítja a garanciális problémákat, én erre gondoltam míg egy radon v. canyon esetében vissza kell küldeni az egész bringát németbe/osztrákba. Ez az egy dolog zavar.

Ha nem lennének szar tapasztalatok ezekkel az alsó kategóriás FOX villákkal, valószínű kintről választanék egyet de ebben az árkategóriában mind ezeket rakják... hacsak nem az általad linkelt Slide egyel gyengébb felszereltségű változata 8.0.

A radonnak szerintem van budapesti szervizközpontja. Legalábbis amikor pár hónapja vettem egy slide-ot, akkor a webshop felajánlotta, hogy azon keresztül vegyem át a bringát. Gondolom a garis ügyeket is ők intézik.

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

Ha nem lennének szar tapasztalatok ezekkel az alsó kategóriás FOX villákkal, valószínű kintről választanék egyet de ebben az árkategóriában mind ezeket rakják... hacsak nem az általad linkelt Slide egyel gyengébb felszereltségű változata 8.0.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Köszi a linkeket kb. 700 ezerben állapítanám meg a felső határt az is nagyon - nagyon a maximum. Tudom nagyon jó árban vannak ezek, de ennyi pénzért nem biztos, hogy kintről vennék gépet gari stb. miatt.

http://apro.bikemag....0b-l266146.html

http://apro.bikemag....0b-l265009.html