Sziasztok!
Nemrég el akartak adni nekem egy bringát 80k-ért, nálam volt pár napig, beletettem úgy 40-50 km-t, és rájöttem, hogy muszáj lesz szereznem egy bringát. :] (Jópár éve nem tekertem már)Mint 2 hozzáértõ barátomtól kiderült az adott Schwinn-Csepel acélvázas gép max 30k-t ér, úgyhogy az gyorsan visszakerült a tulajdonosához, de nem adtam fel.
Elkezdtem nézelõdni a neten, meg olvasni a topikokat, és az elég gyorsan kiderült, hogy 30-40k körül nem kapok használható darabot.
Aszfaltra (jórészt városban) meg lájtos terepre kéne, ha esetleg elmegyünk túrázni a haverokkal, semmi ugrabugra meg DH, ahhoz én kevés lennék :] és nem is vágyom rá.
Mivel Diósdon lakom, ezért elég magasra kell tekerni hazafelé jövet (a GPS itt a házban 195m-t mond), ez elég durva volt a nehéz, kicsit lapos kerekû meg terepesebb külsõs csepellel, gondolom elkél hozzá a jó váltó is. Persze nem is vagyok még formában, de jó lenne egy minél könnyebben tekerhetõ gép :]
Nem vagyok egy súlyos darab, a 18X centim mellé olyan 70 kiló vagyok.
Egy hozzáértõ barátom ajánlotta a Magellan Cratert, és láttam egy boltban egy 2005-ös Dema Esperiát 98 ezerért. Nézegettem a Kona Dew-t is 90k-ért, de ár/érték arányban nem tûnik annyira jónak.
A Demán deore cuccok vannak, maxxis wormdrive külsõ, ami nekem mint amatõrnek szimpi, és a bringa elég masszívnak látszik. Tetszik benne a szokásos MTB-snél kicsit keskenyebb kerék is. A neten (magyar vélemények) is az a kevés ami volt a gyártóról, jól hangzott. Sajnos ma észrevettem, hogy van rajta egy kb. 5 Ft-os méretû rész a váz vízszintes részén, ahol lenyúzták a felületkezelést.... :\
Az eladó azt mondta "ennél már csak rosszabb lesz", és emiatt nem ad árkedvezményt... elég lekezelõen vette. Heh. Mondtam neki, hogy hadd zúzzam már le én, mégiscsak jobb érzés, mint roncsként megvenni. Nem
olyan nagy gond, meg az alu úgysem rozsdásodik alá, csak ez is szempont.
A Dema pont ugyanilyen, csak merevvillás:
http://www.cykloshop...05-dema_esperiaAz utóbbi bringa 98k-ért jó vétel? Kicsit drága a kereteimhez képest, de ha olyan jó az ár/érték aránya, akkor bevállalom a plusz pár hét zsíroskenyeret. 70-80k körül gondolkodtam elõször, de ez a 2005-ös Esperia eléggé megfogott. Persze nem vagyok még eléggé otthon a témában, ezért tépelõdöm.
Mit gondoltok?
Elõre is köszi a segítséget! :]