Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Segítsetek, milyen bringát vegyek,mert ahogy egyre több topikot olvasok el,annál jobban erõsödik meg bennem,hogy jó bicó a 100 ezres kategóriában nincs.Legalábbis nincs olyan összeszerelés,amiben nagyjából mindenre azt olvasnám,hogy legalább jó.Kiszemelt példány lenne egy Kelly's Salamander,de most olvasom a telós topikban,hogy az RST Gila 100mm-es telója,amivel szerelik az gagyi és nem jó stb....Szerintetek is nem annyira jó vétel lenne?Egy monti kéne,amit azért 70-30%-ban aszfalton nyomnék,és az anyagok bírják a csekély 110 kg-mat.Vagy mit tudnátok javasolni?Felni, csapágyak,teló kéne masszív legyen,de nem ugratgatni akarok,szóval azért nem kell fullós telója legyen csak súlyt bírjon.

Nekem nagyon bejön a salamander.

Ja és az idei Rst Gila CC-re szerintem ideális. És a tárcsa sem kezdi ki.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Hát szerintem felszereltségben minimális a különbség, legfeljebb ami a használhatóságot illeti. (rugós nyereg, állítható stucni - ezek városba laza terepre egyaránt jók)
Szal nekem Kellys/Merida a befutó
Magellan esetleg, Caprine nekem nem jön bé.

Ágiadri

Ágiadri

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen biciklit vegyek 65e. körül. Amit én kinéztem az a Magellan drako, Caprine spirit, Kellys viper, Merida matts 70
Szerintetek melyiket vállaszam.

Hardyi

Hardyi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Segítsetek, milyen bringát vegyek,mert ahogy egyre több topikot olvasok el,annál jobban erõsödik meg bennem,hogy jó bicó a 100 ezres kategóriában nincs.Legalábbis nincs olyan összeszerelés,amiben nagyjából mindenre azt olvasnám,hogy legalább jó.Kiszemelt példány lenne egy Kelly's Salamander,de most olvasom a telós topikban,hogy az RST Gila 100mm-es telója,amivel szerelik az gagyi és nem jó stb....Szerintetek is nem annyira jó vétel lenne?Egy monti kéne,amit azért 70-30%-ban aszfalton nyomnék,és az anyagok bírják a csekély 110 kg-mat.Vagy mit tudnátok javasolni?Felni, csapágyak,teló kéne masszív legyen,de nem ugratgatni akarok,szóval azért nem kell fullós telója legyen csak súlyt bírjon.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Köszi! Akkor ha minden jól alakul, ezt a bringát veszem meg :]

azért nézz szét, hátha van más is, mondjuk author vagy magellan cross bicó.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Heckler2

Heckler2

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi! Akkor ha minden jól alakul, ezt a bringát veszem meg :]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Mit gondoltok?
Elõre is köszi a segítséget! :]

nos jónak tûnik, kifejezetten jónak.
a festéleverõdés egyszerûen megoldható egy matricával, vagy körömlakkal :)
mondjuk ez nem kifejezetten monti, de ha nem kérdezted volna, én amugy is egy ilyen cross/trekking tipusú kerékpárt javasoltam volna.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
magellanok vannak nagyon jó ár/érték arányban. valamint még kelly's és és most több nem jut eszembe... :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

k.szabi

k.szabi

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Sziasztok!
Lenne 100e Forintom egy új bringára...
Ált. XC-re használnám, de néha mennék vele zúzósabb terepre is, mit tudnátok nekem javasolni?

UI: a 100e már a felsõ határ ;) .

Heckler2

Heckler2

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Nemrég el akartak adni nekem egy bringát 80k-ért, nálam volt pár napig, beletettem úgy 40-50 km-t, és rájöttem, hogy muszáj lesz szereznem egy bringát. :] (Jópár éve nem tekertem már)Mint 2 hozzáértõ barátomtól kiderült az adott Schwinn-Csepel acélvázas gép max 30k-t ér, úgyhogy az gyorsan visszakerült a tulajdonosához, de nem adtam fel.

Elkezdtem nézelõdni a neten, meg olvasni a topikokat, és az elég gyorsan kiderült, hogy 30-40k körül nem kapok használható darabot.

Aszfaltra (jórészt városban) meg lájtos terepre kéne, ha esetleg elmegyünk túrázni a haverokkal, semmi ugrabugra meg DH, ahhoz én kevés lennék :] és nem is vágyom rá.
Mivel Diósdon lakom, ezért elég magasra kell tekerni hazafelé jövet (a GPS itt a házban 195m-t mond), ez elég durva volt a nehéz, kicsit lapos kerekû meg terepesebb külsõs csepellel, gondolom elkél hozzá a jó váltó is. Persze nem is vagyok még formában, de jó lenne egy minél könnyebben tekerhetõ gép :]
Nem vagyok egy súlyos darab, a 18X centim mellé olyan 70 kiló vagyok.

Egy hozzáértõ barátom ajánlotta a Magellan Cratert, és láttam egy boltban egy 2005-ös Dema Esperiát 98 ezerért. Nézegettem a Kona Dew-t is 90k-ért, de ár/érték arányban nem tûnik annyira jónak.

A Demán deore cuccok vannak, maxxis wormdrive külsõ, ami nekem mint amatõrnek szimpi, és a bringa elég masszívnak látszik. Tetszik benne a szokásos MTB-snél kicsit keskenyebb kerék is. A neten (magyar vélemények) is az a kevés ami volt a gyártóról, jól hangzott. Sajnos ma észrevettem, hogy van rajta egy kb. 5 Ft-os méretû rész a váz vízszintes részén, ahol lenyúzták a felületkezelést.... :\

Az eladó azt mondta "ennél már csak rosszabb lesz", és emiatt nem ad árkedvezményt... elég lekezelõen vette. Heh. Mondtam neki, hogy hadd zúzzam már le én, mégiscsak jobb érzés, mint roncsként megvenni. Nem
olyan nagy gond, meg az alu úgysem rozsdásodik alá, csak ez is szempont.

A Dema pont ugyanilyen, csak merevvillás:
http://www.cykloshop...05-dema_esperia

Az utóbbi bringa 98k-ért jó vétel? Kicsit drága a kereteimhez képest, de ha olyan jó az ár/érték aránya, akkor bevállalom a plusz pár hét zsíroskenyeret. 70-80k körül gondolkodtam elõször, de ez a 2005-ös Esperia eléggé megfogott. Persze nem vagyok még eléggé otthon a témában, ezért tépelõdöm.

Mit gondoltok?
Elõre is köszi a segítséget! :]

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
sokan mondják bighitre h jó az árához képest de én nme értek hozzá

Krezga

Krezga

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Hali!
Kezdetben egy enduro bringát akartam építeni, de úgy döntöttem, hogy átállok a DH-ra. Kezdésnek valami vázat szeretnék venni(elõször a kona stabon gondolkodtam, de az túl drága). Most kinéztem a Magellan Vega vázat, bár ez se olcsó(talán használtan?), szóval ha tudtok ajánlani valami olcsóbbat, de mégis jó DH vázat, megköszönném.(ja és a vega mennyire jó?)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Hali!
Nagyrészt aszfaltra szeretnék bringát venni, de azért lemennék néha vele földútra is, tehát országúti szóba sem jöhet. Kinéztem a Kelly's '06 Result típusú cross gépét. Kérdésem az lenne h mennyire felel ez meg nekem? Lehet vele terepen is menni, vagy meg se próbáljam, és maradjak inkább a Kelly's '06 Radius-nál? Vagy esetleg ebben a kategóriában Magellan '06 Hydra acél TX30, vagy a Merida Merida '06 Kalahari 510SX, esetleg egy Caprine Cherokee érné meg jobban? Használata a követekezõképpen nézne ki: ezzel jároknék a városban, de hetente 1-2szer országúton is tekernék vele 50-60 km-t, és havi egyszer földútra is lemerészkedek. Mit tanácsoltok, melyik lenne nekem a legmegfelelõbb?

Ha 50-60 km-t tekersz akkor szerintem már komolyabb gépet vegyél.
A Caprine Cherokee nekem azért nem tetszik, mert nem A-Head-es a kormány és nem fejleszthetõ késõbb. Akkor inkább a Forest az egész jól néz ki.
Kellysbõl én a Viper SF-et venném.
Magellán Draco alu egész jól néz ki. Sõt!
...szóval ha szánsz 65 ezret a dologra, nem bánod meg mert töbet bírnak mint az 50 ezres társaik!

A Meridának 510-nek gyengus a telója, akkor inkább merev villa (most komolyan!) mert ha csak földúton mennél vele, nem száguldoznál hegynek lefele, akkor minek teló, fõleg ha gagyi! Aszfaltra meg tök fölösleges, a teleszkóp elnyeli az energiát amit tekerésre fordítasz, ha kiállsz a nyeregbõl!

Vannak olyan üzletek ahol lecserélik még a boltban a teleszkópot merev villára és beszámítják. Így olcsóbban kapod meg a gépet. Bár ilyen alsóbb kategóriában lehet nem foglalkoznak vele, nemtom nincs tapasztalatom!
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Szerintem Te is mint én zárd ki kapásból a montikat (26"-os kerék). Nincs értelme ilyen felhasználási terület mellett. nkább válogass a cross bringák közül.

Puxima

Puxima

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Szerintetek a 3 közül melyik lenne a legjobb vétel?

1. Kelly's AXIS grey 91.900Ft
2. Magellan Corvus Deore RST 99.900Ft
3. Merida Crossway 8500 99.000Ft

Nekem gyakorlatilag mindegyik tetszik, viszont nem értek a felszereléshez, hogy melyik miben jobb vagy rosszabb. Annyit láttam, hogy a Magellan Bike+ cuccokkal szerelt, míg a Kelly's inkáb kalloy.
Köszi elõre is!

apx

apx

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Hali!
Nagyrészt aszfaltra szeretnék bringát venni, de azért lemennék néha vele földútra is, tehát országúti szóba sem jöhet. Kinéztem a Kelly's '06 Result típusú cross gépét. Kérdésem az lenne h mennyire felel ez meg nekem? Lehet vele terepen is menni, vagy meg se próbáljam, és maradjak inkább a Kelly's '06 Radius-nál? Vagy esetleg ebben a kategóriában Magellan '06 Hydra acél TX30, vagy a Merida Merida '06 Kalahari 510SX, esetleg egy Caprine Cherokee érné meg jobban? Használata a követekezõképpen nézne ki: ezzel jároknék a városban, de hetente 1-2szer országúton is tekernék vele 50-60 km-t, és havi egyszer földútra is lemerészkedek. Mit tanácsoltok, melyik lenne nekem a legmegfelelõbb?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
szerintem pedig ha városba akarod használni teljesen felesleges a 200.000 Ft...

Városban nehezen elkerülhetõ, hogy ne kelljen otthagyni valahol, akkor meg ellopják...

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 posts

Tényleg jó ez a gép...

Mi a véleményed errõl

http://www.velotrade...ts_sport_300_d/

ha városban akarod használni, akkor tök felesleges a teló, a tárcsafék és az xt váltó...
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

Jar-Jar

Jar-Jar

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Tényleg jó ez a gép...

Mi a véleményed errõl

http://www.velotrade...ts_sport_300_d/
. . . : : : JAR-JAR : : : . . .

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

200.000 pízem van milyen bringát érdemes venni, amit inkább városi használatra szánok, de nem versenybringa?

merida crossway 8800 pölö (br. 160.000)