Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2007. August 24. - 09:04
Posted 2007. August 24. - 09:02
Posted 2007. August 24. - 08:50
Sziasztok! Köszönöm a segítséget! Nos igen ettõl a kinövéstõl én is félek, de én egy 20"-osra gondoltam, az azért pár évig elég lenne. Csak tök gáz, hogy páromnak 72.000-ért vettük a cangát, ugyanaz a márkagyerekbe 52.000!
Hmmm...
sztem nem feltétlenül kéne 'márkás' bringában gondolkodni.
amíg kb évente kinõ egy bringát addig sztem egy hauser vagy vmi
hasonló pont jó lehet (vagy egy használtat szerezni egy aukciós oldalról).
aztán amikor mr ott tart hogy a nyeregcsövet
kell csak kihúzkodni, és még mindig szeret tekerni, akkor érdemes
beruházni egy komolyabb keróba.
pl innen:
http://www.vatera.hu...2=&us=&q=gyerek
Posted 2007. August 24. - 08:02
Sziasztok! Köszönöm a segítséget! Nos igen ettõl a kinövéstõl én is félek, de én egy 20"-osra gondoltam, az azért pár évig elég lenne. Csak tök gáz, hogy páromnak 72.000-ért vettük a cangát, ugyanaz a márkagyerekbe 52.000!
Hmmm...
A MALI-nak is vannak jó gyerekbicói (olcsóbban, mint 52e), bár hogy õszinte legyek, nem próbáltam még egyiket se
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Posted 2007. August 24. - 07:33
Hmmm...
Posted 2007. August 23. - 22:09
Sziasztok! A lányomnak szeretnék venni egy cangát, õ most 8 éves.... merre keresgéljek? Tudnátok segíteni?
ennyi idõsen még nincsenek nagy igények, én is bmx-el zúztam 20 kilométereket
kiskoromban, a másik meg, hogy úgyis 10 perc alatt kinövi
Posted 2007. August 23. - 21:56
Posted 2007. August 23. - 21:40
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2007. August 23. - 20:52
Posted 2007. August 22. - 15:33
Posted 2007. August 22. - 15:24
Posted 2007. August 22. - 15:18
Posted 2007. August 22. - 15:10
Üdv, új bringát építek, nagy dilemmám van: SRAM vagy Shimano? Ti melyiket ajánlanátok? Fontos lenne eldönteni, jövõhéten rendelném a váltót, az pedig meghatározza a többi alkatrészt is majdan.
A lehetõségek:
1. SRAM X-9 + TruVativ Stylo + Avid Juicy 7
vagy
2. Shimano XT ('08)
Nem azt szeretném tudni, hogy ki melyik márkát kedveli jobban, hanem a két csomag közül melyikkel járnék jobban. (Teljesen egy árban van a két variáció.) Köszi.
Shimano!
Bár nekem is vegyesvágott a cuccom, mivel Sram attack váltókarom van, sram lánc, sram fogaskoszorú, a hajtómûvem shimano (Hone), a váltó és átdobó páros is shimano (XT), de nekem meg ez jött be.
edit: A sramok pontosabb rendszerek a tapasztalataim szerint, de a shimano hosszabb életû, strapabíróbb. (váltásra értem)
Posted 2007. August 22. - 01:36
nézd én magamnak olyat raknék (ill kb van 2 bringán) össze hogy xt hmû, xt sor, xt átdobó, x9 h.váltó, tetszés szerint trigger vagy gripko karok, xt/xtr lánc patentszemmel
néhány rendszer végigpróbálása után ezt találom a legjobban mûködõ összeállításank, tény és való hogy jó vegyes mix.
és továbbra se legyen S/S vita 8 oldalon keresztül...
viszont a Sram sorok és láncok már nem olyanok mint régen, ezt is vedd figyelembe a választásnál, illetve ezért is mondtam hogy akkor inkább xt.
Nagyon jó... A sort és láncot ugyanis már megvettem (SRAM PG-970/PC-971). Nemrég még úgy volt, hogy SRAM lesz, de az új XT elbizonytalanított. Azért látom, te a kompromisszummentes megoldást kedveled, én inkább szeretnék "egységesebb" bringát. Vitát én sem akarok nyitni, csak érdekelne szerintetek ugyanannyiért melyik S-tõl kapok többet. Meg arra lennék még nagyon kíváncsi, hogy vajon az XT váltó mennyit fejlõdött az elõdhöz képest, de majd átnézek a megfelelõ topicba.
Posted 2007. August 22. - 00:31
nézd én magamnak olyat raknék (ill kb van 2 bringán) össze hogy xt hmû, xt sor, xt átdobó, x9 h.váltó, tetszés szerint trigger vagy gripko karok, xt/xtr lánc patentszemmelNos igen, azt már hallottam, hogy a SRAM átdobók felejtõsek, de nem akarok vegyes felszereltséget. A Truvativ Stylo meg jövõre megújul, hátha... A szívem a SRAM felé húz, pedig van már egy XT-s bringám (igaz jó régi), mégis.
Az új XT viszont nagyon jól néz ki, tetszik a Shadow váltó, izgat a Servo Wave... Nagy dilemma, még gondolkozom. Szóval szerinted XT. Köszi.
néhány rendszer végigpróbálása után ezt találom a legjobban mûködõ összeállításank, tény és való hogy jó vegyes mix.
és továbbra se legyen S/S vita 8 oldalon keresztül...
viszont a Sram sorok és láncok már nem olyanok mint régen, ezt is vedd figyelembe a választásnál, illetve ezért is mondtam hogy akkor inkább xt.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. August 21. - 23:24
ha ez a 2 adott lehetõség akkor a shimano
gondolom a sramoshoz sram átdobó sor és lánc lenne, azokat nem kéne erõlteteni, plusz a truvativ hmû sincs gyakorlatban xt szint
Nos igen, azt már hallottam, hogy a SRAM átdobók felejtõsek, de nem akarok vegyes felszereltséget. A Truvativ Stylo meg jövõre megújul, hátha... A szívem a SRAM felé húz, pedig van már egy XT-s bringám (igaz jó régi), mégis.
Az új XT viszont nagyon jól néz ki, tetszik a Shadow váltó, izgat a Servo Wave... Nagy dilemma, még gondolkozom. Szóval szerinted XT. Köszi.
Posted 2007. August 21. - 22:03
ha ez a 2 adott lehetõség akkor a shimanoÜdv, új bringát építek, nagy dilemmám van: SRAM vagy Shimano? Ti melyiket ajánlanátok? Fontos lenne eldönteni, jövõhéten rendelném a váltót, az pedig meghatározza a többi alkatrészt is majdan.
A lehetõségek:
vagy
2. Shimano XT ('08)
Nem azt szeretném tudni, hogy ki melyik márkát kedveli jobban, hanem a két csomag közül melyikkel járnék jobban. (Teljesen egy árban van a két variáció.) Köszi.
gondolom a sramoshoz sram átdobó sor és lánc lenne, azokat nem kéne erõlteteni, plusz a truvativ hmû sincs gyakorlatban xt szint
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. August 21. - 21:20
A lehetõségek:
vagy
2. Shimano XT ('08)
Posted 2007. August 21. - 08:48
Az országúti mellé szeretnék egy montit is.
ezeket nézd meg inkább:
Focus Cypress http://piacter.bikem...ct=84887&cat=12
KTM Ultra Fun http://piacter.bikem...ct=84774&cat=12