Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni bringa vásárláshoz.
Régebben BMX-el rongáltam magam és környezetem, de már jóútra tértem és MTB-ot szeretnék venni, de a témában sajna eléggé elmaradtam. Pl: váltókhoz, telókhoz meg egyébb MTB cuccokhoz lövésem sincs.

Az igényeim:
- kiváló ár/érték arányos legyen
- 100-120E körüli ár
- Terepen és városban, használnám
- Strapabíró legyen, azaz bírja az ugratásokat, de semmi extra vadulás. (ui. félek az autóktól, Miskolcon (mivel ott lakom) meg nem sok kerékpár út van, ezért járdán közlekedem ahol sokat kell járdaszegélyre föl- le ugratni.)
- Hosszútávon is kényelmes legyen, azaz nem Dirt v. FR-ban gondolkodom (mert az 16 éves reflex gyerekeknek való nem nekem).

A neten való kutakodásom szerint Magellan Polaris (kb. 100E nagyon sok jót halootam róla) az igényem, de ma láttam egy KTM Sportot (124E). Igen megtetszett a KTM, de nem címkét szeretnék venni, hanem egy tartós, igényes, jól felszerelt MTB-ot.

Kérlek segítsetek milyen márkát vállaszak! Elõre is kösz!

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Bringát szeretnék venni mondjuk, olyan 60-70-80 ezres árfekvésben, amivel egyáltalán nem profi szinten, de gyakran tekernék. Hetente néhányszor hosszabb túrákra is, de nem durva terepen. Eddig nem nagyon tekertem a szabadban (spinningre jártam 2 évig), de ezután szeretnék rendszeresen, viszonylag intenzíven. Ehhez szeretnék egy új, és jó bringát. Mivel nem értek hozzá, minden ötlet érdekel (amiket visszamenõleg olvasgattam, azoknak is utána nézek), illetve egyik ismerõsöm is javasolt egy típust, de mivel teljesen laikus vagyok, nem tudom, hogy mit érdemes. Minden választ elõre is köszönök!

sztem egy cross/trekking bringát vegyél,

pl: magellan corvus vagy gepida albion
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

hmisi

hmisi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Kössz. Inkább bolba veszek de ott 70 ezer.Vagy tudtok esetleg olcsobban is? Az a baj kisvárosba lakok és csak 2 bicikli bolt van.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

ja és alapból nem adnak rá gari-t.

ezt a hüjeséget ki mondta ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
miért nem?

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
50 pénzért jó lehet csak nem az EBIKE-ról.sztem. a boltba se sokkal drágább és ott bármi baja van megjavítják meg én EBIKE-ról max csak külsõt rendelnék v. ami megéri és nincs benne annyi buktató ja és alapból nem adnak rá gari-t.
www.sintesibikes.com

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
www.piacter.bikemag.hu

50-ért sokkal jobb bicajokat találhatsz használtan. ;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

hmisi

hmisi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Kössz a segítségett , de nem akarok használtat. Újat akarok. Amire vigyázhatok és elöttem senki nem hajtotta szét. Merida kalahari 8 sx ebik-on 50 ezer. Mi a véleményetek róla?

ujoncB

ujoncB

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Bringát szeretnék venni mondjuk, olyan 60-70-80 ezres árfekvésben, amivel egyáltalán nem profi szinten, de gyakran tekernék. Hetente néhányszor hosszabb túrákra is, de nem durva terepen. Eddig nem nagyon tekertem a szabadban (spinningre jártam 2 évig), de ezután szeretnék rendszeresen, viszonylag intenzíven. Ehhez szeretnék egy új, és jó bringát. Mivel nem értek hozzá, minden ötlet érdekel (amiket visszamenõleg olvasgattam, azoknak is utána nézek), illetve egyik ismerõsöm is javasolt egy típust, de mivel teljesen laikus vagyok, nem tudom, hogy mit érdemes. Minden választ elõre is köszönök!

drCaligari

drCaligari

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sajnos már nem aktuális, mire öcsi eldöntötte elkelt a bicó.

hmisi: 50-ért szerintem használtat érdemes venni 175 cm-hez pedig úgy gondolom a 18 az ideális, a 20-as szerintem nagy. Mindenesetre fel kell rá ülni és kipróbálni ugyanis mindenkinek másmilyenek az arányai. Elvileg a comb hossza a döntõ. Spec én azért választottam a huszast mert ha a lábam közé vettem a vázat éppen nem koppantak a mogyoróim (185 vagyok). Nem túl tudományos, de ha nincs más... ;)

hmisi

hmisi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
50 ezerért milyen bicajt ajánlatok? Mtb alu váz.Én Meridára gondoltam.De azon belül nem tudom . 175 cm-el mekkora kénne? 18? 20 az sok?

drCaligari

drCaligari

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Úgy néz ki nem tud rá többet költeni, de talán jobban is tetszik neki a genesis. Méretbe az 50-es jó lehet egy 185 cm-es srácnak,ez kb. 19-20 nak felel meg? A genesis milyen márka? Egyáltalán érdemes megvenni?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én a másodikat venném.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Én a 169 centimmel 17-es Konát hajtok, a 16-os még nekem is kicsi lenne.

Az elsõ x-trailen gagyi a teleszkóp a többi cucchoz képest. A 2. jobb.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

drCaligari

drCaligari

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Hi!

Öcsém kedvet kapott tõlem a bringázáshoz és kinéztünk neki egy használt bicót. Errõl szeretném kikérni a véleményeteket.
GENESIS Pro Alpha Motion AX 7500 Aluminium 50-es váz, SR SUNTOUR XC60 állítható csillapítású elsõteleszkóp, Shimano Altus váltó, Shimano V-Brake 3x8 fékváltókarok, V-fékek, CODO kerékagyak, SR Suntour hajtás, Cytec kormány , stucni, Rigida duplafalú felnikkel, nagyon jó újszerû állapotú mountain bike kerékpár eladó. Ár: 39000 Ft
(A márkárol személy szerint semmit sem tudok.)
Esetleg ha tud még egy kis pínzt szerezni:
Merisa Matts Sport 300 2004-es modell, 20-as vaz!
Suntour xc 60 telo, alivio h. valto, sram valtokarok, stx rc h. agy, Ike kiegeszitok es fekek.

Gimnazista, így több pénze nem nagyon lesz rá (így is ki kell pótolni), ráadásul nem tudom, hogy mennyire komoly a dolog. Felhasználási terület: erdõbe be, hegyre fel, hegyrõl le, mezõn át. A srác kb. 185 cm és 70 kg. A segítséget elõre is köszönjük!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
a Kona mérete elvileg jó neked..

commandejos

commandejos

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hi

Azt kifelejtettem hogy 174cm magas vagyok.

Lenne meg ket kerekpar :
http://cgi.ebay.co.u...:MEWA:IT&ih=013

http://cgi.ebay.co.u...:MEWA:IT&ih=013

Elore is koszi

commandejos

commandejos

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok

Talaltam jo aron egy KONA Kula Deluxe kerekpart de lehet hogy gond lenne a meretevel.
Nem igazan tudom hogy a Kona-nak milyen a meretezese . Az elozo kerekparom 16.5" volt ... Ez a KONA 16" meg merjem venni ????
Egyszerubb lenne ha ra tundnek ulni de a netrol lenne.

Szoval o lenne az :
http://www.winstanle...D=7504&brandID=

Feltöltött kép

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Hna!!!
Vettem bringát! Caprine Epik 30 2007-es modell, 20"-os 183-amhoz. Narancs színû vázzal. Nagyon zsír! Csak a teló ritka%*r. Kemény, és alig mozog. :) Az egész 68 volt. (plusz a benzin pestre...:))
A többi cucc jó sztem. Még megírom majd pár hét után, hogy mik a bõvebb tapasztalataim. De ezt már asszem a ki milyen bringával nyomul topikba. :)

Nagyon köszönöm a segítségeteket!

U.I. :Jön a jóidõ, aki bent tölti, az ........ (...nem tudja mirõl marad le)
Üdv. Gábor
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Na, lehet, hogy megveszem a spec-bringát, 70ért...

jáááááááj.... :confused:

msn-en kb reggel f10-ig vagyok aztán este kb 6-tól ismét :)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077