Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Kosz.Teszt oldalon viszont panaszkodnak Axis teleszkopjara es ez elegge elbizonytalanitott.Bringapont oldalon meg uzleteibe nem latom ezt a kedvezmenyt vagy en vagyok vaksi?

http://www.bringapon...alogus_2008.pdf <25. oldal :)
A telo nem a legjobb, de merdiaba meg ennel is egyszerubb van :).
Egy trekking telo soha nem lesz olyan, mint a jo MTB telok, nem is az a feladata.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts

Szia
Kellys Neos-bol csak az van amit a boltban keszleten talalhato, nagy valoszinuseg szerint mar elfogyott ez a tipus.
A tfs 100V ne vegyel :).
Az axis es a tfs 300V kozel azonos felszereltsegu, Axis-ban kikapcsolhato elso teleszkop van, ami dombra maszaskor jol jon, a tobbi felszereltsegben kb. ugyanaz. A merida nagyobb nev, en axist vennek olcsobb is jobb is :).
A bringapont uzletekben 25-en 25% kedvezmeny van minden keszleten levo bringara, igy kb. 68eft ert elviheted az axist, ha van meretedben.
Esetleg meg gepidakat nezd meg, ha van a meretedben, akkor azok is jo aron vannak.

Kosz.Teszt oldalon viszont panaszkodnak Axis teleszkopjara es ez elegge elbizonytalanitott.Bringapont oldalon meg uzleteibe nem latom ezt a kedvezmenyt vagy en vagyok vaksi?

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Cross gepek jobban birjak a patkazast meg a katyuzast mint a fitness kerekparok ? Masik kerdesem meg az lenne hogy a felsorolt kerekparok kozt melyik eri meg a legjobban ar felszereltseg alapjan ? Koszonom elore is a valaszokat.
KELLY'S 2008 AXIS
KELLY'S 2008 NEOS

MERIDA CROSSWAY TFS 300 V 52
MERIDA CROSSWAY TFS 100 V

Szia
Kellys Neos-bol csak az van amit a boltban keszleten talalhato, nagy valoszinuseg szerint mar elfogyott ez a tipus.
A tfs 100V ne vegyel :).
Az axis es a tfs 300V kozel azonos felszereltsegu, Axis-ban kikapcsolhato elso teleszkop van, ami dombra maszaskor jol jon, a tobbi felszereltsegben kb. ugyanaz. A merida nagyobb nev, en axist vennek olcsobb is jobb is :).
A bringapont uzletekben 25-en 25% kedvezmeny van minden keszleten levo bringara, igy kb. 68eft ert elviheted az axist, ha van meretedben.
Esetleg meg gepidakat nezd meg, ha van a meretedben, akkor azok is jo aron vannak.

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Hello

Cross gepek jobban birjak a patkazast meg a katyuzast mint a fitness kerekparok ? Masik kerdesem meg az lenne hogy a felsorolt kerekparok kozt melyik eri meg a legjobban ar felszereltseg alapjan ? Koszonom elore is a valaszokat.

KELLY'S 2008 AXIS
KELLY'S 2008 NEOS

Hi!

Bár nem értek annyira hozzá, de én is ezek közül néztem, igaz hogy már a Merida Crossway tfs 500-v re hajtok, de elsõnek a TFS 300-V re gondoltam, én azt ajánlanám.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Hello

KELLY'S 2008 AXIS
KELLY'S 2008 NEOS

Dr.Root

Dr.Root

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Köszi szépen. Kaparok még egy kis pénzt és ráülök a dologra. Hát nem gondoltam, hogy ez ilyen könnyen fog menni. Köszi köszi köszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Ez a kona nagyon állat ennyi pénzért. A méret ugyanaz mint a mervfarunál? Mert nekem 17,5-ös van. Akkor 17-es megfelelõ nekem?

eggyel alá van számozva a magas középcsapi miatt, tehát a 17-es olyna hosszú mint egy 18-as merevfarú. kb 173-tól 180 centis embernek jó.
felszereltsége is egész jó, azt a hulladék marzó telót kell az orrából elpasszolni valami baleknak, és az árán venni pl egy rs recont 130-ra kihúzva.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dr.Root

Dr.Root

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Ez a kona nagyon állat ennyi pénzért. A méret ugyanaz mint a mervfarunál? Mert nekem 17,5-ös van. Akkor 17-es megfelelõ nekem?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Dwag delux-ot hol láttad 350e-ért? Merida nem rossz, csak az a bajom vele hogy Merida. Azaz mindenkinek meridája van. De ha valaki megerõsít, hogy jó esetleg még használta is, én hiszek neki.

itt
http://www.xfactorne...un&db=20&kezd=0

persze max egy-két darab, meg nincs méret csak 17-es.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dr.Root

Dr.Root

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Dwag delux-ot hol láttad 350e-ért? Merida nem rossz, csak az a bajom vele hogy Merida. Azaz mindenkinek meridája van. De ha valaki megerõsít, hogy jó esetleg még használta is, én hiszek neki.

snail1981

snail1981

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok.

Tegnap megvettem a Merida TFS 500D-t. Nagyon tetszik. Amikor csak ránézek mehetnékem támad biciklizni. Szerencsére eddig csak a váltó beállításain kellett finomítani, amúgy nekem így tökéletes ahogy van. Mivel nem versenyzek és inkább városban használom remélem sokáig fogja bírni. Egy valami furcsa benne: az elsõ tárcsafék felõl jön furcsa hang, mintha a betét érne bele. Ez logikus is lenne ha mindig csinálná, de nem. Létezik hogy valami kosz kerül oda? Vagy ahogy kezd bekopni kezdetben nagyobb darabok válnak le a fékbetétbõl és az szorul be? Lehet ez egy kicsit amatõr probléma, de ez az elsõ komolyabb bringám és még nem értek hozzá.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!
Nem tudom tudtok-e segíteni nekem, de a következõ kérdéssel fordulok hozzátok. Tudtok nekem ajánlani egy össztelós bringát ami 300e Ft körül van. Ja és a rugóút 120 és 140 között mozog.
Elõre is köszi.

merida am800 d , 299K

tavalyi kona dawg matic 190
tavalyi kona dawg deelux 350

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Sziasztok!
Nem tudom tudtok-e segíteni nekem, de a következõ kérdéssel fordulok hozzátok. Tudtok nekem ajánlani egy össztelós bringát ami 300e Ft körül van. Ja és a rugóút 120 és 140 között mozog.
Elõre is köszi.

Cube XMS és Comp: az elsõ 330E Ft a második 380E Ft
http://www.cube-bike...S_id_21012_.htm

Dr.Root

Dr.Root

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Sziasztok!
Elõre is köszi.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
én csak azért ajánlottam a konát, mert nekem is van :)
bár a 2008-as meridák jobban tetszenek.
ha a merida és a kona közel egy szinten állnak, akkor már csak az ízlés/tetszés a döntõ.

Izomtéridõninja-geológus!

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
nem tudom, szerintem alapvetõen tök mindegy, melyiket szerzed be, meridát vagy konát, mind a kettõ nagy név, jó márka jó kerékpárokat is raknak össze. már ha a boltban, ahol veszed, jól rakják össze, de álltalában ez igy is van

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

megoldás: merida cuccai maradnak, vázat cserélni konára :D

nem biztos hogy érdrmrs lenne. jó az a váz

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
megoldás: merida cuccai maradnak, vázat cserélni konára :D

Izomtéridõninja-geológus!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Ez a Matts TFS 550 Trail-D nagyon üt. Eddig KONA BLAST-ot akartam, de most nagyon elgondolkozok egy ilyenen.. persze nem értek annyira hozzá, hogy mennyivel vannak rajta job cuccok, de nagyon tetszik :D

konát meridáért? megverlek:D kb ugyanolyan cuccok vannak rajta, meridán talán kicsit jobbak. de akkor sem kona:)

xr0w

xr0w

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Ez a Matts TFS 550 Trail-D nagyon üt. Eddig KONA BLAST-ot akartam, de most nagyon elgondolkozok egy ilyenen.. persze nem értek annyira hozzá, hogy mennyivel vannak rajta job cuccok, de nagyon tetszik :D