Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. április 09. - 12:39
Írta 2010. április 08. - 20:55
Aha. És ez?
specialized-08-crosstrail-dream
Shimano Altus-szal van. Arról nem olvasok olyan jókat. Az acera-hoz képest?
Ez még jobb igy leárazva...rendeld is amig van belõle ...jó az altus is ,ne válts terhelés alatt
"just chillin killin"
Írta 2010. április 08. - 12:55
Amire használnád a trekking lenne jó..és inkább teleszkópal...
pl : KELLY'S SAPHIX SILVER + KELLY'S SAPHIX GREEN - KELLY'S 2009 - KELLY'S KER
vagy
Merida Crossway 10-V 2010 - Ker
Aha. És ez?
specialized-08-crosstrail-dream
Shimano Altus-szal van. Arról nem olvasok olyan jókat. Az acera-hoz képest?
Írta 2010. április 08. - 11:35
Írta 2010. április 08. - 08:06
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. április 08. - 02:00
alap speci krosszgépet még erõsen olcsosítva is annak érdemes venni aki a vázért veszi (mert rohadt jó vváz) és leszórja róla a sok setyere szart. aki az adott összegbõl a legjobb ár/érték arányt akarja kihozni annak más márkát érdemes keresni.
(plusz elég magasnak is kell lenni, mert 49-es a legkisebb ami volt, és qrva hosszú vázak)
Mármint most a Kross márkájú gépekrõl beszélünk?
Ha igen, akkor arra azt tudom mondani, hogy tényleg elég speckó formájú. Nekem az a fura, ahogy a felsõ csõ elvékonyodik a nyereghez közeledve. Kicsit olyan érzésem van, mintha ott akarna eltörni :S.
Írta 2010. április 08. - 01:58
Sokszor megyek városban és szeretnék vele nyáron nagyutakat megtenni: 100-200km aszfalton.
Bírja a néha rossz utakat és lehessen tempósan hajtani vele.
Nem feltétlenül kell a legkönnyebbnek lennie, úgyis én leszek a legnehezebb tényezõ .
Üdv: Sopi
Írta 2010. április 07. - 23:37
Én a múlthéten itt a bikemagon láttam valami hírdetést Specko Cross géprõl azthittem káprázik a szemem mert 100 körül volt, rá is kattintottam, úgyhogy érdemes utánna kutatni, mert egy speckó az speckó!
alap speci krosszgépet még erõsen olcsosítva is annak érdemes venni aki a vázért veszi (mert rohadt jó vváz) és leszórja róla a sok setyere szart. aki az adott összegbõl a legjobb ár/érték arányt akarja kihozni annak más márkát érdemes keresni.
(plusz elég magasnak is kell lenni, mert 49-es a legkisebb ami volt, és qrva hosszú vázak)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 07. - 23:17
Írta 2010. április 07. - 22:25
Sziasztok,
kerékpárt szeretnék venni. A lényeg, hogy gyorsan lehessen vele közlekedni városban, és nagyritkán kisebb túrákra is elvinném. Könnyû legyen, valami alu vázas, a teleszkóp nem olyan fontos(ill. ebben nincs tapasztalatom. A pesti utak nagyon ráznak bicajjal?) Fórumok olvasgatása után(amit speciell már mocskosul unok) arra jutottam, hogy valami cross/trekking/fitness vonal lenne nekem megfelelõ. Valami ilyesmi:
Neuzer Courier DT - BringaBoard ker
Egy boltban vetettem is rá egy pillantást, és elnézve a pesti durva aszfaltot kicsit félek attól, hogy a gumik túl vékonyak hozzá. Mik a korlátai? Mennyire kell rá vigyázni? És ez a neuzer mennyire megbízható márka a kategóriájában? Kétféle váltóval lehetett rendelni: shimano acera, és sora. A sora-val drágább(asszem 15000-rel). Ez a váltó annyival jobb is? Nem fog fájni, hogy nincs rajta teleszkóp? Árban nekem ez az überfelsõ korlát. Ha lehetne inkább olyan 70000-80000HUF közé szorítanám. Szóval a kérdésem, hogy ez a típus jó-e (arra, amire én szánnám), és, hogy mik az alternatívák/javaslatok hasonló árban.
Elõre is köszi a válaszokat!
Amire használnád a trekking lenne jó..és inkább teleszkópal...
pl : KELLY'S SAPHIX SILVER + KELLY'S SAPHIX GREEN - KELLY'S 2009 - KELLY'S KER
vagy
Merida Crossway 10-V 2010 - Ker
"just chillin killin"
Írta 2010. április 07. - 22:03
Merida Freeway 9100,
Magellan Hydra TX50 alu,
és Gepida Alboin 200
Ezek tetszettek, de ha vannak még ötletek, azokat is várom!!
Elõre is köszönöm a segítséget!
Írta 2010. április 07. - 21:58
Jóideje nézegetem a cross bringákat és jelenleg az alábbi alternatívákat agyaltam ki:
- Kross Crow Meadow '09 65e
Kevés tapasztalatot találtam róla, de egész normális alkatrésznek tûnnek
- Kross Crow Meadow Acera '09
Csak pár dologban rosszabb, viszont rugós ülés + szarvak alapból vannak
- Magellan Corvus Altus '09 75e
Egyértelmûen jobb kinézet, viszont drágább és nem biztos, hogy bármiben is jobb lenne. Kinézet meg amúgy sem fontos annyira, mert városban inkább ne nézzék ki...
- Magellan Corvus TX50 '09 55e
Nem túl jó alkatrészek, de a maradék pénzbõl tudnám cserélni idõvel, de akkor már lehet alapból jobban járok egy Kross Crow Meadow-al.
Mit gondoltok?
Másik, hogy 186cm vok (85kg), Magellanból tuti 20"as váz kell, de Krossból vajon 19" vagy inkább 21". Néztem a mérettáblát és az alapján jöhetne a 21", de lehet, hogy az már ront a geometrián.
Üdv: Sopi
Írta 2010. április 07. - 21:40
kerékpárt szeretnék venni. A lényeg, hogy gyorsan lehessen vele közlekedni városban, és nagyritkán kisebb túrákra is elvinném. Könnyû legyen, valami alu vázas, a teleszkóp nem olyan fontos(ill. ebben nincs tapasztalatom. A pesti utak nagyon ráznak bicajjal?) Fórumok olvasgatása után(amit speciell már mocskosul unok) arra jutottam, hogy valami cross/trekking/fitness vonal lenne nekem megfelelõ. Valami ilyesmi:
Neuzer Courier DT - BringaBoard ker
Egy boltban vetettem is rá egy pillantást, és elnézve a pesti durva aszfaltot kicsit félek attól, hogy a gumik túl vékonyak hozzá. Mik a korlátai? Mennyire kell rá vigyázni? És ez a neuzer mennyire megbízható márka a kategóriájában? Kétféle váltóval lehetett rendelni: shimano acera, és sora. A sora-val drágább(asszem 15000-rel). Ez a váltó annyival jobb is? Nem fog fájni, hogy nincs rajta teleszkóp? Árban nekem ez az überfelsõ korlát. Ha lehetne inkább olyan 70000-80000HUF közé szorítanám. Szóval a kérdésem, hogy ez a típus jó-e (arra, amire én szánnám), és, hogy mik az alternatívák/javaslatok hasonló árban.
Elõre is köszi a válaszokat!
Írta 2010. április 07. - 21:27
Köszi, de ezek úgy néznek ki mint nagyanyám bicaja.
Városban lesz használva, de az felér egy földúttal a sok kátyu meg patka miatt.
SZámomra a median apex a szimpatikus, fõleg a sok bike+ alkatrész miatt.
Sajnos nagyon sok ember beleesik ebbe hibába, hogy megveszi ennyiért az olcsó fos mtb-t, amivel késöbb csak a baj lesz. Halgass a jótanácsra és vegyél valóban városi bringát, ne zavarjon, hogy úgy néz ki, mint a nagymamád bicaja, legalább nem lesz vonzó a tolvajnak sem. Ennyi pénzbõl a legjobban egy használttal jársz. nézegesd az itteni apróhirdetõt.
Írta 2010. április 07. - 21:16
Városban lesz használva, de az felér egy földúttal a sok kátyu meg patka miatt.
SZámomra a median apex a szimpatikus, fõleg a sok bike+ alkatrész miatt.
Írta 2010. április 07. - 19:06
Citybike, v
"just chillin killin"
Írta 2010. április 07. - 19:04
Írta 2010. április 07. - 18:55
Üdv,
Szeretnék egy alsó kategóriás MTB-t vásárolni, de nem értek hozzá.
Mivel én is fizetésbõl élek és nem sokból, illetve a nevemben nincs egymás mellett 3 vagy több mássalhangzó így nem tudok sokat áldozni rá.
Maximum 40e ft plusz a kiegészítõk.
Ma voltam pár szaküzltben ahol a Median Apex illetve a Hauser Galaxy típusú kerékpárokat ajánlották.
ezek 32 ill 36e Ft-ba kerülnek.
Szerintetek megéri, vagy keressek mást?
Illetve milyen kiegészítõket ajánlottok? (esetleg ami kötelezõ)
Az MTB az városban lesz használva autó helyett. Kiszámoltam, hogy ha melóba kocsi helyett bicajjal megyek, akkor havi 12-15e ftot tudok megspórolni, ami 2-3 hónap alatt behozza az árát.
Többet nem is akarok és nem is tudok rászánni most, 2-3 hónapot meg nem várok, mert addigra már fölösleges lesz megvenni.
Szóval?
Valaki tud segíteni?
Írta 2010. április 07. - 18:54
Írta 2010. április 07. - 16:15
A Skarpea biciklikrõl mi a véleményetek? A Glide 50 és a Glide 70 érdekelne. Sajnos nem sok adatot adnak meg róla, de az biztos, hogy minden modell vázára örökélet garanciát nyújtanak.
és még létezik a cég ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való