Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11928 replies to this topic

Muzzy

Muzzy

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
szerintem ez a link jobb : www.cube-bikes.hu

És ezt ajánlotta a Kellys-tõl : http://www.berguson....tz-disc-10.html

nem tudom melyik a jobb, de a CUBE jobban tetszik.

Muzzy

Muzzy

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szervusz, bocsi, hogy nem írtam hamarabb.. Elmentem egy boltba, mondom megkérdezem az eladót, hogy mit javasol... Mutatott par Kellyst, meg Cube-ot.. A Cube jobban tetszet, hát azt linkelem be :

Cube Analog 2009 - .::BRINGAVAR

Állítólag el kellene bírnia a 135 kilómat, és ha valami elmegy rajta, akkor kicserélem az adott alkatrészt jobb minõségûre.
22" vázzal lenne mert 195cm vagyok.. És remélem a súlyomból sikerül leadni pár kilót hamar, és könnyítek a bringán :D

Elõre is kösszi a véleményt...

Üdv
Muzzy

U.I. ha a linkre katt, akkor a fekete bringa az, tárcsásfékekkel...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ez jó lesz
http://bikemag.hu/al...nyi-miert-2210/

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Sziasztok! Nem ismerem ezt a fórumot, ezért inkább kérdezek: itt kérhetnék segítséget egy használt bicikli beárazásához vagy van e célra más topic, csak én nem találtam meg?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Aha. És ez?

specialized-08-crosstrail-dream

Shimano Altus-szal van. Arról nem olvasok olyan jókat. Az acera-hoz képest?

Ez még jobb igy leárazva...rendeld is amig van belõle :)...jó az altus is ,ne válts terhelés alatt

"just chillin killin"

bayerb

bayerb

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Amire használnád a trekking lenne jó..és inkább teleszkópal...
pl : KELLY'S SAPHIX SILVER + KELLY'S SAPHIX GREEN - KELLY'S 2009 - KELLY'S KER
vagy
Merida Crossway 10-V 2010 - Ker

Aha. És ez?

specialized-08-crosstrail-dream

Shimano Altus-szal van. Arról nem olvasok olyan jókat. Az acera-hoz képest?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Sopi, én a Corvust venném. Fateromnak is ilyet vettünk anno (kb. 3 éve), bár az alivios bicaj. Azóta sincs semmi baja, pedig van használva eleget.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
nem, itt a Specialized márka krossz kategóriás bringáról van szó
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Sopi89

Sopi89

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

alap speci krosszgépet még erõsen olcsosítva is annak érdemes venni aki a vázért veszi (mert rohadt jó vváz) és leszórja róla a sok setyere szart. aki az adott összegbõl a legjobb ár/érték arányt akarja kihozni annak más márkát érdemes keresni.
(plusz elég magasnak is kell lenni, mert 49-es a legkisebb ami volt, és qrva hosszú vázak)

Mármint most a Kross márkájú gépekrõl beszélünk?
Ha igen, akkor arra azt tudom mondani, hogy tényleg elég speckó formájú. Nekem az a fura, ahogy a felsõ csõ elvékonyodik a nyereghez közeledve. Kicsit olyan érzésem van, mintha ott akarna eltörni :S.

Sopi89

Sopi89

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Csak azt nem írtam mire használnám...

Sokszor megyek városban és szeretnék vele nyáron nagyutakat megtenni: 100-200km aszfalton.
Bírja a néha rossz utakat és lehessen tempósan hajtani vele.
Nem feltétlenül kell a legkönnyebbnek lennie, úgyis én leszek a legnehezebb tényezõ :D.

Üdv: Sopi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Én a múlthéten itt a bikemagon láttam valami hírdetést Specko Cross géprõl azthittem káprázik a szemem mert 100 körül volt, rá is kattintottam, úgyhogy érdemes utánna kutatni, mert egy speckó az speckó!

alap speci krosszgépet még erõsen olcsosítva is annak érdemes venni aki a vázért veszi (mert rohadt jó vváz) és leszórja róla a sok setyere szart. aki az adott összegbõl a legjobb ár/érték arányt akarja kihozni annak más márkát érdemes keresni.
(plusz elég magasnak is kell lenni, mert 49-es a legkisebb ami volt, és qrva hosszú vázak)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts
Én a múlthéten itt a bikemagon láttam valami hírdetést Specko Cross géprõl azthittem káprázik a szemem mert 100 körül volt, rá is kattintottam, úgyhogy érdemes utánna kutatni, mert egy speckó az speckó!

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Sziasztok,

kerékpárt szeretnék venni. A lényeg, hogy gyorsan lehessen vele közlekedni városban, és nagyritkán kisebb túrákra is elvinném. Könnyû legyen, valami alu vázas, a teleszkóp nem olyan fontos(ill. ebben nincs tapasztalatom. A pesti utak nagyon ráznak bicajjal?) Fórumok olvasgatása után(amit speciell már mocskosul unok) arra jutottam, hogy valami cross/trekking/fitness vonal lenne nekem megfelelõ. Valami ilyesmi:
Neuzer Courier DT - BringaBoard ker
Egy boltban vetettem is rá egy pillantást, és elnézve a pesti durva aszfaltot kicsit félek attól, hogy a gumik túl vékonyak hozzá. Mik a korlátai? Mennyire kell rá vigyázni? És ez a neuzer mennyire megbízható márka a kategóriájában? Kétféle váltóval lehetett rendelni: shimano acera, és sora. A sora-val drágább(asszem 15000-rel). Ez a váltó annyival jobb is? Nem fog fájni, hogy nincs rajta teleszkóp? Árban nekem ez az überfelsõ korlát. Ha lehetne inkább olyan 70000-80000HUF közé szorítanám. Szóval a kérdésem, hogy ez a típus jó-e (arra, amire én szánnám), és, hogy mik az alternatívák/javaslatok hasonló árban.

Elõre is köszi a válaszokat!

Amire használnád a trekking lenne jó..és inkább teleszkópal...
pl : KELLY'S SAPHIX SILVER + KELLY'S SAPHIX GREEN - KELLY'S 2009 - KELLY'S KER
vagy
Merida Crossway 10-V 2010 - Ker

"just chillin killin"

Kalmus

Kalmus

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok! Bringavásárlás elõtt állok, és szeretném kérni a segítségeteket! Munkába járáshoz(kb. napi 20km), és kisebb hétvégi kirándulásokhoz szeretnék kerékpárt vásárolni max 70.000-ig Van 3 áldozatom:
Merida Freeway 9100,
Magellan Hydra TX50 alu,
és Gepida Alboin 200
Ezek tetszettek, de ha vannak még ötletek, azokat is várom!!
Elõre is köszönöm a segítséget!

Sopi89

Sopi89

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Jóideje nézegetem a cross bringákat és jelenleg az alábbi alternatívákat agyaltam ki:

- Kross Crow Meadow '09 65e
Kevés tapasztalatot találtam róla, de egész normális alkatrésznek tûnnek
- Kross Crow Meadow Acera '09
Csak pár dologban rosszabb, viszont rugós ülés + szarvak alapból vannak
- Magellan Corvus Altus '09 75e
Egyértelmûen jobb kinézet, viszont drágább és nem biztos, hogy bármiben is jobb lenne. Kinézet meg amúgy sem fontos annyira, mert városban inkább ne nézzék ki...
- Magellan Corvus TX50 '09 55e
Nem túl jó alkatrészek, de a maradék pénzbõl tudnám cserélni idõvel, de akkor már lehet alapból jobban járok egy Kross Crow Meadow-al.

Mit gondoltok?
Másik, hogy 186cm vok (85kg), Magellanból tuti 20"as váz kell, de Krossból vajon 19" vagy inkább 21". Néztem a mérettáblát és az alapján jöhetne a 21", de lehet, hogy az már ront a geometrián.

Üdv: Sopi

bayerb

bayerb

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok,

kerékpárt szeretnék venni. A lényeg, hogy gyorsan lehessen vele közlekedni városban, és nagyritkán kisebb túrákra is elvinném. Könnyû legyen, valami alu vázas, a teleszkóp nem olyan fontos(ill. ebben nincs tapasztalatom. A pesti utak nagyon ráznak bicajjal?) Fórumok olvasgatása után(amit speciell már mocskosul unok) arra jutottam, hogy valami cross/trekking/fitness vonal lenne nekem megfelelõ. Valami ilyesmi:
Neuzer Courier DT - BringaBoard ker
Egy boltban vetettem is rá egy pillantást, és elnézve a pesti durva aszfaltot kicsit félek attól, hogy a gumik túl vékonyak hozzá. Mik a korlátai? Mennyire kell rá vigyázni? És ez a neuzer mennyire megbízható márka a kategóriájában? Kétféle váltóval lehetett rendelni: shimano acera, és sora. A sora-val drágább(asszem 15000-rel). Ez a váltó annyival jobb is? Nem fog fájni, hogy nincs rajta teleszkóp? Árban nekem ez az überfelsõ korlát. Ha lehetne inkább olyan 70000-80000HUF közé szorítanám. Szóval a kérdésem, hogy ez a típus jó-e (arra, amire én szánnám), és, hogy mik az alternatívák/javaslatok hasonló árban.

Elõre is köszi a válaszokat!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Köszi, de ezek úgy néznek ki mint nagyanyám bicaja.
Városban lesz használva, de az felér egy földúttal a sok kátyu meg patka miatt.
SZámomra a median apex a szimpatikus, fõleg a sok bike+ alkatrész miatt.

Sajnos nagyon sok ember beleesik ebbe hibába, hogy megveszi ennyiért az olcsó fos mtb-t, amivel késöbb csak a baj lesz. Halgass a jótanácsra és vegyél valóban városi bringát, ne zavarjon, hogy úgy néz ki, mint a nagymamád bicaja, legalább nem lesz vonzó a tolvajnak sem. Ennyi pénzbõl a legjobban egy használttal jársz. nézegesd az itteni apróhirdetõt.

Qlagep

Qlagep

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Köszi, de ezek úgy néznek ki mint nagyanyám bicaja.
Városban lesz használva, de az felér egy földúttal a sok kátyu meg patka miatt.
SZámomra a median apex a szimpatikus, fõleg a sok bike+ alkatrész miatt.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Qlagep...Ha városba lessz használva minek mtb...30-40 körül pl : schwinn csepel v hauser v neuzer

Citybike, v

"just chillin killin"

marco1993

marco1993

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy hogy lehet ide képet feltölteni mivel megszeretném tudni a véleményeket egy bringáról