Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
40ért nem kapsz rendes montit, ez tuti, használtban is necces, már azok a fogalmak alapján, amit itt az összes mocsadék nagyképû hozzászóló magáénak vall
de téged ez ne tántorítson el!
két eset lehetséges:
1: elmész megveszed a mittomén milyen hidrát/apekszet faszomtudja mit
már másnap melóba menet látod, hogy cseppet lomha, feleslegesen nehéz,nyulik a mûanyag fék, vastag a gumi
a héten még szopatod magad egy cseppet, aztán hétvégén irány mittomén' SZENTENDRE!
hazaérve megkönnyebbülten vágod be a lomosba, hogy: hát, igaza van az asszonynak, inkább tankolok vaze, öreg vagyok én már ehhez
ezzel gondolom-második- kerékpáros érád is véget ér, a campinges korszak után jóóval
2:veszel egy céljaidnak megfelelõ bicót, vmi könnyedebb félslick /"kopasz"kerekekkel, lehet akár "monti" is egy fasza zárat, Bukót!!! hogy te ne kapj ilyen szellembiciklit vhol a városban.. némi világítást azt csá
de sajnos, valszeg ez nem fér bele a 40-be, csak ha valszeg' használt kerót nézel
hidd el, nem gáz az!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Mint korábban is írtam, jobban jársz a használttal. Nézd meg, hogy 20-ért milyen korrekt bringát kapni
Apr

Qlagep

Qlagep

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Legutóbb is próbáltak olyanra rábeszélni, amire nincs szükségem. Divat lett elnevezni a különféle felszereltségû MTB-ket másnak, mert van rajtuk valami gagyi csomagtartó, aminek semmi haszna, meg egy fém sárvédõ, ami nyom még plussz 1kilót.
Ez se volt hasznos számomra, hogyha a median fele hajlok, akkor vegyem azt. Biztos vagyok benne, ha 200e Ftos bicajról lenne szó, akkor oldalakat írnának, hogy mit ajánlanak.
Én racionális ember vagyok, azt veszem meg ami ár/érték arányba a legjobb. Számomra egyértelmûen a Hydra lenne a legjobb annyi pénzért, de az a plussz 6000ft számomra egy heti kaja. Másnak lehet elmegy 1nap alatt is, de én sem szarom a pénzt. Várni meg nem akarok 1hónapot, mert már használnám. A kiegészítõk beszerzésérõl már nem is beszélve.
A hausereket nem ismerem, hallottam róluk jót és rosszatt is. A median meg a bike+ cuccok miatt érdekelne inkább. Valaki olyat mondott, hogy az majdhogynem egy Hydar teleszkóp nélkül.

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Sziasztok!

Végre belátható közelségbe került a bicóvétel (májusban veszem), ezért kérdeznék:

180 cm vagyok, 75 kg. 18"-as vázat ajánlottak számomra a ProBike-ban ránézésre, bár attól tartok annál eggyel nagyobb kéne. Régi, szintén MTB merev bringámon se nem nyújtózva, se nem fekve ültem, az számomra a kényelmes.

De ami inkább lényegesebb, az maga a kerékpár. A ProBike-nál Magellan Crater-t ajánlottak, nekem igen barátinak tûnik, tûrhetõ alkatrészekkel, relatív kis karbantartási igénnyel. Árban ilyen kategóriájút keresek mindenképpen, maximum 90 környéke, a Polaris sajna már nem fér bele, mert pár kiegészítõt is kell vennem még. Nekem megtetszett a Crater nagyon, a márkával sincs bajom, haveromnak elég rég van egy Draco-ja, elégedett vele.

Ja, és új biciklit keresek.

Köszönöm elõre is ismételt segítségeteket!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Felteszem a kérdésemet újra, hátha most jön valami hasznos infó.
Szóval:

Szeretnék egy alsó kategóriás MTB-t vásárolni, de nem értek hozzá.
Mivel én is fizetésbõl élek és nem sokból, illetve a nevemben nincs egymás mellett 3 vagy több mássalhangzó így nem tudok sokat áldozni rá.
Maximum 40e ft plusz a kiegészítõk.
Ma voltam pár szaküzltben ahol a Median Apex illetve a Hauser Galaxy és grizzly típusú kerékpárokat ajánlották.
ezek 32 ill 36eés 40e Ft-ba kerülnek.
Esetleg lenne még Magellan Hydra is 46ért, de az már túlmegy a keretemen. Tény hogy elég jól hangzik és ahhoz már jár teleszkóp is.
Szerintetek megéri, vagy keressek mást?
Az MTB az városban lesz használva autó helyett. Kiszámoltam, hogy ha melóba kocsi helyett bicajjal megyek, akkor havi 12-15e ftot tudok megspórolni, ami 2-3 hónap alatt behozza az árát.
Igen MTB kell, mert használom majd túrázni is biztosan és nem tetszenek az ilyen nagymamis kinézetû kerékpárok.
Többet nem is akarok és nem is tudok rászánni most, 2-3 hónapot meg nem várok, mert addigra már fölösleges lesz megvenni.
Szóval?

Korábban még kifejezetten városba kerestél, és próbáltunk segíteni, ha mindenképpen a Median féle mtb érdekel, akkor vedd azt, de ne írj olyat, hogy "hátha most jön valami hasznos info"

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

... Ezeket a bringákat néztem ki illetve ajánlották. Kíváncsi lennék hogy ezek közül mi a legjobb vétel. illetve ha valaki tud ezeknél jobbat ilyen árkategóriába... :)

Én a Kelly's Axis-ra szavazok (vagy esetleg a gepida), de igazából túl nagy különbség nincs köztük.
Még EZT is megnézném, elsõsorban a váz miatt (feltéve ha passzol méretben. ~180cm körüli magassághoz jó)

Qlagep: Én azt a 6-ot pluszban már rászánnám a hydra-ra

Qlagep

Qlagep

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Felteszem a kérdésemet újra, hátha most jön valami hasznos infó.
Szóval:

Szeretnék egy alsó kategóriás MTB-t vásárolni, de nem értek hozzá.
Mivel én is fizetésbõl élek és nem sokból, illetve a nevemben nincs egymás mellett 3 vagy több mássalhangzó így nem tudok sokat áldozni rá.
Maximum 40e ft plusz a kiegészítõk.
Ma voltam pár szaküzltben ahol a Median Apex illetve a Hauser Galaxy és grizzly típusú kerékpárokat ajánlották.
ezek 32 ill 36eés 40e Ft-ba kerülnek.
Esetleg lenne még Magellan Hydra is 46ért, de az már túlmegy a keretemen. Tény hogy elég jól hangzik és ahhoz már jár teleszkóp is.
Szerintetek megéri, vagy keressek mást?
Az MTB az városban lesz használva autó helyett. Kiszámoltam, hogy ha melóba kocsi helyett bicajjal megyek, akkor havi 12-15e ftot tudok megspórolni, ami 2-3 hónap alatt behozza az árát.
Igen MTB kell, mert használom majd túrázni is biztosan és nem tetszenek az ilyen nagymamis kinézetû kerékpárok.
Többet nem is akarok és nem is tudok rászánni most, 2-3 hónapot meg nem várok, mert addigra már fölösleges lesz megvenni.
Szóval?

micyke

micyke

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok! :)

Nem nagyon vagyok jártas a bringák világába , de régen nagyon szerettem brigázni. Most újra feltört belõlem ez a régi érzés és szeretnék vásárolni olyan 80 - 90 környékén egy cross bringát. Kinéztem egy pár biciklit illetve boltokban ajánlottak is egy párat , de kíváncsi lennék hozzáértõ emberek véleményére.

Merida Crossway 20-V 2010 Merida Crossway 20-V 2010 - Ker

Merida Crossway 20 Comfort V 2009 Merida Crossway 20-V 2009 - Ker

Kíváncsi lennék hagy a két Meridán mi külömbség van az évjáraton kívül. (a 2009-es nek jobba tetszik a színe :D)

Gepida Alboin 300 CRS 2009 Gepida Alboin 300 CRS 2009 - Ker

Kelly's Axis 2009 Kelly's Axis 2009 - Ker

Mongoose Crossway 350 '09 Mongoose Crossway 350 '09 - LELKES KER

Ezeket a bringákat néztem ki illetve ajánlották. Kíváncsi lennék hogy ezek közül mi a legjobb vétel. illetve ha valaki tud ezeknél jobbat ilyen árkategóriába... :)

wiedner

wiedner

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Kszönöm szépen az ajánlatokat, sokat segítettetek!Sziasztok!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Sziasztok! segítségeteket szeretném kérni, hogy mit szoltok ehhez a kerékpárhoz-------->Kross Level A2 XT - .::BRINGAVAR mennnyire jó válsztás ez ár érték arányilag és mennyire bírjhatja ez a gyûrõdést ugratás lépcsõkön, kisebb dombokon, nem állandóan és nem brutál módban, és városi általûános kerékpározásra! Ha van valakinek jobb ajánlata linkelje ide a címet, mert szívesen átnyergelek másik típusra ha kell, kb ugy 120 ezer maxban! a válaszokat elõre is köszönöm!!

tessék

Magellan Polar-X 4X Disc (2008) ker

Magellan Polar-X TableTop SS Disc (2008) ker
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Azért el lehet szórakozni ezzel az umf géppel lépcsõkön kissebb dombokon... csak pont ahogy irtad "nem brutál módban"

Biztos, hogy UMF kategóriájú bicaj kell ahhoz, hogy valaki lemenjen egy lépcsõn meg sikeresen abszolváljon néha pár buckát? Nyeregbõl kiállva és lassan (nem 20-szal, 30-cal lezúzva) ezzel a bicajjal is gond nélkül le lehet döcögni.
Egyébiránt én egy megkímélt(-nek tûnõ?;)) használt, "sima" XC bicajt vennék ennyiért.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

az árával nehezen bírkózok meg, ez az én bajom:( valami gyengébb márkában nincs hasonló kaliberû gép? itt, gondolom azért a név is benne van az árban az meg nekem nem annyira fontos, ezzel is csökkentve a költségeket.

Valóban bennevan a név : UMF - United Merida Freeriders.) ami kötelezi is õket a minõségre..azért linkeltem pont ezt a márkát mert már bizonyitott és ár/érték arányban is jó ...persze van ebbõl sok fajta pl Merida 2009 - Merida UMF Hardy 4 - .::CANGA KER

itt is nézz szét.. ezek között is van amik jók lehetnek : Dirt ker

Valóban jó lehet egy jó használt is... bár én pont ebbõl a ditr/jump kategóriából inkább ujat vennék

"just chillin killin"

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

az árával nehezen bírkózok meg, ez az én bajom:( valami gyengébb márkában nincs hasonló kaliberû gép? itt, gondolom azért a név is benne van az árban az meg nekem nem annyira fontos, ezzel is csökkentve a költségeket.

Használttal lehet jobban jársz. Ennyiért már kapsz normálisat, ami többet bír mint egy belépõ kategóriás.

wiedner

wiedner

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Azért el lehet szórakozni ezzel az umf géppel lépcsõkön kissebb dombokon... csak pont ahogy irtad "nem brutál módban"

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

húúha:( lehet jobbanjárok ha veszek egy rakas zártszelvényt és némi csövet és hegesztek egyet:))
Azért nagyon szépen köszönöm a tanácsodat!!!!

"just chillin killin"

wiedner

wiedner

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

"mennyire bírjhatja ez a gyûrõdést ugratás lépcsõkön, kisebb dombokon,"
- ez nem igazán fogja birni,mivel nem arra készült (xc)
arra freeride gép való ...pl : BikeFun - UMF - A KER
de ezek ilyen árban elég alap gépek...

húúha:( lehet jobbanjárok ha veszek egy rakas zártszelvényt és némi csövet és hegesztek egyet:))
Azért nagyon szépen köszönöm a tanácsodat!!!!

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Sziasztok! segítségeteket szeretném kérni, hogy mit szoltok ehhez a kerékpárhoz-------->Kross Level A2 XT - .::BRINGAVAR mennnyire jó válsztás ez ár érték arányilag és nem állandóan és nem brutál módban, és városi általûános kerékpározásra! Ha van valakinek jobb ajánlata linkelje ide a címet, mert szívesen átnyergelek másik típusra ha kell, kb ugy 120 ezer maxban! a válaszokat elõre is köszönöm!!

"mennyire bírjhatja ez a gyûrõdést ugratás lépcsõkön, kisebb dombokon,"
- ez nem igazán fogja birni,mivel nem arra készült (xc)
arra freeride gép való ...pl : BikeFun - UMF - A KER
de ezek ilyen árban elég alap gépek...

"just chillin killin"

wiedner

wiedner

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok! segítségeteket szeretném kérni, hogy mit szoltok ehhez a kerékpárhoz-------->Kross Level A2 XT - .::BRINGAVAR mennnyire jó válsztás ez ár érték arányilag és mennyire bírjhatja ez a gyûrõdést ugratás lépcsõkön, kisebb dombokon, nem állandóan és nem brutál módban, és városi általûános kerékpározásra! Ha van valakinek jobb ajánlata linkelje ide a címet, mert szívesen átnyergelek másik típusra ha kell, kb ugy 120 ezer maxban! a válaszokat elõre is köszönöm!!

wiedner

wiedner

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
....

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Sziasztok,

Barátnõnek szeretnénk vásárolni egy kerékpárt...
Városba ill. kisebb túrákra szeretné használni.
Az ár max. 70 lenne.
Én kettõt találtam, kíváncsi lennék a véleményetekre:

KROSS
Mongoose Rockadile AL n

Ha esetleg van valami jobb ötlet, szívesen várom! Köszi!

városba ill. kisebb túrákra nem montit keresnék hanem cross vagy trekking bicajt, de ha a kettõ közül kellene dönteni akkor a kross-t venném
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.