Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 posts

Sziasztok! Két bicaj között örlödök légy szíves segítsetek. 1. http://meridawebaruh...500-fekete-2016 ; 2. http://www.mmbike.hu/kerekpar-akcio/cube-cross-2016-black-grey-flashred-kerekpar-54 A hajtómű és a fék amit nem ismerek a Meridában és amitől félek hogy gyengébb mint a Cube.

Edited by densie, 2016. October 05. - 21:35.

MKSE
:kissmyass

jok90

jok90

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok!

Két bringa között kéne döntenem, az egyikben Suntour xcr levegős villa van, a másikban Rock Shox XC32 solo air.

Melyiket érdemes venni?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

Sziasztok

Jelenleg egy MTB-vel, 26"-1.5-ös CityRide gumival járok egynapos túrákra (2-300Km), legfőképp aszfalton.

Úgy gondolom, hogy erre alkalmasabb lenne egy Cross bringa, 622-37-es gumival, de nem tudom, nem próbáltam még.

Aki esetleg igen, az meg tudná mondani, hogy érezhető e, illetve jelentős e a különbség?

Mert akkor lehet, hogy beruházok egyre. Olyan 180-200K lenne a fájdalom küszöb...

ha egyéb gondod nincs vele -geó, vázméret, etc-, és kategóriában súlyban legalább olyan a cucc mint amit krosszból kapsz 2 kilóért, akkor nem biztos hogy lenne szignifikáns különbség.

szvsz próba nélkül semmiképp ne vegyél.

• Amjad likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Amjad

Amjad

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Sziasztok

Jelenleg egy MTB-vel, 26"-1.5-ös CityRide gumival járok egynapos túrákra (2-300Km), legfőképp aszfalton.

Úgy gondolom, hogy erre alkalmasabb lenne egy Cross bringa, 622-37-es gumival, de nem tudom, nem próbáltam még.

Aki esetleg igen, az meg tudná mondani, hogy érezhető e, illetve jelentős e a különbség?

Mert akkor lehet, hogy beruházok egyre. Olyan 180-200K lenne a fájdalom küszöb...

Edited by Amjad, 2016. October 02. - 09:57.

sanyi007

sanyi007

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Sziasztok!

Biztos volt már szó erről korábban, de friss hozzászólást ilyen témában nem találtam. Biciklit szeretnék vásárolni munkába járáshoz Budapesten. Nincs különösebb emelkedő, nem sietek vele.

A lehető legolcsóbban szeretném megúszni a dolgot, használt biciklit szeretnék venni, ami kevés karbantartást igényel (gondolom agyváltós biciklivel járnék a legjobban ez esetben, de javítsatok ki, ha tévedek).

Ami tehát érdekelne:

- mit ajánlotok, hol érdemes Budapesten ilyen biciklit keresni? 

- ha személytől veszem (pl. jófogás, facebook csoport), akkor mire figyeljek? Tudnátok valami jó leírást linkelni erre, ami nem említi meg, hogy 5 centis darabokra szedjem szét és úgy ellenőrizzem? Sajnos elég analfabéta vagyok a bicikliszerelés/karbantartás területén, ezen szeretnék változtatni, de jelenleg ez az aktuális helyzet.

- hogyan kerülhetem el azt, hogy lopott bicajt adjanak el nekem? Az adásvételi alvázszámmal elég erre?

Segítsetek kérlek olyan olcsó, könnyen karbantartható használt bicót találni, ami bírja a téli kinti (letakart) tárolást, mert nem fér el a lakásban sajnos.

u.i.: tudom, hogy jó bicikli sokba kerül, van is otthon egy rendszeresen szervizelt és karbantartott, nagyon drága és szép bicaj vidéken, de azt versenyekre és túrákra használom, nem városi gyilokra. Ide olyan bicajt szeretnék, ami strapabíró és olcsó, kevés karbantartást igényel.

Előre is köszönöm a tanácsokat!

Üdv,

Sanyi

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Köszönöm a hozzászólásokat, gondolkodtam még azóta és arra jutottam, hogy inkább mégsem költök 200 ezret egy belépőszintű MTB-re, használtat pedig nem találtam olyat, ami méretben jó lenne számomra és minőségben lényegesen jobb, mint a 180-200 ezres kategória. Így inkább veszek még egy cross bringát és azt alakítom át egy kicsit (ha szükséges), hogy a kevésbé jó minőségű földutakon is jobban teljesítsen (persze tisztában vagyok vele, hogy egy MTB jobb lenne, de nem megyek annyit olyan utakon, ahol ki tudnám használni).

3 típust néztem ki, amelyeket meg tudom venni alig használt (de szinte új) állapotban:

http://www.mmbike.hu...red-kerekpar-58

http://gepida.hu/Ker...n2/30160290-56A

http://kerekparhaz.h...=details_button

Árban hasonlóak, alig használt állapotú. Melyiket ajánljátok inkább? Más márka is jöhet (ha új, akkor 240-ig).

Edited by zsoooc, 2016. September 18. - 13:01.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Tehát szerintetek ezeknél a bringáknál a teló a gyenge pont? Megmondom őszintén én rossz úton főleg lefelé menet amúgy is kímélni szoktam a bringát (a cross-szal amúgy is óvatosan kellett menni, nehogy kicsússzon alólam, mert 37-es utcai gumi van rajta). Ha már kifizettem érte 100-200 ezret, nem akarom, hogy 8-as legyen benne állandóan. Hegynek fel, pedig úgysem igazán lehet száguldozni ilyen terepen, hogy az kárt tegyen az alkatrészekben.

Tehát ha egyébként renden van a kerékpár, csak a teló a gyenge pont, akkor azt még bevállalom, hogy jobban vigyázok rá.

Ennyiért csak használtat ha terepen is akarod használni.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Barátom is ilyen árkategóriájú bicajjal nyomja, igaz a hajtás részben volt némi csere, de bírja és nem marad le tőlem a lefeléken. Bükk, Mátra, Bihar hegység (Románia), még nem hullott szét a bicaja.

Nem mondom, hogy pl. egy jobb teló nem lenne jobb, de tényleg nem lehet mondani, hogy a bicaja hátráltató tényező lenne.

erre a használatra ennyiért felejtsd el az újat, vagy tegyél hozzá még egy kilót alaphangon

Tehát szerintetek ezeknél a bringáknál a teló a gyenge pont? Megmondom őszintén én rossz úton főleg lefelé menet amúgy is kímélni szoktam a bringát (a cross-szal amúgy is óvatosan kellett menni, nehogy kicsússzon alólam, mert 37-es utcai gumi van rajta). Ha már kifizettem érte 100-200 ezret, nem akarom, hogy 8-as legyen benne állandóan. Hegynek fel, pedig úgysem igazán lehet száguldozni ilyen terepen, hogy az kárt tegyen az alkatrészekben.

Tehát ha egyébként renden van a kerékpár, csak a teló a gyenge pont, akkor azt még bevállalom, hogy jobban vigyázok rá.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

erre a használatra ennyiért felejtsd el az újat, vagy tegyél hozzá még egy kilót alaphangon

Hááááát nem tudom.

Barátom is ilyen árkategóriájú bicajjal nyomja, igaz a hajtás részben volt némi csere, de bírja és nem marad le tőlem a lefeléken. Bükk, Mátra, Bihar hegység (Románia), még nem hullott szét a bicaja.

Nem mondom, hogy pl. egy jobb teló nem lenne jobb, de tényleg nem lehet mondani, hogy a bicaja hátráltató tényező lenne.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

Sziasztok!

Kerékpár vásárlással kapcsolatban szeretnék kérni tőletek tanácsokat, véleményeket, tapasztalatokat.
MTB-t szeretnék venni, maximum 180-200 ezer Ft értékben. A felhasználási terület részben hegyi terep (Kárpátok, akár 2000 m felett is), makadámút, könnyebb terepjárós utak (max. öklömnyi méretű kövek néhol, füves hegyhátak stb. Másrészt pedig, mivel alföldi vagyok itt is használnám, akár rövidebb túrákra (aszfalt többnyire), de nem mindennapos használat lenne (erre van a cross-trekking Gepida Alboin 300 CRS-em). Tehát lényegében ahova már a trekking bringám nem elég a terep miatt, oda a montival mennék.
- A 27,5"-os kerékméretűeket néztem elsősorban, ez a legszimpatikusabb számomra egyelőre, de 29"-os is szóba jöhet. Utóbbinak mik a főbb előnyei?
- Nálam nem szempont a márkanév (nem az alapján választok), de most a Gepida Ruga 650B akciós, 180-ért meg lehet venni. Ez mennyire lehet jó vétel?
Mely modelleket ajánljátok ezen kívül? (lehet bármelyik márka)
- Ezekre lehetséges-e hátsó csomagtartót felszerelni? Jelenleg még nem tervezem, de később talán többnapos túrára is mennék vele.
- 193 cm-es magasságomhoz elég a 21-es vázméret? A Gepida oldalán 190-ig ajánlják ezt a méretet.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Sziasztok!

Kerékpár vásárlással kapcsolatban szeretnék kérni tőletek tanácsokat, véleményeket, tapasztalatokat.
MTB-t szeretnék venni, maximum 180-200 ezer Ft értékben. A felhasználási terület részben hegyi terep (Kárpátok, akár 2000 m felett is), makadámút, könnyebb terepjárós utak (max. öklömnyi méretű kövek néhol, füves hegyhátak stb. Másrészt pedig, mivel alföldi vagyok itt is használnám, akár rövidebb túrákra (aszfalt többnyire), de nem mindennapos használat lenne (erre van a cross-trekking Gepida Alboin 300 CRS-em). Tehát lényegében ahova már a trekking bringám nem elég a terep miatt, oda a montival mennék.
- A 27,5"-os kerékméretűeket néztem elsősorban, ez a legszimpatikusabb számomra egyelőre, de 29"-os is szóba jöhet. Utóbbinak mik a főbb előnyei?
- Nálam nem szempont a márkanév (nem az alapján választok), de most a Gepida Ruga 650B akciós, 180-ért meg lehet venni. Ez mennyire lehet jó vétel?
Mely modelleket ajánljátok ezen kívül? (lehet bármelyik márka)
- Ezekre lehetséges-e hátsó csomagtartót felszerelni? Jelenleg még nem tervezem, de később talán többnapos túrára is mennék vele.
- 193 cm-es magasságomhoz elég a 21-es vázméret? A Gepida oldalán 190-ig ajánlják ezt a méretet.

Erwinke93

Erwinke93

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Van most eladó MTB 29+ újonnan garival 450€ és választható kerékméret(16", 18" , 20" , 22"). Megfelel v nem? Úti biciklit nem vennék am igen nagyon meg mit tudjam mivel, mert én szeretek hajtani és a járdáról le fel mászkálni meg emberek közt rallyzni, mert nem szeretek az úton biciklizni úgy, h se biciklis út nincs errefelé kialakitva se az útmentén egy 50cm-s leállósáv. Ezért inkább használom a járdát.

Erwinke93

Erwinke93

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

nekem nem problémám, csak sosem értettem, hogy tudják patkázni azt, ami tkp. egy padocska, és én is előszeretettel ücsörgök rajta a derűs napsütéses időben.

használt bringa is játszana amúgy? Wiedemann Gabiéknak, Akosbike-éknak szoktak lenni jó árú darabjai, illetve, maxinál, és vácott a crazy biker shopnál. 

http://bolha.testbik...mycls&uid=30481

http://hasznaltbiciklik.hu/

http://akosbike.hu/

Igen játszik a használt is. Csak az a baj ezzel, h hiába linkelsz nekem oldalt. Attól még nem fogom tudni mit keressek. Szeritnem első teleszkópos átlagos kerékkel megfelelne, de márkákat nem tudom mit nézzek miből v miből fontos, h márkásabb legyen. Pl váltó Shimao v a pedál márkája v mekkora kerék meg váz ... ??? Nem értek hozzá, nem tudom mit nézzek rajta úgy nehéz lesz találni bármit is.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sik a város. Domborzatok nincsenek. Itt élek a határnál. Komárom, Szerdahely, Pozsony. Csak Pozsonyban vannak dombok. Nem azt irtam, h Szlovák vagyok, hanem, h itt lakom. :D És általában mindent megpróbálok helyesen irni minden nyelven. ^^ De mint az előző is irta ez legyen a legnagyobb problémád! : )

nekem nem problémám, csak sosem értettem, hogy tudják patkázni azt, ami tkp. egy padocska, és én is előszeretettel ücsörgök rajta a derűs napsütéses időben.

használt bringa is játszana amúgy? Wiedemann Gabiéknak, Akosbike-éknak szoktak lenni jó árú darabjai, illetve, maxinál, és vácott a crazy biker shopnál. 

http://bolha.testbik...mycls&uid=30481

http://hasznaltbiciklik.hu/

http://akosbike.hu/

• Erwinke93 likes this

VMuki

VMuki

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
  • LocationIngolstadt

Ezért is javaslom az 500-ast. Drágább de nem olyan sokkal. :(

Hello.

Köszi mindenkinek a välaszokat a témäban.

Szoval, kiprobältam a merida 300 es 500-ast is, es igazatok lett a karbon villät illetöen.. Illetve ereztem, hogy nekem az kellene.

De Nemeto-ban akkor a 300-as 999, az 500-as 1300 euro volt. Szoval maradt az älmodozäs.

Pär hete ujra felmerült, hogy miert is gyilkolom a KTM Strada-t a värosban :wacko:

Nezem ujra, erre Merida 500-as 999 euro, de sajnos ennyiert nincs mär 59-es meretben :(

Igy jött képbe a Fuji Cross 1.5 LTD, ami szinten akcios volt, illetve nagyon hasonlo felszereltsegü.

Szoval Fuji Cross 1.5 LTD lett a befuto.  :P

Sport: KTM Strada 2000 

Minden más: Fuji Cross 1.5 LTD - 2x újraépitve eddig

Erwinke93

Erwinke93

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Szlovákiában élsz, és padkának írod a padkát? 

:) Csomó magyar meg patkának, amit egyáltalán fölfogni nem bírok, hogy lehet :(

a domborzati viszonyokról írhatnál, mert, ha főleg sík a város, akkor én mindenképp agyváltósat vennék, de, ha vannak komolyabb emelkedők, akkor oda inkább nagyobb átfogást biztosító láncváltósat.

Sik a város. Domborzatok nincsenek. Itt élek a határnál. Komárom, Szerdahely, Pozsony. Csak Pozsonyban vannak dombok. Nem azt irtam, h Szlovák vagyok, hanem, h itt lakom. :D És általában mindent megpróbálok helyesen irni minden nyelven. ^^ De mint az előző is irta ez legyen a legnagyobb problémád! : )

• Kisherceg likes this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

sose legyen nagyobb problemad ;)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Hello! Szeretnék venni valami bringát. Nem vagyok benne jártas egyáltalán. Napi 20km cca. Leginkább városban. Errefelé bicikliutak nincsenek. Igy elég sokat járkálnék le fel a járdáknál meg padkáknál szal asszem a vékonykerekű azt nem nagyon támogatja. Biciklishez ha bemegyek akkor milyen biciklit nézzek milyen váltóval v fékekkel stb ... 150e ft a keret. Felőlem lehet használt is. Bár én Szlovákiában lakom és itt nincsenek olyan nagy fórumok ilyesmikre. Ha irtok infókat miket kell nézném a biciklin vásárláskor akkor elkeresgélek én egyedül is aztán max linkelek pár találatot forditással és irtok véleményt. Kösz!

Szlovákiában élsz, és padkának írod a padkát? 

a domborzati viszonyokról írhatnál, mert, ha főleg sík a város, akkor én mindenképp agyváltósat vennék, de, ha vannak komolyabb emelkedők, akkor oda inkább nagyobb átfogást biztosító láncváltósat.

Edited by Vejne, 2016. September 08. - 07:29.

• Erwinke93 likes this

Erwinke93

Erwinke93

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Hello! Szeretnék venni valami bringát. Nem vagyok benne jártas egyáltalán. Napi 20km cca. Leginkább városban. Errefelé bicikliutak nincsenek. Igy elég sokat járkálnék le fel a járdáknál meg padkáknál szal asszem a vékonykerekű azt nem nagyon támogatja. Biciklishez ha bemegyek akkor milyen biciklit nézzek milyen váltóval v fékekkel stb ... 150e ft a keret. Felőlem lehet használt is. Bár én Szlovákiában lakom és itt nincsenek olyan nagy fórumok ilyesmikre. Ha irtok infókat miket kell nézném a biciklin vásárláskor akkor elkeresgélek én egyedül is aztán max linkelek pár találatot forditással és irtok véleményt. Kösz!

• Vejne likes this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nézegettem, még úgy is bő 100 ronggyal drágább a hasonló felszereltség (átütős teló), hogy közben az on-one 100 fonttal drágább lett (nyilván olvasták a kommentemet)

Egyelőre így aprót nézegetem, hátha...

Durván elmentek az árak, emlékszem 7-8 éve 1400 ojróból összeraktam egy full XT-s canyon össztelóst, rebával, most meg ennyi egy jól felszerelt HT :(

en is epp tegnap szamolgattam... kozel ketszer annyiba kerul, nem is olyan reg meg belefert az 1000 euros keretbe egy reba-xt bringa.

most a 2500 euros ossztelos canyonon is vannak slx alkatreszek :)

kivancsi vagyok amugy, hogy mi az ingerkuszob... hogy a 2000 kornyeki bringak mar jo ha belefernek a kozepkategorias fogalomba, es rengeteg 3-4000+ euros modell van.

Edited by arn, 2016. September 07. - 17:33.