Sziasztok!
Biztos volt már szó erről korábban, de friss hozzászólást ilyen témában nem találtam. Biciklit szeretnék vásárolni munkába járáshoz Budapesten. Nincs különösebb emelkedő, nem sietek vele.
A lehető legolcsóbban szeretném megúszni a dolgot, használt biciklit szeretnék venni, ami kevés karbantartást igényel (gondolom agyváltós biciklivel járnék a legjobban ez esetben, de javítsatok ki, ha tévedek).
Ami tehát érdekelne:
- mit ajánlotok, hol érdemes Budapesten ilyen biciklit keresni?
- ha személytől veszem (pl. jófogás, facebook csoport), akkor mire figyeljek? Tudnátok valami jó leírást linkelni erre, ami nem említi meg, hogy 5 centis darabokra szedjem szét és úgy ellenőrizzem? Sajnos elég analfabéta vagyok a bicikliszerelés/karbantartás területén, ezen szeretnék változtatni, de jelenleg ez az aktuális helyzet.
- hogyan kerülhetem el azt, hogy lopott bicajt adjanak el nekem? Az adásvételi alvázszámmal elég erre?
Segítsetek kérlek olyan olcsó, könnyen karbantartható használt bicót találni, ami bírja a téli kinti (letakart) tárolást, mert nem fér el a lakásban sajnos.
u.i.: tudom, hogy jó bicikli sokba kerül, van is otthon egy rendszeresen szervizelt és karbantartott, nagyon drága és szép bicaj vidéken, de azt versenyekre és túrákra használom, nem városi gyilokra. Ide olyan bicajt szeretnék, ami strapabíró és olcsó, kevés karbantartást igényel.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
Üdv,
Sanyi