Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
pl új áron kb 100000 ft ebbõl vond le a következtetést
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Mangosuthu

Mangosuthu

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Pl a villak kozt lenyeges a minosegi kulombseg?

Mangosuthu

Mangosuthu

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Nocsak...ez a franya billentyuzet...

Mangosuthu

Mangosuthu

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Hello mindenkinek!

Bemutatkozas helyett rogton a lenyegbe vagok,surget az ido,meg eladjak a jarganyt az orom elol.Szoval a kovetkezo ket hasznalt bicaj kozott kell valasztanom:
Cube LTD Pro Merida Matts HFS 3000
Ev: 2009 Ev:2008
Villa: RS Tora SL solo air 100 Fox 32F80
Fek: Stroker Trail hydr. Shimano xt deore BR-M 765
Valtok: Deore XT Shadow;Shimano SLX Shiftere RD-M761

A pedal,fogaskerek meg ilyenek mindkettonel shimano deore,valoszinu kulombozo evjarat.
hat...lohalalaban varom a velemenyeket :D ja es mindketto kb.450€

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Cube jobb váz,Merida ha jó állapotú:jobb szereltség.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Mangosuthu

Mangosuthu

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Hello mindenkinek!

Bemutatkozas helyett rogton a lenyegbe vagok,surget az ido,meg eladjak a jarganyt az orom elol.Szoval a kovetkezo ket hasznalt bicaj kozott kell valasztanom:
Cube LTD Pro Merida Matts HFS 3000
Ev: 2009 Ev:2008
Villa: RS Tora SL solo air 100 Fox 32F80
Fek: Stroker Trail hydr. Shimano xt deore BR-M 765
Valtok: Deore XT Shadow;Shimano SLX Shiftere RD-M761

A pedal,fogaskerek meg ilyenek mindkettonel shimano deore,valoszinu kulombozo evjarat.
hat...lohalalaban varom a velemenyeket :D ja es mindketto kb.450€

ancsapancsa

ancsapancsa

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Szia!

8évesnek kicsi lesz a 20as.Nálunk az 5,5 éves nyomul 20as kona makenával , a 8 évesnek 24es (10,5 colos vázon) speci hotrockja van.Errõl a kicsinek (120 cm) is majdnem leér már a lába, szeret is tud is vele kotorni, max jövõ nyárra biztonságosan is mehetne ezen a méretûn, de ha ki meri nõni a makenát valahogy összezömítem az biztos :).
Volt dekás 20asunk , megmértük 13,8 kg ( telós , de sárvédõ ingyombingyom nélkül) ez a 20 kilós gyereknek soknak bizonyult, nem szerette, béna is volt sztem emiatt vele, pedig 2 éves kora óta kétkerekûzik, van gyakorlata :P , se elõtte se azóta nem bukdácsolt annyit mint azzal :s.

Ha dekás akkor teló nélküli , az olcsóbb és sztem vagy 1,5 kilóval könnyebb(vékonyabb kerekek, plusz a teló súlya , a váz is vékonyabb) igaz mûa fékkarok vannak rajta de megbízható .

P.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Szerintem a city bike témakör pont az ahol talán megéri építeni, mert a mûfaj jellege miatt egy 10-20 ezres acélváz pont olyan alkalmas (vagy tán alkalmasabb) a célra mint egy százezer körüli / feletti alu vagy karbon...

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Sziasztok!

Merida Speeder I8-on kívül milyen agyváltóval, görgõs fékkel szerelt bringát lehet kapni boltban?
Esetleg épít(t)e(t)ni hasonló alkatrészekbõl lényegesen többe/kevesebbe lenne?

Kösz elõre is!

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Még ezen a bringán gondolkozom Cross kategóriában. Azért, mert tetszik. De sokat nem tudok róla, és nem tudok arról sem, hogy lenne Magyarországon képviseletük...

Ghost Cross 1800 Herren (Modell 2011) - Bikelager Onlineshop

Ghostról csak annyit, hogy sok nagyszerû "újítás" amit a Bikemag is látott az idei Eurobike-on az már 2008-ban a Ghost-nál jelen volt.
Nekem is Ghost vázam van (igaz nem trekking) és nagyon szeretem.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
persze hogy nem érné meg nekik, de egyébként ha valami garis gond merül fel, akkor gondolom elküldöd és cserélik. Ennyi a szívás a hazai forgalmazóval szemben, bár amilyen itthon az alkatrészellátottság, szerintem postával is gyorsabban megoldanák a fritzek :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Off. Csak ábrándoztam, hogy be jó is lenne valami hazai, magyar Canyon+szervízháttér!... "Természetesen" ugyanilyen árak mellett, ez nyilván nem kérdés. :-> De ha kiszerveznék a céget Mo.-ra, ahol szintén online rendeléssel, disztr. háló és kisker nélkül mûködne egy leányvállalatuk, és itthon folyna az összeszerelési munka és a csomagküldés, garancia-érvényesítés stb., akkor a kisker árrést simán nyernénk mi, vásárlók. Tudom, bilibe lóg az ujjam, meg kicsi, "nem túl gazdag" ország ez, nem valószínû, hogy megérné.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Canyon-ék nagyon tudnak valamit. Ez itt úgy jó, ahogy van, maximum a hátsó SLX váltókar helyett egy XT-t tennék, mert megszoktam a határozottan váltó RapidFire-t, SLX 2x kattanós váltása meg nem tetszik (ez meg egyéni problémám). Ha lehetséges lenne, hogy Mo.-on legyen Canyon forgalmazó és szervízháttér, sok más márka köthetné fel a nacit, nem csak az ár/érték arányuk miatt. Ilyen feszereltség mellett másfélszer drágább a többi márka. Idén Salzon is volt standjuk, ki lehetett próbálni egy csomó modellt, és a Canyon standja valahogy sosem volt néptelen. Német újságok már-már részlehajlónak tûnõen hozzák ki a modelljeiket tesztgyõztesnek, de már kezd gyanús lenni, hogy ezek vagy tényleg pénzelik az összes újságot, vagy valóban jó bicajokat gyártanak. :->

helyi forgalmazó kb nem lehet
pont attól tudnak jó árat, hogy csak online árulnak, nincs disztri + kisker hálózat.
német újságok meg gusztustalanul elfogultak néhány márkával , köztük a canyon-nal is. hogy tömik õket vagy maguktól ?......:)

de ettõl független, nagyon jó bicajok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Canyon | Mountainbikes | Nerve XC 7.0 errõl a "gyári" bringáról írtam egyébként

Canyon-ék nagyon tudnak valamit. Ez itt úgy jó, ahogy van, maximum a hátsó SLX váltókar helyett egy XT-t tennék, mert megszoktam a határozottan váltó RapidFire-t, SLX 2x kattanós váltása meg nem tetszik (ez meg egyéni problémám). Ha lehetséges lenne, hogy Mo.-on legyen Canyon forgalmazó és szervízháttér, sok más márka köthetné fel a nacit, nem csak az ár/érték arányuk miatt. Ilyen feszereltség mellett másfélszer drágább a többi márka. Idén Salzon is volt standjuk, ki lehetett próbálni egy csomó modellt, és a Canyon standja valahogy sosem volt néptelen. Német újságok már-már részlehajlónak tûnõen hozzák ki a modelljeiket tesztgyõztesnek, de már kezd gyanús lenni, hogy ezek vagy tényleg pénzelik az összes újságot, vagy valóban jó bicajokat gyártanak. :->

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Még a bringaépítéshez. Tavaly összeraktam darabokból egy bringát a váz 09-es TFS 900-as full SLX szettel idén pedig egy 10-es TFS 800-as vázra egy full XT szettel. Mindkét bringa azért lett darabokból összerakva mert egyben nem volt meg a lóvé rá és mivel volt mellette másik amit lehetett használni nem is volt sürgõs. De a végösszege mindkettõnek drágább lett mint a katalógusban szereplõ komplett bringák árai, de mivel jóval jobb felszereltségû volt így sztem összehasonlítani nem is érdemes.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ezzel szerintem semmi gond, de ez nem is a 150 ezres kategória. :P

Canyon | Mountainbikes | Nerve XC 7.0 errõl a "gyári" bringáról írtam egyébként, légyszíves világosíts már fel mi ezen az átverés...vagy hogyan tudnál mondjuk ugyanennyibõl kihozni hasonló felszereltségû gépet...azt most ne is nézzük hogy 200eur-al le van árazva

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Ghost idén csak alap trekking,illetve outi van.
Alap trekking 175 pénz.Acerás

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Még ezen a bringán gondolkozom Cross kategóriában. Azért, mert tetszik. De sokat nem tudok róla, és nem tudok arról sem, hogy lenne Magyarországon képviseletük...

kiváló bringákat gyártanak
már van itthon forgalmazó a cseke rt
http://csekert.hu/we...@738@@938188515

bár amit linkeltél épp egy elég alapmodell. s ismét egy elég gagyi fék :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ggmac

ggmac

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Amire én gondoltam, hogy szerintem ha jól válogatja össze az ember a régi és az új cuccok kombinációját, akkor viszonylag jó áron nagyon penge gépeket lehet összehozni... Pl. egy kicsit öregecskedõ, de könnyû acélváz és egy (kedvezményesen szakított) vadiúj penge groupset párosításával...