Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ezt így hogy?

városba keres cross gépet, ez a magellán meg minden csak nem városi és nem cross.

merida meg jó lehet, de ha közterületen is le akarod zárni akkor tolvajszemmel nézve túl csicsa (pl. tárcsafék ami szerintem a még a te kilódhoz is felesleges aszfalton).

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Szerintem ez a best buy. :)
Magellan Crater Alivio kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz

Ebben az árkategóriában szerintem a Magellan a legjobb, Meridát 100 körül nem érdemes venni, de ez csak az én véleményem. :)

De érdemes, az apróban is körbe nézni:
http://apro.bikemag....00-l54800.html#
http://bolha.testbik....php?clid=78565

KergeKacsa

KergeKacsa

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Kicsit konkrétabb infót kaphatok? A jelenlegi tudásom mellett rámutatni az apróra nem biztos, hogy segít rajtam. ;)

Elsõsorban újban gondolkozom, de persze nem zárkóznék el használttól sem, de akkor már nem 100k-t költenék rá, hanem 70-80k körül.

Valaki tud tanácsot adni új bicajjal kapcsolatban? :)

Köszönöm: Kacsa

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Ha nem vagy finnyás a használtra inkább nézz szét az apróban,100-ezerbõl jobbat találsz!

KergeKacsa

KergeKacsa

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Tanácsot kérnék, hogy milyen biciklit vegyek.
Munkába járáshoz kéne, napi 2*10km-hez (Dél-Buda->Észak-Buda a felsõ rakparton), nem vagyok pehelysúlyú (110 kg :/) , annó elég sokat bicikliztem, még olyan 3-4 éve is jártam azzal néha munkába (akkor még csak 5-6 km-t), most a 30-at elérve újrakezdeném egy kis fogyás/sport/mozgás kedvéért. :)
(Hegyeket/emelkedõket sosem szerettem, szerintem továbbra is kerülni fogom. :))

Az max ár amit eldöntöttem olyan 100k, ebben ezt találtam: (Nem kis részben a bikemag-es cikk hatására.)
Merida Crossway 20-MD

Érdekelne, hogy szerintetek jó választás-e, vagy tudtok-e jobb ár/érték arányú biciklit a fentiek figyelembevételével. :)

Érdekelne a véleményetek a teleszkóp szükségességérõl külön is. Városban nyilván kevesebb haszna van, de kényelmesebb. Ha lockolható, akkor elviekben kikapcsolható, és akkor a nyomatékból sem vesz el, nem?
Kérdés, hogy mondjuk pl. a testsúly befolyásolja-e a hasznosságát? (110 kilót több értelme van csillapítani, mint 60 kilót? :) )

Köszönettel: Kacsa :)

quash

quash

új vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok,

Jön a tavasz, aktuális lett országúti vásárlás.

Még novemberben kaptam egy jó típpet, Canyon RoadLite AL 6.0-át, nagyon meg is tetszett, árban is jó. Csak vázmérett és helyi forgalmazó hiánya miatt okoz fejtõrést.
Rendszeresen vásárolok ebay-en, illetve külföldrõl, igy ettõl a részétõl nem tartok, igazából garancia miatt fáj a fejem, ha bármi gond lesz vele, akkor csak futár, és azért az költséges. Illetve ha eseteg vázméretet nem találom el, akkor az megint problémás.

Közben annyiban változott a dolog hogy 350e-ret rászánnék, rájöttem hogy 250-es keret az még sovány.

Kaptam egy érdekes ajánlatot, ki kérném a véleményetek:

Kelly's URC 3.0 (2012) carbon vázas, annyi különbséggel hogy gyári Tiagra szett helyett, egy vadonat új 105-ös szett kerülne rá, ennek az ára 105-ös szettel 350e HUF lenne.

De ha tudtok még hasonló alternativát mondani 350e körül, szívesen fogadom :)
Lehet hogy Canyon lesz belõlle, csak jó lenne ha ki lehetne próbálni :(

Végre egy értelmes, kérdését megfogalmazni tudó bringás!!!

válaszom:
ez
Canyon | Rennrad | Roadlite AL 6.0

full 105,

999eur

pecsenyep

pecsenyep

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Szia BÚÉK!

2010-ben vettem egy hasonló vázat, arra 3 év garanciát kaptam.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
nincs név a garlevelen

viszont az sincs rajta hogy mennyi idõre vonatkozik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A garancia általában az elsõ tulajdonosra vonatkozik.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Mr.Miniszter

Mr.Miniszter

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok, csak annyi lenne a kérdésem, hogy a RideBike-nál szerintetek 12 vagy 24 hónap garanciát adhattak az eladott Kelly's Beast 2009-es vázakra ( http://ridebike.hu/t...llys beast váz/ )? 2 hónapja vettem egy idén márciusban összeállított bringát, megvan a blokk a boltba meg minden, de azt az eladó se tudta, hogy 1 vagy 2 év van-e a vázra. Nem tudja itt vki?
Kösz elõre is

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
sziasztok!
http://apro.bikemag....oad-l52930.html
van valakinek valami véleménye?
megmértem magam pontosan 176 cm vagyok.
ugyhogy a méret az jó is lenne szerintem!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

A Scott nyert, remek áron van, kipróbáltam ma, és meg is rendeltem :)
Köszi a tanácsot!

Örülök, hogy segíthettem! :) Ezzel a Scott-tal már csajozni is lehet.... :D

wek

wek

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

ha mindenképp ragaszkodsz a teleszkóphoz, ez elég jó súlyban és áron van. Én személy szerint nem vennék telosat, az említett felhasználáshoz... (megnézném a fitness bringákat is pl.: speeder, giant, mert 3kg-al könnyebbek, kevesebb hiba faktor)

A Scott nyert, remek áron van, kipróbáltam ma, és meg is rendeltem :)
Köszi a tanácsot!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Sziasztok,

100-120e körül szeretnék egy belépõ trekking biciklit vásárolni, jelenleg két típus között vacilálok:
Merida Crossway 20-v (2011) - 89e huf
KTM Life One (2012) - 120e huf

Elsõ bicikli lenne soksoksok év után, és egyáltalán nem értek az alkatrészekhez :) Városban használnám, néha könnyedebb kirándulásokhoz. Szerintetek ár/érték arányban melyikkel járnék jobban?
Külsõleg a KTM jobban tetszik ugyan, de nem tudom, megér-e plusz 30e forintot ez nekem :)

Elõre is köszi!

ha mindenképp ragaszkodsz a teleszkóphoz, ez elég jó súlyban és áron van. Én személy szerint nem vennék telosat, az említett felhasználáshoz... (megnézném a fitness bringákat is pl.: speeder, giant, mert 3kg-al könnyebbek, kevesebb hiba faktor)

wek

wek

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok,

100-120e körül szeretnék egy belépõ trekking biciklit vásárolni, jelenleg két típus között vacilálok:
Merida Crossway 20-v (2011) - 89e huf
KTM Life One (2012) - 120e huf

Elsõ bicikli lenne soksoksok év után, és egyáltalán nem értek az alkatrészekhez :) Városban használnám, néha könnyedebb kirándulásokhoz. Szerintetek ár/érték arányban melyikkel járnék jobban?
Külsõleg a KTM jobban tetszik ugyan, de nem tudom, megér-e plusz 30e forintot ez nekem :)

Elõre is köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
szerintem kicsi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nah

ez M-es méretben jó lehet nekem?
Dune | montik.hu

480mm felsõcsõhossz, 420mm nyeregvázcsõ (17"), 400as nyeregszár kb 13 centit lenne benne.

2012-es Prayer, Summum (DH) és Foxy R van a Wilkernél az Árpád Fejedelem útján. A Foxy R az L-es váz, felsõcsõ hosszban eléggé hasonló a Dune paramétereihez, szóval ott meg tudod nézni, kell-e az L. Szerintem M lehet a jobb, elég hosszú az L-es felsõcsõ.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Nah

ez M-es méretben jó lehet nekem?
Dune | montik.hu

480mm felsõcsõhossz, 420mm nyeregvázcsõ (17"), 400as nyeregszár kb 13 centit lenne benne.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kérdezd meg a nagykert hol lehet még.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sziasztok

Segítséget kérek... hátha vki tud....
Megmaradt 2011-es CUBE AIM-et keresek. Újat 18-as vázzal. Kéket. Páromnak kéne és sehol nincs. Ha maradt valahol pont a fekete

KÖSZÖNÖM!!!!!!!
-----------------------------------
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"