Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11932 replies to this topic

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

183 cm magas vagyok!

cm hüvelyk (inch) méret cm
trekking 175 - 183 19" - 20" L 55 - 57
Országúti cm váz.m méret
175 - 183 56 - 57 - 58 L
Mountain bike cm hüvelyk (inch) méret
178 - 185 19" - 20" L
Remélem érthetõre sikerült! :-)

kowika

kowika

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
183 cm magas vagyok!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Újat 50-ért ne, nézz szét itt az apróban ha kifejezetten melóba járásba városba kell akkor trekking ill. városi esetleg városiasitott outit keres. A méretedet nem tudom de pl : Eladó Bianchi versenykerékpár « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Magellan Cygnus « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása
Nyitólap a keresõben elég jól tudsz keresni. Add meg milyen magas vagy akkor megmondjuk milyen bringából mekkora kell neked.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kowika

kowika

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Idõ hiányában nincs idõm az összes témát végigolvasni, viszont tanácsra lenne szükségem. Szeretnék egy biciklit vásárolni munkába járás céljából, ugyanis eddig autóval jártam, de sajnos a benzin árak igen csak elszaladtak és a BKV nem megoldható. A cél egy olyan kerékpár lenne amivel kényelmesen be tudnék járni dolgozni. 15 km oda és 15 vissza. Az összeg amit rá tudnék fordítani kb. 50.000 ft. (használt is szóba jöhet) Köszönöm a tanácsokat elõre is.

artep33

artep33

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
köszi

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Tx váltás kontra Altus, fõleg ezért

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

artep33

artep33

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

KOna

köszi de szerinted miért jobb a kona?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
KOna

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

artep33

artep33

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
sziasztok,segítsetek a 12 éves fiamnak két bringa közül választani ,nem értünk hozzá mind a kettõ tetszik neki ,nem akarja csak városi bringázásra használni ,de azt napi szinten 4-5 km -t tekerne vele minden nap .elõre is köszi
Gepida Mundo, 2011 - Kerékpár webshop
Kona Lanai 2010 - Kerékpár webshop

quash

quash

új vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Akkor máshogy kérdezek :) Ti ennyiért megvennétek ezt a kelly-s combot ?

Sziasztok,

Elsõ körben elnézést hogy ismétlem magam, de nagyon kiváncsi lennék a véleményetekre.

Canyon RoadLite AL 6.0 és Kelly's URC 3.0 (105-el) között vacilálok.

Kaptam egy érdekes ajánlatot helyi bike dealertõl (jó kapcsolatot ápolok velük):
Kelly's URC 3.0, de kicsit átalakítva:
- URC 3.0 alapból karbon vázas (kelly's belépõ carbon modelje, de váz u.a. mint a full-os carbon modelnél)
- gyárilag Tiagra-val szerelve
- Tiagra helyett új Full Shimano 105-ös szett kerülne fel
Ez igy nekem 350 000 HUF-ba fájna

Többen ajánlották itt is Canyon RoadLite AL 6.0-t, ami úgy aluváz + carbon villa, szintén full 105-el
Canyon a jelenlegi szuper Euro árfolyamok mellett szállítással 320-350e HUF körül jön ki, tehát az árat vehetjük egálnak.

Nézzük pro és kontra:
- Kelly's-nek kicsit kevésbé cseng jól a neve, viszont van már kelly's CrossTrekkingem, meg vagyok vele elégedve
- 350e-bõl új carbon vázas gépet nem nagyon rak össze senki, SH105-el meg végkép nem.
- Canyon aluvázzal is könnyebb mint Kelly's carbonnal, (kb fél kilóval), viszont carbonnak merevebb elvileg.
- Canyonnál lehetnek méret gondok, ha igen, akkor +pénz a csere
- Canyonnál ha garanciális gond van, akkor + pénz a javíttatás (futár)

tavaly júniustól durván 4000Km-ert tekertem egy cross trekkingel, idén lényegesen több lesz.
Szeretnék "versenyeken" is indulni (Pelso - Balaton, stb ...).

Ezek alapján ti mit vennétek ? :))

quash

quash

új vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok,

Elsõ körben elnézést hogy ismétlem magam, de nagyon kiváncsi lennék a véleményetekre.

Canyon RoadLite AL 6.0 és Kelly's URC 3.0 (105-el) között vacilálok.

Kaptam egy érdekes ajánlatot helyi bike dealertõl (jó kapcsolatot ápolok velük):
Kelly's URC 3.0, de kicsit átalakítva:
- URC 3.0 alapból karbon vázas (kelly's belépõ carbon modelje, de váz u.a. mint a full-os carbon modelnél)
- gyárilag Tiagra-val szerelve
- Tiagra helyett új Full Shimano 105-ös szett kerülne fel
Ez igy nekem 350 000 HUF-ba fájna

Többen ajánlották itt is Canyon RoadLite AL 6.0-t, ami úgy aluváz + carbon villa, szintén full 105-el
Canyon a jelenlegi szuper Euro árfolyamok mellett szállítással 320-350e HUF körül jön ki, tehát az árat vehetjük egálnak.

Nézzük pro és kontra:
- Kelly's-nek kicsit kevésbé cseng jól a neve, viszont van már kelly's CrossTrekkingem, meg vagyok vele elégedve
- 350e-bõl új carbon vázas gépet nem nagyon rak össze senki, SH105-el meg végkép nem.
- Canyon aluvázzal is könnyebb mint Kelly's carbonnal, (kb fél kilóval), viszont carbonnak merevebb elvileg.
- Canyonnál lehetnek méret gondok, ha igen, akkor +pénz a csere
- Canyonnál ha garanciális gond van, akkor + pénz a javíttatás (futár)

tavaly júniustól durván 4000Km-ert tekertem egy cross trekkingel, idén lényegesen több lesz.
Szeretnék "versenyeken" is indulni (Pelso - Balaton, stb ...).

Ezek alapján ti mit vennétek ? :))

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Én véleményem az az vegyel inkább egy hsznált gépet inkább. pár ével ezelött énis ugyenebbe a hibába estem mindenki mondta vegyek használtat de én, csak nekem új kell.ebben az árban már 3-4éves komolyabb-at is kapsz. és majd nem kell lecserélni.

Azért a használt is lehet zsákba macska szerintem.Hiába van rajta jobb hajtás,teló,stb.,de nem tudhatod mennyire használtak,meddig bírják még.Lehet,hogy megveszed és rövid idõn belül költhetsz rá egy csomó pénzt.Ha meg újat veszel leharcolod a gyári cuccokat(lehet,hogy a Te stílusodban azok is megfelelõek és sokáig bírják),aztán veszel helyettük komolyabbakat.Én ezt az utat választottam.Vettem egy cross és egy mtb gépet újjonan,és fejlesztgetem.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek az alábbi kérdésben. Egy haverom akar venni bringát, Hobbi bringás, maratonokan indulgat, arra kéne bringa.

Magas is, szóval akármi nem jöhet szóba (188 cm) és 29er-ben gondolkodik.

Ki is nézet párat (elsõt meg is próbálta, azt mondta egész jó volt neki)
http://apro.bikemag....tro-l53715.html
Merida Twenty-Nine Lite 1800-D
Giant XTC 29'er

Ugye a preferenciák:
- vázgeometria és súly együttese
- teló minõsége és a kerekek súlya (utóbbit könnyebb cserélni késõbb értelmes áron, itthon)
- váltás minõsége
Többit szerintem már egész jól lehet cserélgetni késõbb...

Kinek mi a véleménye? Kerekek súlyáról tud valaki érdemben nyilatkozni? nehéz ezekrõl infót találni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Lassan a végére érek a kérdéseknek, még egy lenne. :)

Mindenhol, ahol mérettáblázatot látok a 176-176-hoz 55-ös méretet írnak. Miért különbözik a te általad javasolt ettõl? :)

Kacsa

mert a gyárak eltérõ geometriával gyártják a vázakat, és kb pont a trekking/cross kategóriában a legnagyobb az összevisszaság. az 55 cm ieális méret egyébként tán a klasszikus "oldszkúl" országúti vázaknál lenne igaz. eleve nem is minden gyártó cm-ben méretez (lásd kelliz pl) . átlépési magasságban is jobbak a kisebb vázak, és az értelmesebb gyártók már ehez igazítják a felsõcsõhosszt is. az 55-ös merida cross vázhoz minimum 185-nek kéne lenni de inkább többnek.
a merida táblázata amúgy 52-est ajánl, de az nagy lenne. gyakorlatból mondom, végignézegettem az itthon kapható cross vázakat mielõtt vettem anno. (s 175 vagyok) meg dolgoztam is kicsit "olyan helyen" :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

meridából 46-os max 48-as, kellizbõl 19-es jó a magasságodhoz.

felejtsük már el ezt az aszfaltra montit meg tárcsaféket marhaságot. az terepre való mind2 . mikor 117 kiló votlam deore v-fékem volt bárhol megálltam vele.

csatlakozom. noname v fék simán fogta anno a 105 kilómat is, nemhogy egy deore.

KergeKacsa

KergeKacsa

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Lassan a végére érek a kérdéseknek, még egy lenne. :)

Mindenhol, ahol mérettáblázatot látok a 176-176-hoz 55-ös méretet írnak. Miért különbözik a te általad javasolt ettõl? :)

Kacsa

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Ahogy néztem a 176 (+/- 1-2) centi körüli magasságomhoz az 55-56-os vázméret lenne a megfelelõ, jól érzem?

És akkor a V- és tárcsaféket lezárva: Azt mondjátok, hogy hiába vannak egy árban, a V-fék jobb választás? (Beleértve a teljesítményt, tolvajokat, stb.)

És köszönöm az eddigi sok választ. :)

felejtsük már el ezt az aszfaltra montit meg tárcsaféket marhaságot. az terepre való mind2 . mikor 117 kiló votlam deore v-fékem volt bárhol megálltam vele.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

Szerintem a tárcsa fék az kell,mert városban is jobb a rövidebb féktáv pláne ha kocsi,busz seggében próbálod nyerni a sebességet és hirtelen még sem megy át azon a zöldlámpán?Szóval szerintem aki megteheti használjon tárcsaféket ha város ha terep.Ja és még valami,bár lehet szubjektívnek tûnik de az a tapasztalatom,hogy városi szaladgáláshoz a mtb elõnyösebb,mert dinamikusabb és sportosabb mint egy treking vagy cross gép.Gondolj csak bele a sok patka le-fel,szûk fordulók a gyalogos miatt,stb!

Ez igaz . de a tárcsára viszatérve egy 100 ezres bicon mien tárcsa van arrol beszéljünk.
a 110kg megis kell ám álitani . az enyémenis egy gagyi nyikorgos f...s volt inkább vfék mint olyan!!!!!!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ne hozzuk más fel ezt a járdás buziságot. aki jármûvel közlekedik az tekerjen az úton, gyalogos körül meg nem szûk fordulózunk mert egy gyengébb idegi pillanatában leszed a géprõl, tök jogosan.

mx-4 meg csak dísz, fékhatása mint valami noname alu V-féknek.

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Szerintem a tárcsa fék az kell,mert városban is jobb a rövidebb féktáv pláne ha kocsi,busz seggében próbálod nyerni a sebességet és hirtelen még sem megy át azon a zöldlámpán?Szóval szerintem aki megteheti használjon tárcsaféket ha város ha terep.Ja és még valami,bár lehet szubjektívnek tûnik de az a tapasztalatom,hogy városi szaladgáláshoz a mtb elõnyösebb,mert dinamikusabb és sportosabb mint egy treking vagy cross gép.Gondolj csak bele a sok patka le-fel,szûk fordulók a gyalogos miatt,stb!