Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2012. June 25. - 13:41
Kross Evado 1.1 2011 , cross trekking kerékpár fekete és piros színben - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
Posted 2012. June 25. - 13:36
6-7évig használtam outit, utána azt is ellopták.
Hétvégenként tudok csak elmenni tekerni Fehérvár körül, illetve szabi alatt.
Amit anno használtam, egy alsó kategóriás outi volt, csak a matrica volt rajta GIANT
Célnak megfelelt, évi 2-3000 km-nél többet nem mentem vele. Defekten kívül nem volt bajom vele.
Tudom, hogy pl laptopnál mi a különbség egy új,egy év garis, 130.000-es ACER és egy 6 hó garis, használt Thinkpad/Elitebook között.
Így ha bicajnál is inkább egy használt, de jó minõségû bringát ajánlanátok,akkor inkább azt venném, mint a gyengébb alkatrészekbõl álló új bicót.
Azt is figyelembe kell venni, hogy nem versenyzem majd vele. Csak saját, hobbi célokra kell.
Kell a bicaj, mert a futás, úszás mellett csak ez tart formában.... s nagyon hiányzik, hogy 8 hónapja nem ültem paripán...... s még 2 hónapig nem is fogok a
munkám miatt.
Megtehetném, hogy drágábbat vegyek, de a lelki határ az olyan 150.000 lenne.... inkább olcsóbb telót vennék és a bicajba tenném az árát
Galaxy 2 helyett (85e) Defy+(53e). Látom, hogy milyen árak vannak, így én elbújhatok a sunyiba azzal a mondatommal, hogy b@sszus, kiadtam 200.000-at egy bringára.
Holott egyetértek azzal a mondattal, hogy "Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsót vegyek."
Szumma szummárum: megvannak az elképzeléseim, de inkább vettem 3.5 éve egy thinkpadot, ami laptop a mai napig, mint egy olcsó szutyimutyit 1.5 évre....
Valahogy ilyen jó döntést szeretnék hozni a bicaj vásárlásával kapcsolatban is.
Továbbá bosszant az, hogy a linkelt bicajok eladói nem jeleznek vissza.
Nem tudom, hogy most aggódjak e feleslegesen ( elszalasztott jó vétel ) vagy nyugodtan nézelõdjek s várjak még, mert lesz és van is mibõl választani.
Remélem, hogy itt kapok tanácsot, egy kis iránymutatást, segítséget.... bármit, mert másik bicajos fórumon le sem szoáréztak
köszönettel:
Gábor
Posted 2012. June 25. - 13:31
Posted 2012. June 25. - 12:28
Miután tavaly a Kelly's Saphix green bicajomat ellopták ( bolti ár 105.000, de én 70-ért vettem )
s szeptemberig nincs bicajozás, ráadásul kislányunk is született így a következõ bringa vásárlása elõtt több problémát is le kellene küzdenem.
Szóval az a bringa nagyon jó volt, bár eggyel nagyobb méret jobb lett volna, mert 183 centi vagyok. 19" volt.
A köpenyeket 700*32-re cseréltem a 700*40-rõl,mert jobban lehetett taposni országúton, fõleg a Velencei tó és a Balaton körül.
így amikor épp azon gondolkodtam, hogy veszek egy plusz kerék garnitúrát, addigra már csak a 32-es köpenyem maradt meg a lopás miatt. 40-es nagyon jó volt városban, nem rázott annyira.
A hátsó csomagtartóra tudtam volna elképzelni egy gyerkõc ülést, vagy az elsõre, de a teleszkóp lezárásával. a vázra nem tudom, hogy lehetett volna e tenni, mert ugye az döntött.
Saját erõbõl odáig jutottam a keresésben, hogy két opció van:
1. Veszek eggyel újabb modellt a régi, ellopott bicajomból: Kelly's Saphix Green 2011,
Kellys Saphix Green 2011 | Kellys Kerékpár Webáruház
majd veszek hozzá egy vékonyabb felnit, és köpenyt. Ez megdobja az árat még kb25-30-cal
(arra az esetre,amikor rövidebb-hosszabb 40-70-260-320km-t tekerek, kicserélem a kerekeket és hajrá. viszont macerásabb, a bringa nehezebb stb.... )
2.(ezt részesítem elõnyben)
Az igényekre két bringát veszek: egy olcsót, amivel munkába járok és a lányunkat
viszem a bölcsibe, oviba,amikor jó idõ van; és egy belépõ szintû outit.
Ezeket találtam: BringaPiac.hu -ÚJ - Capriolo Eclipse 58cm, 2012
-- ennél fura, hogy a vázon van a váltó, de megszoknám és a 183centimhez pont jó lenne --
illetve: BringaPiac.hu -Eladó CUBE STREAMER COMP!karbon villa,ultegra
--ez jobban tetszik,de TI ránézésre, adatokból jobban meg tudjátok mondani, melyiket lenne érdemes megvenni, valamint a 61 centis vázméret szerintem nagy lesz
Kérem tanácsotokat :R
Amit kinéztem városi bringát, az teljesen fel van szerelve, így az outira 110.000-nél többet csak akkor szánnék, ha olyat ajánlanátok, ami tuti vétel annyiért
Kelly's 100.000 + sárvédõ, csomagtartó, lámpák, sztender + két felni hátsó racsnival. Ez szvsz 140.000 lenne max.
Az biztos, hogy a két bringával jobb lenne, mert a lakásba, az erkélyre tenném az outit, az olcsó bicajt gyermekülésestõl a tárolóban merném hagyni.
Tavaly Fehérvárról indulva körbetekertem a Balcsit, 28km/h átlag bicaj úton, de ha outival kellene mennem a kerékpárúton, akkor az nekem és a bringának is rosszat tenne.
Mekkora esélye van annak ( az 50%-on kívül
Az lenne a kérdésem, hogy merre tekintgessek vásárlás miatt?
Van e valakinek valami tuti tippje?
Posted 2012. June 25. - 11:46
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2012. June 25. - 09:38
Posted 2012. June 24. - 22:24
Új KTM Lycan fully (183cm-tõl) jóval a bolti ára alatt eladó! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2012. June 23. - 15:08
Posted 2012. June 22. - 22:33
Ilyen szempontból írtam amit írtam.csupán gondoltam ti jobban ismeritek a bringák alkatrészeit és ilyen szempotból tudtok nekem segíteni
Posted 2012. June 22. - 22:14
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. June 22. - 20:44
Posted 2012. June 22. - 20:26
Ha technikai alapon akkor LTD, ha a másik, akkor egy gyengébben felszerelt fully. Senki se fog dönteni helyetted.
Posted 2012. June 22. - 18:41
Posted 2012. June 22. - 07:25
abszolute!
Cube LTD Race
Volt Giantom nem is egy most egy cube om van. A giant bõl 17,5" pont jó de a 19" sem volt bajom!
A Cube 16" os és majdnem hosszú bár nyeregrúdból 380mm es van benne,ha boltba egy összerakot pacira rá tudsz ülni probáld meg azt mert egy új kormánybefogoval,ami pár cm el hosszabb esetleg a nyreg hátrább tólássával sokat tudsz nyerni ilyen téren.
Posted 2012. June 21. - 21:52
Posted 2012. June 21. - 20:32
Cube LTD Raceszal melyik a 4 közül?
Posted 2012. June 21. - 19:38
Posted 2012. June 21. - 19:26
egyébként érdemes lenne pár nagyobb bringaboltba ellátogatnod és szétnézni, sokszor parkolnak 1-2-3 évvel ezelõtti modellek, esetleg "eladhatatlannak" hitt darabok, amikre könnyebben kapsz engedményt.
az elköltendõ pénzmennyiséget sem ártana belõnöd, mert - bár nem szándékom a zsebedben turkálni - egy-két nap alatt kb. megduplázódott a költségvetés.
egyébként z-nek igaza volt az elõzõ oldalon, az aprót is túrnod kellene, nagyon komoly cangák vannak nagyon komolytalan pénzekért.
pl ez:
http://apro.bikemag....-xt-l89663.html
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2012. June 21. - 19:21
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. June 21. - 19:18
akkor már inkább ezt
Radon Bikes
A radon vagy a Canyon szerintetek jobban megéri mint az közül a négy közül bármelyik amit felsoroltam?

Sign In
Create Account

Back to top