Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
Esetleg ez a Kross Evado kerékpár ezen a szuper akciós áron olyasmi felszereltséggel mint a Kellys?!

Kross Evado 1.1 2011 , cross trekking kerékpár fekete és piros színben - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Egy kicsit belemegyek a részletekbe.
6-7évig használtam outit, utána azt is ellopták.
Hétvégenként tudok csak elmenni tekerni Fehérvár körül, illetve szabi alatt.
Amit anno használtam, egy alsó kategóriás outi volt, csak a matrica volt rajta GIANT ;)
Célnak megfelelt, évi 2-3000 km-nél többet nem mentem vele. Defekten kívül nem volt bajom vele.
Tudom, hogy pl laptopnál mi a különbség egy új,egy év garis, 130.000-es ACER és egy 6 hó garis, használt Thinkpad/Elitebook között.

Így ha bicajnál is inkább egy használt, de jó minõségû bringát ajánlanátok,akkor inkább azt venném, mint a gyengébb alkatrészekbõl álló új bicót.
Azt is figyelembe kell venni, hogy nem versenyzem majd vele. Csak saját, hobbi célokra kell.
Kell a bicaj, mert a futás, úszás mellett csak ez tart formában.... s nagyon hiányzik, hogy 8 hónapja nem ültem paripán...... s még 2 hónapig nem is fogok a
munkám miatt.
Megtehetném, hogy drágábbat vegyek, de a lelki határ az olyan 150.000 lenne.... inkább olcsóbb telót vennék és a bicajba tenném az árát :)
Galaxy 2 helyett (85e) Defy+(53e). Látom, hogy milyen árak vannak, így én elbújhatok a sunyiba azzal a mondatommal, hogy b@sszus, kiadtam 200.000-at egy bringára. :(
Holott egyetértek azzal a mondattal, hogy "Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsót vegyek."

Szumma szummárum: megvannak az elképzeléseim, de inkább vettem 3.5 éve egy thinkpadot, ami laptop a mai napig, mint egy olcsó szutyimutyit 1.5 évre....
Valahogy ilyen jó döntést szeretnék hozni a bicaj vásárlásával kapcsolatban is.
Továbbá bosszant az, hogy a linkelt bicajok eladói nem jeleznek vissza.
Nem tudom, hogy most aggódjak e feleslegesen ( elszalasztott jó vétel ) vagy nyugodtan nézelõdjek s várjak még, mert lesz és van is mibõl választani.
Remélem, hogy itt kapok tanácsot, egy kis iránymutatást, segítséget.... bármit, mert másik bicajos fórumon le sem szoáréztak :(

köszönettel:

Gábor

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
183 centihez nagy a 61-es méret,56-58 kell.

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

Miután tavaly a Kelly's Saphix green bicajomat ellopták ( bolti ár 105.000, de én 70-ért vettem )
s szeptemberig nincs bicajozás, ráadásul kislányunk is született így a következõ bringa vásárlása elõtt több problémát is le kellene küzdenem.
Szóval az a bringa nagyon jó volt, bár eggyel nagyobb méret jobb lett volna, mert 183 centi vagyok. 19" volt.
A köpenyeket 700*32-re cseréltem a 700*40-rõl,mert jobban lehetett taposni országúton, fõleg a Velencei tó és a Balaton körül.
így amikor épp azon gondolkodtam, hogy veszek egy plusz kerék garnitúrát, addigra már csak a 32-es köpenyem maradt meg a lopás miatt. 40-es nagyon jó volt városban, nem rázott annyira.
A hátsó csomagtartóra tudtam volna elképzelni egy gyerkõc ülést, vagy az elsõre, de a teleszkóp lezárásával. a vázra nem tudom, hogy lehetett volna e tenni, mert ugye az döntött.

Saját erõbõl odáig jutottam a keresésben, hogy két opció van:

1. Veszek eggyel újabb modellt a régi, ellopott bicajomból: Kelly's Saphix Green 2011,
Kellys Saphix Green 2011 | Kellys Kerékpár Webáruház
majd veszek hozzá egy vékonyabb felnit, és köpenyt. Ez megdobja az árat még kb25-30-cal :((
(arra az esetre,amikor rövidebb-hosszabb 40-70-260-320km-t tekerek, kicserélem a kerekeket és hajrá. viszont macerásabb, a bringa nehezebb stb.... )

2.(ezt részesítem elõnyben)
Az igényekre két bringát veszek: egy olcsót, amivel munkába járok és a lányunkat
viszem a bölcsibe, oviba,amikor jó idõ van; és egy belépõ szintû outit.
Ezeket találtam: BringaPiac.hu -ÚJ - Capriolo Eclipse 58cm, 2012
-- ennél fura, hogy a vázon van a váltó, de megszoknám és a 183centimhez pont jó lenne --
illetve: BringaPiac.hu -Eladó CUBE STREAMER COMP!karbon villa,ultegra
--ez jobban tetszik,de TI ránézésre, adatokból jobban meg tudjátok mondani, melyiket lenne érdemes megvenni, valamint a 61 centis vázméret szerintem nagy lesz :( --

Kérem tanácsotokat :R
Amit kinéztem városi bringát, az teljesen fel van szerelve, így az outira 110.000-nél többet csak akkor szánnék, ha olyat ajánlanátok, ami tuti vétel annyiért :)
Kelly's 100.000 + sárvédõ, csomagtartó, lámpák, sztender + két felni hátsó racsnival. Ez szvsz 140.000 lenne max.
Az biztos, hogy a két bringával jobb lenne, mert a lakásba, az erkélyre tenném az outit, az olcsó bicajt gyermekülésestõl a tárolóban merném hagyni.

Tavaly Fehérvárról indulva körbetekertem a Balcsit, 28km/h átlag bicaj úton, de ha outival kellene mennem a kerékpárúton, akkor az nekem és a bringának is rosszat tenne.
Mekkora esélye van annak ( az 50%-on kívül ;) ) , hogy a sünök megvágnak??
Az lenne a kérdésem, hogy merre tekintgessek vásárlás miatt?
Van e valakinek valami tuti tippje?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Szerintem jó választás. Nekem mondjuk nem jön be a 29er kinézetre, de ez szubjektív és ettõl még k.jók.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

B13

B13

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Megrendeltem a Cube LTD Pro 29". Holnap du. hozzák, aztán meglátjuk. Beállítás után kipróbálom terepen felfelé aztán lefelé, majd országúton is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.356 hozzászólás
b13 ha még nem vettél semmit:
Új KTM Lycan fully (183cm-tõl) jóval a bolti ára alatt eladó! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

B13

B13

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Cube LTD Race nincs már sehol a méretemben. Ezért arra gondoltam hogy Cube LTD Pro 29-es vagy KTM Ultra Sport 2012. Gondolom jobban megéri a Cube (még mindig)??

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

csupán gondoltam ti jobban ismeritek a bringák alkatrészeit és ilyen szempotból tudtok nekem segíteni

Ilyen szempontból írtam amit írtam.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
B13
Csak neked!
Bringacsere - Bringa.hu
Cube,Capriolo
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

B13

B13

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Nos igen! Néha összeveszek a másik énemmel! Nem várom el hogy helyettem döntsön bárki is, csupán gondoltam ti jobban ismeritek a bringák alkatrészeit és ilyen szempotból tudtok nekem segíteni. Gondolom a Cube XMS sem a legalja kategória.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Te se vagy könnyû sütemény hallod. :) Döntsd el, hogy technikai vagy emócionális alapon akarsz dönteni.
Ha technikai alapon akkor LTD, ha a másik, akkor egy gyengébben felszerelt fully. Senki se fog dönteni helyetted.

B13

B13

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Ma találtam rá az akciós Cube XMS 2012 fully-ra. Eddig csak 18"-osban volt, de most elõjegyeztethetõ 22"-osban. Megéri váltani vagy maradjak inkább a Cube LTD Race-nél? A szívem inkább a fullyk felé húz csak nehéz találni a méretemben ami árban is megfelelõ. Mi legyen hát? Fully vagy nem fully, ez itt a kérdés!

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás

abszolute!

Cube LTD Race

Volt Giantom nem is egy most egy cube om van. A giant bõl 17,5" pont jó de a 19" sem volt bajom!
A Cube 16" os és majdnem hosszú bár nyeregrúdból 380mm es van benne,ha boltba egy összerakot pacira rá tudsz ülni probáld meg azt mert egy új kormánybefogoval,ami pár cm el hosszabb esetleg a nyreg hátrább tólássával sokat tudsz nyerni ilyen téren.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Cube LTD Race

abszolute!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

szal melyik a 4 közül?

Cube LTD Race

B13

B13

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Elõször úgy voltam vele hogy csak egy új bicaj kell, de végül úgy döntöttem, hogy akkor már legyen egy olyan amit bátran használhatok terepre is. Így végül 350-ig megyek el. Az apróval az a baj hogy nincs méretben jó, min. 22" kellene. Itthon szeretnék bicajt venni, szal melyik a 4 közül? Esetleg egy rangsor?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.356 hozzászólás
pár dolgot azért nem ártana tisztáznod magadban. itthon szeretnél bringát venni, boltból, vagy a külföldrõl történõ netes rendelés is játszik? elõbbinél (elvileg) egyszerûbb-gyorsabb-olcsóbb az esetleges garis ügyintézés, az adott boltban nagyon fognak szeretni, ha otthagysz 300eFt-t. netrõl rendelve lassabban ér ide, ha bármi garis bajod van, küldheted vissza, viszont amit látsz, az jó eséllyel kapható is (méret, felszereltség, etc.) utóbbi a boltnál kb úgy igaz, hogy ami az adott boltban vagy nagykerben van, abból választhatsz.

egyébként érdemes lenne pár nagyobb bringaboltba ellátogatnod és szétnézni, sokszor parkolnak 1-2-3 évvel ezelõtti modellek, esetleg "eladhatatlannak" hitt darabok, amikre könnyebben kapsz engedményt.

az elköltendõ pénzmennyiséget sem ártana belõnöd, mert - bár nem szándékom a zsebedben turkálni - egy-két nap alatt kb. megduplázódott a költségvetés.

egyébként z-nek igaza volt az elõzõ oldalon, az aprót is túrnod kellene, nagyon komoly cangák vannak nagyon komolytalan pénzekért.
pl ez:
http://apro.bikemag....-xt-l89663.html

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
szinte biztos
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

B13

B13

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

akkor már inkább ezt

Radon Bikes

A radon vagy a Canyon szerintetek jobban megéri mint az közül a négy közül bármelyik amit felsoroltam?