Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

tibi088

tibi088

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Szeretnék egy használt országútit venni, kb. olyan 40, max. 50000HUF-ig, városi használatra, illetve kisebb-nagyobb túrákra (szigorúan aszfalton). Tudnátok mondani tippeket, hogy mire figyeljek vételnél, milyen márkák a jók stb.? 191 cm vagyok és 86 kg, szóval azt is bele kell kalkulálnom, hogy olyan legyen a felni, meg a canga, hogy bírja. Ja, és Budapesten használnám. Elõre is köszi a válaszokat!

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Köszönöm a tanácsokat !!

A Bemmex lett a nyertes :))
A Sinus Arizona nem arra van kitalálva,amire én akarom használni. Bár a fékek nagyon jók rajta, inkább triálra valók,nem országútra.
Az majd kitapasztalom, hogy kényelmi szempontból mit érdemes rajta cserélni - ha kell egyáltalán.
A fékeket és a pedált nézem meg majd elõször rajta..
De az elsõ vétel egy ABUS lakat lesz és minimális ideig hagyom majd így is magára a bicajt.

Miután még sohasem volt SPD cipõ a lábamon, így furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mennyivel lenne könnyebb tekerni és milyen kényelmi
komfortot adna a cipõ. Remélem sikerül belebotlanom egy jó vételbe az idõk folyamán, ez úgyis leghamarabb jövõ márciusban lesz esedékes.
Vehetek szinte pont akkorát, amekkora a lábam, vagy eggyel nagyobbat kellene, mert beledagad a sok km alatt??

Jó utat!

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Akkor csatlakoznék: Vedd meg mert baromi jó bicaj! :D

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
A BEMMEX 58 cm-es alumínium vázas használt országúti kerékpár eladó - eladó - Országúti kerékpár | Expressz.hu
bicajra kaptam a legtöbb pozitív visszajelzést.
REmélem, jó vétel lesz, ha összejön..... még várok egy hetet, addig ha van valami ellen javaslat, toljatok le a lábamról nyugodtan, hogy
"ne legyél már nyuszi, vedd ezt, mert ennél jobb most nincs a piacon stb...."
vagy
" sok sikert hozzá, remek bringád lesz ;) "

üdv mindenkinek!

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Találtam még egy favoritot:
SINUS ARIZONA 29-es SRAM X9 alumínium vázas újszerû egyéb mountain bike eladó - eladó - Mountain bike | Expressz.hu
Nagy a bizodalmam iránta, várom a tanácsot :)))

és még , többet már nem tudok találni, ezekbõl kéne választanom.
Hattrick Extreme alumínium vázas használt országúti kerékpár eladó - eladó - Országúti kerékpár | Expressz.hu
BringaPiac.hu -CUBE FITNESS BIKE ( sokallom, fõleg a Sinus Arizona után ! )

Köszönöm a türelmet és a segítõkészséget!
üdv:Gábor
A KERETET kitolta a nejem:) azt mondta, megérdemlem :))) azaz 150.000 a max. ( én azért a talajon maradnék ;) )

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Köszi a tanácsokat!
Kryptonite U-lakatot- ha ezek jók:
http://www.amazon.co...m=ATVPDKIKX0DER
Amazon.com: Kryptonite Kryptolok Series 2 ATB Bicycle U-Lock (5-Inch x 9-Inch): Sports & Outdoors

Capriolo-t elfelejtettem a minõsége miatt, a Gepida pedig drága sajnos, bár nagyon tetszik :)

Írtad, hogy
"Az alsócsöves Tange + Shimano 105-ös baja, hogy alsócsöves, az túrázni jó, de városban nem elég kényelmes (ill. lassú az indulásoknál). "
ezt erre mondtad?
EXTREME FULL SHIMANO 105!!! 58 cm-es acél vázas újszerû országúti kerékpár eladó - eladó - Országúti kerékpár | Expressz.hu
Mert az outis bringát nem használnám városban, csak a ki, be vagy áthajtás célból. Így a városi kényelem nem számít és az elindulás sem ;)
ugyanebben a hirdetésben írja az eladó, hogy " FÉKKONZOL: Shimano 105 két forgáspontos patkófékek, melyek nagyon jól fognak (kb mint egy V-fék, ami országútinál nagy szó)"
Ez vakítás, vagy tényleg majdnem olyan jól fognak bizonyos outis fékek,mint a V-fékek?
Az biztos,hogy a régis outimhoz képest a Kelly's V-féke nagyon fogott.
Hozzáteszem, ebben a hirdetésben van 3 olyan mondat, ami nehezen hiszek el:
"Ez a kerékpár ritkaságszámba megy állapota, s teljes 105-ös felszereltsége miatt,Esõben nem mentem vele,
Ha mentem vele az utcán, sokan megállítottak, s kérdezgetni kezdtek a kerékpárról."
Láttam én bitang kinézetû bringát és a hirdetésben nem fényezte magát az eladó ;)

GIOS tényleg sok az igényeimnek és drága is..

Jelenlegi kiszemelt áldozatok, s majd a tanácsok alapján kiszórom õket:
BEMMEX 58: BEMMEX 58 cm-es alumínium vázas használt országúti kerékpár eladó - eladó - Országúti kerékpár | Expressz.hu
Szemrevaló bringa, de a vélemény itt is kellene tõled, tõletek.

És egy alap, v-fékes trekking/outi féle, ami kifejezetten tetszik!
Felszereltség, kinézet, ár alapján is, de kérdés, megéri e :)
NEUZER 58 Neuzer 58 cm-es alumínium vázas új országúti kerékpár eladó - eladó - Országúti kerékpár | Expressz.hu

Egy ilyet gondoltam városi forgalomba, munkába menet, gyerkõcöt cipelni, bevásárolni menni:
Morishima trekking, magas bringasnak « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása
De erre még költeni kell, nem úgy mint erre:
BringaPiac.hu -carperter green line férfi trekking kerékpár
A sráccal tegnap leveleztem, azt mondta, õ 182 centis és neki kényelmes volt ??!!
Elõtte mindenképp megnézném, de furcsa, hogy kényelmes lehet....
Mert pont a 60 centi miatt hagytam ki ezt:
BringaPiac.hu -Eladó CUBE STREAMER COMP!karbon villa,ultegra

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

...
outiból nincs valami hasonló best buy ajánlatod? :))
Ilyet találtam, ami súrolja a keretet, de majd hagyom meggyõzni magam ;)
Gepida BANDON 810 ROAD 28 Kerékpár - webshop - bicikli webáruház - Telefon: 06-1-295-13-77

illetve:

Használt eladó Gios Compact OLCSÓBB LETT!

és kettõ olcsó gép, de meg vagyok vezetve a különbözõ szépen hangzó szavak miatt.... vagy tényleg jó a canga?
SPECIALIZED S WORKS ALU/KARBON 58 cm-es alumínium vázas újszerû országúti kerékpár eladó - eladó - Országúti kerékpár | Expressz.hu
&
EXTREME FULL SHIMANO 105!!! 58 cm-es acél vázas újszerû országúti kerékpár eladó - eladó - Országúti kerékpár | Expressz.hu

Mindenekelõtt vegyél legalább egy Abus vagy Kryptonite U-lakatot, a drágábbak körül. Min. 15-20000 Ft legyen.
A Capriolo-t felejtsd el. Legnagyobb hátránya a váz - Hi-Ten-t nem szabad venni! A fvk. is vacak (alsófogásból nem lehet leváltani), a fék se ragyog.
A Gepida egy fokkal jobb, kettõvel drágább is - felejtés.
Úgy általában, 100000 Ft alatt találhatsz jót, érdemes CrMo acélt venni, tartósak, erõsek, könnyûek (az acélok közt).
Az alsócsöves Tange + Shimano 105-ös baja, hogy alsócsöves, az túrázni jó, de városban nem elég kényelmes (ill. lassú az indulásoknál).
A GIOS szvsz nagyon jó, kicsit túl jó is neked, ha jól értem. Amúgy 52-39-es (és nem 34-es, ahogy hírdeti), de az nem baj.
Az S-Works-öt is érdemes megnézni, a porvédõkupak hiánya kicsit ront rajta, az mielõbb érdemes rendbehozni (legalább házilag).
A Cube Streamer is érdekes lehet, használt alumíniumot én ugyan nem vennék, de ez szubjektív (azaz ettõl még tarthat száz évig is). A karbonvilla is régi, ellenõrizni kéne, hogy elég robusztus-e (annak látszik), mert a régebbi, könnyû karbonvilláknál elõfordult hirtelen összeropanás. Meg kéne kérdezni aluhoz (no meg ilyen villához) értõ szaktársat.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Na ahhoz egyáltalán nem értek!:)

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Köszi, tényleg! én elhittem, hogy nem az ,amiért nincs odaírva..... :((

outiból nincs valami hasonló best buy ajánlatod? :))
Ilyet találtam, ami súrolja a keretet, de majd hagyom meggyõzni magam ;)
Gepida BANDON 810 ROAD 28 Kerékpár - webshop - bicikli webáruház - Telefon: 06-1-295-13-77

illetve:

http://bolha.testbik....php?clid=65756

és kettõ olcsó gép, de meg vagyok vezetve a különbözõ szépen hangzó szavak miatt.... vagy tényleg jó a canga?
http://www.expressz....detes-31470354/
&
http://www.expressz....detes-31823037/

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
A Kross bicajnak is lockolható a teleszkópos villája!
Teszt: Suntour NEX 4110 V2 teleszkóp, kerékpár, bicikli, ár
(lásd. specifikáció alatt)

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Igen, igen. a Capriolo új bicajra vonatkozik.
A linkelt bicaj nagyon jó árban van, 30e ft-tal kevesebbe kerül, ami nagyon nagy különbség.
A Kelly's nagy elõnye a lockolható teleszkópos villa, mert városban be, kívül kikapcsolható volt.
Próbáltam bekapcsolva menni, de sokat jelentett egy Velencei-tó körüli 42km-en, hátha még hosszabb
távra mentem volna.
Tehát ha Kelly's szintû bringát vennék, akkor kell egy + felni szett, hogy hétvégén könnyebb legyen taposni, ergo hamarabb hazaérjek...
A gyermekülés is a hátsó ülésre kerülne, s azt is szerelnem kellene....
szóval elsõsorban kettõ bringára lenne szükségem.
Egy outira, többnyire hétvégi használattal, és egy mindennapos olcsó, felszerelt, boltbamenõs-gyerekcipelõs,melóbajárós bicajra.
Az, hogy a gyerekülés rajta marad, nem gond, mert én viszem és hozom a lányunkat az bölcsibõl/oviból ( jó idõ esetén ).

Ha egy bicajjal kell megoldanom,akkor nagyobb bajban lennék szerelgetés, plussz költség és hova rakjam, hogyha feltörik a tárolót,
ne veszítsek megint 80-100-120.000 forintot....
Az outit ki tudom tenni az erkélyre, de sem a Kelly's-t sem ,a Kross-t nem cipelhetem minden nap a lakáson keresztül.

Köszi a linket, nagyon best buy ára van..... meg is venném, ha nem az elsõ lehetõség lenne szem elõtt és lockolható lenne a villa...
a többihez nem értek, de gyanítom, hogy nincs annyival jobb alkatrészekbõl összerakva a Kelly's, hogy az 30.000 ft pluszt jelentene...

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Amit én ajánlottam az 2011-es modell a "roncs"program pedig csak a 2012-es bicónál van! Amit linkeltem az tavalyi modell és csak piros színben létezik és a hasonló Kellys Saphix kerékpárhoz képest 30e Ft-al kevesebbe kerül! Sztm ez igen jó ajánlat!

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
oksa, akkor újra keresgélnem kell és max 58cm illetve 21" lesz.
A kellys 19" volt és kicsinek éreztem. Magasabbra ültem egy kicsivel és leghátsó pozícióba kellett
állítanom az ülést, s a kormányt is állítanom kellett, hogy kényelmes legyen...
Ajánlottak közül csak a Capriolo maradt, ha a minõség is elfogadható ( bár kétlem, ha ennyire dobálják ki a beragadt raktárkészleteket, hogy
ócska bicajt is beszámolnak és nagy árengedményt adnak )

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Esetleg ez a Kross Evado kerékpár ezen a szuper akciós áron olyasmi felszereltséggel mint a Kellys?!

Kross Evado 1.1 2011 , cross trekking kerékpár fekete és piros színben - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Egy kicsit belemegyek a részletekbe.
6-7évig használtam outit, utána azt is ellopták.
Hétvégenként tudok csak elmenni tekerni Fehérvár körül, illetve szabi alatt.
Amit anno használtam, egy alsó kategóriás outi volt, csak a matrica volt rajta GIANT ;)
Célnak megfelelt, évi 2-3000 km-nél többet nem mentem vele. Defekten kívül nem volt bajom vele.
Tudom, hogy pl laptopnál mi a különbség egy új,egy év garis, 130.000-es ACER és egy 6 hó garis, használt Thinkpad/Elitebook között.

Így ha bicajnál is inkább egy használt, de jó minõségû bringát ajánlanátok,akkor inkább azt venném, mint a gyengébb alkatrészekbõl álló új bicót.
Azt is figyelembe kell venni, hogy nem versenyzem majd vele. Csak saját, hobbi célokra kell.
Kell a bicaj, mert a futás, úszás mellett csak ez tart formában.... s nagyon hiányzik, hogy 8 hónapja nem ültem paripán...... s még 2 hónapig nem is fogok a
munkám miatt.
Megtehetném, hogy drágábbat vegyek, de a lelki határ az olyan 150.000 lenne.... inkább olcsóbb telót vennék és a bicajba tenném az árát :)
Galaxy 2 helyett (85e) Defy+(53e). Látom, hogy milyen árak vannak, így én elbújhatok a sunyiba azzal a mondatommal, hogy b@sszus, kiadtam 200.000-at egy bringára. :(
Holott egyetértek azzal a mondattal, hogy "Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsót vegyek."

Szumma szummárum: megvannak az elképzeléseim, de inkább vettem 3.5 éve egy thinkpadot, ami laptop a mai napig, mint egy olcsó szutyimutyit 1.5 évre....
Valahogy ilyen jó döntést szeretnék hozni a bicaj vásárlásával kapcsolatban is.
Továbbá bosszant az, hogy a linkelt bicajok eladói nem jeleznek vissza.
Nem tudom, hogy most aggódjak e feleslegesen ( elszalasztott jó vétel ) vagy nyugodtan nézelõdjek s várjak még, mert lesz és van is mibõl választani.
Remélem, hogy itt kapok tanácsot, egy kis iránymutatást, segítséget.... bármit, mert másik bicajos fórumon le sem szoáréztak :(

köszönettel:

Gábor

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
183 centihez nagy a 61-es méret,56-58 kell.

tizedes1

tizedes1

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Miután tavaly a Kelly's Saphix green bicajomat ellopták ( bolti ár 105.000, de én 70-ért vettem )
s szeptemberig nincs bicajozás, ráadásul kislányunk is született így a következõ bringa vásárlása elõtt több problémát is le kellene küzdenem.
Szóval az a bringa nagyon jó volt, bár eggyel nagyobb méret jobb lett volna, mert 183 centi vagyok. 19" volt.
A köpenyeket 700*32-re cseréltem a 700*40-rõl,mert jobban lehetett taposni országúton, fõleg a Velencei tó és a Balaton körül.
így amikor épp azon gondolkodtam, hogy veszek egy plusz kerék garnitúrát, addigra már csak a 32-es köpenyem maradt meg a lopás miatt. 40-es nagyon jó volt városban, nem rázott annyira.
A hátsó csomagtartóra tudtam volna elképzelni egy gyerkõc ülést, vagy az elsõre, de a teleszkóp lezárásával. a vázra nem tudom, hogy lehetett volna e tenni, mert ugye az döntött.

Saját erõbõl odáig jutottam a keresésben, hogy két opció van:

1. Veszek eggyel újabb modellt a régi, ellopott bicajomból: Kelly's Saphix Green 2011,
Kellys Saphix Green 2011 | Kellys Kerékpár Webáruház
majd veszek hozzá egy vékonyabb felnit, és köpenyt. Ez megdobja az árat még kb25-30-cal :((
(arra az esetre,amikor rövidebb-hosszabb 40-70-260-320km-t tekerek, kicserélem a kerekeket és hajrá. viszont macerásabb, a bringa nehezebb stb.... )

2.(ezt részesítem elõnyben)
Az igényekre két bringát veszek: egy olcsót, amivel munkába járok és a lányunkat
viszem a bölcsibe, oviba,amikor jó idõ van; és egy belépõ szintû outit.
Ezeket találtam: BringaPiac.hu -ÚJ - Capriolo Eclipse 58cm, 2012
-- ennél fura, hogy a vázon van a váltó, de megszoknám és a 183centimhez pont jó lenne --
illetve: BringaPiac.hu -Eladó CUBE STREAMER COMP!karbon villa,ultegra
--ez jobban tetszik,de TI ránézésre, adatokból jobban meg tudjátok mondani, melyiket lenne érdemes megvenni, valamint a 61 centis vázméret szerintem nagy lesz :( --

Kérem tanácsotokat :R
Amit kinéztem városi bringát, az teljesen fel van szerelve, így az outira 110.000-nél többet csak akkor szánnék, ha olyat ajánlanátok, ami tuti vétel annyiért :)
Kelly's 100.000 + sárvédõ, csomagtartó, lámpák, sztender + két felni hátsó racsnival. Ez szvsz 140.000 lenne max.
Az biztos, hogy a két bringával jobb lenne, mert a lakásba, az erkélyre tenném az outit, az olcsó bicajt gyermekülésestõl a tárolóban merném hagyni.

Tavaly Fehérvárról indulva körbetekertem a Balcsit, 28km/h átlag bicaj úton, de ha outival kellene mennem a kerékpárúton, akkor az nekem és a bringának is rosszat tenne.
Mekkora esélye van annak ( az 50%-on kívül ;) ) , hogy a sünök megvágnak??
Az lenne a kérdésem, hogy merre tekintgessek vásárlás miatt?
Van e valakinek valami tuti tippje?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Szerintem jó választás. Nekem mondjuk nem jön be a 29er kinézetre, de ez szubjektív és ettõl még k.jók.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

B13

B13

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Megrendeltem a Cube LTD Pro 29". Holnap du. hozzák, aztán meglátjuk. Beállítás után kipróbálom terepen felfelé aztán lefelé, majd országúton is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
b13 ha még nem vettél semmit:
Új KTM Lycan fully (183cm-tõl) jóval a bolti ára alatt eladó! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"