Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Kéne egy esti menés valamikor... :)

Én benne vagyok, úgy is már csak örömbringázások lesznek :)

A heti lesz az utolsó megmérettetés a Mátrában utána csak easy ride, túrázás, jóérzés mérsékelt tempóban, úgy is már lelassultam :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Matenak

Matenak

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Ez biza egy jó ötlet, nagyon mennék...! Csak sajna nincs lámpám hozzá... :-[

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Kéne egy esti menés valamikor... :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Köszönjük a részletes beszámolót és gratula! :)

más.
4-én vasárnap egy kutyás-túra rendezvény lesz a Hegységben - Pákozd - Ingókövek - Sár-hegy - Pákozd vonalon fognak haladni, a városon kívül "nem kötelezõ" a póráz használata... szerintem érdemes másfelé kerekezni 10-14h között.
"too proud to beg, too dumb to steel"

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Ezúton is gratulálok Balu, ahogyan személyesen is megtettem. :)
Sikeres verseny, sikeres év...
Mátra marcin meg mindent bele!!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Trans Hungária avagy 4 maraton 4 nap alatt.

Nem szoktam így kezdeni, de elõször is köszönet és dicséret a rendezõknek: sikerült egy remek rendezvényt összehozni, pedig voltak kétkedõk dögivel, akadtak és akadnak javítani valók, de a rendezvény maga mûködõképes, és volt pálya is, így a legjobb az ami jelenleg történhetett.
Már január végén elkezdtük a szervezést, ugyan még szûz terület számunkra, ill. számomra ez, mert ez idáig még több napos versenyen nem próbáltam ki még magam, és csak legendákat hallottam az ilyen féle sorozat terhelésrõl. Na majd meglátjuk, hogy is sikerül a felkészülés és az abszolválása a naponkénti hosszútávnak.
Zsóka és Jimmy leszervezte a szállást, Adri, Monti, Linda biztosítja a frissítést. Mi fiúk meg vittük magunkat és a bringánkat, aztán kerékpároztunk.

1. Etap: Nagymaros - Hollókõ
Elõzõ nap: indulás elõtt Bálint darázscsípéssel és fogproblémákkal orvosnál
Zsókáéknál találka, megbeszéljük az elsõ szakaszt, majd Ubulkával (Jimmy szerintõ õ egy nagyon csúnya madárpók, de megnyugtatott, hogy vannak szépek is) karöltve nyugovóra térünk, Buzsó és Linda, Sram Gabiéknál aludtak. Majd kora reggel regisztráció, hidratálás, szénhidrát töltés, fotózkodás.
Picit problémás sajnos az elsõ nap pályája, nem csak a technikai gondok miatt. Váltóprobléma és szerelgetés az elsõ órában, majd realizálom, hogy a 18-ból 12 sebesség letezik … az okát nem véltem felfedezni, de próbáltam. És elõbbi technikai momentum mellé kaptuk a magyar maraton valóság minden elemét … A legelõkirály szakaszt, ami amolyan agyagos végtelen történet kinézetét keltette, némi sinbiciglizéssel. Érdekes lett volna ha esetleg esõnapot kapunk erre a napra … A frissítõ pontok eléggé értelmetlen módon voltak kidobálva!
Az elsõ nap pár hibám volt, ami technikai jellegû is volt, valamint a váltófül görbültsége miatt. Ezen a napon sokat mentem Vas Petivel, Dénessel, Németh Gabival, Flörich Tomival és Peták Leventével. Közel 2 óra múlva megtanultam élni a kevesebb sebességgel, és kompenzálni pedálfordulattal és elkezdtem a felzárkózást. A 68. km-re elfogyott a kulacsomból minden, frissítõ állomás sem volt, és persze ilyenkor mindig van legalább egy vagy két meredek emelkedõ … muszájból gélt „ittam” ez segített valamelyest, majd 80-nál átvettem Montitól a frissítõt elég gyorsan az arcomba öntöttem, hogy pótolni próbáljam a hiányzó H2O-t.
A célba érkezve örültem a szakasz végének, nem ilyen kezdetre számítottam, de tudni kell épülni mindenbõl!
Buzsó remek teljesítménnyel abszolút 2. helyen ért célba, én a rivális Merida CST páros mögött érkeztem ~3 perccel. Így elõnyünk cirka 17 perc, ami nem sok, de bíztató.

Az etap után egybõl mentünk pihenni és a szupport team szorgos kezei egybõl mindent megtisztított, kimosott, lemosott, kiöblített és kész!
Szénhidrát töltés: a hollókõi kenyérlángos, vacsora és reggeli olyan mennyiségben volt jelen, hogy hordót formált a hasamból. Volt ott minden féle földi jó! A párolt zöldség, hús, tészta, gombás-húsos szósz (mondjuk ezt kihagytam), túrógombóc

2. Etap: Hollókõ - Bükkszék
Volt itt minden fele Mátra Maraton, a közepén a Kékesi támadással, sok dózerrel és még több aszfalt lejtõvel, no meg kõvel. Nekem nagyon tetszett. Fõleg, hogy jól is ment a mai etap. Igazi montis részek: katlanos erdõoldal, patakátkelés. Igazi jó egynyomos köves gyökeres mászás … Hmmmm ….
Kezdés egyéni tempóban, na jó némi rivális kontroll! Tettem a kereket VPXC-re és nem hagytam, hogy meglépjen, csak kontrolláltam. Gy darabig Umbi is velünk tartott, majd magunkra maradtunk egészen a Parádi lejtõ aljáig együtt mentünk. Néha picit elõre álltam és kóstolgattam, hogy Peti mennyire reagál a támadásokra. Tartotta magát, majd Itt a köves meredeken megindultam és elkezdtem saját tempót hajtani. Ezt a váltást már nem vette át Peti Innen a célig Német Gabival együtt haladtunk, elhagyva Szalay Petit majd a célba érve konstatálom, hogy majdnem együtt Tomival és Kis Józsival együtt értem be. Na ez így lesz jó, Akkor ma gyarapodott az elõnyünk rendesen gondoltam. Buzsó mondja, hogy ma is 2. helyen ért be, tehát ma hoztunk több mint ½ órát a rivális Merida CST duó-n
Az eredménylistát böngészve látjuk, hogy megnyugtató 51perces elõnnyel vezetjük a Master duót.
Délután némi bringa beállítás és pár alkatrész csere, mert a váltás ma sem volt tökéletes.
Kaja ma is rendben volt, némi, paprikás krumpli, majd tészta és beshamell-s csirkemell filé, rizzsel. Este még utolsónak sikerült egy masszázsra beférni a masszõrökhöz.
Szupport team ma is ellátott bennünket 5*!!!

3. Etap: Bükkszék - Diósgyõr
igazából a Szilvásvárad és a Bükk Maraton összevegyítése, valamint egy felejthetetlen, giga-mega-szuper-expert lejtõ a cél elõtt! Ez a Bükk! Tarnai Csaba Etap igazgató mindig kiváló munkát végez, most sem volt másként! Köszönjük!
Az elején úgy nézett ki minden rendben van. Szarvaskõ mászás ment is mint ahogy a nagykönyvbe meg van írva, tettem a kereket, Kis Józsira és szépen haladtunk, majd a fennsíkra érve konstatálom, hogy a sík köves rázató egyre csak szívja az erõmet sõt még a derekam is kezdi beadni a kulcsot, szúr-zsibbad-hasogat … kicsit vissza veszek, ne hogy az történjen, mint 2009-ben a 24óráson.
Felsõtárkány után Dénes Németh Gabesz és VPXC összeszedett engem és négyesben játszadoztunk egy ideig. Aztán Vas Peti megérezte, hogy támadható vagyok és – elég csúnya vízmosásos lejtõ tetején - úgy gondolta, hogy itt az idõ! Támadás!. És meglószolta a rivális csapatot az én személyemben. Sokáig látótávolságban tekertek Dénessel a Hór völgy tetejéig, de ma nem éreztem magamban annyit, hogy felérjek, csak minél kevesebb hátrányért mentem. Folyadék elfogyott, derék over, Achilles szalagom húzódva, és az emelkedõ ráz és köves! Szerintem nem festhettem valami jól, de Gabesz velem maradt és nagyon nagy segítség volt, hogy elõttem tempót hajtott, így mindösszesen 3 percet vesztettünk az elõnyünkbõl. Buzsó ma Tominak segített egy jó darabig, majd ismét jó helyen érkezett a célba abszolútban. Így némi elõnyt azért szereztünk ma is, még ha miattam 3 perc hátrány össze is jött. Ez nem az én napom volt, pedig szerettem volna nagyon jól menni, mert a kedvenc hegységemben volt a mai futam. Elõnyünket megõrizve maradtunk az elsõ helyen 56perc-el. Így holnap már Easy rider lesz, csak a kontroll és a fárasztás a taktika további része.
A célba érve nem voltam túl boldog, de a fánk és gyümölcsleves majszolása közben Adri bejelentett masszõrhöz, mert egybe voltak az izmaim, mint a csomós tészta! Egy nagyon kedves ózdi masszõr hölgy kezei alá kerültem, aki lelkiismeretesen és alaposan minden fájdalmat kimasszírozott a derekamból és a lábaimból! Hála neki, estére már nagyon jó állapotban volt a testem minden addig fájó pontja!
Regenerálódás a strandon, elfoglaltam az egyik lábtartós széket és estig le sem szálltam róla, nekem nagyon jól jött ez a pihenõ. Majd a nap végén egy elég furcsa étteremben egy elég furcsa kaját, amit ott is hagytam és Adrival elmentünk vacsorázni. Fincsi sült pisztrángot salátával nyami-nyami imádom! És ezt lefojtottam egy tartalmas Gundel palacsintával!
Majd szakasz eredményhirdetés és irány a szállás, ami egy kisebb tûzoltómunka eredménye volt, mert a korábbi szállásról félre informáltak minket, hogy merre is van …. És valami fantasztikus volt a szállás, nagy konyha, kényelmes ágy és végre levegõ a szobában! Én személy szerint csodálatosan aludtam, minden baj nélkül keltem!

4. Etap: Szerencs - Tokaj
Reggeli a szálláson, home made barack lekvár, és a mágikus Északi magvas kenyér a Lipótitól. Még jó hogy nem engedtem kidobni Adrinak tegnap. Isteni finom volt! Még Szerencs felé menet elmajszoltam egy zacskó aszalt epret, amit vész tartalékként az autóban õrzött szerelmem.
Szerencs központjából indultunk utunkra, én moderált tempóban kezdtem, tettem a kereket az elsõ pár km-ben, mivel nem kellett menni az idõelõnyünk megnyugtató volt. Igaz nagyon nem is lehetett haladni, mert ma Harang csodafegyvere ismét érdekessé tette a futamot! Ez a csodafegyver a mélyszántás - ez az igazi! Itt lehet ám küzdeni az ott és fennmaradásért! Ej, de nem esett jól így éhgyomorra! De ez a pálya, akkor menni kell.
Kisvártatva egy hosszanti aszfaltos részre érkeztünk, valamiféle kõbányába vezetõ úton, hosszú-lapos, véget nem érõ szembeszeles izomfárasztó mászás kezdete … a kis csapatból senki sem akart tempót diktálni, mindenki csak tenni szerette volna a kereket! Dénes gyorsan be is unta ezt és elkezdett tempót menni nem gyengén, Umbi is kiváltott majd én, az Ózdi páros, Mr. Willier és VPXC sumákolt a végén, aki korábban közölte, hogy egy métert sem vezet. Az emelkedõ tetejére Flörich Tomival értünk fel, majd Dósa Esztiéket begyûjtve haladtunk tova. Az egyik nyomvályús lejtõ aljába az egynyomoson Vas Peti szeretett volna elõzni, mondjuk nem értem, miért ott és akkor, mert hely az nem volt, és ezt a mozzanatot meg is spékelte egy pár oda nem illõ szófoszlánnyal, ami mindenkiben indulatokat keltett. (Gondolom azért hozzá járulhatott ehhez az is, hogy riválisként hátrányuk volt velünk szemben. Mert alapból Peti nem szokott így viselkedni) Innentõl jött a szakítsuk le Petit project, pedig nem beszéltünk össze! Mindenki elõre állt egy picit és meghuzigálta a sort, majd a Erdõbénye után a hosszú 8,6km hosszú mászás kezdetén már nem is tette a kereket. Innentõl saját tempó a célig.
Erdõbényén átvettem a frissítõt Adritól. Örs, Kati és a gyerkõcök fergeteges szurkolása, nagyon felemelõ volt, így öröm versenyezni! Köszönöm a bíztatást!
Az utolsó két mászáson határozott tempót hajtottam, tetszett, meredek volt, erõ is volt és löszfalak között is haladt! És éreztem, hogy közel a cél! Tokaj központjába érve a cél elõtt szlalomozva gurultam át a célvonalon! Fergeteges rendezvény volt, sikerült is összpontosítva zárni az utolsó futamon!
Párosunk a BRINGABANDA SC - HAIBIKE PRO TEAM, Buzsó és Én kategória elsõ helyet szerezte meg, magabiztosan, közel 1,5 elõnnyel.
Buzsó az utolsó etapon, Tominak segített, hogy meg tudják szerezni az egyéni elsõ helyet, mindösszesen 2 perc híja maradt!! Nagyon büszke vagyok rá, mert alázattal és áldozattal segített a cél érdekében!

Köszönöm a versenyzõ társaknak akikkel nagyon jó volt együtt tekerni ezt a 4 napot!

Nem utolsó sorban szeretném megragadni a alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek a segítségért, támogatásért!
- Szupport team-nek: Zsóka, Jimmy!
- Frissítõinknek: Adri, Monti, Linda!
- Csapatvezetõnek: FD-nek a lehetõségért, hogy indulhattunk!
- A Boneshakernek: a bringáért, amely most is jól teljesített!
- Edzõmnek: Olinak az egész éves felkészítésért és a rengeteg jótanácsért, valamint a Compression termékért!
- Az energiát adó táplálékért a HIGH5-nak és a Nutrixxion-nak!
- A szurkolást: Örsnek, Katinak, Ádámnak, Sram Gabinak, Juditnak, Farkas Atinak és Jocinak!
- A sikeres versenyzést: páromnak BUZSÓNAK!

Nélkületek nem jöhetett volna ez létre, igazi csapatmunka volt és még jobban összekovácsolódtunk!

Számomra az utolsó megmérettetés következik az évben a Mátra Maraton, szurkoljatok.

Üdv Balu
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Balu,
Gratula a Trans Hungárián elért eredményért!
Várjuk a beszámolót! :)

Csatlakozom az elõttem szólóhoz, minden elismerésem, szép teljesítmény;kemény lehetett.

Köszönöm Mindenkinek a gratulációt!
Ezek szerint nem lehet titokban versenyezni :)
Kis regenerálódásra kérek idõt és ígérem meglesz keddre ... erre az évre már csak a Mátra van hátra és utána csak örömbringa ... :D

Matenak

Matenak

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Az a terv, hogy holnap délelõtt a Gábor és a Bálint nevû élõ szövettel megnézzük a velencei hegységet a fémvázról. Amelyik terminátor szeretne még csatlakozni, azt várjuk reggel 8-kor a halesz park hegy felõli végén a buszmegálló környékén! Van ott egy kocsma is vele szemben a budai túloldalán, ha valaki esetleg így jobban be tudja tájolni. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A Dynamon voltál?

Igen.

A sebesség mindent megold.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

...Holnap versenyzek, így ha vasárnap megyek csak alaptempót fogok tekerni.

A Dynamon voltál?

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, minden elismerésem, szép teljesítmény;kemény lehetett.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Balu,
Gratula a Trans Hungárián elért eredményért!
Várjuk a beszámolót! :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás
Bocs sracok, en menet kozben kicsit masfele vettem utam iranyat, nem tudom tovabb kovetni az esemenyeket itt a forumon. Ugyhogy mindenkinek tovabbi jo tekerest es balesetmentes versenyzest! :)

Cs.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor majd lesem a porodat, jó messzirõl:D

Tõled loptam az ötletet. :)
Holnap versenyzek, így ha vasárnap megyek csak alaptempót fogok tekerni.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Találtam egy ilyet a hétvégére.
Zöld Sportok Hétvégéje 2011
Vasárnap lehet elmegyek.

Akkor majd lesem a porodat, jó messzirõl:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Találtam egy ilyet a hétvégére.
Zöld Sportok Hétvégéje 2011
Vasárnap lehet elmegyek.

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

Tudtam, hogy ismét napozni mész a hétvégén és átéled amit Drakula is érzett, amikor felkelt a nap és nem volt hova bújnia. :) :) hahaha....
Köszi a képeket!

Fõnök nem jött át a túraterv a következõ hétvégére!! Priviben megadom az e-mail-em!!
Látom túlkódoltam az üzenetemet, a tekerés után csajozás volt !! :)
Légyszi akkor küldd át a tervet !
Köszi!

fecco

fecco

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

Picit kódolva ugyan oda megyek, ahova a hétvégi tekerés után. Szerintem az egyetlen megbocsájtható dolog. :)
Jóóó, esetleg a másik lenne a kocsma. :)

Tudtam, hogy ismét napozni mész a hétvégén és átéled amit Drakula is érzett, amikor felkelt a nap és nem volt hova bújnia. :) :) hahaha....
Köszi a képeket!

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

De ugye nem azért nem jössz, mert most jelent meg az PC-re a Disznóvágás Pro 2012 (2009?) játék?
Na egye kukac, akkor majd Ausztriában megtoroljuk! :) :)

Picit kódolva ugyan oda megyek, ahova a hétvégi tekerés után. Szerintem az egyetlen megbocsájtható dolog. :)
Jóóó, esetleg a másik lenne a kocsma. :)

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Engedelmetekkel a hétvégi képek. Sajna a Gáborék épp szereltek.

Posted Image Posted Image Posted Image
Posted Image