Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

és szeretnék egy dolgot kérdezni, HIFI kábelezésben mennyire vagy otthon? ...

Ez egy igen hosszú téma, de a lényeg:
ha csak néhány méterrõl van szó, akkor a kábel a legkevésbé fontos pont a rendszerben, az erõsítõ és a hangszóró adja inkább a torzítást/csillapítást. Sajnos a leírásban nincsen karakterisztika, (hogy melyik freki tartományban mennyit csillapít) így nem nagyon van összehasonlítási alap. Az nem derül ki, hogy aranyozott-e a kábel - ez azért fontos, mert minél nagyobb a frekv., annál inkább a kábel "szélein halad" a jel és az arany a legjobb vezetõ. Tehát ha nem vagy annyira vájtfülû, hogy megkülönbözteted pl. a Sabian cintányért a Meinl-tõl, akkor egy átlagos aranyozott kábel (ez ma már nem vészesen drága) tökéletesen megfelel, nincs értelme a több ezer HUF/m-es cuccoknak. Szerintem.
"too proud to beg, too dumb to steel"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

ha nem biciklivel az ér? :) volt olyan téli mászásunk, hogy 1 éjszakával hosszabbra sikerült a tervezettnél...

.... hmmmm ha jobban meggondolom az is érhet :) ....

és szeretnék egy dolgot kérdezni, HIFI kábelezésben mennyire vagy otthon?

Mert ajánlottak egy olyan fajta hangszórókábelt, hogy Cordial CLS 225 (2x2,5mm2)
Állítólag Pro osztályú és dinamikusabb és jobb(tisztább) anyagminõségbõl van mint egy Monitor Hi-Fi kábel (2x4,0mm2). A magas és a közép tartományt szebben átviszi és nincsenek benne elveszõ tartományok.
Te mint elektromérnök ..... tudsz ehhez fûzni valamit?
http://www.cordial-g...18,20,mw16.html
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

ami viszont nagyon kellene, az a powercrank :)

Azt elhiszem ... csak el kell, hogy keserítselek ... március-áprilisig biztos nem lesz belõle semmi, mert most elég nagy projektben vagyok, igaz sok idõ, és sok-sok pénzt hoz majd, ha elkészül .... most a jövõ megalapozása az elsõ ;)

"A torziós rugó jobban tárolja az energiát szerintem"
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Kicsit Teleshopos. Amikor a Biopace megjelent kb. ugyanezzel hírdették...az sem nagyon jött be.

viszont a rotor ovális tányérait dícsérik :)

Na mindegy errõl hallottatok e? http://www.ehub.si/eng/
Szerintem jó kis technika ... már UCI engedélye is van ... :)

a bikedrive hajtómû is hasonló megfontolásból készült (segít a folyamatosabb erõátvitelben és csökkenti a lábra jutó terhelést)

Feltöltött kép
anno még a hungary bringák gyártója/forgalmazója próbálkozott velük itthon, de úgy látom nem terjedt el túlzottan...

ami viszont nagyon kellene, az a powercrank :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Kicsit Teleshopos. Amikor a Biopace megjelent kb. ugyanezzel hírdették...az sem nagyon jött be.

Azért a kettõ teljesen más, van benne valami szerintem. Erõsebb nem leszel tõle, de optimálisabb - egyenletesebb - lesz a teljesítmény leadása. Azaz ugyanabból az erõbõl több hasznosul és több jut át a talajra.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Sajnos Pedró barátomat nem tudjátok ûberelni ... fagyos-taknyos bajuszt szakállal még nem produkáltatok ... és mind ezt összefagyva remegve ... :)

ha nem biciklivel az ér? :) volt olyan téli mászásunk, hogy 1 éjszakával hosszabbra sikerült a tervezettnél...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Sajnos Pedró barátomat nem tudjátok ûberelni ... fagyos-taknyos bajuszt szakállal még nem produkáltatok ... és mind ezt összefagyva remegve ... :)

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Nekem ma Sukorónál olyan Csillagok Háborúja érzésem volt:D Nagyon erõsen esett a hó!!:) Kár hogy csak 0 fok volt:( De azért kimondhatjuk hogy tél van, már nem igazán akart mozogni a teleszkóp:D
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Egy kis nosztalgia:
http://jegestura.lac...n.fotoalbum.hu/
Ruha kérdése az egész. Meg csak lightosan, hogy ne izzadjunk meg nagyon.

ma is kinn voltam, nem volt olyan hideg, mint a Te képeid közt, csupán -1°C volt...
kis jégcsapocskák nõttek a telóhídra

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

öööö... kezdem szégyellni magam ilyen elhivatott srácok között... :)
nem vagyok semmi jónak elrontója, csak párszor próbálkoztam én már télidõn országúton, de utána 2 hétig alig hajolt a térdem...

Egy kis nosztalgia:
http://jegestura.lac...n.fotoalbum.hu/
Ruha kérdése az egész. Meg csak lightosan, hogy ne izzadjunk meg nagyon.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

El tenni?
Hát nem tudod milyen király a téli erdõben tekerni? Esetleg hóban.
Sõt a mínuszok beköszöntével már dagonya sincs.

öööö... kezdem szégyellni magam ilyen elhivatott srácok között... :)
nem vagyok semmi jónak elrontója, csak párszor próbálkoztam én már télidõn országúton, de utána 2 hétig alig hajolt a térdem...

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

apropó, ahogy kinézek az ablakon, úgy tûnik el lehet tenni télire a technikát...

sagítenétek, milyen "idõszaki karbantartás" kell egy MTB-n így idény végén?

El tenni?
Hát nem tudod milyen király a téli erdõben tekerni? Esetleg hóban.
Sõt a mínuszok beköszöntével már dagonya sincs.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

1. mosás-bringatisztítás-láncmosás-portalanítás
2. bowden állapot és bowdenház állapot ellenerzés
3. féktárcsa - fékbetét
4. Láncnyúlás ellenõrzés, hajtási dolgok átnézése.
5. Csapágyak tisztítása majd újra kenése (agyak, hajtómû, kormánycsapi, pedál)
6. Olajcsere a telóban

röviden ennyi

köszi! asszem' a csapágyas részt majd hivatásosokra bízom (nincs is szebb karácsony esti családi program, mint a szétgurult golyókat keresgélni a fa alatt :))

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

..."apropó, ahogy kinézek az ablakon, úgy tûnik el lehet tenni télire a technikát..."

Én meg úgy látom, hogy jól alakul az év végi cannondale teszthez...Már csak a tesztalany hiányzik.

Én szívesen tesztelek egy Cannondale-t :) ha lehet jelentkezni rá ... :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

apropó, ahogy kinézek az ablakon, úgy tûnik el lehet tenni télire a technikát...

1. mosás-bringatisztítás-láncmosás-portalanítás
2. bowden állapot és bowdenház állapot ellenerzés
3. féktárcsa - fékbetét
4. Láncnyúlás ellenõrzés, hajtási dolgok átnézése.
5. Csapágyak tisztítása majd újra kenése (agyak, hajtómû, kormánycsapi, pedál)
6. Olajcsere a telóban

röviden ennyi

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
..."apropó, ahogy kinézek az ablakon, úgy tûnik el lehet tenni télire a technikát..."

Én meg úgy látom, hogy jól alakul az év végi cannondale teszthez...Már csak a tesztalany hiányzik.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Én meg összeraktam a treket és felraktam a görgõre. Szépen néz ki, most mostam le a mátra után elõször. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én meg összeraktam a treket és felraktam a görgõre. Szépen néz ki, most mostam le a mátra után elõször. :)

A sebesség mindent megold.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

:D jah az az enyém. ezt jól kitaláltad. :D

énis nap mint nap azt nézem, hogy mennyien jönnek bicóval ilyenkor is. A héten amikor nagyon zuhogott az esõ valamelyik nap, mondom biztos tök üres lesz a tároló. Erre volt vagy 10 bicaj az egyikben. Nah mondom akkor nem csak én vagyok ilyen hülye.

Meg van sok csapat is a Bringázz a Melóba kapányban. A cégnek eddig van ~11800km-e, amibõl az enyém ~2300... :D

Viszont engem az zavar, hogy 1000 éves konstrukció a tároló. Nyáron mindig fullon van és ember legyen a talpán, aki ki tud bányászni egy bicót a közepébõl. Olyankor káromkodok mint a kocsis, hogy azt állitanám ide kiszedni a cuccot, aki ezt kitalálta.

Egész jó kis cég ... :) vannak bringások és még a mozgalomban is részt vesznek :)

Majdnem annyi km-etek van mint nekem a szezon végén :)

Ma nyomtam egy Meleg hegy oda-vissza kanyart, egy két helyen az erdõ picit furfangos volt, de kibabráltam vele :) sok volt a turista az Ingóköveknél, és még mikuláslánnyal ... bocsánat lányokkal is találkoztam ;)
A motorosok szarrá járták a Hurka völgyet. A Bodza völgyben Sok az avar és néha csak találomra tudod mire teszed a kereket ...

Amúgy zsír a tapadás :D