Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fehérvár

- - - - -

• Please log in to reply
6921 replies to this topic

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

Ha valaki szeretne jönni terepre, vagy esetleg van kedve megnézni milyen a talaj, szombaton megyek egyik régi iskolatársammal a Velencei hg-be.Nyugodt tempó lesz, semmi versenyzés! A szokott idõben 9:30-10:00 között lesz az indulás

Szerintem ha + fokok lesznek, én vevõ leszek rá...

Akkor holnap a jégpályán

6-kor a bejáratnál?
Van 3 üres hely a kocsiban, ha valakinek problémás az odajutás, küldjetek címet és felszedjük a sportolni vágyó ifjakat :)
"too proud to beg, too dumb to steel"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Ha valaki szeretne jönni terepre, vagy esetleg van kedve megnézni milyen a talaj, szombaton megyek egyik régi iskolatársammal a Velencei hg-be.

Nyugodt tempó lesz, semmi versenyzés!

A szokott idõben 9:30-10:00 között lesz az indulás

Akkor holnap a jégpályán
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

már néhány hete -talán hónapja is- ott vannak azok a képek :)

... igen ma van fent egy hónapja :) ... az lesz a weblapom, csak még statikus a kicsike :( ... a domain miatt lett feltéve, hogy ne árválkodjon üressen ....
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

A képek. De lehet csak nekem nem tûntek fel eddig.

már néhány hete -talán hónapja is- ott vannak azok a képek :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

...csak idéztelek korábbról... :D

Miért mi van az aláírásomban ami eddig nem volt?

A képek. De lehet csak nekem nem tûntek fel eddig.

A sebesség mindent megold.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

... persze a végén még járni is elfelejtek ... aztán csak bringázni fogok tudni ... :)
A korira már én is gondoltam, most kicsit kevesebbet vagyok jégen uh felõlem mehet :) (már kezd hiányozni egy kicsit, hogy szídjanak, vagy beszóljanak :D
Jani csak menõzik ... :) nyáron meg majd azzal jön ha kérdezel tõle egy lejtõ technikát ... "én nem tudom itt hogyan kell lemenni, mert amikor gyerek voltam akkor tanultam meg ... csak le kell gurulni és kész"

A jégidõ beosztás itt: http://www.albavolan...php?pg=menu_114

...csak idéztelek korábbról... :D

Miért mi van az aláírásomban ami eddig nem volt?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet én is ott leszek.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Szerda 18:00-tól (bár jobb az elején rögtön a rolba után bemenni, mert 1 óra múlva már eléggé leharcolt a jég) vagy a hétvégi idõpontok nekünk jók lennének.
Ha tényleg hiányzik, közben szidhatunk is :)

Szerda nekem is jó, talán kevesebben is vannak mint 7végén.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

... persze a végén még járni is elfelejtek ... aztán csak bringázni fogok tudni ... :)
A korira már én is gondoltam, most kicsit kevesebbet vagyok jégen uh felõlem mehet :) (már kezd hiányozni egy kicsit, hogy szídjanak, vagy beszóljanak :D

Szerda 18:00-tól (bár jobb az elején rögtön a rolba után bemenni, mert 1 óra múlva már eléggé leharcolt a jég) vagy a hétvégi idõpontok nekünk jók lennének.
Ha tényleg hiányzik, közben szidhatunk is :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Jani csak menõzik ... :) nyáron meg majd azzal jön ha kérdezel tõle egy lejtõ technikát ... "én nem tudom itt hogyan kell lemenni, mert amikor gyerek voltam akkor tanultam meg ... csak le kell gurulni és kész"

Én menõzök? :)
Korizni szerintem sokkal nehezebb, mint bringázni. De úgy van ahogy mondod, csak le kell gurulni és kész. :)

A közönségkori idõpontok itt (inkább ezt nézzétek): http://www.albavolan...x.php?pg=sub_96

Most látom, mi van az aláírásodban. :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Elég ritkán. Nem ciki és nem is vagyok profi, de néha többet vagyok jégen, mint szeretném.
Csak gyakorolni kell és menni fog. :) Egyébként én rossz tanár vagyok, mert olyan kicsi voltam, amikor megtanultam korizni, hogy már nem emlékszem, hogy hogyan tanítottak. Csak felmegyek a jégre és korcsolyázom, hogy hogyan, azt nem tudom. :)
Mondjuk pont most gondolkoztam, hogy valamikor a jövõhéten hétköznap ki kéne menni korizni, úgyis kevesen lesznek.
A Bálint olyan régen volt jégen, hogy lehet már elfelejtett korizni. :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Elég ritkán. Nem ciki és nem is vagyok profi, de néha többet vagyok jégen, mint szeretném.
Csak gyakorolni kell és menni fog. :) Egyébként én rossz tanár vagyok, mert olyan kicsi voltam, amikor megtanultam korizni, hogy már nem emlékszem, hogy hogyan tanítottak. Csak felmegyek a jégre és korcsolyázom, hogy hogyan, azt nem tudom. :)
Mondjuk pont most gondolkoztam, hogy valamikor a jövõhéten hétköznap ki kéne menni korizni, úgyis kevesen lesznek.

Korizás érdekel engem is, régen jól nyomtam, kiváncsi vagyok most mennyire megy...

Én meg GPS-t kaptam, ma teszteltem egy tókörön. Tecccik!!! Itt vannak a gyûjtött adatok. A szintrajzon középen az a Bence hegy (42/16-os egysebivel kemény volt...), de hogy az elején mi a városban az a 200m, azt nem tudom. Gondolom nem tökéletes a rendszer :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Balu, Jani - közönségkorira szoktatok kijárni? (nem'tom mennyire ciki a profiknak :)) "meglepett" minket a párommal a család 1-1pár korival, jó lenne az egyenes haladásnál kicsit továbbfejleszteni a tudást... :)

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts

Áh nehogy azt hidd ... a pályán megfog a palánk, ha meg nem, kinyitják a Rolba ajtót :)
A tavon viszont gáz ha elfogy a jég :D
Pedig nem is olyan ördöngösség, kicsit elfordítod a korit és megállsz a belsõ élén a talpközépcsont elejére terhelve

Balu, Jani - közönségkorira szoktatok kijárni? (nem'tom mennyire ciki a profiknak :)) "meglepett" minket a párommal a család 1-1pár korival, jó lenne az egyenes haladásnál kicsit továbbfejleszteni a tudást... :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Boldog, békés Ünnepet minden kedves fehérvári bringásnak és szeretteiknek!

Feltöltött kép

EZ MENNYIRE KOMOLY :D :D

Mindenkinek KEKA, BOKA, BOSZI .... :)

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 posts
Boldog, békés Ünnepet minden kedves fehérvári bringásnak és szeretteiknek!

Feltöltött kép

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Csak azt nem értem, hogy ha mindenki arra törekszik, hogy a hajtáslánc merevebb legyen pont azért, hogy minél több befektetett energia a talajra kerüljön, akkor ezek miért raknak bele egy rugót???
Használjunk régi acél hajtómõvet, a váz is legyen jó vékony, rugalmas acél, felejtsük el az alubakos lánckeréksort és már kész is az egyenletes teljesítményleadás :-) A sok rugalmas acél alkatrész szépen tárolja nekünk az energiát, nem kell erre külön rugó. Sõt legyen gumibol a lánc (bordásszíj) :-)

Nem errõl van szó, ez nagyon ki van most sarkítva ... :)

A merevség fontos a hajtásnál, mivel kényszerpályán mozgunk kerékpározáskor.
Azaz a lábunk körmozgásából kell lineális elõre haladó mozgást alakítani.
Ez akkor lenne idális, ha pedálozásra fordított energia 99,999%-a hasznosulna és tevõdne át a kerekekre.

Egy hajtási rendszert ugye jellemez: meghajtó teljestímény, áttétel, erõátvitel, tengelyek mérete-csapágyazása-merevsége stb.

Ezek összessége adja a hajtás megfelelõ hatékonyságát.

Namármost ha a meghajtó motomorom - ezesetben a lábam - nem egyenletessen adja le a terhelést azaz nem körkörös forgatok, akkor veszteségem lesz. Ezért alkalmazzák a rugót a rendszerben, un. kvázi kuplungként, hogy a hajtásból származó erõ hegyet és völgyet kiegyenlítse és ezáltal hatékonyabb és egyenletesebb legyen az erõ átadása meghajtott rendszerben. (De ezt a rugót minden esetben elõfeszítve alkalmazzák, hogy nem legyen feltöltési energia veszteség és kiiktassák a rugó tehetetlenségét)

Na további száp napot :) :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Ez egy igen hosszú téma, de a lényeg:
ha csak néhány méterrõl van szó, akkor a kábel a legkevésbé fontos pont a rendszerben, az erõsítõ és a hangszóró adja inkább a torzítást/csillapítást. Sajnos a leírásban nincsen karakterisztika, (hogy melyik freki tartományban mennyit csillapít) így nem nagyon van összehasonlítási alap. Az nem derül ki, hogy aranyozott-e a kábel - ez azért fontos, mert minél nagyobb a frekv., annál inkább a kábel "szélein halad" a jel és az arany a legjobb vezetõ. Tehát ha nem vagy annyira vájtfülû, hogy megkülönbözteted pl. a Sabian cintányért a Meinl-tõl, akkor egy átlagos aranyozott kábel (ez ma már nem vészesen drága) tökéletesen megfelel, nincs értelme a több ezer HUF/m-es cuccoknak. Szerintem.

Látom errõl még fogunk beszélgetni ... :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Csak azt nem értem, hogy ha mindenki arra törekszik, hogy a hajtáslánc merevebb legyen pont azért, hogy minél több befektetett energia a talajra kerüljön, akkor ezek miért raknak bele egy rugót???
Használjunk régi acél hajtómõvet, a váz is legyen jó vékony, rugalmas acél, felejtsük el az alubakos lánckeréksort és már kész is az egyenletes teljesítményleadás :-) A sok rugalmas acél alkatrész szépen tárolja nekünk az energiát, nem kell erre külön rugó. Sõt legyen gumibol a lánc (bordásszíj) :-)

mert ha rugalmasak az alkatrészek, akkor elveszik az energiád, ezekkel a megoldásokkal - rugó a rendszerben - pedig az elosztása módosul csak.

Azt elhiszem ... csak el kell, hogy keserítselek ... március-áprilisig biztos nem lesz belõle semmi, mert most elég nagy projektben vagyok, igaz sok idõ, és sok-sok pénzt hoz majd, ha elkészül .... most a jövõ megalapozása az elsõ ;)

jah, nem is azért mondtam. csak megjegyeztem, ha már témánál vagyunk :)
majd ha lesz türelmem, leülök és nekiállok tervezgetni, aztán majd konzultálunk.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Azért a kettõ teljesen más, van benne valami szerintem. Erõsebb nem leszel tõle, de optimálisabb - egyenletesebb - lesz a teljesítmény leadása. Azaz ugyanabból az erõbõl több hasznosul és több jut át a talajra.