Jelentkezz be Regisztrálj
Fehérvár
Posted 2010. March 13. - 00:47
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Posted 2010. March 13. - 00:45
KRESZ-m
A 6.dia.
Ezt akartam én is linkelni ... , de látszik, hogy sokan a sok irogatáson kivül nem használják olvasásra a fórumot .... (ugye Andris)
Pedig az év elején valaki a sok beirósok közül még be is linkelte!!!!
És még engem hurrogtak le mikor az egyszerü nyelven megfogalmazott verziót belinkeltem ...
... Pedig egyszerü emberek is vannak ... és nem szabad õket lenézni .... és gyakran az egyszerü dolgok könnyebben megmaradnak mint a jogszabályok ...
Posted 2010. March 12. - 23:24
volt ilyen sztorim, le is írtam ide - november körül talán. füred-tihany közt 71-esen mentem, mellette ott a bringaút - bástya túloldalán. lehajtottak a bringútra.Év elejétõl van valamilyen módosítás.
Most õszintén. Érdekel valakit is, hogy mi a szabály? Komolynak tûnõ versenyzõ látszatát kell kelteni, bent kell menni a sáv közepén és semmivel nem kell foglalkozni (a rendõrrel se, látod, hogy ott vannak, belegyorsítasz, lógatod a fejed és úgysem fog eléd ugrani).
ezért kérdezem, hogy mostantól mire kell hivatkozni...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. March 12. - 23:13
Szacsó otthagyta a zenét, megmutatta mit kell lekapcsolni ha végeztem és nyomtam 1,5 órát. Jó volt.
Posted 2010. March 12. - 22:47
Most õszintén. Érdekel valakit is, hogy mi a szabály? Komolynak tûnõ versenyzõ látszatát kell kelteni, bent kell menni a sáv közepén és semmivel nem kell foglalkozni (a rendõrrel se, látod, hogy ott vannak, belegyorsítasz, lógatod a fejed és úgysem fog eléd ugrani).
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. March 12. - 22:15
csvejde
(1) Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés esetében az autóbusz-forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetõleg – ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetõvé teszik – szorosan az úttest jobb szélén kell közlekedni.
én ebbõl azt értem, hogy ahol van bringaút, akkor ott kell mennem
pl. balatonparton, ahol az út mellett 5m-re van a bringaút, oda kell mennem.
vagy nem jól értelmezem?
Posted 2010. March 12. - 22:10
tehát a gyakorlatban - sehol...
Posted 2010. March 12. - 22:04
errõl tudnál hivatalos forrást linkelni?Tavaly még azt mondtam volna, hogy aki a kerékpár útra tereli a sportolókat az húzzon a ványmalacnak a f.....
de idéntõl már nem kötelezõ a kerékpárutata használni, tehát rendörbá nem szól érte!
elõbb találtam valami bringás kreszt, de ott még azt írták, hogy a bringaút a kötelezõ...
Posted 2010. March 12. - 22:04
fezso-Andris
Igazatok van mindkettõtöknek, de magyarországon ecsettel csinálnak kerékpárutata, ahol meg burkolnak, ott max 1 évig jó a felülete!
Tavaly még azt mondtam volna, hogy aki a kerékpár útra tereli a sportolókat az húzzon a ványmalacnak a f.....
de idéntõl már nem kötelezõ a kerékpárutata használni, tehát rendörbá nem szól érte!
Csak a rengetet parafenomén önjelölt önbiraskodo rohadnagyautokkal a bringásokatleszoritó örökkédudálóés mutogató tahoóállat ... EZ A MAGYAR KERÉKPÁROS MEGBECSÜLÉS!
Mert minden kerékpáros az autósok szemében=akadály az õ utjukon akiet még alkoholistának is tartanak!
Ez a szomorú ....
De szerencsére van aki fejbe rugdossa õket.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. March 12. - 21:58
Posted 2010. March 12. - 21:56
a balatonparton is ez van. kanyarog össze vissza, elsõbbséget kell adnom mindenkinek, ki kell kerülgetni az összes bokrot meg minden szart... keserves edzeni rajta... a sok paraszt meg ledudál az útról, mert csak azt látja, hogy "némmá egy bringás, háá takarodjon már le a bringaútra"...
bringás szemszögbõl a bringutat/fõutat az autósoknál a fõút/autópályához tudnám hasonlítani. elõbbit keservesen, utóbbit normálisan lehet használni.
fezso
oké, nem ragaszkodom hozzá, hogy ott sportolhassak, sõt örülnék neki, ha nem kellene ott mennem, csak akkor ezt közöld a rendõrökkel illetve a sok ezer paraszt autóssal is
fezso-Andris
Igazatok van mindkettõtöknek, de magyarországon ecsettel csinálnak kerékpárutata, ahol meg burkolnak, ott max 1 évig jó a felülete!
Tavaly még azt mondtam volna, hogy aki a kerékpár útra tereli a sportolókat az húzzon a ványmalacnak a f.....
Csak a rengetet parafenomén önjelölt önbiraskodo rohadnagyautokkal a bringásokatleszoritó örökkédudálóés mutogató tahoóállat ... EZ A MAGYAR KERÉKPÁROS MEGBECSÜLÉS!
Mert minden kerékpáros az autósok szemében=akadály az õ utjukon akiet még alkoholistának is tartanak!
Ez a szomorú ....
Posted 2010. March 12. - 21:01
fezso
oké, nem ragaszkodom hozzá, hogy ott sportolhassak, sõt örülnék neki, ha nem kellene ott mennem, csak akkor ezt közöld a rendõrökkel illetve a sok ezer paraszt autóssal is
Tudod javíthatatlan idealista vagyok
Posted 2010. March 12. - 20:56
a balatonparton is ez van. kanyarog össze vissza, elsõbbséget kell adnom mindenkinek, ki kell kerülgetni az összes bokrot meg minden szart... keserves edzeni rajta... a sok paraszt meg ledudál az útról, mert csak azt látja, hogy "némmá egy bringás, háá takarodjon már le a bringaútra"...Sajnos a Város atyáknak hamar gyorsan kellett alkozni egy aszfatcsikot Agárdig, de sajnos egyikük sem kerékpározik és elképzelésük sincsen arról, hogy hogyan kellene ezt az utat megtervezni és milyen rétegrendet használni.
bringás szemszögbõl a bringutat/fõutat az autósoknál a fõút/autópályához tudnám hasonlítani. elõbbit keservesen, utóbbit normálisan lehet használni.
fezso
Posted 2010. March 12. - 20:49
Én csak a megépulés után közvetlenül jártam a Kisfalud utáni úton, akkor még jó volt - ezek szerint az is tönkrement?
Posted 2010. March 12. - 19:33
Szerintem meg jó hogy van. Kicsit rövid, kicsit göröngyös, de van. Sokat számít, hogy azok a fehérvári pl. háziasszonyok meg komplett családok, akik remegnek ha elsuhan mellettük egy autó, le tudnak menni Agárdra biztonságosan...már amikor éppen nem árasztja el a kanális.
Nyilván lehetne sokkal jobb is.
Igaz, valóban kell kerékpár út, csak nem minden áron, egy picit tulzás volt amit irtam, de nagyon bosszantó, hogy milyen gyenge minõségben készitik el ... és csak azért mert kerékpár út ...
Én személy szerint szégyenlem magam érte, hogy egy ilyen utat kerékpár útnak csúfolnak!
Sajnos a Város atyáknak hamar gyorsan kellett alkozni egy aszfatcsikot Agárdig, de sajnos egyikük sem kerékpározik és elképzelésük sincsen arról, hogy hogyan kellene ezt az utat megtervezni és milyen rétegrendet használni.
Az meg elmondja az út minõségét, hogy 2 hónap alatt a semmibõl termett oda, semmilyen alapozás és talajtömörités nélkül.
Tehát ez volt az oka kirohanásomnak. Bocs érte ..
Posted 2010. March 12. - 10:57
Amúgy is szar a minõsége, és feleslegessen épitették ... csak pénzkidobás volt ... én felrobbantanám az egészet a tenderkirokkal es elfogadokkal egyutt!
Szerintem meg jó hogy van. Kicsit rövid, kicsit göröngyös, de van. Sokat számít, hogy azok a fehérvári pl. háziasszonyok meg komplett családok, akik remegnek ha elsuhan mellettük egy autó, le tudnak menni Agárdra biztonságosan...már amikor éppen nem árasztja el a kanális.
Nyilván lehetne sokkal jobb is.
Posted 2010. March 12. - 10:32
és kezdõdik elölrõl:
Sz
nyár végéig ismét használhatatlanná válik
üdvB
Amúgy is szar a minõsége, és feleslegessen épitették ... csak pénzkidobás volt ... én felrobbantanám az egészet a tenderkirokkal es elfogadokkal egyutt!
Posted 2010. March 11. - 11:21
Posted 2010. March 10. - 18:55
persze aki nagyon akar átmegy alatta (én mindig), de ne kelljen már a fövárosi nagycirkusz artista szakág oszlopos tagjának lenni, ha bicajozni akarok egyet a környéken..