Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

2006 - Újdonságok

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
1609 replies to this topic

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

persze a fizikát nem lehet megb*szni de

A "de" a lényeg ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
persze én nem értem, hogy az élet minden terülteén, ahol rugózás van (autók, kamionok pölö) elfogadott a levegõ, csak a motoroknál/bicikliknél nem még.... érdekes. persze én sem szeretek valamit, amit nem látok, csak tudom, hogy ott van.... annak ellenére, hogy vennék levegõs rugózással felszerelt biciklit: marathonozni ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

CorsairXMS

CorsairXMS

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
hát a levegös boxi már igaznak látszik.
az meg hogy könnyebb legyen csak technika kérdése...persze a fizikát nem lehet megb*szni de azt még azt hiszem közel sem suroljuk sztem.
kiváncsi vagyok mi lesz 5 év mulva.
Meg az nokám antigrav dh gépére :)
"a swallow don't make a summer but tomorrow has to start somewhere" és faithless-nél reklamáljatok a nyelvtani helyesség miatt :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Akkor még azthitték, hogy 200mm-hez kell a 1.5" vagy a duplaváll.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
akkor manitou áttervezi a '06os palettát? vagy csak ilyen keveset és elavultat mutattak belõle?
a levegõvel nincs baj, legyen csak, jó könnyû
1,5 meg a szimplaváll mellékterméke, szintén süllyesztõbevaló imho...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Peaty gépe azért nem túl széria, _elvileg_ jövõre bárkinek lehet ilyen súlyu DH gépe, vagy majd '07-re.

De jó is lenne, ha a Yeti fejlesztõivel dumálhatnék ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Peaty gépe tavaly is 16,5kg volt...
Ezt a fejcsöveset meg biztos a Yeti 1,5" fejlesztési csoportjának vezetõje mondta...

:D
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Nálam okosabbak mondták:

2006-ra a DH gépek elöl-hátul levegõsek lesznek, 1.5" fejcsõvel, szimplavállas 180mm-t mozgó villával és 16 kilós súllyal.

Lássuk mi válik belõle valóra ! :)

Mer' egy állat vagyok !

CorsairXMS

CorsairXMS

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Igazad lehet... nekem szimplás van , és egyszer ültem csak umf-en boxxerrel.
kiváncsi lennék hogy sulyban jobban jönnek-e ki igy hogy nincs +becsuszó meg váll viszont van csomó plusz anyag.
"a swallow don't make a summer but tomorrow has to start somewhere" és faithless-nél reklamáljatok a nyelvtani helyesség miatt :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
XMS: elõny? ülj fel a bringámra és 10km/hnál fordítsd el ugy, hogy koppanjon, majd jót nevetünk az esésen ;)
nem véletlen, hogy csak bringákon alkalmazák ezt a szimplaváll dolgot... jah, meg robogókon ;) duplavállal szebb lenne, igen ... meg ésszerübb

CorsairXMS

CorsairXMS

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Jajj be szép.
Nekem akármit mondtok Az ujj villa is tetszik.
Bár nemtudom ezt a gépet most mire szánják...
De már a 150mm-170mm es villáknál is azt mondták hogy nem fogja birni a szimpla váll miatt.
Szerintem pl verseny dh ra elöny ha nagyobb szögben tudod forditani a kormányt...aztán nekik ugyis adnak ujat ha már kitört alóluk.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
kéne? IGEEEN!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Úgy tûnik,yobb,ha hozzászox ,h lassan minden DH villának meglesz a szimplavállas megfelelõje ;)
Képzelem,mennyi anyagot építettek bele a nyakba meg a vállba,meg,h milyen vastag a becsúszó...:D

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Hát a váz az igencsak (M3), de ez a villa olyan ortopéd, még egy váll, meg egy kis becsúszó, aztán tök zsír lenne, de így...

bptitans.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Volt már?
Odabasz meg vissza.200mm.
Feltöltött kép

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
bár igencsak off, de:
az air assist az olyan hogy van rugó, és a rugóra fújsz rá.
tehát elõfeszítést állítasz pár tized bár ráfújásával.

namost ha mindkét szárban van rugó, játszhatsz olyat, hogy kiszeded az egyiket, az egyik szárba levegõ, a másik szárba egy keményebb rugó

és így nem kell bele olyan eszméletlen nyomás, és még a megindulása is jobb lesz
Autist Team:)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
zap: pont ebböl az elvböl indultam ki, mint ötlet. baja meg nem lehet, szimeringet amugy is kell elöbb utóbb cserélni, rugót is, sima rugó+ráfújástól baja nem lesz. szoval kb 0 vesztenivalóm van. bármikor vissza lehet állítani az eredeti állapotot... csak visszateszem a rugót és kiengedem a levegõ nagyrészét.
mondjuk ugy, hogy air assistesre alakítanám és kipróbálnám rugó nélkül..

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
sõt, elárulom Málna, hogy a Boxxid most is levegõs... Csak nem tudsz légnyomást állítani. Mit gondolsz, az olajszint változtatásával mér csökken/nõ a progresszivitás? Hát merbizony az olaj felett levegõ van. Ha teletöltenéd olajjal nem mozogna, mert ahogy összeül, csökken ugye a térfogat. Namost ezt akkor mi is csinálja? Hát persze, hogy a levegõ! Ha sok olaj van, kevesebb a levegõ, jobban felkeményszik és fordítva. Hát nem jó? Levegõs Boxxi... :D

Aktuális civil

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

de aki nem ért hozzá az ne is próbálkozzon...

yepp!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Málna, most aludtál egy jót és el is felejtetted, hogy mit akarsz csinálni egy jól funkcionáló villával.

Láttam én már házi tuningos "csoda" boxxert, de aki nem ért hozzá az ne is próbálkozzon...

Szerintem

bptitans.hu