Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

2006 - Újdonságok

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
1609 replies to this topic

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Dig: mert nem kell 3 féle rugót kipróbálnod és megvenned, csak egy pumpa kell hozzá.
Késõbb keményednek, lineárisabb a mozgásuk. Persze van hátrányuk is, fõleg az olccsóbbaknak.

Mondjuk ezt tapasztalat és tag függvénye..
Az enyém ultra könnyen indul és gyönyörûen keményedik fel..agyonállítható pumpálhatsz is rá és kész..
Amit Vole írt meg tényleg igaz..
Hogy a levegõs tagok nem fognak annyit bírni mint egy régi rc pl ami tökéletes napjainkban is.
De hogy a jövõ mit hoz..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Azért egy idõ után elég csúnya tud lenni egy ilyen krómozás, vagy tévedek?
De szép az biztos.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A kemeny felhasznalas sajnos nagyon igenybeveszi a tagot. Amig a rugo szinte elnyuhetetlen, a levegos tag szimeringjei bizony nem birjak annyira a terhelest. Valszeg ezert fejlesztik gozerovel, es ezert nem jott meg ki iden az Evolver ( holott mar tavaly voltak rola fotok ).

Egyelore meg a Romic a nyero titanrugoval, de meglatjuk mit hoznk ki a levegos tagokbol.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha folyós terminátor lennék, biztos ien bringám lenne.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Dig: mert nem kell 3 féle rugót kipróbálnod és megvenned, csak egy pumpa kell hozzá.
Késõbb keményednek, lineárisabb a mozgásuk. Persze van hátrányuk is, fõleg az olccsóbbaknak.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Fox has also come out with a new rear shock; the DHX AIR. This air-sprung, piggy-back unit was developed with the urging of the folks at Specialized. The basic features mirror the coil DHX; position sensitive damper and Boost Valve technology, adjustable ProPedal, externally adjustable bottom out resistance, an adjustable tuning range using a schrader valve as well as rebound damping adjustment. The bottom out and ProPedal can be adjusted independently of each other because of the Boost Valve Technology. This leads to a shock that shaves a full pound off versus a coil sprung shock. This shock is available in sizes up to 9.5" eye to eye with a 3.0" stroke.

Feltöltött kép

Hát jól hangzik az tény, meg ha abból indulunk ki hogx a Fox többnyire elég jó cuccokat ad ki a kezei közül..
De majd megvárjuk a teszteket:D
Aztán ha jó meg tartós jöhet egy a vázamba.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Fox has also come out with a new rear shock; the DHX AIR. This air-sprung, piggy-back unit was developed with the urging of the folks at Specialized. The basic features mirror the coil DHX; position sensitive damper and Boost Valve technology, adjustable ProPedal, externally adjustable bottom out resistance, an adjustable tuning range using a schrader valve as well as rebound damping adjustment. The bottom out and ProPedal can be adjusted independently of each other because of the Boost Valve Technology. This leads to a shock that shaves a full pound off versus a coil sprung shock. This shock is available in sizes up to 9.5" eye to eye with a 3.0" stroke.

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Én speciel(tudom senkit nem érdekel), de értag párti vagyok, valahogy jobban beállítható és persze ingyér és gyorsan. A lényeg, hogy jobban végigmozogják az útjukat, persze a nem megfelelõ beállítás súlyosabb következményekkel jár, mint egy rugósnál.

Miért mozogják jobban végig az útjukat?
És miért jobban állítható?
Nekem pont a fordítottja a tapasztalatom:)

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég
Én speciel(tudom senkit nem érdekel), de értag párti vagyok, valahogy jobban beállítható és persze ingyér és gyorsan. A lényeg, hogy jobban végigmozogják az útjukat, persze a nem megfelelõ beállítás súlyosabb következményekkel jár, mint egy rugósnál.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

próbálj ki egyszer egy Manitou 4way airt. A SiD-ek is ócsenyfaszául mozognak elvileg, a két kamra miatt. Nekem is volt alap [Xfusion] levegõs tagom, az tényeg kemény volt és nehézkes, de a jobbak [drágábbak] sokkal szebben mozognak.

A manitou is csinálja erõsen a levegõs dh tagját

Feltöltött kép

tuti hogy 2 év mulva az élversenyzõk már azzal fognak menni. ez a trend.

gondoltad volna 2002ben pl, hogy idén már csak szines kijelzõs telefont lehet majd kapni?

edit: baze rajta vagyok, de minnyá órám van :D

Gondoltam:D
De ez a levegõs tag..a motorok és a quadok is olyan szépen mozognak.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
próbálj ki egyszer egy Manitou 4way airt. A SiD-ek is ócsenyfaszául mozognak elvileg, a két kamra miatt. Nekem is volt alap [Xfusion] levegõs tagom, az tényeg kemény volt és nehézkes, de a jobbak [drágábbak] sokkal szebben mozognak.

A manitou is csinálja erõsen a levegõs dh tagját

Feltöltött kép

tuti hogy 2 év mulva az élversenyzõk már azzal fognak menni. ez a trend.

gondoltad volna 2002ben pl, hogy idén már csak szines kijelzõs telefont lehet majd kapni?

edit: baze rajta vagyok, de minnyá órám van :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Igy van, es mindezt azonnal :D :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Adatokat vazze, ne rizsázzál, adatokat, tényeket, grammokat, millimétereket a Pocoknak!

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Mekkora szemtavolsagban kaphato, mekkora uttal, es mindez milyen sullyal?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Szép ez meg baromi könnyû de nekem annyira idegen egy levegõs tag..amiket próbáltam azok max tekerõs fr-re jók..
De nem tudom elképzelni hogy ez úgy mozog(majd) mint egy rugós olajos dhx..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Fox DHX Air

Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

a tst '05 eszméletlen jól néz ki, és elcséék sem panaszkodhatnak, súlypont alacsonyan, kifejezetten dh versenyzésre szánva

Nekem valahogy a komplett bringanal kicsit magasnak tunik a monoblokk ( 888-al a villaszog is kicsit buta nekem ), a sulypont a g-box miatt nem lenne rossz, de a tag es a himbakar kicsit magasan van, versenyen nehezen szerelheto ha barmi baj van mert tul bonyolult. Hany kilo egy ilyen vaz? Mennyi a komplett bringa?

Jah, es a G-Boxx miatt valszeg nem lehet XTR hajtokart ratenni ami jo lenne a sulycsokkentes miatt.

Ohh! :scared: Most nezem:
"der rahmen wiegt ja mit kurbeln, innenlager, hr-nabe, ritzelset, und dämpfer 9,5kg! "

Ebbol nem nagyon lehet 19 kg -nal konyebb bringat epiteni.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mondjuk a tfr-t csakis levegos taggal!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
meg a hátsóagy, meg a rugóstag..... tudom én :) a tst '05 eszméletlen jól néz ki, és elcséék sem panaszkodhatnak, súlypont alacsonyan, kifejezetten dh versenyzésre szánva :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
es egy rohloffra.
mert az is benne van. :-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...