Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

2006 - Újdonságok

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
1609 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ez baromsag. Ha egy 600 -as rugot nem tudok kezzel osszenyomni, akkor 5 -ot egymashoz kapcsolva mar osszetudok? Na nee. Max arra vonatkozhat ez, hogy egy darab 600-as rugonal ketszer akkora ero kell hogy 10mm -t mozgassak rajta, mint 2 osszekapcsolt 600 -as rugonal 10mm -t ( 5-5mm -t ), mivel az elejen konyebb osszenyomni azt az 5mm -t, mint a masodik 5mm -t.
Legalabbis csak igy tudom elkepzelni a dolgot.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Jól érzem, hogy jól éreztem?! :D

"Ha két azonos rugót egymás után kapcsolunk össze � nevezhetjük ezt soros kapcsolásnak az áramköri elemek mintájára �, akkor a rugó hossza a kétszeresére nõ, s az így kapott rendszer rugóállandója feleakkora lesz, mint külön-külön az egyes rugók állandója..."

ha a rugóállandó a fele lesz, akkor én okosat mondtam :D végre egyszer nem vagyok hülye, és jól emléxem valamire. pedig nehéz volt már anno is elhinni, de pont ezért ragadt meg a fejemben.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts

Ez azt jelenti, hogy fele olyan könnyû összenyomni a "soros" rugót?

igen, de ennek esetünkben semmi értelme sincs, mert nem vezet elõnyös eredményhez.
Ehez a taghoz két különbözõ keménységû rugót kell használni, azért, hogy az út végére felkeményedjen és a mozgásának karakterisztikája jó legyen.
Az áttételek miatt valszeg máshogy érvényesül a Rugóálandók tétele.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Ez azt jelenti, hogy fele olyan könnyû összenyomni a "soros" rugót?

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Jól érzem, hogy jól éreztem?! :D

"Ha két azonos rugót egymás után kapcsolunk össze � nevezhetjük ezt soros kapcsolásnak az áramköri elemek mintájára �, akkor a rugó hossza a kétszeresére nõ, s az így kapott rendszer rugóállandója feleakkora lesz, mint külön-külön az egyes rugók állandója..."

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Szerintem Dignek lassan úgyis esedékes a vázcsere, majd vesz ilyet és akkor jól meg lehet nézni :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
biztos az is számít, hogy milyen áttétele van a váznak, valszeg itt jön számításba a 2:1-hez arány.

bptitans.hu

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Ez biztosan nem így van, a Go-ride-osok szerint jóval puhább kell és én hiszek nekik.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Így viszont keményebb rugó kell hozzá, ami nehezebb...

bptitans.hu

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
És akkor mi értelme az egésznek ? 250+300/2=275, akkor már tehetnének rá rögtön olyat, nem ? :think:

A leírásban azt mondják, hogy "Ha két azonos rugót egymás után kapcsolunk össze", itt nem 2 azonos rugó van.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
hát lehet bebuktuk :)

http://www.sulinet.h...ka/rugsjtko.htm

bptitans.hu

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
A két 300-as az szerintem egyenlõ 1 db 300assal, csak 2x akkora a hossza. Szvsz ugyannyi erõ összenyomni 1-et, mint 2-t.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Úgyis nekem van igazam (meg annak aki velem egyetért) ! ;)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
De, mivel ebben az esetben két különbözõ keménységû rugót használunk, a progresszivitás elérése érdekében, nem is számít, hogy 2egyformából puhább lesz-e vagy sem.

Bár szerintem nem... :D

bptitans.hu

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Én sem vagyok nagy fizikus, de nekem meg akár logikusnak is tûnhet, hogy ugyan olyan kemény rugót hosszabb "úton" könnyebb nyomni. Bár indokolni nem tudom. :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
mitõl felezõdne meg? Nem vagyok nagy fizika zseni, de ezt nem tudom elképzelni.
mind2 rugó összenyomódik és (pl) mindkettõ 600as. Attól, hogy 2 van azért nem kell kisebb erõvel összenyomni. Legalábbis szerintem

bptitans.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
egyszer nem azt mondta valaki, hogy ha két rugót teszek egymás felé/alá, akkor nme összeadódik az erejük, hanem megfelezõdik? tehát két 600-as rugó = egy 300-as?
szerintem gyaci volt, de nem esküdnék meg rá. mindenesetre olyan, aki ilyesmit tanult.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

aham ertem
a 83mm mar szimpibb, mint a 100mm

akkor a race face is azzal jon ki aj tink
bar a sima no tobb bordasa jobban tetszik.

Jobb is:cry:
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
aham ertem
a 83mm mar szimpibb, mint a 100mm

akkor a race face is azzal jon ki aj tink
bar a sima no tobb bordasa jobban tetszik.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Hát nem éppen az ! :)

A tagon egy közgyûrûvel 2 rugó van, egy puhább az elejére és eggyel keményebb a végére. (anno hasonló célokat szolgált a Gemini 2 rugóstagja)

Mer' egy állat vagyok !