bár egyéb okokból kicsit ingerült állapotban vagyok [az éjjel meghalt a nagymamám], azért atom beköszönõjére reagálnék.
ha te, atom annyira ráérsz, hogy ilyen és hasonló véleményeket leszûrj a fórumról, akkor arra is lehetne idõd, hogy kompetens, hozzáértõ és csöppet sem elfogulatlan módon te is kifejtsd itt a véleményed, mindenki elõtt nyitva a lehetõség. ha nem érsz rá ennyire, csak mások elbeszélése alapján irtad a cikket, akkor a saját farkába harap a kigyó, és mirõl beszélünk?
második amit leszûrtem: nem vagy tapasztalt fórumozó. tengerszám emlegethetném a fórumokat (nem csak kerékpáros témában!) ahol emberek véleményt fejtenek ki errõl-arról. alapvetõ emberi tulajdonság, hogy van véleményed. de olyat én még sehol nem láttam, hogy valaki azt mondja, ehhez nem ért [amiben teljesen igazad van]. és tudod miért van ez? nem azért, amit te megpróbálsz a cikkben beállitani. mert ahhoz amihez nem ért valaki, nagyon nehéz hozzászólni. tehát ha hozzászól (jót vagy rosszat mindegy) akkor valami köze van hozzá. nem azt mondom, hogy ért is hozzá ezer százalékosan, hanem hogy van köze hozzá. te amugy kiállsz emberek közé hangoztatni a hozzánemértésedet pölö az atomfizikában, a rákkutatásban vagy egyéb területen amihez nem értesz? biztosan nem. de biztosan formálsz véleményt olyan dolgokról, amihez nem tökéletesen értesz. (tippelehetek? mondjuk politika)
konklúzió: van abban valami, ami abban a cikkben az alap mondanivaló. de sikerült ugy átmenned személyeskedésbe, hogy egy embert nem emlitettél néven, amit nem tartok [most mondhatnám, hogy gerinces, de abból csak a feszültség lenne] szóval inkább etikus dolognak. tehát: ha valakit, vagy valakiket nekiállok a nagy nyilvánosság elõtt - gondolom az ujság elõfizetõi és vásárlótábora nevezhetõ ennek - szapulni, az a minimum, hogy megnevezem, nem? vagy csak szerintem?
aki ismer, tudja, és szivesen csinál is viccet belõle: tõlem sem áll(t) távol olyan alkatrészekrõl vagy egyébrõl véleményt formálni, amit nem próbáltam. de most õszintén: ha mindeki csak arról beszélne itt, amit próbált, akor temethetnénk az egészet. e-speculation. mond ez a szó valamit? pedig a fél internet errõl szól.....
azon gondolkoztam, hogy egyáltalán hozzászóljak-e vagy ne a témához. azért, mert ilyenkor az elsõ reakció a biráló részérõl az általánosan elfogadott, és millisecundumok alatt a földbe tipró "akinek nem inge nem veszi magára" félmondat. szóval lehet vele dobálózni, én állok elébe.
aki nem tudja eldönteni, hogy itt a neten kinek higgyen, annak tök felesleges a szájtépés az ujság oldalain keresztül, aki meg el tudja dönteni, az meg olvassa a sorok közötti tartalmat. ugyhogy szerintem a cikk semmi másra nem volt jó, mint hogy egy rossz reggelen még rosszabbat csináljon nekem.
ennyi.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.