Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
techen kívül bárhol ;) és ha viccelõdök használok smiley-t :)

zorg: nem akarsz valami mást venni a blur helyett? most olvastam nosztalgiából azt a számot és annak a cikknek volt hangulata, meg atom endurosának is. ilyesmire gondolok amikor azért sírok, hogy kiveszett az érzés a zújságból.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Nem, semmi, csak ercelodtem kicsit :P Nekem is szabad humorizalnom, ugye? :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ja hogy személyesen velem van problémád? az más, akkor rendben van. :rolleyes:

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

btw: leírtad, reagáltam, van ezzel valami gond? pláne ha még szellemes is volt. hogy utána te mit magyarázol még hozzá, az egy dolog :rolleyes:

Semmi, csak te szoktal mindent kimoderalni, meg mindenbe beleirni hogy "ez mennyiben kapcsolodik az xy topichoz?". Ennyi erovel ezt is kitorolhetned mert roppant folosleges hozzaszolas volt, raadasul egy ertelmes thread kozepen. Mert ez lenne a celja a moderalasnak nem? Hogy az ertelmes beszelgetesek ne legyenek szetoffolva.
Na csak erre mondtam

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

(...)

(Teljesen abszurd példa de egy kicsit mégis illik ide esetleg: Kis Sándor dakar pilóta nyilatkozta nemrég, hogy a nagy gyári csapatok mentek meglesni az autójának hátsó futómûvét, mert ilyet még nem láttak, és PAPÍRON, ELMÉLETBEN nem is mûködhetne...)...

OFF
Papíron, mérések alapján az Ongaku audiofil végerõsítõ egy trágya.
Mégis: akik hallották már korrekt körülmények között, azoknak plasztikai sebész kellett az örök mosoly leoperálásához.
Sok-sok éve abszolút etalon a mégoly finnyás és õrülten sznob audiofil "társadalom" körében - és sokan sóvárognak érte, noha 8mFt körül indul az alapmodell...
ON
"In idem flumen bis non descendimus"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
akkor ezek szerint aki mondjuk heti 30 órát tölt a legkülönbözõbb kerékpárok nyergében, nem ért annyira hozzá, mint akinek több felsõfokú végzettsége van mûszaki vonalon, de még életében nem látott kerékpárt az egyetemi bringatárolón kívül? õ nem tudja, hogy a deore érzésre ugyanúgy vált mint az lx, de aki csak papíron látott ilyet az leírja hogy az lx jobb, mert a specifikáció szerint jobb? egy mûszaki egyetemista kitûnõ anyagszerkezeti ismeretekkel jobban meg tudja mondani, hogy egy dirt váz jobb-e a másiknál, spálya meg leugrik a gellérthegy tetejérõl mind a kettõvel, mégha fogalma sincs arról hogy mi a különbség az alu és az acél között? (bocsi spálya ;)) emlékszem volt valaki aki a tárcsafékes topicban ki akarta számolni az adatok alapján, hogy melyik a legjobb tárcsafék a világon.

vagy fel kell venni zsm-et szakértõnek valami busás fizetéssel :D

btw: leírtad, reagáltam, van ezzel valami gond? pláne ha még szellemes is volt. hogy utána te mit magyarázol még hozzá, az egy dolog :rolleyes:

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

(...)
Hiaba ez csak egy bicajos ujsag, attol meg felelosseggel jar cikket irni, pl mert sok fiatal ebbol tanulja meg a dolgokat. Adott esetben a rosszat.

Kulcsmondat. A lényeg. És hidd el, nagyon igyekszünk, de hibázunk is - arányában szerintem keveset, ám a hozzáértõk szemében egy ilyen baki "kenyértöréshez" vezethet. (Nyomdász végzettségem van, így a képekkel, színhûséggel, tipográfiával kapcsolatban magánemberként gyökeresen mást csinálnék - klasszikus tipográfia, illetve a Christopher Bigg-féle angol vonal -, ám ehhez a tartalomhoz ez való - noha elégedett sokszor én/mi sem vagyok/vagyunk vele...)

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Jaja ezt mondom en is. O a tapasztalatai alapjan irja a cikket, es tok jo lesz, sokkal eletszagubb meg hitelesebb stb. Akkor van a gond, ha el akar kezdeni o is tudomanyozni meg fizikazni, mert mostanaban az a trendi, pedig ahhoz annyira nem ert.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Szerintem is teljesen korrekt ahogy ZsM kifejtette az álláspontját.

Annyit tennék esetleg hozzá, hogy attól hogy valaki nem anyagszerkezettani mérnök, RENGETEG tapasztalata lehet ilyen-olyan kialakítású vázakról, alkatrészekrõl, bringákról.
VALÓS tapasztalatok, nem képletek és számok alapján, hanem ténylegesen nyúzta, esetleg meg is reccsentette az adott alkatrészt.
Ez sokkal többet nyom a latba számomra, sokkal hitelesebbé teszi az egészet.

(Teljesen abszurd példa de egy kicsit mégis illik ide esetleg: Kis Sándor dakar pilóta nyilatkozta nemrég, hogy a nagy gyári csapatok mentek meglesni az autójának hátsó futómûvét, mert ilyet még nem láttak, és PAPÍRON, ELMÉLETBEN nem is mûködhetne...)

Én a közlekedésmérnöki karon mellesleg 3 félév mechanika+szigorlat illetve 3 félév "szerkezeti anyagok és megmunkálásuk" után sem állítom azt, hogy értek hozzá.
Like a rock...

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

na jó, akkor szõrszálhasogatás on.

én arra válaszoltam hogyha valaki nem olvassa az újságot akkor ne mondjon véleményt róla.

Igen, latom hogy arra valaszoltal, de en a temahoz kapcsolodva irtam amit irtam, tehat nyilvan ennek tukreben kell ertelmezni. Sok ertelme volt kiragadni es irni ra egy ilyen roppan szellemes valaszt.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Szerintem boven eleg ha par ember ert csak nagyon a dolgokhoz az ujsagnal, egyaltalan nem kell hogy mindenki fizikus legyen. Pont azert jo szerintem hogy kulonbozo emberek irjak a cikkeket, mert aki nem ert ahhoz h miert merevebb vagy erosebb valami, az leirja azt hogy mit tapasztalt, tenyleg merevebb-e a cucc meg jobban mukodik-e. Szoval szerintem csak annyi kene, hogy aki ir az ujsagba, az tisztaban legyen a sajat tudasaval es kompetenciajaval az adott temaban, es ne menjen bele olyanba, amihez nem annyira ert.
Hiaba ez csak egy bicajos ujsag, attol meg felelosseggel jar cikket irni, pl mert sok fiatal ebbol tanulja meg a dolgokat. Adott esetben a rosszat.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
na jó, akkor szõrszálhasogatás on.

te ezt írtad:

Amugy attol mert valaki nem szokta venni az ujsagot meg nem mondhat velemenyt rola?

én arra válaszoltam hogyha valaki nem olvassa az újságot akkor ne mondjon véleményt róla.

de szerintem nem errõl volt szó, hanem hogy pl. autós újságba csak a gm (szabadon behelyettesíthetõ) fejlesztõmérnõkei írhatnak mert az összes többi ember véleménye dilettanizmus.

a módosításodban leírtakkal egyetértek én is. biztos tök izgi egy fotó a magellan emblémáról de szvsz. vannak izgalmasabb dolgok is egy bringán.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Kepekhez annyit, oda lenne egy megjegyzesem. Sokszor a cikk meg a kepek nincsenek osszhangban. Pl szo van egy alkatreszrol h milyen jo megoldas ez meg az, meg de jol nez ki, es neznem a kepeket de egyiken sincs rajta az alkatresz. Vagy elofordult mar hogy "ahogy a kepen is lathato" de kep nem volt. Szoval szerintem ugy kene hogy elobb megirni a cikket, es aztan amirol szo volt benne arrol csinalni fenykepet. Meg en sokszor hianyolom a "teljes alakos" kepeket, bicajrol, telorol akarmirol, sokszor csak reszekrol van kep.

ezzel mondjuk egyetertek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
" Persze mikor az elõzõ számban szerepelt a "halom ronda vas" mind a 25 kilójával, azt azért megvettem"

Hat nekem ez elegge ugy tunik hogy megvett egy mostani szamot is. Nem? ;)

Amugy meg ehhh...Miert kell igy lesarkitani a dolgokat meg kiforgatni amit az ember mond. Nem erted mit mondok. Mind1 hagyjuk.

Kepekhez annyit, oda lenne egy megjegyzesem. Sokszor a cikk meg a kepek nincsenek osszhangban. Pl szo van egy alkatreszrol h milyen jo megoldas ez meg az, meg de jol nez ki, es neznem a kepeket de egyiken sincs rajta az alkatresz. Vagy elofordult mar hogy "ahogy a kepen is lathato" de kep nem volt. Szoval szerintem ugy kene hogy elobb megirni a cikket, es aztan amirol szo volt benne arrol csinalni fenykepet. Meg en sokszor hianyolom a "teljes alakos" kepeket, bicajrol, telorol akarmirol, sokszor csak reszekrol van kep.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem arrol van szo, hogy nem lehet velemenye. Meg most azert volt, mert megvette. Azzal szokik baj lenni, ha nem is olvassak az ujsagot de velemenyezik. :)

mondjuk en tovabbra is hiszek benne, hogy nagyon komoly szaktudas nelkul is lehet jo ujsagot csinalni.

Szerintem is az a baj hogy sok kulonbozo ember irja a cikkeket, egyik ezt mond , masik azt mond.

mindenki mondja ugyanazt? Nem lehet mindenkinek ugyanaz a velemenye egy dologrol.

A masik topikban meg a kepek kulonbozosegen vannak felakadva a vajtszemuek, most akkor ezek szerint kellene 2 ember, egy profi fotos 23millas fenykepezovel, meg egy fizikaprofesszor Greg Minaar es Lance Armstrong adottsagaival, ez a ket ember folyton egyutt lenne, sajat penzebol vasarolna Merlin/Colnago es tarsai bicikliket teszt celbol es mellesleg sose aludnanak. Es ingyen is dolgoznanak, hogy 85 ft-ert lehessen adni az amugy reklammentes es 300oldalasra duzzasztott lapot.

Ilyen egyszeru. Hogy ez eddig nem jutott Atom eszebe?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

... Amugy attol mert valaki nem szokta venni az ujsagot meg nem mondhat velemenyt rola?

ZSM leírta a véleményét. Szerintem teljesen rendben van. Korrekt módon teszi - hiszen arról ír amit annó olvasott a magazinban, melynek következményeként már nem vásárolja. Ez így okés.

Mondhat véleményt arról, hogy akkor amikor õ utoljára olvasta, milyen volt. Lehet, hogy semmi változás nem történt szerinte - ám ez csak akkor ítélhetõ meg, ha egy mostani lapszámra is szánsz annyi idõt, hogy figyelmesen átolvasd.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
szerinted? ;)

Korábban -jóval korábban, kb még 1-1.5 éve mikor még vettem az újságot- felhívtam a figyelmet konkrét hibákra, de mivel foganatja nem volt, így errõl is letettem és inkább a "ha nem tetszik ne vedd" szemlélet jegyében jártam el.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Szerinted olyanrol mondott velemenyt amit nem olvasott?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Amugy attol mert valaki nem szokta venni az ujsagot meg nem mondhat velemenyt rola?

hát attól, hogy még sose láttalak, mondhatom, hogy randa vagy :D kérdés: akkor mennyire hiteles a véleményem?

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Tok igaza van ZSM-nek, legalabbis amit itt irt azzal egyetertek. Nem tudom mas topicokban mit szokott "arcolni" a fizikaval, de ez a postja szamomra abszolut szimpatikus, es hasonloan gondolom en is.
Szerintem is az a baj hogy sok kulonbozo ember irja a cikkeket, egyik ezt mond , masik azt mond. Szerintem egyszeruen csak nem kene belemenni olyanba, amihez nem ertunk. Attol meg semmit sem esne vissza a szinvonal, csak sajnos mostanaban jellemzo az a dolog (forumokon is, ujsagban mindenhol), hogy mindenki meg akarja mondani az okosat meg a frankot, es ha mar egyszer cikket irok ugye, akkor jol telerakom okossagokkal. Amig okossag addig nincs is baj, de ha hulyeseg akkor szerintem meg mindig inkabb legyen szo arrol hogy piros meg zold a bicikli, mint hogy butasagok legyenek leirva. Nem?