Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Jaja... Remélem nincs harag, tényleg csak javító a szándékom és tényleg bárki fordulhat hozzám ilyen jellegû kérdéssel. (legfeljebb nem válaszolok + keveset ígérek, és azt sem biztos, hogy megtartom...:lol1: )

Parej! Ehhez mit szólsz? (Hogy ne csak ángliusul imádkozz - illetve hallgass Metallica-t)

"Én Istenem, arra kérlek, bûntõl-bajtól õrizzél meg,
Életemben légy vezérem, halálomkor állj mellettem!"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Merhogy jogász végzettségû kerékpáros. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Galuska! Te aztán vágod ezt a jogi rizsát! :clap:
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"Az én merevfarú pihekönnyû XC bicómmal teknikásabban, gyorsabban jövök le mint a "NAGY DH-SOK"... "

Imadom az ilyet :)
Megneznelek szivesen a kilatobol lefele, mehetek mogotted hogy tanulhassak? :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
A fotópályázattal kapcsolatban…

Tudom, szõrszálhasogatásnak fog tûnni, de ha már külön pontban foglalkoztok a szerzõi és szomszédos jogokkal, akkor nem ártana azt precízen tenni, vagy megkérni egy jogász ismerõst, hogy írja meg ezt a bekezdést.

A pályázaton részt vevõket szerzõi jogdíj nem illeti meg, tekintettel arra, hogy „csak elsõ felhasználásúnak minõsülõ fotók vehetnek részt”. Na most ez így értelmetlen. Jogdíj akkor illet meg egy szerzõt valamely mûve vonatkozásában, ha a felek így állapodnak meg. Édesmindegy, hogy elsõ vagy századik felhasználás. A szerzõ lemondhat a jogdíjról, vagy a pályázatot úgy írják ki, hogy nincs jogdíj, stb., számos lehetõség létezik, ennyi. Ráadásul ez a hivatkozás ellentmond a pályázati kiírásnak, ami azt mondja, hogy „csak olyan fotók vehetnek részt, amelyek a pályázat benyújtásának idõpontját megelõzõen más fotóversenyen nem értek el eredményt”. Tehát ha szerepelt máshol, részt vehet, csak díjazott nem lehet, ad absurdum egy profi fotós már értékesített felvétele is lehet, ha az nem ért el helyezést (mert mondjuk nem is indult) más pályázaton.

„A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéséhez való hozzájárulásával.” Már miért jelentené ki? Ha a felvétel közterületen készült – és jellemzõen ott készülnek – akkor nem szükséges az ábrázolt személy hozzájárulása. (Más kérdés, ha valakinek a zárt kertjébe, lakásába, stb. „befotóznak”, esetleg nyilvánvalóan beállított, portrészerû felvételrõl van szó.) Vagy egyértelmûen kell fogalmazni, vagy kihagyni ezt a tételt, de így csak megzavarja a pályázókat és a pályázat ellen dolgozik, hiszen lehet, hogy egy remek utcai felvételt ezért nem küld be valaki.

Szép dolog a személyiségi jogsérelem esetén a pályázóra tolni a kizárólagos felelõsséget, csak nem megy, legalábbis a magyar jogrendszerben. Nyilvánvalóan lehetséges valakinek a személyiségi jogait egy fotóval is sérteni (pl. kellemetlen, kínos, megalázó pillanat megörökítése) azonban a képet/cikket publikáló média nem mentesül azzal, hogy õ úgymond nem tudott semmirõl. (Mindenki számára ismert tény, hogy amennyiben egy újság riportalanya sérti a személyiségi jogait valakinek, úgy az újság nem mentesül felelõssége alól azzal, hogy „de hát õ mondta, én csak leírtam”, stb.) Tetszik, nem tetszik, a publikálás felelõsséggel jár.

Ha már a díjmentes felhasználásról van szó, addig rendben van, hogy a bikemag.hu honlapon, de mi az, hogy a „nyomtatott magazinban”? Milyen nyomtatott magazinban? A Kiskegyedben? Ha a Bikemagban, akkor tessék kiírni egyértelmûen, ilyeneken szoktak pereskedni és néha bejön.

„A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsûri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát.” Ez eddig a legszebb (nyelvtanilag is). Tehát a szabálytalanság (pontosabban: pályázat feltételeinek meg nem tartása) az azonnal kizárás jogát jelenti a szakmai zsûri részére. Nem azonnal kizárják, hanem joga van a zsûrinek kizárni. A kettõ nagyon nem ugyanaz! Ha kicsi a szabálytalanság, netántán nem él a zsûri az azonnali kizárás jogával? Ha jó a fotó, akkor sem? Ki dönti el a mértéket? Ha viszont a szabálytalanság automatikusan kizárást eredményez, akkor ezt kell leírni. Pl. valahogy így: A fenti pályázati feltételeknek nem megfelelõ mûvek nem vehetnek részt a pályázaton, illetve a benyújtás után kiderült szabálytalanság esetén kizárásra kerülnek.

Legközelebb kérdezzetek meg egy jogászt... Akár engem is... :)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
rihi:
Kapsz egy sárga lapot, mert ez a hengnem nem helyes.
és nem kell cc-dh flame...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

_daci_ monnyon le! 1 év alatt nem bírtad felfedezni a pályákat? hehe..

és nem mer rajta lemenni mert nem tudja mi lesz az alján:)
arra való a szem
Rihi részben igazad van, de erre jöhetne a visszavágás hogy minek drága cc bringa úgyse nyer a nagy átlag vele versenyt, így ezt a rugóút témát felejtsük el már örökre, arra van hogy védjük az izületeinket. én legalábbis arra tartom. na meg ha véletlenül hegyet is látok, tudjam mit kell csinálni rajta, ja és fõlegnem ez a kicsit durvább cc pálya miatt tartjuk a bringákat sem, meglepõ, de pl a hétvégi DH OB keretein belül a fogasos drága és sokat mozgó bringák közel, megkockáztatom, 50-60%a lentvolt.
és mutattak is vele valamit.
az hogy nincs rendes hegy itt, arról nem tehet senki.
tehát a bemutató cikk mind újabbaknak, mind más mûfajt ûzõknek kiváló, az meg hogy itt a fórumon pont az extrémebb szakosztályból gyûlt pár nagyobb hangu egyed össze, az az újság olvasottsági statisztikáját nem tükrözi valósan.

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
_daci_ monnyon le! 1 év alatt nem bírtad felfedezni a pályákat? hehe..

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Fel szeretném hívni egyes emberek figyelmét arra hogy a DH-t nem a gyáva duplavállmeridamutogatós pöcsfejeknek találták ki!
Nevetséges amit egyesek DH-nak, vagy DH pályának hívnak! :)
Az én merevfarú pihekönnyû XC bicómmal teknikásabban, gyorsabban jövök le mint a "NAGY DH-SOK"... Sok ilyen XC-set ismerek... Hozzáteszem hogy ha valaki szépen csinálja a figurát vagy a lejtõzést, akkor még a tesco-s bringának is bírnia kell...
Persze azért rengeteg DH-s létezik akik tényleg odatesznek mindent, és tényleg szükség van arra a 170 mm-re az irdatlan letörések miatt...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

mondjuk neked azért nincs ismeretlen pálya mert már vagy 10 éve fogasozol vagy legalábbis õsidõk óta
én meg 1 éve
és pl libegõ legteteje körül ahol a nocomment is indul van még jópár pálya amit szivesen kipróbálnék de nem merem mert nemtom hova megy ki, és mennyire veszélyes.
ha meg csatlakozom vkihez az ugyis csak kápolna tündér no comment libegõ katlan stb-t megy, mert azokat ismeri, hozzám hasonlóan.
na mindegy lehet h igazatok van és nem jogos a kritikám, de abból indulok ki h itt él a legtöbb ember és itt olvasnak a legtöbben bikemagot, továbbá a bp-i bicósok többnyire ismerik a terepet arrafele

Gyáva népnek nincs hazája..;)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Aki meg egy honapja bringazik, annak mindegyik palya uj nem?
Vagy ezt a rovatot kulon neked irjak? ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mondjuk neked azért nincs ismeretlen pálya mert már vagy 10 éve fogasozol vagy legalábbis õsidõk óta
én meg 1 éve
és pl libegõ legteteje körül ahol a nocomment is indul van még jópár pálya amit szivesen kipróbálnék de nem merem mert nemtom hova megy ki, és mennyire veszélyes.
ha meg csatlakozom vkihez az ugyis csak kápolna tündér no comment libegõ katlan stb-t megy, mert azokat ismeri, hozzám hasonlóan.
na mindegy lehet h igazatok van és nem jogos a kritikám, de abból indulok ki h itt él a legtöbb ember és itt olvasnak a legtöbben bikemagot, továbbá a bp-i bicósok többnyire ismerik a terepet arrafele

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

csak abba a pályába úgyis belebotlik az ember egy idõp után míg más pályák eszébe nem jutnak, amik tök jók esetleg.
és szerintem sokan vannak ezzel így ahogy én.

lécci mondj egy ismeretlen pályát a János hegyen.
AMúgy amit írtál, lehetne mondani a No Commentre is. csak az az egy a mentség hogy nem csak fogasos "déhá"-sok olvassák az újságot, sõt, elenyészõ azok száma, akik igen. Mind vidékieknek, mind oda nem feljáróknak, sõt akár bevállalós CC-seknek is teljesen tökéletes a cikk, hisz így nem hallomás alapján próbálgatják tudásuk mire terjed ki, hanem szervezetten egy olyan pályán, melyet láttak képen, melyrõl már hallottak.
Várd meg a sorozat további részét. Bár oda meg úgyse fogsz le(fel?)utazni sose, így tökmind1.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Azzal, hogy te, illetve más így van ezzel, arra csak azt mondhatom, amit tanult kollégámtól hallottam: "egyéni szociális probléma."
Egyébként meg figyelve a tendenciát (és ismerve KGAdam-ot), igen nagy a valószínûsége, hogy szép sorjában "minden pálya" bemutatásra kerül.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
csak abba a pályába úgyis belebotlik az ember egy idõp után míg más pályák eszébe nem jutnak, amik tök jók esetleg.
és szerintem sokan vannak ezzel így ahogy én.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A cikkeket nem csak neked írják, kismillió ember van, akit érdekelhet.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
a dh edzõkörökhöz tennék hozzá annyit h király ötlet volt, viszont a mostaninak szvsz semmi értelme nem volt hogy egy mindenki által agyon ismert pályát mutatnak be amin az összes pesti dh-s 20miliószor lement..

jobban örültem volna egy ismeretlenebb pálya bemutatásának.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Ja, és akkor gondolom a pedáltesztrõl végleg lemondtatok, mert most már a jövõ havi tartalomjegyzékben sem látom.

Lehet, hogy a retrobike rovatban jelenik meg. ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Ingyenreklám: Mondjuk ezen én is gondolkoztam; a shopping guideban bemutatott termékekért tejel a forgalmazó?
Ja, és akkor gondolom a pedáltesztrõl végleg lemondtatok, mert most már a jövõ havi tartalomjegyzékben sem látom.
Amúgy az utóbbi hónapokban tényleg talán ez a legszimpatikusabb szám.

a pedáltszt kész van csak most nem fért bele :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Párhuzamosan igyekszünk egy küllõvédõ-szalag fejlõdéstörténetet is kidolgozni... ;)

Remélem ez direkt volt! :)

Egyébként már régóta várok egy bowdensapka tesztre. :(

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]