Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hidd el énis:D, azt a bukót 2001 elején vettem, azóta se láttam, csak akkorra kapartam össze valahonnan...:)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Igen, csak itt most az újságba kerülõ képrõl volt szó alapvetõen, csak a fonál elgurult jó messzire, szokás szerint.
Ja ha már itt vagy, jót mosolyogtam Thez a bukós fotóidon az újságban:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Versenyen alap. ha nincs, kizárás(nak kéne járnia érte). olyan mint rajtszám nélkül menni.
normál bringázásnál magánügy.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Engem spec zavar, hogy még mindég vannak emberek, akiknek ezt a sisak-dolgot meg kell magyarázni. Fõleg. hogy egy versenyen! :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ugyanmár, kenjétek rám. az mindig beválik ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
"Mindig lesznek emberek, akik meg fognak bántani, tehát nem szabad feladnod a hitet."

/Gabriel García Marquez/
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szegény Sittit elkergettük, pedig nincs igaza...:( Csak sértett önérzete. :P
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Megmondom õszintén, hogy már nincs kedvem vitatkozni....
Csináljátok ahogy gondoljátok.....

És bringázzatok jókat!

vagy esetleg elfogadhatnad Atom indoklasat, es az lenne a legkorrektebb hozzaallas. most szamomra ugyanis nagyon az jott le, hogy egyaltalan nem lettel kulonosebb ok nelkul elhajtva mint az a bizonyos magzatviz. Pedig az elejen meg ezt allitottad.

most meg kiderult hogy megse ugy volt

erre te "engem nem erdekel, nincs kedvem vitatkozni"

vicces...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Hátbizonyhogy no comment, OFF leszek és letolós hangnemû, elõre is elnézést;
DE ha egy versenyen összeakadok (szó szoros értelemben, pl a verseny hevében) valakivel, aki nem visel bukót, akkor az én lelkemen száradjon, ha nadjisten felnyársal a homlokával egy hegyes sziklát? Magasról teszek a hõsiességre vagy az adakozó lelkületére - egy ilyen esetben 2 dolgot lehetett volna tenni: vagy Õ nem indul, vagy a kisrácot a padra leültetni, oszt csókolom. Ne haragudj Sitti, de én egyáltalán nem érzem ezt pozitív és felelõs cselekedetnek - szerintem ha egyedül bringázik, s betöri a fejét, igazán a saját baja, de egy verseny esetében baromira nem õ viselte a kockázatot, hanem mindenki mással (versenyzõtársakkal) "elviseltette". "Jajj vigyázzunk, itt egy idióta, aki bukó nélkül tolja." Elnézést, csak kicsit ezen berágtam.

Nálunk Salgótarjánban több mint 10 éve van Városi bajnokság sorozat. 50-60résztvevõvel versenyenként, amibõl 4 van évente. Mint szervezõk föl kell lennünk arra készülve hogy van aki bukó nélkül van, ezért van nálunk mindig 4-5. Igazából természetesen egy magyar kupán nem kell, de pont ezen kis versenyek tudják ezt megszoktatni az emberekkel...
És sajnos mindenki saját kárán tanul, én nem bíztam a véletlenre, és pont ebbõl a fennt említett "nevelésbõl" kifolyólag hordtam a kezdetektõl... - Ezért van az hogy megadatott hogy itt pötyöghetem a mondanivalómat... Ha nem hordtam volna...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Sitti védelmében csak annyit, hogy az év eleji Bikemagokban volt jópár gyengécske, odanemillõ kép...
De ez magánvélemény.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
SZVSZ a cikk nyelvtanilag tényleg OK, de baromi rövid és elég unalmas.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ehhez csak annyit - Dante megjegyzéséhez kapcsolódva - 1995-ben egy versenyen buktam. Volt rajtam sisak, kesztyû, stb...
A végeredmény: öt mûtét, három hét kórház.
Azt, hogy mi lett volna velem sisak nélkül, hagyjuk....

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Inkább viselte a kockázatot, minthogy egy kisgyerek sérüljön!
No comment...

Hátbizonyhogy no comment, OFF leszek és letolós hangnemû, elõre is elnézést;
DE ha egy versenyen összeakadok (szó szoros értelemben, pl a verseny hevében) valakivel, aki nem visel bukót, akkor az én lelkemen száradjon, ha nadjisten felnyársal a homlokával egy hegyes sziklát? Magasról teszek a hõsiességre vagy az adakozó lelkületére - egy ilyen esetben 2 dolgot lehetett volna tenni: vagy Õ nem indul, vagy a kisrácot a padra leültetni, oszt csókolom. Ne haragudj Sitti, de én egyáltalán nem érzem ezt pozitív és felelõs cselekedetnek - szerintem ha egyedül bringázik, s betöri a fejét, igazán a saját baja, de egy verseny esetében baromira nem õ viselte a kockázatot, hanem mindenki mással (versenyzõtársakkal) "elviseltette". "Jajj vigyázzunk, itt egy idióta, aki bukó nélkül tolja." Elnézést, csak kicsit ezen berágtam.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Megmondom õszintén, hogy már nincs kedvem vitatkozni....
Csináljátok ahogy gondoljátok.....

És bringázzatok jókat!

Atom

Atom

Kitaláló

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Szia Sitti (Isván)!

Amikor megkerestél levélben, az alábbi választ adtam a megkeresésedre:

SZia!
A cikk szövegileg jó lenne, de a képek elég gyengécskék. Helybõl gáz, hogy bukó nélküli bicósok vannak rajta. Tudsz szerezni jobb képeket a cikkhez?

üdv
Atom

Erre a mélre nem jött válasz, csak itt most, hogy fanyalgok...

Amit írtam nem fanyalgás, csak tény, hogy az általad átküldött 4 képbõl amibõl 2-n a fõszervezõ látható bukó nélkül nem lehet igényesen összerakott cikket gyártani. Én nem zárkóztam el attól, hogy megjelenjen a cikk, csak jobb képeket kértem.
Az a 4 kép se téma, se képméret, se képminõség tekintében nem ütötte meg azt a szintet ami a magazinba szükséges lenne, nem beszélve a bukó nélküliségrõl.

Szép történet ez a "felajánlotta bukóját a kisgyereknek" , de most ezt írjuk be képaláírásnak, ha megkérdezik túlünk hogy milyen verseny az ahol bukó nélkül indulnak...?
Esetleg ha nem õt fotózta volna aki ellõtte a képeket...

Mi kerül be, és mi nem:

A legfontosabb hogy a kész anyag megüsse azt a szintet szövegileg és a képek tekintetében, hogy épkézláb cikket lehessen belõle gyártani.
A második legfontosabb szempont, hogy közérdeklõdésre tartson számot az a cikk. Ez agy jó túraleírásnál sokkal jobban megvalósulhat mint egy kis háziversenynél.
Nem a résztvevõk száma határozza meg hogy mirõl írunk, mert ilyen elven csak és kizárólag külföldi tömegrendezvényekkel lenne tele a magazin, hiszen azokon van a legtöbb résztvevõ.

üdv

Atom
Egyszerûsíts!

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

Nem biztos, hogy a cikkel van a baj, hanem, hogy hetente kábé 30 hasonló amatõr "kisverseny" van, s nem biztos, hogy ezek országos publicitást igényelnek.

Megintcsak nem értem...
Ha két ember CSAK ÚGY TEKEREG a környéken az igényli a publicitást,ha pár tucat VERSENYEZ az már nem???? :-)
Ez megint nem az írók, vagy a cikkek ellen szól csak nem értem a felfogást.
Mi az a vonal ami meghatározza, hogy leközölhetõ, vagy sem?
Ha a bikemag két írója bringázik egyet az igényli?
Ha pár idegen is ugyanezt teszi az már nem?
Vagy mi a logika?
Azt írtátok, hogy írjak egy cikket egy jó bringázásról, hogy másoknak is megjöjjön a kedve arra, hogy ide jöjjön kerékpározni.
A szervezõk nagyon jó pályát jelöltek ki => nagyon jót tekertem.
Erre ti meg elkezdtek kritizálni....
Nem értem....

A képen jól látom, hogy nincs bukó a srácon? Hát miféle verseny az ilyen? :(

Igen jól látod. Nincs rajta sisak.
A srác volt az egyik fõszervezõ.
És mivel az egyik 14-15 év körüli srácnak nem volt bukója inkább odaadta neki a sajátját.
Inkább viselte a kockázatot, minthogy egy kisgyerek sérüljön!
No comment...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Tényleg! Észre sem vettem. Danténak egyébként igaza van. Túl kis verseny volt ez ahhoz, hogy a róla szóló beszámoló megjelenjen a Bikemagban. Az írás viszont tetszett.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem biztos, hogy a cikkel van a baj, hanem, hogy hetente kábé 30 hasonló amatõr "kisverseny" van, s nem biztos, hogy ezek országos publicitást igényelnek. A képen jól látom, hogy nincs bukó a srácon? Hát miféle verseny az ilyen? :(

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Jó kis beszámoló! Ha minden versenyrõl és túráról, amin részt veszel, írsz egyet, akkor gondolom egyre jobbakat fogsz írni és lehet, hogy a Bikemag nagyhatalmú fõszerkesztõje nem fanyalogni fog, hanem leközölni. Szerintem, mint oly sok mindenben, ebben is a gyakorlat teszi a mestert!:pisze:

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

Írjál cikket! Ha van felétek valami jó és érdekes útvonal és leírod, én szívesen elolvasom. Ha érdekes dolgokról írsz akkor nem baj, hogy "mocsok messze van" Bp-tõl.

Okés elfogadom a véleményeteket! :-)
Írtam már cikket! :-)
Igaz nem túráról, hanem egy versenyrõl.
De a Bikemag nagyhatalmú fõszerkesztõje kissé fanyalgó e-mailben válaszolt amikor elküldtem neki.
Úgyhogy a konkurens magazinban elméletileg a jövõ hónapban olvasható lesz.
Ha érdekelne valakit itt elolvashatja:
www.velo.hu