RG, légyszíves tájékozódj néha egy picitkét...
OKés, hogy azt az infót kaptam hogy 1"os a vázad (Szilárdot kérdeztem), de hogy azt modod hogy féktüske kell a Capara az már vicces

Tudod mi az a féktüske? Az amiben most 2 fényes csavar van a teló elején, oda csavarozod fel a V-féket. Igen, eszerint VAN rajta, és nincs eldugva. (Ez fájt kicsit...)
Az megy hogy egy 7 éves telsszkópot rax bele vagy egy fél éveset... döntsd el te, ill a többiek is szavazhatnak. 2001es Judy vs 2007es Capa, utóbbiban 150 kilcsi.
Most nem kezdem el hogynézd meg a perselyket (nem kapsz hozzá, tudom, volt Judy és akartam venni, ezért kellett cserélnem), 100% hogy ki van kopva. 20-25ig a teleszkópok ilyenek; nem tartósak, és nem is nagyon törekednek rá hogy legyen hozzá pótalkatrész. De ahogy érzed. Nyakat visszaveszem, no problem; másnem áll benne 2 ropim és a kóbor macskákat jóóól megdobálom vele

Szal tessék néha picit filózni is, nem csak csont nélkül bevenni akármi, akárki is mondja. Ui.: Lehet egy tippem hogy ki szerint volt átverés a Capa?

Nem olyannal jövök hogy az utolsó 2 szériás Capa már használható, meg hogy az Judy kemény (kérdezd Szilárdot/Schnelltomit/Hotmaatot, mikor túrán voltam velük),hogy egyik 2 lábon állítható elõfeszítéses-másik 1 lábon (akkor tippelj hogy melyiket tudod puhábbra, inkább a súlyodhoz valóra álíltani) meg technikai dolgok; csak hogy te is járj utána és gondolkozz is el rajtuk néha. Na; jó teleszkóposodást, akármelyi is lesz mindenesetre