Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Azt írd meg neki,hogy akkor mégis mi a rák faszának kellett oda az a kibaszott kerékpárút,ha szart se ér.

Tisztelt Kocsi Imre Úr!

Köszönöm bejelentését a vértesszõlõsi kerékpárúttal kapcsolatban tapasztalt problémáiról.
Ezúton szeretném tájékoztatni Önt, hogy a KRESZ szerint tilos a megállás és a várakozás a kerékpárúton, így külön tábla kihelyezése nem indokolt.
Kérem, hogy amennyiben a kerékpárúton parkoló autót észlel, azonnal hívja a rendõrséget a 107-es számon, vagy pedig körzeti megbízottunkat, Stavarsz Kornélt
a 06-30/496-9324-es telefonszámon.
Az 1. sz. fõúton a kerékpárral behajtani tilos táblát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. helyezte ki. A közúti jelzések elhelyezése szakmailag ezen szervezet feladata. Úgy gondolom, hogy logikus, hogyha behajtani tilos tábla van kihelyezve, akkor a kerékpáros nem visszafordul, hanem útját a fõúton kívül folytatja.
Sajnos nem értem, hogy melyik szakaszra gondolt a vascsõ szûkítésekor, azonban a kerékpárút a hatályos jogszabályok szerint került tervezésre és kivitelezésre, illetve jogerõs használatbavételi engedéllyel rendelkezik, ezért az Ön által említett probléma jogilag nem értelmezhetõ.
Amennyiben a Tanács utcai gyalogos védõ korlátra gondolt, a vascsõ a vandálok által elbontott korlát tartószerkezete, a kerékpárúton közlekedni annak megkerülésével kell.
A tartóoszlopokra a vízszintes csöveket vissza fogjuk helyezni. Az útkeresztezõdéseknél szakmai elõírások miatt van 2-3 cm szintkülönbség a csapadékvíz elvezetés miatt.
Ezúton tájékoztatom Önt, hogy a kivitelezés mûszaki ellenõr alkalmazása mellett és a Magyar Közút felügyeletével is történt, tehát szakmailag elfogadhatatlan megoldások nem maradhattak, ezért kijavítani sem szükséges, illetve nem terhelhetõ a kivitelezõre.
A "hullámvasutat" Önön kívül már többen említették. Sajnos a problémát az okozza, hogy a kerítések és a fõút között rendkívül szûk sáv áll rendelkezésre.
A kerítések mellett 1,5 m széles járda van, mely kifelé lejt, illetve a vízelvezetés miatt mellette folyóka van. A kerékpárút oldalesése biztosítja a fõút felé a vízelvezetést, illetve elõírások miatt nem lehet egy szintben a fõúttal.
A fentiek mellett biztosítani kellett azt, hogy a kapubejárókba alacsony gépkocsikkal is akadálytalanul beközlekedhessenek, ezért volt szükséges a hullámok kialakítása. Ha további 3-4 méter szélesség rendelkezésre állt volna a Valusek utcában a kerékpárút nyomvonalhoz, akkor mindkét oldalon zöld sáv létesülhetett volna. Ez nemcsak esztétikusabb lenne, hanem a hullámokra sem lett volna szükség. Azonban minden kritériumot figyelembe véve az adott utcaszélesség miatt sajnos csak így valósulhatott meg a kerékpárút.

Remélem, hogy kérdéseire elfogadható válaszokat tudtam adni.

Tisztelettel:

Dr. Nagy Sándor polgármester

nesze semmi, fogd meg jól.A második mondatát nem bírom mire vélni. Nem is kértem oda táblát.Nagyon ismerheti a kerékpáros utat. Elég lett volna e legeslegelejére a presszóhoz kibicóznia (már ha tud bicózni) és rögtön rájött volna , hogy milyen vascsõrõl van szó. Így most kénytelen leszek fényképet csinálni a vascsõrõl.Majd összeszedem magam és írok még egy választ

GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Akkor megdupláztad az értékét mi,sebaj csak jó legyen.

pontosan :D
mintha egy trabantot teletankoltam volna :) :D
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
Tisztelt Kocsi Imre Úr!

Köszönöm bejelentését a vértesszõlõsi kerékpárúttal kapcsolatban tapasztalt problémáiról.
Ezúton szeretném tájékoztatni Önt, hogy a KRESZ szerint tilos a megállás és a várakozás a kerékpárúton, így külön tábla kihelyezése nem indokolt.
Kérem, hogy amennyiben a kerékpárúton parkoló autót észlel, azonnal hívja a rendõrséget a 107-es számon, vagy pedig körzeti megbízottunkat, Stavarsz Kornélt
a 06-30/496-9324-es telefonszámon.
Az 1. sz. fõúton a kerékpárral behajtani tilos táblát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. helyezte ki. A közúti jelzések elhelyezése szakmailag ezen szervezet feladata. Úgy gondolom, hogy logikus, hogyha behajtani tilos tábla van kihelyezve, akkor a kerékpáros nem visszafordul, hanem útját a fõúton kívül folytatja.
Sajnos nem értem, hogy melyik szakaszra gondolt a vascsõ szûkítésekor, azonban a kerékpárút a hatályos jogszabályok szerint került tervezésre és kivitelezésre, illetve jogerõs használatbavételi engedéllyel rendelkezik, ezért az Ön által említett probléma jogilag nem értelmezhetõ.
Amennyiben a Tanács utcai gyalogos védõ korlátra gondolt, a vascsõ a vandálok által elbontott korlát tartószerkezete, a kerékpárúton közlekedni annak megkerülésével kell.
A tartóoszlopokra a vízszintes csöveket vissza fogjuk helyezni. Az útkeresztezõdéseknél szakmai elõírások miatt van 2-3 cm szintkülönbség a csapadékvíz elvezetés miatt.
Ezúton tájékoztatom Önt, hogy a kivitelezés mûszaki ellenõr alkalmazása mellett és a Magyar Közút felügyeletével is történt, tehát szakmailag elfogadhatatlan megoldások nem maradhattak, ezért kijavítani sem szükséges, illetve nem terhelhetõ a kivitelezõre.
A "hullámvasutat" Önön kívül már többen említették. Sajnos a problémát az okozza, hogy a kerítések és a fõút között rendkívül szûk sáv áll rendelkezésre.
A kerítések mellett 1,5 m széles járda van, mely kifelé lejt, illetve a vízelvezetés miatt mellette folyóka van. A kerékpárút oldalesése biztosítja a fõút felé a vízelvezetést, illetve elõírások miatt nem lehet egy szintben a fõúttal.
A fentiek mellett biztosítani kellett azt, hogy a kapubejárókba alacsony gépkocsikkal is akadálytalanul beközlekedhessenek, ezért volt szükséges a hullámok kialakítása. Ha további 3-4 méter szélesség rendelkezésre állt volna a Valusek utcában a kerékpárút nyomvonalhoz, akkor mindkét oldalon zöld sáv létesülhetett volna. Ez nemcsak esztétikusabb lenne, hanem a hullámokra sem lett volna szükség. Azonban minden kritériumot figyelembe véve az adott utcaszélesség miatt sajnos csak így valósulhatott meg a kerékpárút.

Remélem, hogy kérdéseire elfogadható válaszokat tudtam adni.

Tisztelettel:

Dr. Nagy Sándor polgármester

nesze semmi, fogd meg jól.A második mondatát nem bírom mire vélni. Nem is kértem oda táblát.Nagyon ismerheti a kerékpáros utat. Elég lett volna e legeslegelejére a presszóhoz kibicóznia (már ha tud bicózni) és rögtön rájött volna , hogy milyen vascsõrõl van szó. Így most kénytelen leszek fényképet csinálni a vascsõrõl.Majd összeszedem magam és írok még egy választ

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Oda fele ellenszél,haza felé meg ereszdelahajam.Egyébként meg koszrúzási túra,ha lesz.

de még változhat a program. Lehet, hogy oda felé hátszél és vissza felé pofaszél.De még az is elképzelhetõ ha tuti bringás idõ lesz akkor oda-vissza pofaszél. Ebben az esetben a legmagasabb bringás fog elöl menni.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Oda fele ellenszél,haza felé meg ereszdelahajam.Egyébként meg koszroúzási túra,ha lesz.

Mi lesz 15.én komárom felé???

GT-Atee

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

úgyvan, fürdött a digó, olyan szépen bugyborékolt a szimmering mellett.
betettük Mx-nél az új szimmeringet (enduro, 8ezer volt, nagyon izgultam, hogy jó legyen!), és nem bugyborékolt :) mármint az új szimmeringgel is benyomtuk víz alá, nyomkodtuk és talán(!) jó lesz :)
valamikor jövõ héten kipróbálom, hogy menet közben milyen, aztán március 15-én meg komárom felé :)

Mi lesz 15.én komárom felé???
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Akkor megdupláztad az értékét mi,sebaj csak jó legyen.

Ma megvolt elsõ gorba-kör idén,egy országútis srác társaságában,kicsit meghaltam mögötte a melós-al.:)

GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Jól megfürdetted a digó villát?;)

úgyvan, fürdött a digó, olyan szépen bugyborékolt a szimmering mellett.
betettük Mx-nél az új szimmeringet (enduro, 8ezer volt, nagyon izgultam, hogy jó legyen!), és nem bugyborékolt :) mármint az új szimmeringgel is benyomtuk víz alá, nyomkodtuk és talán(!) jó lesz :)
valamikor jövõ héten kipróbálom, hogy menet közben milyen, aztán március 15-én meg komárom felé :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
Andalucia Bike Race 2013 Etapa 2 - YouTube

9:28-tól "Spanyol" vagyis Dorogházi Gábor nyilatkozik.Valamikor Õ is itt bicózott a Lénárd Team Tata-ban

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Jól megfürdetted a digó villát?;)
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
a mai telószervíz elsõ mozzanata:

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

megnyugtattál Szilárd, a MÁV-ra lehet számítani.na de Vértesszõlõs egy lófing a MÁV-hoz képest.Nincsenek körök.Közvetlen mail címe van a polginak. Gondolod leadja a melót a Samunak?:D

Fehérváron konkrétan leadja az egyik titkárnõjének.

A sebesség mindent megold.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

MÁV-nál ez úgy van, hogy megjön egy központi e-mail címre a panasz, vagy egy központi postaládába... ugye ha nem indul el a vonatod idõben a déli pályaudvarról, akkor nem a déli pályaudvarnak címzed, hanem a MÁV-nak.
megkeresik, hogy melyik leányvállalatot érinti a panasz, kiküldik az állomásra, megkapja a fõnököm, Õ tovább passzolja annak az embernek, aki az adott problémáért felel, neki 1 nap alatt meg kell válaszolnia a levelet és ugyanezen a körön keresztül visszamegy a válaszlevél a feladóhoz.
a posta hány nap alatt kézbesít?
Nyugodj meg Imi, fogsz választ kapni, mert válaszolni kell, csak idõbe telik.
Nem mondom, hogy jó a rendszer, de eddig akiket láttam panasz levélre választ írni, azok nagyon lelkiismeretesen megkeresték a probléma gyökerét, és választ adtak.
új bicikli út nem lesz nyugi :D

megnyugtattál Szilárd, a MÁV-ra lehet számítani.na de Vértesszõlõs egy lófing a MÁV-hoz képest.Nincsenek körök.Közvetlen mail címe van a polginak. Gondolod leadja a melót a Samunak?:D

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
MÁV-nál ez úgy van, hogy megjön egy központi e-mail címre a panasz, vagy egy központi postaládába... ugye ha nem indul el a vonatod idõben a déli pályaudvarról, akkor nem a déli pályaudvarnak címzed, hanem a MÁV-nak.
megkeresik, hogy melyik leányvállalatot érinti a panasz, kiküldik az állomásra, megkapja a fõnököm, Õ tovább passzolja annak az embernek, aki az adott problémáért felel, neki 1 nap alatt meg kell válaszolnia a levelet és ugyanezen a körön keresztül visszamegy a válaszlevél a feladóhoz.
a posta hány nap alatt kézbesít?
Nyugodj meg Imi, fogsz választ kapni, mert válaszolni kell, csak idõbe telik.
Nem mondom, hogy jó a rendszer, de eddig akiket láttam panasz levélre választ írni, azok nagyon lelkiismeretesen megkeresték a probléma gyökerét, és választ adtak.
új bicikli út nem lesz nyugi :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor figyu.Váltottam pár mail-t a Vidékfejlesztési Minisztérium /Természetmegõrzési Fõosztály-ával. 24 órán belül válaszoltak. Egyik alkalommal szabin volt az úr akkor jött egy mail, hogy mai nap nem elérhetõ.De másnap jött megint a válasza.Na valahogy így kellene.Egyébként egy köztisztviselõnek úgy kellene beállítani a levelezését, hogy ha ír neki valaki-mondjuk egy buggyant állampolgár mint én-akkor jön egy válasz mail, hogy köszönöm a levelét, kérdésére rövid idõn belül (48 óra) válaszolok.Tisztelettel XY.
Na most vagy nem tudja , hogy ezt hol lehet beállítani, vagy olyan mint a TAvaszi HÓ, vagy mind a kettõ.Van még mit tanulniuk.Õk az állampolgárok által megválasztott tisztviselõk.Az is a dolguk, hogy az állampolgárnak válaszoljanak. Nem egy hét nem két hét nem 1 hónap múlva. Eddig 71 órája nem jött válasz. Lehet tippelni mikor fog és mit.Rajzolni nem ér. :)
MÁV-nál is így kéne lennie.Nem 2 hét.Nem egy hét.Max. 48 óra.

Túl sok az idióta ehhez.

A sebesség mindent megold.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Imi!
Ennek azért van átfutási ideje, meg van tán 2 hét választási ideje, legalábbis mávon így van :)

Akkor figyu.Váltottam pár mail-t a Vidékfejlesztési Minisztérium /Természetmegõrzési Fõosztály-ával. 24 órán belül válaszoltak. Egyik alkalommal szabin volt az úr akkor jött egy mail, hogy mai nap nem elérhetõ.De másnap jött megint a válasza.Na valahogy így kellene.Egyébként egy köztisztviselõnek úgy kellene beállítani a levelezését, hogy ha ír neki valaki-mondjuk egy buggyant állampolgár mint én-akkor jön egy válasz mail, hogy köszönöm a levelét, kérdésére rövid idõn belül (48 óra) válaszolok.Tisztelettel XY.
Na most vagy nem tudja , hogy ezt hol lehet beállítani, vagy olyan mint a TAvaszi HÓ, vagy mind a kettõ.Van még mit tanulniuk.Õk az állampolgárok által megválasztott tisztviselõk.Az is a dolguk, hogy az állampolgárnak válaszoljanak. Nem egy hét nem két hét nem 1 hónap múlva. Eddig 71 órája nem jött válasz. Lehet tippelni mikor fog és mit.Rajzolni nem ér. :)
MÁV-nál is így kéne lennie.Nem 2 hét.Nem egy hét.Max. 48 óra.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Imi!
Ennek azért van átfutási ideje, meg van tán 2 hét választási ideje, legalábbis mávon így van :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
Polgi úrtól még semmiféle visszajelzés nem jött.Ezek szerint nagy ívben tesz rá ha keresik.Nem csalódtam benne :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Köszi Szilárd az utánjárást.Ezek szerepeltek Imi linkjében is.Még az érdekelt volna,hogy ott azt írták,a máv indít keletibõl 20percenként vonatot hungexpo-ig és arra mennyi a felugró.?

Atee!

A kiállításra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a teljesárú jegy árából.
Hogy tudja igénybe venni a kedvezményt?
- A kiindulási állomáson váltson 50%-os alkalmi menettérti jegyet Budapest-Keleti, Nyugati, Déli vagy Kõbánya felsõ állomásokra.
- Üljön fel a vonatra – legkorábban február 28-án 0.00 órakor -, és utazzon el Budapestre.
- A helyszínen keresse munkatársainkat az A pavilon 201/A standján, pecsételtesse le a jegyét, így érvényes lesz a visszaútra is. A bélyegzés elmulasztása esetén a menetjegy ellenõrzést végzõ munkavállaló elszámolja a menetjegyet, és felszámítja az elõírt pótdíjat is.
- A lepecsételt menetjegyet a visszaútra 2013. március 4-én éjfélig lehet igénybe venni.

ezek a vonatok állnak meg Kõbánya - felsõn a normálisan megálló vonatokon kívül:
https://exxite.elvir...banya_felso.pdf (normális esetben megáll a keletibõl hatvan, sülysáp, nagykáta, szolnok felé tartó személyvonatok)
remélem tudtam segíteni :)

GT-Atee

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Imi hát a Marcinak családi összefogással lett meg az új ház. Nem hiszed? :):):)
Régen arra hivatkoztak hogy az õ szaktudásukkal a verseny szférában még többet keresnének, erre mondom még ma is azt hogy hajrá. OV elsõ munkahelye a parlament, és õ beszél munka alapú társadalomról. Egy kicsit délebre mondjuk Szerbiába élnénk ezek már a lámpavasakról lógnának :):)

Ma láttam a Búr Zsolti kollégát. Remélem észre vette hogy milyen figyelmesen elõzte meg a kertvárosi körforgalom után a fekete Honda és a szürke Ford. :)