Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Komárom-Esztergom megye bringásai ide!
Indította
schnellthomas
, 2005. április 13. 10:50
Írta 2008. december 10. - 09:25
1992-ben még szabvány volt, bár akkor fõleg menetest hsználtak.
A 93-as Shimano katalógusban az XTR-szett fejcsapágyai: HP-M900, méretek: 1", 1,1/8"és 1,1/4".
Régen is volt, most ezek szerint újra divat lett.
Olyan mint a 110-es furatkör a hajtómûnél, eredetileg ez volt MTB-n, aztán jött a 74, most meg újra feltalálták az országútikhoz Compact Drive néven.
(Emberek hülyítése)
A 93-as Shimano katalógusban az XTR-szett fejcsapágyai: HP-M900, méretek: 1", 1,1/8"és 1,1/4".
Régen is volt, most ezek szerint újra divat lett.
Olyan mint a 110-es furatkör a hajtómûnél, eredetileg ez volt MTB-n, aztán jött a 74, most meg újra feltalálták az országútikhoz Compact Drive néven.
(Emberek hülyítése)
Írta 2008. december 10. - 00:06
Ja arra gondoltam én is csak valahogy mindig ezek a negyed "-ok járnak a fejemben.
GT-Atee
Írta 2008. december 10. - 00:01
Attól függ milyen típust veszel. Nekem Alivio van és az is megfelel a célnak. A tengely ki van cserélve benne hosszabbra, de az sem egy nagy tétel. A láncvonal egyenes lesz mert az agy a tengelyen nincs teljesen középen, így a felni is félre van fûzve egy kicsit az agyhoz képest, hogy a vázban középen legyen. Ehhez jön még a lánckerék, meg 6 db csavar.Olcsóbb mint egy fixis hátsóagy? Így is egyenes lesz a láncvonal? 135-s tengely kell hozzá?
Összességében olcsóbban jön ki ez a variáció, mint egy fixi hátsóagy. Talán ha xt aggyal csinálod akkor lehet kb azonos árban. Ja és itt biztos nincs olyan gond, hogy letekeredik a lánckerék.
Atee van 1 1/4"-os kormánycsapi is? Azokat hol használják? Én csak 1,5"-osról tudtam eddig.
Írta 2008. december 09. - 23:57
Kormánycsapihoz még annyit,hogy amikrõl én tudok:
-hagyományos:1",1-1/8",1,5"(ezek lehetnek variálva is pl:alul:1,5" felül:1-1/8")
-félintegrált:csészeátmérõ külsõ(vagyis a váz-fejcsõ belsõ átmérõje):45mm
-integrált:csészeátmérõ külsõ(vagyis ez már maga a csapágy átmérõ):45mm,46mm
GT-Atee
Írta 2008. december 09. - 23:30
Nem azért hogy Levit védjem, de ilyet találtam az egyik angol fórumon.
"BTW, I think the
headset on the 5700 is non-standard if I remember correctly, 11/8 top and
11/4 bottom."
Szerintem a lényeg kivehetõ.
Ja és ma írtam egy 4-es kémia zh-t. Tényleg nem nehéz.
"BTW, I think the
headset on the 5700 is non-standard if I remember correctly, 11/8 top and
11/4 bottom."
Szerintem a lényeg kivehetõ.
Ja és ma írtam egy 4-es kémia zh-t. Tényleg nem nehéz.
Írta 2008. december 09. - 23:29
Aha,akkor passz,méret és rendszer ismeretének hiányában nem tudok segíteni.
GT-Atee
Írta 2008. december 09. - 23:14
odaadtam a csészét,rámért tolómérõvel egy a szekrénybõl kivettre,majd enyémre és akkor mondta hogy ilyet nem lehet kapni.Mért méreteket én nem láttam és módom sem volt itthon méricskélni.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)
Írta 2008. december 09. - 23:11
Írta 2008. december 09. - 22:55
kormánycsapágyam nem szabványos...állitólag.hmm érdekes volna még ha a teszkós lenne a szabvány.köszi e szép estét hali
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)
Írta 2008. december 09. - 22:50
a kémia nem nehéz.
csak segg kell hozzá, amire ráülsz, meg egy könyv, amibõl kiolvasod. elolvasod a sztorit 3x és kész.
hol válaszoljak?
majd mondjuk holnap mert most megyek alukálni, holnap hosszú napom lesz, este harcsa veronika koncert! állítólag jó
csak segg kell hozzá, amire ráülsz, meg egy könyv, amibõl kiolvasod. elolvasod a sztorit 3x és kész.
hol válaszoljak?
majd mondjuk holnap mert most megyek alukálni, holnap hosszú napom lesz, este harcsa veronika koncert! állítólag jó
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi..."
Írta 2008. december 09. - 22:49
Semmi extra csak a kibaszott kémia megint felkúrta az agyamat.Nézek megint mivan!
amúgy válaszolnál?
amúgy válaszolnál?
Írta 2008. december 09. - 22:46
Írta 2008. december 09. - 22:43
mi a baj Schnell? ma is olyan ingerlékenynek tûnsz. hosszú napod volt? akarsz beszélni róla? tudunk segíteni?
Írta 2008. december 09. - 22:38
Nem lényeg,benéztem hozzá mivel arrafelé dolgozom.Lacihoz járok és?Nem tehetem be a lábam Levente nagymesteretekhez?
Írta 2008. december 09. - 22:35
Te nem a Lacihoz jársz?
Írta 2008. december 09. - 22:34
Levi azt mondta a Trekbõl kiszedett kormánycsapágyamra hogy nem szabványos!
aha...
aha...
Írta 2008. december 09. - 22:15
Elõre láthatólag ezen a héten is megrendezzük népszerû programunkat, avagy:
HÉtvégén kellemes tekergõzést rendezünk Várgesztes községbe. Az útvonal a szokott: bánhidai templom-síkvölgyi elágazás, környebányai italozó, itt várható egy hegyihajrá, hisz itt van az egyik kiemelt kategóriás hegy, ezt követik pihenésképpen a várgesztesi vad kanyarok néven elhíresült kanyar együttes, ezt követi egy laza egyenes, és ha szerencsénk van, akkor nem kergetnek minket kutyák, miután elhagytuk a villaparkot, utána jön a második hegyihajrá, majd rögtön a cél. Opcionálisan ismét meg lehet hódítani a várat.
a tempó virágszagolgató és tájnézegetõs lesz.
mindenkit szeretettel várunk!!!!
p.s.:a részvétel ingyenes, a hangulat garantált!
Wiloz!
Levi nem is ajánlotta a fixis hátsóagyat, mert nem tartós, meg ha jól tudom nem is tudott szerezni.. (fordytva van betéve az elsõagy, és a fogaskerék a tárcsa helyére van felcsavarozva) bocsi hogy belekontárkodtam abba, ami nem az én dolgom!
HÉtvégén kellemes tekergõzést rendezünk Várgesztes községbe. Az útvonal a szokott: bánhidai templom-síkvölgyi elágazás, környebányai italozó, itt várható egy hegyihajrá, hisz itt van az egyik kiemelt kategóriás hegy, ezt követik pihenésképpen a várgesztesi vad kanyarok néven elhíresült kanyar együttes, ezt követi egy laza egyenes, és ha szerencsénk van, akkor nem kergetnek minket kutyák, miután elhagytuk a villaparkot, utána jön a második hegyihajrá, majd rögtön a cél. Opcionálisan ismét meg lehet hódítani a várat.
a tempó virágszagolgató és tájnézegetõs lesz.
mindenkit szeretettel várunk!!!!
p.s.:a részvétel ingyenes, a hangulat garantált!
Wiloz!
Levi nem is ajánlotta a fixis hátsóagyat, mert nem tartós, meg ha jól tudom nem is tudott szerezni.. (fordytva van betéve az elsõagy, és a fogaskerék a tárcsa helyére van felcsavarozva) bocsi hogy belekontárkodtam abba, ami nem az én dolgom!
Írta 2008. december 09. - 20:08
Olcsóbb mint egy fixis hátsóagy? Így is egyenes lesz a láncvonal? 135-s tengely kell hozzá?
Írta 2008. december 09. - 19:16
Szerintem azt sem kell túlbonyolítani. Bármilyen hajtókar megteszi, a lényeg, hogy a tányérok rögzítése csavaros legyen.Örömmel hallom. nekem is van egy régi acélvázam, aminek így már látom a jövõjét full feketében. Már csak a hajtókar vadászat nem lesz egyszerû.
Hátulra meg egy tárcsafékes elsõ agy kell, hosszabb tengellyel.
Írta 2008. december 09. - 19:10
Nincs átalakítva. Eredeti régi acélváz, elõre nyíló papuccsal.
Jó dolog amúgy a fixi. Nekem nagyon bejött. Csak ajánlani tudom.
Örömmel hallom. nekem is van egy régi acélvázam, aminek így már látom a jövõjét full feketében. Már csak a hajtókar vadászat nem lesz egyszerû.