Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Atee eladod a hajtómûvedet? Vagy kettõ van?

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts
Jelentkezem most már én is nehogy kihaljon a topik.:) Nem is tudom mikor írtam ide utoljára.:) Mióta megint suli van nem nagyon van idõm tekerni, keveset vagyok itthon, nem mintha a nyáron sokat lettem volna.:)

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Benne vagyok. Szombaton valaki valamerre?

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
vasárnap mátyás kút kör??? valaki(k)
mondjuk 10es indulás a bagoly vártól???

szerencsére ma nem úgy vezettem, mint tegnap. :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Szinte minden nap megyek arra. :) Tb Környe Kömlõd Dad Bokod Környe Könyebánya Síkvölgy Tb.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
jaja kedvelt útvonal, fõleg ha a vaúti átjáró után zörög a sárhányó :P
oroszlányban edzenek az ortrisok. kettõt ismerek közülük, hát hmmm. :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Azért én néha szoktam tekerni kömlõd-dad-bokod-oroszlány útvonalon,sõt még Szilárd kollégával egyetemben is.
GT-Atee

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
hamár hogy ki kit lát én a jó minap Dad és Kömlõd közöt Kömlõd felé ment egy Gaint-es országutis aszem pirso kék vagy milyen színû volt valami sötét. mi ketten nyomtuk vele szembe egy Zöld no nem és egy fehér Merida.
erre felé ez a max amit látok senki sem teker erre?
amúgy én Oroszlány és Bokod között láttam egy olyan csajt hogy nagyon gondolkoztam hogy vissza fordulok inkább utána :D

a képek marha szépek

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Természetesen új és friss,még az illata is.
GT-Atee

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
zsír új? szerintem szoba dísznek is jó de az ismerõsök ebben nem adtak igazat nekem. Pedig még most nemrég szereztem egy Xt fogsort is az is nagyon mutatós darab. :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Az bizony,FC-M770 lett,már mosolyog rám a szekrényrõl.

Hétvégén be is üzemelem.

GT-Atee

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Tényleg szép helyeken voltatok jövõre megyek veletek ha megint mentek. :)Jó is az XT hajtómû Atee frankó kis acél középtányérral. :) Nekem eddig tetszik , nagyon merev egy szerkezet FCM 770 es lesz?

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
magellánon nincsen nyereg.
Tiggernél van még, a pénz nálam van. még nem tudom mikor hogyan kapom meg...
de nyitott vagyok rá :)
Balázs! ha BB-s szélmellény vásár lesz, írj rám légyszi msnen! merci :)

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 posts
ja, és a kapcsolódó fotók, hogy legyen hova tenni az írást...
http://picasaweb.goo...as2009Augusztus#

Ma találkoztam MX-szel, jól összebeszéltünk egy Vértes (Gerecse?) kört terepen (Szilárd? :) ) valamikor a közeljövõben. Ilyen õszi, falevélhullajtós-nézõs bringázást. Többen jobb alapon csatlakozni szabad!

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 posts

Durva hogy csak 3-n irkálunk ide:(

már négyen :)
eddig a BB oldalon nem jelent ez meg, így felrakom ide, olvasnivalónak:

Ramsau kiruccanás

A tavalyi, jól sikerült székelyföldi bringázás után evidens volt, hogy idén megint kikapcsolódunk valamelyik szomszédunknál...

A választás most Ausztriára esett, nagyrészben, mert nem akartuk megismételni a tavalyi tizenórás autópályamentes utazást. Irány Ramsau!
Tatabányán felvettem a két helyi erõt, Szilárdot és Gergõt, majd közel 5 óra múlva, késõ este már a szálláson voltunk.
Másnap reggel meglepõdve tapasztaltuk, milyen ideális környezetben vagyunk, egy fennsíkon, félúton a völgy és a 3000 m-es Dachstein között, egy erdõ szélén. Reggel még leautóztam a városba (Schladming) a megrendelt bringás útvonaltérképünkért, majd reggeli közben feltérképeztük a környéket. 20 útvonal volt, de majdnem mindegyik kezdetéhez autóval kellett volna menni, így a döntésünk a Ramsau fennsíkon és környékén vezetõ (helybõl induló) körre esett. Erõsen felhõs idõben indultunk, megmásztunk 2 kisebb helyi csúcsot, ill. eltekertünk a Dachstein lábánál lévõ felvonóhoz, többnyire terepen. Innen szélvészgyors aszfaltos szerpentinen ereszkedtünk le, néhol közel 80-nal J. Mire hazaértünk, gyûjtöttünk 37 km-t. Az útvonal mindenhol példaértékûen ki volt táblázva, jól járható utakon mentünk, kb. fele-fele arányban terepen és murván-aszfalton. Sok gyalogos turistával találkoztunk, és jópár behajtani tilos táblával, csalogató erdei ösvények bejáratánál... Ilyenkor eszünkbe jutottak a sztorik a százeurós büntetésekrõl, és mentünk tovább a jól kijárt nyomvonalon...
Második nap a híres sípályát, a Planai-t másztuk meg. Indulás a felvonó aljától, itt rengeteg DH-s készülõdött, várakozott a kabinos liftre. Különféle szervízutakon másztunk közel 20 km-t és 1100 m szintet, hogy felérjünk a felvonó felsõ állomásához 1825m-re. Az út viszonylag unalmas volt, nagyrészben erdészeti aszfaltút, néhol murva. Fent nézelõdtünk, pihentünk, rengeteg ember között, majd rövid tanakodás elindultunk a Planai DH (http://www.bikeparkplanai.at/) könnyített (kék) jelzésén. Tavalyi pofatörésem után én még ezen a szakaszon is néhol letoltam, voltak benne kisebb letörések. Egyébként ez volt a 4 nap legélvezetesebb lefeléje, szétráztam magam, ide kevés a SID 8 centije J Nap végére 32 km gyûlt össze, túratempóban.
Harmadik nap gyalogos túrát terveztünk, így egy bõséges bacon-ös rántotta után autóval felmentünk a két napja látogatott felvonó aljához, majd röpke 30 euróért megváltottuk retúr jegyünket a 2800m-en lévõ havas csúcsra, gleccserre. Fent sétáltunk 1-1,5 km-t, közben a tiszta idõben a sziklákról szédítõ panorámában volt részünk az Alpokra. Itt is sok turista, hegymászó volt, népszerû a hegy. Én itt jobban elfáradtam, mint a bringázásban, a ritka levegõ miatt fájt a fejem.
Utolsó nap egy rövid, regeneráló szakaszt terveztünk, ehhez képest ez lett a leghosszabb, leggyorsabb nap... Kinéztünk egy 28 km-es kört, amihez autóval kellett volna menni, helyette a fennsíkról legurultunk bringával aszfalton. Itt valahol történt az a vicces helyzet, hogy szembõl ismerõs mezre lettem figyelmes – nicsak, egy Bringabandi J Máté és egy barátja tekert errefelé, dumáltunk pár szót, majd folytattuk utunkat a Hauser Kaibling hegyre. Szintén unalmas (de gyönyörû), tökéletesen jelölt erdei aszfalt/murva felfelé, jéghideg patakban frissítettük magunkat. Sajnos lefelé is aszfalt várt ránk, száguldás ráhajolva kormányra. Leérve a völgybe, Hausból fõúton eltekertünk Schladmingba, remélve, hogy nem találkozunk rendõrrel. Innen várt még ránk az addig csak autóval tapasztalt szerpentin a fennsíkig. 3 km, 300m szint, tûzõ napsütés. Alaposan lesültem a nap végére, amire 60km-t és 1500m szintet gyûjtöttünk, 15-ös átlaggal. Megérdemelt saját készítésû vacsora, este frizbi, filmnézés, alvás.

Nagyon jól sikerült és pénztárcakímélõ kikapcsolódás volt, de csalódás volt Erdélyhez és itthonhoz képest a túlszabályozottság a természetben. Ez az ára a gyönyörû környezetnek, tájaknak, ahol jártunk. A monti többnyire nem volt kihasználva, mivel nem mertünk bemenni a tiltó táblás ösvényekre. Valószínûleg több ott-tartózkodással, vagy nagyobb bátorsággal találhattunk volna jobb montis utakat. Majd jövõre J

Balázs

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
igen, ahova eleve beköltöztem.. és innen fogok majd egyszer elmenni.. és majd egyszer lehozom a bicómat, ami már 1 ideje készen van :)
mire itt lesz a tél lent lesz a vas :D

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Mármint a régebbi kolid-ban?
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Ja már válságos állapotú az LX-em a melóson.:D

:D:D:D:D
imádom a koli belsõ hálót, mindenféle ritkaságot megtalálok, jó hogy maradok +2 hetet.. :D

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Ja már válságos állapotú az LX-em a melóson.:D
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
jó kör, jó rajta az út, tati tóparton meg elvben szépek a lányok... mondjuk úgy 100ból 1x, amúgy nagymamik vannak :D:D:D
xt??? válság van mi?:D:D:D