Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mint írtam egy mobil boltban dolgozom ahol ezzel a problémával naponta találkozom és a +36-ra való javítás sok esetben megoldja a problémát.Mivel teljes technikai mélységében nem ismerem ennek mikéntjét ezért 3 dolog miatt lehet.A SIM kártya típusa és kora (a felhasználónak mind egyforma de valójában nem az)  , milyen telefon, annak esetleges frissítési verziója, ill. a cella és egyéb hálózati frissítésektől. Vagy a fene tudja mi befolyásolja. Ez már lassan 4 éve ajánlott. Na most lehet ókmógni de ha egy ilyen pici változtatást 4 év alatt nem bírunk megtanulni akkor ennél komolyabb dolgokat hány év alatt ? Egyébként vannak számok amit lehet  telóról még kártya nélkül is hívni. Letiltott telóról is.Ami komolyabb dolog és sajnos nagyon nem akarták/akarják megtanulni az emberek. Sajnos ez mindent elmond a mai magyar netes tudásról. Már vagy két éve elindult a tavszámla.hu weboldal. Ennek az az értelme, hogy rengeteg embernek teljesen felesleges a papíralapú számla. Mindössze annyit olvas el belőle , hogy mennyit kell fizetnie.Na ezzel a sárga csekkel vonul büszkén sorbaállni a postára ill. hozzánk a boltba.Pedig nekünk nem szükséges.Benyögi a számát és annyi.Ne tudjátok meg mennyi embernek probléma a saját szám.Szóval a web oldalon egy fél perces regisztráció után másnap már ott eléri a dolgait. T-mobil, T-home stb. Pdf-ben ott a számla kép amit ki tud nyomtatni , megnézni.De ha nem akarja különösebben tanulmányozni a számlát akkor elég ha megnézi az email címére megérkezett üzenetet.Ott van a fizetési határidő és az összeg.Több személy dolgait is lehet ott kezelni.Nagyszülők stb. A fő értelme kettős. Ma már szerintem kb. 500 ft az hogy postázva megkapjad a sárga csekket a számlával. Óriási költség. A Telekom hazánk legnagyobb sárgacsekk előállítója. A másik az a rengeteg fölösleges papírhasználat.Vagyis a környezetvédelem.Mikor indult kaptak egyszeri 1000 ft-os jóváírást. Nagyon sokan pár hónap múlva visszajöttek, hogy visszaállnának a sárga csekkhez.Egy egyszeri netes műveletet sem voltak képesek kezelni. Köztük sok fiatal és középkorú is. Szóval nem kell csodálkozni, hogy az emberek nagy többsége az okos telót nem bírja kihasználni . Vagyis tök fölösleges részére. De ez szerencsére kifelé másnak nem látszik. Kicsit hosszúra nyúlt de ma ráértem mert nem voltam bicózni.

Az okos teló buta embereknek készült. :)

A sebesség mindent megold.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Akkor én okosnak  számítok,ha egyből átírtam +36-al kezdődőre az összes kapcsolatomat,mikor elkezdték hangoztatni,hogy így lesz okés. :rolleyes:

Vidrával ellentétben aki inkább kifogásokat talál. 5-ös Ati :)

• GT_Atee likes this

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

ne kötekedésnek vedd, tényleg csak kiváncsivá tettél, eszembe se jutott eddig megnézni (mivel 10-15  éve benne vannak a telefonban/kártyán és csak másolgatom) Asszony meg Anyám is 06-al vannak a telefonban és simán tudtam őket hívni a fritzektől. vagy ez a készülékfüggő faktor ?

Mint írtam egy mobil boltban dolgozom ahol ezzel a problémával naponta találkozom és a +36-ra való javítás sok esetben megoldja a problémát.Mivel teljes technikai mélységében nem ismerem ennek mikéntjét ezért 3 dolog miatt lehet.A SIM kártya típusa és kora (a felhasználónak mind egyforma de valójában nem az)  , milyen telefon, annak esetleges frissítési verziója, ill. a cella és egyéb hálózati frissítésektől. Vagy a fene tudja mi befolyásolja. Ez már lassan 4 éve ajánlott. Na most lehet ókmógni de ha egy ilyen pici változtatást 4 év alatt nem bírunk megtanulni akkor ennél komolyabb dolgokat hány év alatt ? Egyébként vannak számok amit lehet  telóról még kártya nélkül is hívni. Letiltott telóról is.Ami komolyabb dolog és sajnos nagyon nem akarták/akarják megtanulni az emberek. Sajnos ez mindent elmond a mai magyar netes tudásról. Már vagy két éve elindult a tavszámla.hu weboldal. Ennek az az értelme, hogy rengeteg embernek teljesen felesleges a papíralapú számla. Mindössze annyit olvas el belőle , hogy mennyit kell fizetnie.Na ezzel a sárga csekkel vonul büszkén sorbaállni a postára ill. hozzánk a boltba.Pedig nekünk nem szükséges.Benyögi a számát és annyi.Ne tudjátok meg mennyi embernek probléma a saját szám.Szóval a web oldalon egy fél perces regisztráció után másnap már ott eléri a dolgait. T-mobil, T-home stb. Pdf-ben ott a számla kép amit ki tud nyomtatni , megnézni.De ha nem akarja különösebben tanulmányozni a számlát akkor elég ha megnézi az email címére megérkezett üzenetet.Ott van a fizetési határidő és az összeg.Több személy dolgait is lehet ott kezelni.Nagyszülők stb. A fő értelme kettős. Ma már szerintem kb. 500 ft az hogy postázva megkapjad a sárga csekket a számlával. Óriási költség. A Telekom hazánk legnagyobb sárgacsekk előállítója. A másik az a rengeteg fölösleges papírhasználat.Vagyis a környezetvédelem.Mikor indult kaptak egyszeri 1000 ft-os jóváírást. Nagyon sokan pár hónap múlva visszajöttek, hogy visszaállnának a sárga csekkhez.Egy egyszeri netes műveletet sem voltak képesek kezelni. Köztük sok fiatal és középkorú is. Szóval nem kell csodálkozni, hogy az emberek nagy többsége az okos telót nem bírja kihasználni . Vagyis tök fölösleges részére. De ez szerencsére kifelé másnak nem látszik. Kicsit hosszúra nyúlt de ma ráértem mert nem voltam bicózni.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

Akkor én okosnak  számítok,ha egyből átírtam +36-al kezdődőre az összes kapcsolatomat,mikor elkezdték hangoztatni,hogy így lesz okés. :rolleyes:

GT-Atee

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

szerinted.de nem csak a külföldi hívásokért van ez a formula. és ha cirka 4 év alatt sem jön rá a kedves nagyérdemű akkor mikor fog? Mikor Bécsbe a karácsonyi vásáron nem tud telózzni az annyuknak , hogy milyen csokit vegyél? Napi probléma mikor bejön az ilyen dumával az ügyfél a mobil boltba-mert ugye ott dolgozom -hogy nem tud telózni , meg sms-ezni, meg nem látja a hívó nevét, meg stb.Aztán beírjuk a hivatalos formulát ami-mégegyszer leírom-már vagy 4 éve az !! és hirtelen működik minden. Nem akarok részletekbe belemenni de ez telefon típus függő is meg cella függő is.Szóval nem egyszerűbb végre megtanulni és helyesen beírni a gazdájánál okosabb telefonba? A kérdés ugye elméleti mert minden magyar ember csak a saját hibájából hajlandó tanulni.Az okos ember az más.De az nem magyar. ;)

szerinted.de nem csak a külföldi hívásokért van ez a formula. és ha cirka 4 év alatt sem jön rá a kedves nagyérdemű akkor mikor fog? Mikor Bécsbe a karácsonyi vásáron nem tud telózzni az annyuknak , hogy milyen csokit vegyél? Napi probléma mikor bejön az ilyen dumával az ügyfél a mobil boltba-mert ugye ott dolgozom -hogy nem tud telózni , meg sms-ezni, meg nem látja a hívó nevét, meg stb.Aztán beírjuk a hivatalos formulát ami-mégegyszer leírom-már vagy 4 éve az !! és hirtelen működik minden. Nem akarok részletekbe belemenni de ez telefon típus függő is meg cella függő is.Szóval nem egyszerűbb végre megtanulni és helyesen beírni a gazdájánál okosabb telefonba? A kérdés ugye elméleti mert minden magyar ember csak a saját hibájából hajlandó tanulni.Az okos ember az más.De az nem magyar. ;)

ne kötekedésnek vedd, tényleg csak kiváncsivá tettél, eszembe se jutott eddig megnézni (mivel 10-15  éve benne vannak a telefonban/kártyán és csak másolgatom) Asszony meg Anyám is 06-al vannak a telefonban és simán tudtam őket hívni a fritzektől. vagy ez a készülékfüggő faktor ?

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Értem, hogy célszerű a +36...ot használni, mert külföldről csak azt működik, de szerintem azért Tatabányáról Környére egy hívás még elindul 06-tal is :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

nem 06 hanem + 36 30....jó pár éve ez a hivatalos .tessék már nem nullahatozni.

Értem, hogy célszerű a +36...ot használni, mert külföldről csak azt működik, de szerintem azért Tatabányáról Környére egy hívás még elindul 06-tal is :)

• Kosina Szilárd likes this
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Wiloz
csörgess már meg lécci, hogy meg tudjuk majd beszélni a találkát a teló ügyében, mert itt mire elolvasod amit írok általában már el is múlt az időpont :D

06 harminc 591 nyolcvan 35

nem 06 hanem + 36 30....jó pár éve ez a hivatalos .tessék már nem nullahatozni.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Wiloz
csörgess már meg lécci, hogy meg tudjuk majd beszélni a találkát a teló ügyében, mert itt mire elolvasod amit írok általában már el is múlt az időpont :D

06 harminc 591 nyolcvan 35

Edited by Vidra581, 2013. November 21. - 21:59.

Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Mondták már, hogy hiányzik egy két kerekem a sok bringázás miatt. :-):-):-)
Nagyon késôn értem mostanában haza, probálok km gyûjteni mert sok az elmaradásom. :-)
Holnap vagy holnapután jelentkezem ha neked is jó.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

ma már tiszta volt az út, még falevelek sem voltak rajta a tatai szakaszon, ahol a fák között megy, délben alig voltak rajta, nekem állatira tetszik a bringaút :)

mert egyenes ott mint a sín :D

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

Wiloz nem hiányzik két kereked? :)

A bringaúton este azért figyeljetek,kószálnak rajta kivilágítattlan gyalogfarkok.

GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Jó, de te a Balatont is bringaúton akartad megkerülni. :)

akkor még fiatal voltam, most meg már kiöregedtem :D 

"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ma már tiszta volt az út, még falevelek sem voltak rajta a tatai szakaszon, ahol a fák között megy, délben alig voltak rajta, nekem állatira tetszik a bringaút :)

Jó, de te a Balatont is bringaúton akartad megkerülni. :)

• Kosina Szilárd likes this

A sebesség mindent megold.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

http://vimeo.com/71511991

a következő már ilyen lesz. Állítólag ....... :rolleyes:   

Az Orbán Viktor sugárút felett a Felcsúti stadion felé   :D  

• GT_Atee likes this

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

ma délután is megjártama bicós utata Tatára,de mocskosabb mint valaha,ezt a földmunát megoldhatták volna elöbb is.

én is este újra végigmentem. Tényleg sáros. De hát végül is még nincsen hivatalosan átadva. Tatán már megvan a pihenőhely asztallal, székkel.Ki van táblázva, a kanyarokban megfelelő tábla.A két kacsás tó között meg még itt-ott korlát is lett.Ami szerintem nem teljesen jó az , hogy a korlátra kellene tenni fényvisszaverő csíkot. Sötétben a sötétzöld színű korlát igencsak beleolvad a környezetbe.Aztán.Nem értem, hogy mikor a FÖLDES autóút találkozik az ASZFALTOZOTT kerékpár úttal az eper föld felé akkor miért is a KISEBB forgalmú útnak kell az elsőbbséget biztosítani.Lényegesen több kerékpáros jár arra már most is .Jövőre a jó időtől kezdődően meg aztán nagyságrenddel. több bicós mint autós.Hasonlítsd össze a már majd 1 éve meglévő Vértesszőlős-i kerékpár és gyalogos úttal.Ott mikor a faluból jössz le az főútra akkor STOP táblája van az autósnak !!! Mi ez a következetlenség, logikátlanság?? Ami egyértelműen szar az az autópálya alatti szakasz és utána Tatabánya felé egy kicsi szakasz. Ezeken valószínűleg kézzel aszfaltoztak. Nagyon ráz. Outival keményre fújt gumikkal egyenesen borzasztó.Ennyit tudtak produkálni a magyar "szakmunkások" ? Csinálják a mellette levő részeket, fatelepítés stb. Végül is nem lesz az rossz ha ezt és a több kicsi problémát orvosolnák.Hétvégén ha nem esik megint fényképezek és feltöltöm a picassámba.

Ja. addig is jó csámcsogást a következő honlapon. Lehet már itt-ott láttatok ilyen kerekekkel menő helyi ridereket. Aki kíváncsi az élőben is megtekinthet és utána beszélhet a jézuskával, télapóval,viktorral, mamával, anyóssal .Ki kivel van jóban :) Karácsonyra a fa alatt elég jól nézne ki.

http://www.mr-wheel.com/

• GT_Atee likes this

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

ma délután is megjártama bicós utata Tatára,de mocskosabb mint valaha,ezt a földmunát megoldhatták volna elöbb is.

GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

még ma is dolgoztak, építették a vízelvezető árkot meg mellette földmunkát is csináltak még, szóval érthető, hogy sáros, de majd le fog tisztulni és fasza lesz nagyon :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Üdv új tag.A szalag szombat du.6-kor már nem volt ott,legalábbis sötétben nem láttam,pedig jó lámpám van,szalagtépést meg nem éreztem.Apropó lámpa,Tata felől jövet kb Vszőlős magasságában jött szembe két tag,az első kb:900-1000lm villogással szembe,nagyon okos húzás tök sötétben,meg is dicsértem érte.

Én is csodálkozom mikor sötétben villogva közlekedik a baromja. Mikor autóval megy akkor is úgy közlekedik vagy csak mikor bicóra ül akkor lesz barom belőle?