Mint írtam egy mobil boltban dolgozom ahol ezzel a problémával naponta találkozom és a +36-ra való javítás sok esetben megoldja a problémát.Mivel teljes technikai mélységében nem ismerem ennek mikéntjét ezért 3 dolog miatt lehet.A SIM kártya típusa és kora (a felhasználónak mind egyforma de valójában nem az) , milyen telefon, annak esetleges frissítési verziója, ill. a cella és egyéb hálózati frissítésektől. Vagy a fene tudja mi befolyásolja. Ez már lassan 4 éve ajánlott. Na most lehet ókmógni de ha egy ilyen pici változtatást 4 év alatt nem bírunk megtanulni akkor ennél komolyabb dolgokat hány év alatt ? Egyébként vannak számok amit lehet telóról még kártya nélkül is hívni. Letiltott telóról is.Ami komolyabb dolog és sajnos nagyon nem akarták/akarják megtanulni az emberek. Sajnos ez mindent elmond a mai magyar netes tudásról. Már vagy két éve elindult a tavszámla.hu weboldal. Ennek az az értelme, hogy rengeteg embernek teljesen felesleges a papíralapú számla. Mindössze annyit olvas el belőle , hogy mennyit kell fizetnie.Na ezzel a sárga csekkel vonul büszkén sorbaállni a postára ill. hozzánk a boltba.Pedig nekünk nem szükséges.Benyögi a számát és annyi.Ne tudjátok meg mennyi embernek probléma a saját szám.Szóval a web oldalon egy fél perces regisztráció után másnap már ott eléri a dolgait. T-mobil, T-home stb. Pdf-ben ott a számla kép amit ki tud nyomtatni , megnézni.De ha nem akarja különösebben tanulmányozni a számlát akkor elég ha megnézi az email címére megérkezett üzenetet.Ott van a fizetési határidő és az összeg.Több személy dolgait is lehet ott kezelni.Nagyszülők stb. A fő értelme kettős. Ma már szerintem kb. 500 ft az hogy postázva megkapjad a sárga csekket a számlával. Óriási költség. A Telekom hazánk legnagyobb sárgacsekk előállítója. A másik az a rengeteg fölösleges papírhasználat.Vagyis a környezetvédelem.Mikor indult kaptak egyszeri 1000 ft-os jóváírást. Nagyon sokan pár hónap múlva visszajöttek, hogy visszaállnának a sárga csekkhez.Egy egyszeri netes műveletet sem voltak képesek kezelni. Köztük sok fiatal és középkorú is. Szóval nem kell csodálkozni, hogy az emberek nagy többsége az okos telót nem bírja kihasználni . Vagyis tök fölösleges részére. De ez szerencsére kifelé másnak nem látszik. Kicsit hosszúra nyúlt de ma ráértem mert nem voltam bicózni.
Az okos teló buta embereknek készült.