Üdv újra! Lenne egy két problémám....... Most olvastam, hogy most rászáltak a rendõrök a kerékpárosokra. Szondáztatnak, kötelezõ felszerelést nézegetnek. De tisztázzuk, hogy mik is azok? Ezeket találtam egy weboldalon: A kerékpárra vonatkozó üzemeltetési mûszaki feltételek egyértelmûen meghatározzák, hogy mik a kötelezõ tartozékok :
- két, egymástól függetlenül mûködtethetõ fékszerkezettel, melyek közül az egyik az elsõ, a másik a hátsó kerékre hat,
- hangjelzõ berendezéssel, amely csak csengõ lehet,
- egy elõre fehér, vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával,
- egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta idõben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelzõ lámpával,
- hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színû fényvisszaverõvel,
- legalább az elsõ keréken legalább 1 db borostyánsárga színû, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverõvel (küllõprizmával).
A jogszabály kimondja, hogy a kerékpár lámpáinak olyannak kell lenni, hogy a lámpák együtt legyenek be- és kikapcsolhatók és ezért az úgynevezett villogok nem megfelelõk.
Namost! Nemtudom, hogy ti hogyvagytok vele, de én nem fogok a keróra csengõt rakni, hátra háromszöget, küllõprizmáról ne is beszéljek ( egy pár napja vettem le õket, mert még a bicaj friss). Nyugodtan vessetek meg érte....
. Ezeket ti fenthagytátok a kerótokon? Rendõr beleköthet hiányukba? egyébként évente kb egy órát tekerek sötétbe, ha tekerek is, viszek magammal profi cateye lámpákat. És ez a másik, nappal, normális látási viszonyok közt kell lámpának lennie a bicajon? Bocsi a regényért, és esetleges helyesírási hibákért, istenért sem olvasnám el újra........