Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Üdv újra! Úgy döntöttem, hogy csak azért se szerelem fel a bicajom mindenféle csengõkkel, meghát az erdõ közepén (ahol 90%-ban vagyok) csak nem ellenõriznek, a maradék 10 % tartózkodásom az erdõ felé vezetõ aszfalton max jobban figyelek...... :D Na én magamnak lezártam ezt a témát. Viszont tudtok mondani valami versenyt, vagy valami hasonlót, ahol amatõrbe indulhatnék, és nincs az ország másik felén? Persze mtb........ Üdv.

pl..
Mountainbike Challenge 2011 - Vértesboglári MTB piknik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tibey

Tibey

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Üdv újra! Úgy döntöttem, hogy csak azért se szerelem fel a bicajom mindenféle csengõkkel, meghát az erdõ közepén (ahol 90%-ban vagyok) csak nem ellenõriznek, a maradék 10 % tartózkodásom az erdõ felé vezetõ aszfalton max jobban figyelek...... :D Na én magamnak lezártam ezt a témát. Viszont tudtok mondani valami versenyt, vagy valami hasonlót, ahol amatõrbe indulhatnék, és nincs az ország másik felén? Persze mtb........ Üdv.

Ahol nem izzadsz meg, az nem sport.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
A melóbajáros/"edzõ" gépemen van elsõ hátsó lámpa, küllõprizma plusz láthatósági szalagok a nyeregrúdon. Mondjuk én jártam vele rendszeresen sötétben és akkor jól jött a prizma a küllõkön tényleg elõbb észrevettek pl körforgalomba. Esti tekeréskor meg volt rajtam láthatósági mellény na az tényleg mûködik (kilométeres ívben kerülgettek) :)

( ma láttam két vékonygumist a második bvsc mezben volt és köszönt én is neki de lehet nem látta úgyhogy ezúttal is : Hello) :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Nekem csak a melóson van állandó jelleggel két villogó,a másik kettõn csak ha az elhúzódó délutáni tekerés megkívánja teszek fel két kis egyledes gumis villogót,hogy mégiscsak talán észrevesznek.Az meg,hogy a rend éber õre mit akarna kérni,ha esetleg tudatzavarból véletlenül megállnék neki,az kurv@ra nem érdekel.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
jó volt Tigga'! :) tényleg
mondjuk a fiximen direkt csak az elsõ lámpa van dinamóra kötve, hogy 1 égõt hajtson, de annak legyen jó nagy fénye :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

van olyan lámpa ami egyszerre bekapcsolható elöl hátul?

pakk jött?:D (igen megkérdezem minden nap :D)

a dinamós, vagy barkácsolt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
van olyan lámpa ami egyszerre bekapcsolható elöl hátul?

pakk jött?:D (igen megkérdezem minden nap :D)

Tibey

Tibey

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Üdv újra! Lenne egy két problémám....... Most olvastam, hogy most rászáltak a rendõrök a kerékpárosokra. Szondáztatnak, kötelezõ felszerelést nézegetnek. De tisztázzuk, hogy mik is azok? Ezeket találtam egy weboldalon: A kerékpárra vonatkozó üzemeltetési mûszaki feltételek egyértelmûen meghatározzák, hogy mik a kötelezõ tartozékok :
- két, egymástól függetlenül mûködtethetõ fékszerkezettel, melyek közül az egyik az elsõ, a másik a hátsó kerékre hat,
- hangjelzõ berendezéssel, amely csak csengõ lehet,
- egy elõre fehér, vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával,
- egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta idõben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelzõ lámpával,
- hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színû fényvisszaverõvel,
- legalább az elsõ keréken legalább 1 db borostyánsárga színû, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverõvel (küllõprizmával).
A jogszabály kimondja, hogy a kerékpár lámpáinak olyannak kell lenni, hogy a lámpák együtt legyenek be- és kikapcsolhatók és ezért az úgynevezett villogok nem megfelelõk.
Namost! Nemtudom, hogy ti hogyvagytok vele, de én nem fogok a keróra csengõt rakni, hátra háromszöget, küllõprizmáról ne is beszéljek ( egy pár napja vettem le õket, mert még a bicaj friss). Nyugodtan vessetek meg érte.... :D. Ezeket ti fenthagytátok a kerótokon? Rendõr beleköthet hiányukba? egyébként évente kb egy órát tekerek sötétbe, ha tekerek is, viszek magammal profi cateye lámpákat. És ez a másik, nappal, normális látási viszonyok közt kell lámpának lennie a bicajon? Bocsi a regényért, és esetleges helyesírási hibákért, istenért sem olvasnám el újra........ :D

Ahol nem izzadsz meg, az nem sport.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Nem akartam ekkora vitát gerjeszteni a kérdésemmel. Tudom, hogy keréktörõ az a környék és nem igazi idõfutampálya, nem az a belendítem a kereket és végignyomom. Inkább azt mondjátok meg nekem, hogy kell-e fékezni valahol és mennyivel lehet a lejtõkön lefelé menni (az áttétel miatt kérdezem)?

Kell fékezni, persze. Sok a kanyar. A leghosszabb egyenes lefelé ahol a végén nincs nagy kanyar az visszafelé a héregi-hegy alja. Onnan balfelé van enyhe kanyar és utána is jól lehet Héreg felé nyomni. Persze ha épp nincs szembe szél és figyelsz a lukakra.Ott szerintem ideális körülményeknél 60-ig lehet menni.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Nem hiszem,hogy tempót mennék,inkább csak közlekednék,még nem merek virgonckodni.
GT-Atee

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Akkor nem tartalak fel. :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts

Országútival mész Komáromba?

Ha megyek akkor igen azzal,mégis csak könnyebb az most nekem.
GT-Atee

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Országútival mész Komáromba?

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Még a végén leöregszel minket.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Atee! ilyen pakk odaadós dolgokkal nem viccelünk! :D

jaj ettõl a visszaemlékezéstõl olyan öregnek érzem magam :S:D:D:D

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
A Szilárd a pakkját csak az idõfutamon elért eredményétõl függõen kapja meg.Na jó,csak kezd jobb kedvem lenni.:D

Holnap már megpróbálkozom rugógyár fele hazajönni,hogy lássam miképp állok,szerda vagy csütörtök meg ki kellene tekernem komáromba meló után.

GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
nekem van szívem kidobni egy alapjában szar rst villát... (kb fél centit lóg az egész :D)
az elsõ bicajomat használtan vettük, aztán el lett adva (jó pici volt)
aztán volt egy csepel montim, azt ellopták :(
(pedig az még jóféle volt)
aztán jött egy csepel versenyszerû bicaj, 6 sebesség, 28-as kerék, sárvédõ, csomgatartó, vázra szerelt váltókar, kapott az élettõl.
majd a csepel apollót megörököltem apukámtól (és fixivé alakult néhány év után), amit leváltott a Kelly's (2006), végül most a Magellán ki tudja meddig.. :)

a pakkomra nagyon kíváncsi vagyok én is, fõleg, hogy én fizettem érte :D

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Nekem nem volt szívem kidobni még az elkopott dolgokat sem. mégiscsak elsõ bringa volt. :) Már kíváncsi vagyok én is a pakkodra.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
nekem is, anyukám használja, bár a közeljövõben kikerül belõle az rst capa t5 és egy acél merevvilla kerül be a helyére :)

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Igen igen. Másnak éreztem a távolságokat akkor. :) Szerettem azt a bringát és még máig megvannak az alkatrészei és a váz.