Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ezen a pályán vannak valahol nagyobb dombok/hegyek? IX. Kínok Kínja mezõnyverseny 2011 - Google Maps
A Tarján-Bajna szakaszt és az Esztergom-Vaskapu részt ismerem.

már jóval elõbb de péliföld után az emelkedõn biztos, azt utána folyamatosan a dombokon, mivel szét fogja cincálni a mezõnyt a TEAM Bátorfi csapat. Azért a célba szinte egyenként fognak beérni. Nem lesznek nagy bolyok. :) Ez az amatõr kupa legkeményebb futama.Hosszú is és sok dombbal, heggyel.
Legalább is szerintem. Én egyen már voltam valamikor de akkor teljesen más volt az út.

Jani, akkor ezért nem emlékeztem az útvonalra. Régen ez volt az útvonal: Esztergom Sportcsarnok– Tát– Bajna– Tarján– Gorba hegy
(frissítõ állomás)- Tardos– Süttõ– Lábatlan– Bajna– Tát—Esztergom Vaskapu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A szintet le ill. fel számolják. Tehát szerinzem igen. A Héregi hegy le-föl már önmagában sem kevés.

Szerintem akkor is sok, a Hegyek Poklán volt ennyi szint.
Az az a hegy, ami az idõfutamon is volt?

A sebesség mindent megold.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

a héregi emelkedõ tarján felõl nem kevés, de teljesíthetõ szerintem, nem ott lesz a gond :P

már jóval elõbb de péliföld után az emelkedõn biztos, azt utána folyamatosan a dombokon, mivel szét fogja cincálni a mezõnyt a TEAM Bátorfi csapat. Azért a célba szinte egyenként fognak beérni. Nem lesznek nagy bolyok. :) Ez az amatõr kupa legkeményebb futama.Hosszú is és sok dombbal, heggyel.
Legalább is szerintem. Én egyen már voltam valamikor de akkor teljesen más volt az út.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
a héregi emelkedõ tarján felõl nem kevés, de teljesíthetõ szerintem, nem ott lesz a gond :P
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Köszi a részletes infot. Remélem túlélem elöl. :)
Azt olvastam, hogy 1500m szint van benne. Vajon ez reális?

A szintet le ill. fel számolják. Tehát szerinzem igen. A Héregi hegy le-föl már önmagában sem kevés.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem tudom, hogy reális-e.
országútival mész? 39-es tányért hagyd fent plusz súlynak szerintem, lefelé a nehézségi erõ miatt azért kell :P:D

Igen, országútival, gyûjtögetem az amatõr kupa pontokat :) . Felrakom a 39-est, sõt hátra is a 28-ast és még így is durva lesz felmenni a célba. Tavaly montival is megszenvedtem annak az emelkedõnek a végét, mondjuk csak 44-esem volt elöl :) .

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
nem tudom, hogy reális-e.
országútival mész? 39-es tányért hagyd fent plusz súlynak szerintem, lefelé a nehézségi erõ miatt azért kell :P:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Péliföld...után van egy nagy domb és elég gyatra az út-Bajótról a kamion telepután nem messze kb. 1 km. lesz egy kicsi de hirtelen kis pukli majd pici lefelé és két kanyaros felfelé. egy hosszú egyenes lejtõ után megint egy emelkedõs rész kb. 2 km. olyan leküzdhetõ rész csak jól forgatni kell a kissebb áttételt.Bajna -a faluból egy lejtõn érünk ki utána Szomorig többé-kevésbé az sík. Szomor. Ha végig a fõútvonalon megyünk akkor mikor elfordulunk jobbra a faluközpontban Tarján felé lesz egy húzós emelkedõ rögtön. Ennek tetejérõl bezuhan az ember Gyermelyre de vigyázni kell mert S kanyar rögtön a falu elején. Na ez a lejtõ visszafelé egy húzós 12%-os emelkedõ. ki van írva. Nem 20%. Olyat kishazánkba még nem láttam :).Gyermelyrõl kifelé egy hosszú egyenes ami kicsit talán emelkedik majd a végén kis fel-le és utána van egy húzós emelkedõ. Ez is van vagy 12%-os de semmi nincs kirakva.Olyan 250 méter hosszú. Onnan lejt majd mégjobban lejt. Völgybõl fel a dombra .Tarjánba megint egy húzós emelkedõ van rögtön az elején. Szóval igen kemény. Szét lesz szaggatva a mezõny mire Tarjánba ér.Nem lehet rajt sokat unatkozni és pihenni :)

Köszi a részletes infot. Remélem túlélem elöl. :)
Azt olvastam, hogy 1500m szint van benne. Vajon ez reális?

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Ezen a pályán vannak valahol nagyobb dombok/hegyek? IX. Kínok Kínja mezõnyverseny 2011 - Google Maps

Péliföld...után van egy nagy domb és elég gyatra az út-Bajótról a kamion telepután nem messze kb. 1 km. lesz egy kicsi de hirtelen kis pukli majd pici lefelé és két kanyaros felfelé. egy hosszú egyenes lejtõ után megint egy emelkedõs rész kb. 2 km. olyan leküzdhetõ rész csak jól forgatni kell a kissebb áttételt.Bajna -a faluból egy lejtõn érünk ki utána Szomorig többé-kevésbé az sík. Szomor. Ha végig a fõútvonalon megyünk akkor mikor elfordulunk jobbra a faluközpontban Tarján felé lesz egy húzós emelkedõ rögtön. Ennek tetejérõl bezuhan az ember Gyermelyre de vigyázni kell mert S kanyar rögtön a falu elején. Na ez a lejtõ visszafelé egy húzós 12%-os emelkedõ. ki van írva. Nem 20%. Olyat kishazánkba még nem láttam :).Gyermelyrõl kifelé egy hosszú egyenes ami kicsit talán emelkedik majd a végén kis fel-le és utána van egy húzós emelkedõ. Ez is van vagy 12%-os de semmi nincs kirakva.Olyan 250 méter hosszú. Onnan lejt majd mégjobban lejt. Völgybõl fel a dombra .Tarjánba megint egy húzós emelkedõ van rögtön az elején. Szóval igen kemény. Szét lesz szaggatva a mezõny mire Tarjánba ér.Nem lehet rajt sokat unatkozni és pihenni :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szomor-gyermely magasságában mintha lenne egy 20%-os, de majd Atee megmondja a tutit :)
ha úgy megy a kör, hogy bajna-gyermely-szomor-tarján, akkor a 20%-os kikerülöd, ill legurulsz rajta, a másik fele elnyújtottabb.
ill gyermely tarján között inkább hullámos, 1 helyen van, egy nagy völgy, amin át kell menni és elég félelmetes volt, mikor elõször láttam ~4 éve, de százalékra sajnos nem emlékszem, viszont lazán mentem a lejtõn 60-nal montival. :D az úgy néz ki, hogy ha gyermely felõl jössz, van egy meredek rész (lefelé 60-65 tekerés nélkül elérhetõ) aztán bemész a völgybe, és onnan is meredeken jössz ki, de az már nem olyan, mint az elõzõ.
ill tarjánon belül van még egy 12% körüli, kb 200 méter hosszú.
Bajna-Bajót nem gáz, inkább elnyújtott, de nem meredek, dági részt nem ismerem :(

Köszönöm.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
akartam menni, de:
hétfõ 1 zh, 1 beadandó leadás
kedd: projekt beszámolóm lesz
szerda: semmi
csütörtökre 1 beadandó
péntek: a hét csúcs pontja mechanika zh :D ((talán Wiloznak még rémlik valami mozgástanból :)))
és a hétfõi zh-ra jól fel kellene készülnöm, mert megajánlott jegyért megy..

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Ha valakit érdekel Vérteskozma 30/30MTB/20/10 | TTT

Szilárd, sûrû programod mellett talán belefér neked is. Kis kikapcsolódás.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
szomor-gyermely magasságában mintha lenne egy 20%-os, de majd Atee megmondja a tutit :)
ha úgy megy a kör, hogy bajna-gyermely-szomor-tarján, akkor a 20%-os kikerülöd, ill legurulsz rajta, a másik fele elnyújtottabb.
ill gyermely tarján között inkább hullámos, 1 helyen van, egy nagy völgy, amin át kell menni és elég félelmetes volt, mikor elõször láttam ~4 éve, de százalékra sajnos nem emlékszem, viszont lazán mentem a lejtõn 60-nal montival. :D az úgy néz ki, hogy ha gyermely felõl jössz, van egy meredek rész (lefelé 60-65 tekerés nélkül elérhetõ) aztán bemész a völgybe, és onnan is meredeken jössz ki, de az már nem olyan, mint az elõzõ.
ill tarjánon belül van még egy 12% körüli, kb 200 méter hosszú.
Bajna-Bajót nem gáz, inkább elnyújtott, de nem meredek, dági részt nem ismerem :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ezen a pályán vannak valahol nagyobb dombok/hegyek? IX. Kínok Kínja mezőnyverseny 2011 - Google Maps

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
rájöttem közben, hogy még sûrûbb lesz a jövõ hetem, mint terveztem, szóval idén is ki kell hagynom... fránya zh idõszak... :/

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Szombatra tervezzük Szilárd. Valaki szeretne még jönni?

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Esetleg nem találkozhattunk? Én is arra jártam, síkvölgy-mátyáskút-vitányvár-rugógyár
Én: fekete-piros mez, fehér narancssárga lencsés napszemcsi, zöld hátitáska, fekete merida
Csak úgy kíváncsiságból. :D
Tudom, hogy GT-vel vagy, de nem néztem senki bringáját..... :D

Valami rémlik,hogy egy helyen láttam egy bringást,de nem figyeltem mert a hüvös idõt inkább beszélgetéssel töltöttük mint nyomulással.Szóval lehetséges.Ja és ahogy Szilárd írta hárman voltunk,egy GT,egy Wheeler és egy Magellan.

Ami a kilómétereket illeti kb 2000-2200km-nél járhatok,de nem is igazán fontos ez most nekem.Inkább most tavasszal az immunrendszerem visszaerõsítését részesítem elõnyben,erõvel úgyérzem jól állok,de hamar összeszedek mindenféle nyavaját,amit szeretnék elkerülni.

GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
szombat vagy vasárnap lesz?
utána levõ hét kicsit sûrûnek ígérkezik..:S

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Tavaly nagyon tetszett, idén egy kicsit lassabb lesz nekem mert kezdõ túrázok is jönnek. :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
összekötjük egy mama látogatással max és már lesz is hely nekem is :P:D