Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Hát, ha Mátyás kút után mész végig egyenesen, majd egy hosszú, gyors lejtõ végén nyomsz egy jobbost, ott vagy Vérteskozmánál, vérteskozmán átmész, a végén az út Y-ba megy, ott bal, és megy is Vérgesztesre. Én csak ezt az utat ismerem, gondolom te valahol rövidítettél, vagy nem tom :D Bár most nézem a térképet, valóban van rövidítés de hogy hol van a kék keresztes út, azt nem tudom, mert Mátyás kút után nem nagyon emlékszem keresztezõdésekre :D Igazából én általában Mátyás kút és szarvas kút között elmegyek balra, onnan Vitány vár, majd rugógyár útvonalat részesítem elõnyben :D

Mátyás kút után párszáz méterrel felkanyarodtam jobbra az erdõbe, mert úgy láttam mintha arra lenne a kék túra útvonala... de valahogy mégse tudtam a fákon található kék-kereszteket követni... Elfogytak úgy kb 1km után. :) Onnantól úgy mentem lefelé mint a patak... mindig arra kanyarodva amerre lejt :) Somlóig. Aki szeret felfelé mászni, az menjen végig fordítva. :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Tibey

Tibey

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Oh igen, ez volt nálam is, igaz nem nyomtatva hanem telefonba beraktam képként azt a részt amire szükségem volt. Csak itt ugye ha megnézi az ember akkor van a Mátyás-kút és onnan a kék túra útvonalán el kell jutni a gesztesi várhoz. Na most én Mátyás kút után elvesztettem a jelzést valahol és inkább elindultam lefelé :) és Vértessomlói üdülõfalunál értem újra civilizált területre http://users.atw.hu/...0110520 (4).JPG

Köszi a dicséretet. :)

Hát, ha Mátyás kút után mész végig egyenesen, majd egy hosszú, gyors lejtõ végén nyomsz egy jobbost, ott vagy Vérteskozmánál, vérteskozmán átmész, a végén az út Y-ba megy, ott bal, és megy is Vérgesztesre. Én csak ezt az utat ismerem, gondolom te valahol rövidítettél, vagy nem tom :D Bár most nézem a térképet, valóban van rövidítés de hogy hol van a kék keresztes út, azt nem tudom, mert Mátyás kút után nem nagyon emlékszem keresztezõdésekre :D Igazából én általában Mátyás kút és szarvas kút között elmegyek balra, onnan Vitány vár, majd rugógyár útvonalat részesítem elõnyben :D

Ahol nem izzadsz meg, az nem sport.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Valóban nem téged láthattalak. Amúgy itt egy jó kis térkép, én is ebbõl nyomtattam mikor elõször merészkedtem arrafelé... :D http://www.vertesina...rpark_print.pdf
Amúgy nagyon tetszetõs a paripád :D

Oh igen, ez volt nálam is, igaz nem nyomtatva hanem telefonba beraktam képként azt a részt amire szükségem volt. Csak itt ugye ha megnézi az ember akkor van a Mátyás-kút és onnan a kék túra útvonalán el kell jutni a gesztesi várhoz. Na most én Mátyás kút után elvesztettem a jelzést valahol és inkább elindultam lefelé :) és Vértessomlói üdülõfalunál értem újra civilizált területre http://users.atw.hu/...0110520 (4).JPG

Köszi a dicséretet. :)

Tibey

Tibey

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Valamivel 12.00 után indultam, és úgy fél3 körül értem haza Környére.
Én nem láttam senkit :( Pedig akkor legalább megkérdezhettem volna hogy merre kell mennem. :)

Feltöltött kép

Valóban nem téged láthattalak. Amúgy itt egy jó kis térkép, én is ebbõl nyomtattam mikor elõször merészkedtem arrafelé... :D http://www.vertesina...rpark_print.pdf
Amúgy nagyon tetszetõs a paripád :D

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Üdv! Milyen idõpontban tekertél? Lehet, hogy téged láttalak, én is kint voltam a vértesben..

Valamivel 12.00 után indultam, és úgy fél3 körül értem haza Környére.
Én nem láttam senkit :( Pedig akkor legalább megkérdezhettem volna hogy merre kell mennem. :)

Feltöltött kép

Tibey

Tibey

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Tibi! nem te voltál ma a bánhidai lakótelepen bukó nélkül, napszemüvegben 2 körül fekete merida akármilyen trail bicajjal?
35ös átlag "nagy erdõ körön"?? ma 22est mentünk arra....:/

De-de, én voltam, épp a Vértes karikából mentem hazafelé, amúgy sejtettem, hogy te vagy az, azért is köszöntem nagyot! :D

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
nekem nem szokott olyan sok gondom lenni velük, persze párszor anyáztam már..:D:D
de tegnap tetszett, mikor mentünk fel gorbára, és az 1.2-es fabia motoros vw poló 1est volt kénytelen kapcsolni, hogy megelõzzön minket :D
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
"Autósokkal meg eggyütt kell élni,akármerre is mész,ott lesznek a barmoktól a rendesig."

Azért én, ha lehet kerülöm öket. Elég stressz nekem, ha a tatai edzötáborba kell tekernem. Rövid út de még soha nem volt beintés nélkül.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Tibi! nem te voltál ma a bánhidai lakótelepen bukó nélkül, napszemüvegben 2 körül fekete merida akármilyen trail bicajjal?
35ös átlag "nagy erdõ körön"?? ma 22est mentünk arra....:/

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Többnyire én az országutat részesítem elõnyben,szeretem a mountit is,azzal tekertem 15 évig és azzal is többnyire aszfalton.Egyre inkább visszatérek az országutizásra,ott valahogy jobban otthon érzem magam.Autósokkal meg eggyütt kell élni,akármerre is mész,ott lesznek a barmoktól a rendesig.
GT-Atee

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
GT-Atee

"kozma-kõhányás-majk-környe és haza.
A 35-ös átlag az nekem tényleg az extra lenne"

Az biztos, hogy ez egy nagyon tisztességes idöt jelent azon a útvonalon. Nem is tudom, hogy mit kellene tekerni ehhez a síkabb részeken. Mondjuk nekem az ilyesmi alapból kiesik, mert utálom azt, ahogy az autósok itt viszonyúlnak a kerékpárosokhoz.

Tibey

Tibey

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Üdv
éppen erre gurultam ma én is. Környebánya-Vitány-vár, Szarvas-kút - Mátyás-kút - Várgesztes vonalat néztem ki magamnak. Erre elindultam, úgy elmentem a vár mellett hogy észre se vettem, a Mátyáskútnál álltam csak meg pihenni. Nézem, jó akkor vagy a kék-keresztet, vagy a kék-csíkos útvonalat kell követnem és akkor eljutok Várgesztesre. Hát a Mátyáskút után úgy elvesztettem az fonalat, hogy már azt hittem itt éjszakázok az erdõben. :) Sehol semmi jelölés, veszélyesen meredek (számomra... kezdõ vagyok) lejtõk... Mondjuk azzal tisztában voltam hogy merre kell haladnom, szóval elindultam hegynek lefelé mindig arra fordulva, amerre teherautó nyomokat láttam. Valahol Vértessomló Várgesztes felöli oldalán lyukadtam ki a civilizációba ismét. 28km összesen. Akartam tovább menni Várgesztesen keresztül Kõhányásig, de mivel már eddig is eltévedtem úgy döntöttem hogy ilyen túrára egyedül nem megyek mégegyszer. Unalmas is volt egyedül.

Üdv! Milyen idõpontban tekertél? Lehet, hogy téged láttalak, én is kint voltam a vértesben..

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Üdv
éppen erre gurultam ma én is. Környebánya-Vitány-vár, Szarvas-kút - Mátyás-kút - Várgesztes vonalat néztem ki magamnak. Erre elindultam, úgy elmentem a vár mellett hogy észre se vettem, a Mátyáskútnál álltam csak meg pihenni. Nézem, jó akkor vagy a kék-keresztet, vagy a kék-csíkos útvonalat kell követnem és akkor eljutok Várgesztesre. Hát a Mátyáskút után úgy elvesztettem az fonalat, hogy már azt hittem itt éjszakázok az erdõben. :) Sehol semmi jelölés, veszélyesen meredek (számomra... kezdõ vagyok) lejtõk... Mondjuk azzal tisztában voltam hogy merre kell haladnom, szóval elindultam hegynek lefelé mindig arra fordulva, amerre teherautó nyomokat láttam. Valahol Vértessomló Várgesztes felöli oldalán lyukadtam ki a civilizációba ismét. 28km összesen. Akartam tovább menni Várgesztesen keresztül Kõhányásig, de mivel már eddig is eltévedtem úgy döntöttem hogy ilyen túrára egyedül nem megyek mégegyszer. Unalmas is volt egyedül.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Az útvonal tatabánya-síkvõlgy-környebányai elág-rugógyár alatt be az üzemi útra-kozmai elágnál vagy szárliget felé és 1-esen haza,vagy kozma-kõhányás-majk-környe és haza.

A 35-ös átlag az nekem tényleg az extra lenne,mert ahoz fel kell kötnöm a gatyát rendesen de nem lehetetlen csak jó szél kérdése.

GT-Atee!

Nem volt semmi, amit félre érthettem volna, mert teljesen normálisan szóltál hozzá. A 35-ös átlag "mátyáskút" milyen útvonalat jelent?

GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
jó volna, ha új nyomvonalat terveznének, mert versenytempóban országútival 6-7 báron átpattogni a kátyúkon necces..
annyira sûrûn vannak, hogy még kikerülni is nehéz, vagy vastagabb gumit feltenni, mint a paris-roubaixon ha jól tudom..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

a hegy tatai oldalán kapirgálnak most...
gondolom eljutnak majd a tarjáni oldalra is :)
a tatabányai verseny július elsõ vagy második hétvégéje, az még messze van :)
igazából nem olyan nagyon szar az út, csak van 2x1 km-es szakasz a két felén a hegynek és ott murvás :D
lehet a kora tavaszi földrengés tönkre tette :D

Akkor pont alkalmas versenyre. :D

Remélem azért észnél lesznek a szervezõk és nem akarják az utolsó versenyüket megszervezni.

A sebesség mindent megold.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
a hegy tatai oldalán kapirgálnak most...
gondolom eljutnak majd a tarjáni oldalra is :)
a tatabányai verseny július elsõ vagy második hétvégéje, az még messze van :)
igazából nem olyan nagyon szar az út, csak van 2x1 km-es szakasz a két felén a hegynek és ott murvás :D
lehet a kora tavaszi földrengés tönkre tette :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

igen!
néhol murvás, most elkezdték javítani, 3-5 cm mélyen 2-3 m^2-es területeket kivettek, majd betömködik! :)
de így szar nagyon.
örülj, hogy kivették, tavaly a nyári tatabányai mezõnyversenyen valaki bukott a kátyúban és komoly sérülés volt, meg anyagi kár is...
és tarján felõl is szar felfelé (de úgy még kibírható) és tata felé lefelé is (ez a neccesebb), és elintézték egy 60as meg egy 40es táblával...

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a tatabányai versenyben bent hagyják-e.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Ok, a paradoxon lejött...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem voltam arra mostanában de el nem tudom képzelni, hogy egy 3-4m széles út, ami nem mocsaras területen fekszik ne legyen biciklizhetö. Ok, az erdészeti jármüvek csodákra is képesek....

Országúti mezõnyverseny.