Jelentkezz be Regisztrálj
Komárom-Esztergom megye bringásai ide!
Írta 2011. december 07. - 22:28
Írta 2011. december 07. - 21:48
Én sem vetem meg az erdei ösvényeket,de ha sár van akkor stop.Elég jó technikai szintre tudtam fejleszteni a gép-parkomat és ezt szeretném megtartani.Tehát ennek az az ára,hogy megfontoltan vigyázok rá.Ha dzsuvázni van kedvem akkor meg ott a melós,mondjuk az sem egy alapfelszereltségû,így inkább azt kínzom.
ÉN is sokat agyaltam azon hogy milyen cuccokat kéne vennem. Pl telóból sokáig gondolkoztam reconon vagy rebán. Aztán rájöttem hogy nekem az tök fölösleges... egyelõre... Most haveromtól kölcsönkapott RST gila t5öt használok. Kicsit kotyog, folyik az olaj, puha mint a libafos, viszont én valami perverz módon szeretem. Valamikor a 2 ünnep között szét fogom szedni és megpróbálok valami erõsebb rugót tenni bele. akkor már lehet hiányozni fog a csillapítás belõle...
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Írta 2011. december 07. - 19:53
Kimondottan a sarat én se szeretem, esõ után elkerülöm a földutakat (azért jó hogy van egy outim is) De azért néha jól esik kicsit lazább talajra tévedni.
Írta 2011. december 07. - 19:27
a rövidnadrágos én vagyok, ehhez a részéhez hozzá tudok szólni. Azt hiszem lényeges, amit korábban is írtam, hogy városon belül tekerek rövidgatyában és, akkor, ha nem edzésjelleggel. Akkor viszont mindig úgy. Gyakorlatilag minden nap mikor, mennyit. A sebesség tényleg nem magas igyekszem nem kimelegedni, ha pl. edzést tartani megyek. Ha fáznék biztosan nem így tekernék, mert göncöm van elég, amit terepen használok is. De városban még cipöböl is a nyáriakat használom sokszor zokni nélkül.
"Szóval, csak úgy kíváncsiságból, rövidnadrágban a max pulzus hány %-án lehet kibírni a hideget?"
Sacra olyan 55-60%-ot mondanék. De nem releváns. Rossz nyomon jársz, mert nem a terhelés miatt lesz melegem. Az elején sem fázom. A törzsem viszont optimálisan védett és, ha kell kesztyüt is hordok.
Írta 2011. december 07. - 17:51
Szóval, csak úgy kíváncsiságból, rövidnadrágban a max pulzus hány %-án lehet kibírni a hideget?
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. december 07. - 17:33
Nekem sem bírna ennyit ha nem úgy vigyáznák rá ahogy...
Többek közt ezért is nem igazán szeretek sarazni,durvábban terepezni,mert az aztán megesz mindent.Nagyon szeretem a technikát,de csak akkor lehetnek olyan bringáim amilyenek vannak ha arra vigyázok és megbecsülöm,ezért is aszfaltozok inkább.Nem lenne szivem a kemény munkával évek alatt XTR-esített gépet hazavágni.Inkább nevezzenek vitrin bringásnak,de olyannal gurulok amit igazán szerettem volna.A pénztárcám nem engedi az állandó kopott cuccok cseréjét rendszeresen.
Az XTR-rõl meg annyit,hogy ha már egyszer kipróbáltad,többé nem kell semmi más,érdemes rá akár hosszú ideig kuporgatni.Ha meg dagonyázni szeret az ember akkor meg Deore azt lehet egész szettet cserélni évente.Én inkább vigyázok évekig az XTR-re mint kopott vackokkal bajlódni évente.
Kimondottan a sarat én se szeretem, esõ után elkerülöm a földutakat (azért jó hogy van egy outim is) De azért néha jól esik kicsit lazább talajra tévedni.
Írta 2011. december 07. - 01:23
Írta 2011. december 07. - 01:04
Ha meg dagonyázni szeret az ember akkor meg Deore azt lehet egész szettet cserélni évente.Én inkább vigyázok évekig az XTR-re mint kopott vackokkal bajlódni évente.[/CENTER][/LEFT]
Én pont ezért választottam a Deore-t, sokkal többet tud mint amire nekem kell....
Természetesen én sem évente szeretném cserélni, de ellenben a ló másik oldalára sem szeretnék esni,
mikoris én vagyok a bicigliért.
Azért vettem, hogy használjam, ha a sár jól esik akkor sárban....:cool2:
Szerintem...
Írta 2011. december 06. - 23:56
Többek közt ezért is nem igazán szeretek sarazni,durvábban terepezni,mert az aztán megesz mindent.Nagyon szeretem a technikát,de csak akkor lehetnek olyan bringáim amilyenek vannak ha arra vigyázok és megbecsülöm,ezért is aszfaltozok inkább.Nem lenne szivem a kemény munkával évek alatt XTR-esített gépet hazavágni.Inkább nevezzenek vitrin bringásnak,de olyannal gurulok amit igazán szerettem volna.A pénztárcám nem engedi az állandó kopott cuccok cseréjét rendszeresen.
Az XTR-rõl meg annyit,hogy ha már egyszer kipróbáltad,többé nem kell semmi más,érdemes rá akár hosszú ideig kuporgatni.Ha meg dagonyázni szeret az ember akkor meg Deore azt lehet egész szettet cserélni évente.Én inkább vigyázok évekig az XTR-re mint kopott vackokkal bajlódni évente.
Írta 2011. december 06. - 23:00
Nem az örökké valóságnak készülnek. Lásd még autó,tv,cd lejátszó,hûtõ.mosógép, stb stb
Írta 2011. december 06. - 22:53
jézusom, az enyémmel ilyen nem fog történni jövõ tavasszal... :$
Írta 2011. december 06. - 22:34
Írta 2011. december 06. - 22:23
"Mûködésben lehet nem tudnád megmondani hogy az alivio vagy deore xt"
Azért ebben ne legyél biztos! Föleg terepen terhelés alatti váltásnál. 3 bike-om van, LX, XT és XTR szettel. Érzésem szerint van különbség.
Mint mondtam. "lehet". Nem tényként kezeltem.
Írta 2011. december 06. - 22:02
Azért ebben ne legyél biztos! Föleg terepen terhelés alatti váltásnál. 3 bike-om van, LX, XT és XTR szettel. Érzésem szerint van különbség.
Írta 2011. december 06. - 21:56
A haldoklást arra értem,hogy ahol a integrált tengely érintkezik csapágyal,ott felpattogott a tengey felületkezelése(chrómozása) és így kotyog a tengely a csapágyban.
Acél vagy alutengelyes?
Írta 2011. december 06. - 21:56
Írta 2011. december 06. - 21:32
A haldoklást arra értem,hogy ahol a integrált tengely érintkezik csapágyal,ott felpattogott a tengey felületkezelése(chrómozása) és így kotyog a tengely a csapágyban.
jézusom, az enyémmel ilyen nem fog történni jövõ tavasszal... :$
Írta 2011. december 06. - 21:29
Írta 2011. december 06. - 21:15
Hehe... látnád az enyémet. az még változatosabb. Ott még a váltás se azonos. Mondjuk elsõ váltóból nem érzem szükségét jobbnak mint alivio, váltókarból se. Deore csak kisebb, de nem hiszem hogy jobb lenne.
Ki kell próbálni komplett szetteket és akkor árnyaltabb lesz a kép.
Írta 2011. december 06. - 21:03
Alivio váltóm nem volt még, nem tudom milyen lehet...Mondjuk elsõ váltóból nem érzem szükségét jobbnak mint alivio, váltókarból se. Deore csak kisebb, de nem hiszem hogy jobb lenne.
Nekem speciel jobban bejön, ha egy "kategóriából/szintbõl" van a váltás.
Kinek a pap, kinek a......