Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
44/11=52/13=országúton 30éve még sprintáttétel volt. Biztos, hogy kell egy bütykös gumis bringára? Montin eredetileg 48/13 volt a legnagyobb áttétel, csak fejlõdtek a sorok, a hajtómûveket meg nem optimalizálták hozzájuk. A jelenlegi 42-32-24 az elsõ értelmes kiosztás a shimanotól, ami mögött racionális modell áll.
Crosskovácsin 38/11 55km/h síkon mezõnyben.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Többnyire aszfalt vezet ki a terepre,vagyis nem az erdõ szélén lakunk.;)Meg amúgyis mit nekem mounti,éljen az országút!:D

Amit Jani mondott áttételek szerintem inkább terepen jók, mert ott ritkán hajt az ember 44:11-et, vagyis soha kb...
aszfalton azért jó ha van :)

GT-Atee

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Így van,mindenkinek megvan a maga szájíz szerinti áttételtartománya.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
két külön felhasználási terület...
Schnellthomas rakott egyszer országúti szettet monti vázra, suhant is, mint az állat mindig :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

és a 44-11-et mivel oldom akkor meg?Mert azt is használom rendesen.Nem tudsz semmilyen érvel meggyõzni,nekem így jó évek óta és kész.:)Szerintem inkább elõl egy alu 22,mint hátul acél 28-32.Meg sokkal szebb a 3-as rendszer,ami nekem számít.Bringázni szeretek,nem agyalni,hogy miért jó amit eröltetnek.;)Várgesztesi várhoz feltekerek 22-25-ben és a vértes-maraton pályáján sem okozott gondot,nekem ennyihez elég is,úgysem vagyok terep ász.

Ez a válasz :) :

Amit Jani mondott áttételek szerintem inkább terepen jók, mert ott ritkán hajt az ember 44:11-et, vagyis soha kb...

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
és a 44-11-et mivel oldom akkor meg?Mert azt is használom rendesen.Nem tudsz semmilyen érvel meggyõzni,nekem így jó évek óta és kész.:)Szerintem inkább elõl egy alu 22,mint hátul acél 28-32.Meg sokkal szebb a 3-as rendszer,ami nekem számít.Bringázni szeretek,nem agyalni,hogy miért jó amit eröltetnek.;)Várgesztesi várhoz feltekerek 22-25-ben és a vértes-maraton pályáján sem okozott gondot,nekem ennyihez elég is,úgysem vagyok terep ász.

Én senkit nem akarok rábeszélni a két tányéros rendszerre, a 10-esre meg annál inkább nem. Jó pár embert beszéltem már le az átalakításról, mert nem lenne való nekik. De sokan szeretik és nem csak az erõsek. Egyébként nem a súly a legnagyobb elõnye, hanem, hogy nem kell elöl váltogatni annyit. Minden egyes váltás kockázat, leesik lánc vagy felkapja a lánckerék. Lényegében én egy tányért használok edzéseken 36-ost vagy 38-ast, attól függ éppen melyik van fenn, a kicsit nem használom. Az Alpokban 3 tányérral mennék. Egyébként a 22-25 miatt pont Atee-nak lenne való a kéttányér, mert nincs szüksége kis áttételre (mondjuk egy Ördög-oldalt megnéznék ebben az áttételben :) ).

GT-Atee

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Wiloz,megvan még a villa,gyere fel melóba azt megdumáljuk.
GT-Atee

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

annyi problémát megold ha mész fixi-vel :)
nem tekeredik a váltó, elég mindenbõl 1 , csak fékbõl kell kettõ :) ja meg kerékbõl
megtanulsz pörgetni 180-ig azt annyi

Áh fixi soha :) Attól is frászt kaptam amikor elkoszolódott a racsni és vitte magával a kerék... :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Keveset voltam én még a Vértesben, de mire eljutok oda hogy 2 tányért kipróbáljam sok víz lefolyik a Dunán :) De izgatja a fantáziám.

annyi problémát megold ha mész fixi-vel :)
nem tekeredik a váltó, elég mindenbõl 1 , csak fékbõl kell kettõ :) ja meg kerékbõl
megtanulsz pörgetni 180-ig azt annyi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én senkit nem akarok rábeszélni a két tányéros rendszerre, a 10-esre meg annál inkább nem. Jó pár embert beszéltem már le az átalakításról, mert nem lenne való nekik. De sokan szeretik és nem csak az erõsek. Egyébként nem a súly a legnagyobb elõnye, hanem, hogy nem kell elöl váltogatni annyit. Minden egyes váltás kockázat, leesik lánc vagy felkapja a lánckerék. Lényegében én egy tányért használok edzéseken 36-ost vagy 38-ast, attól függ éppen melyik van fenn, a kicsit nem használom. Az Alpokban 3 tányérral mennék. Egyébként a 22-25 miatt pont Atee-nak lenne való a kéttányér, mert nincs szüksége kis áttételre (mondjuk egy Ördög-oldalt megnéznék ebben az áttételben :) ).

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
XT re cserélném csak.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Te tudod hogy hatott e. :)
A versenysportban bevált dolgok nem biztos hogy minden körülmények között életképesek és mindenkinek egyértelmû elõnyt jelentenek.
11-34 es érintetlen XT sorom van azt szívesen cserélném 11-32 re. :)

9es? 0km-es deore-ra? esetleg ráfizetéssel.
megkérdezem havert érdekli-e.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Te tudod hogy hatott e. :)
A versenysportban bevált dolgok nem biztos hogy minden körülmények között életképesek és mindenkinek egyértelmû elõnyt jelentenek.
11-34 es érintetlen XT sorom van azt szívesen cserélném 11-32 re. :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Amennyit súlyban nyersz a két tányérral, azt egy reggeli nagyobb wc látogatással is elérheted. :)

Engem nem a súly izgat. Ha számítana akkor nem 1400grammos kerekem lenne hátul :) Csak szeretek új dolgokat kipróbálni.

Ha a marketing hatott volna rám akkor nem azt nézném hogy mennyibe kerül a legolcsóbb lánctányér ami méretben jó lenne, meg hát addig úgyse veszek semmit amíg a mostani cuccaim nem kopnak el. :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Elindult a marketing gépezet, valaki elhiszi valaki nem.

valaki kifizeti, valaki nem :-)

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Amennyit súlyban nyersz a két tányérral, azt egy reggeli nagyobb wc látogatással is elérheted. :)
Mondjuk az olimpián vagy vb lehet hogy örülsz majd a pár gramm miatti jobb idõnek (a szponzor meg majd úgyis cseréli a láncodat és a sorodat ha kell ha nem). :):)
Elindult a marketing gépezet, valaki elhiszi valaki nem.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Én eddig azt éreztem,hogy ahol a 22-25-ben nem mentem fel ott könnyebbel sem ment(használtam elötte 22-28-at,de minek)fel.Az én terepigényemnek ez meg is felel,tehát így marad,a gyártók meg úgyis megtalálják a majmot.
GT-Atee

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Így van próbáld ki, nem kötelezõ a 22-32-t használni. Az csak jó ha már nem találsz magadnak kihívást a Vértesben, és elég erõsnek érzed magad a 2 tányérhoz.

Keveset voltam én még a Vértesben, de mire eljutok oda hogy 2 tányért kipróbáljam sok víz lefolyik a Dunán :) De izgatja a fantáziám.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Így van próbáld ki, nem kötelezõ a 22-32-t használni. Az csak jó ha már nem találsz magadnak kihívást a Vértesben, és elég erõsnek érzed magad a 2 tányérhoz.