Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Imi, hidd el, hogy aki kicsit jobban kezeli a bringát, jó féktechnikával rendelkezik, az az elsõvel fékez többet, az elsõ kopik neki jobban és nem száll el csúszós úton kanyarban, tudja mennyire kell húzni a féket és nem esik át a kormányon (nem volt eddig még olyan fék, ami engem át tudott volna fordítani).

elhiszem Neked azért írtam régebben itt , hogy a nálam sokkal jobbak biztos máshogy fékeznek. Szívesen megpróbálnék egy elöl-hátul tárcsaféket vagy egy sokkal jobb v-féket mint ami az én montimon van. De sajna nem nyertem a lottón. Bár jövõ héten megint van lesz rá esélyem.Bár v-féknél (és minden felni féknél) több dolog összetevõje a jó fékezés. Jó fék, jó fékgumi .Olyan felni ami ahhoz a fékgumihoz illik. és még a gumi sem mindegy. Nekem egy egyszerû bikepositiv v-fékem van most saccon pm 25-ös fékgumival 6005-ös alufelnivel.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Ma megejtettem 2012 elsõ tekerését :)
38-14es áttételû SS gép, iszonyat lapos gumikkal (szerintem 1.5bar környéke - véletlen úgy maradt)
18.3km, 20as átlag. Környe-Környebánya-Síkvölgy-Bánhida-Környe
De sok helyen lassítottam mert pocsolyába nem akartam bemenni (nincs elöl sárvédõ). Száraz aszfalton itt talán a 25km/h-s átlag lesz majd reális.

Persze 18km nem tûnik soknak, de SS géppel, tõlem, több hónap kihagyás után pont elég volt. :) Az elsõ 5km-en majd' megdöglöttem, de ha nem fázott volna a lábam (kéne egy kamásli, meg egy rendes bringás cipõ) akkor a végén már erõsen gondolkodtam volna azon, hogy megyek tovább Kecskéd-Oroszlány felé és úgy haza :)

elõzõ hsz-t törlöm, mert csak tévedés miatt lett duplázva.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Ma megejtettem 2012 elsõ tekerését :)
38-14es áttételû SS gép, iszonyat lapos gumikkal (szerintem 1.5bar környéke - véletlen úgy maradt)
18.3km, 20as átlag. Környe-Környebánya-Síkvölgy-Bánhida-Környe
De sok helyen lassítottam mert pocsolyába nem akartam bemenni (nincs elöl sárvédõ). Száraz aszfalton itt talán a 25km/h-s átlag lesz majd reális.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

kellene csak a jobb fék mivel outin tök egyforma és v-fékes montin is
egyedül tárcsaféknél lehet variálni
(vagy mint itt hátul v-fék elöl tárcsa)
ettõl függetlenül szerintem mindenki a hátsóval fékez többet még ha (mint én is) mind a kettõt használom is.Akár egyszerre is.
Hol cserélsz többször fékpofát ? ebbõl látszik mit használsz többet
egy fékezett elsõvel nehezebb irányt tartani szerintem és hamarabb el is száll az ember , sárban, hóban ez mégjobban kijön
a nagy zötyögésben csak egy picit húzod meg jobban és máris elõzted a bicódat vagy kifordul a kerék még ideális körülmények között is .
de mindenki úgy fékez ahogy akar vagy megszokta

Imi, hidd el, hogy aki kicsit jobban kezeli a bringát, jó féktechnikával rendelkezik, az az elsõvel fékez többet, az elsõ kopik neki jobban és nem száll el csúszós úton kanyarban, tudja mennyire kell húzni a féket és nem esik át a kormányon (nem volt eddig még olyan fék, ami engem át tudott volna fordítani).

A sebesség mindent megold.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

van köszi :)
kis gumit kéne popszegecselni az elsõ sárvédõ végére, mert most elég sok vizet kapott a lábam...

én ma mentem Tata-Naszály-Füzitõ -Neszmély-nyerges és vissza kb. 73 km. a dunapart már 80%-ban száraz volt
én nem áztam el
TakarékPont Mountain bike Challenge 2012 eseményei:
2012. 04. 29. KÜRTÕS KUPA, Gyenesdiás
2012. 05. 05. CITY CROSS, Szentendre
2012. 05. 12. VÉRTES MARATON, Várgesztes
2012. 06. 23. MTB PIKNIK, Vértesboglár
2012. 07. 07-08. DRÓTSZAMÁR FESZTIVÁL, Erdõbénye
2012. 07. 21. GERECSE MARATON, Tarján-Tatabánya
2012. 08. 11. MOFÉM UNDERWORLD KUPA, Budapest
2012. 09. 08. FEHÉRKÕ-LÁPA HILLCLIMB, Miskolc
2012. 09. 15. BÖLCSKE MARATON, Bölcske

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Elõre nem azért kell jobb fék mert azzal valaki többet fékez vagy sem,hanem mert egyszerûen nagyobb terhelésnek van kitéve mint a hátsó álltalában.

kellene csak a jobb fék mivel outin tök egyforma és v-fékes montin is
egyedül tárcsaféknél lehet variálni
(vagy mint itt hátul v-fék elöl tárcsa)
ettõl függetlenül szerintem mindenki a hátsóval fékez többet még ha (mint én is) mind a kettõt használom is.Akár egyszerre is.
Hol cserélsz többször fékpofát ? ebbõl látszik mit használsz többet
egy fékezett elsõvel nehezebb irányt tartani szerintem és hamarabb el is száll az ember , sárban, hóban ez mégjobban kijön
a nagy zötyögésben csak egy picit húzod meg jobban és máris elõzted a bicódat vagy kifordul a kerék még ideális körülmények között is .
de mindenki úgy fékez ahogy akar vagy megszokta

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
van köszi :)
kis gumit kéne popszegecselni az elsõ sárvédõ végére, mert most elég sok vizet kapott a lábam...
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

ma már lehetett érezni a nap melegét a bicajon, városban volt kis dolgom, bicajjal mentem, csak ne lett volna mindenhol 2 cm-s víz réteg az úton :)

Egy sörért adok egy gyári Csepel króm sárvédõ szettet eredeti csavarjaival :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
ma már lehetett érezni a nap melegét a bicajon, városban volt kis dolgom, bicajjal mentem, csak ne lett volna mindenhol 2 cm-s víz réteg az úton :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
júliusban lesz Gerecse Maraton, a mtb challenge sorozat részeként, fészbúkon már megjelent a kiírás :)
https://www.facebook.../gerecsemaraton

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Na kész a hátsó fékem rögzítése. :)
Feltöltött kép
http://users.atw.hu/...k//DSC00301.JPG
Még kicsit ronda, de majd a fölösleget lemarjuk róla, és befestem a feketére, aztán egy szép napon majd megcsinálom 1 darabból.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Komolyan ez legyen a cél. Nem olyan egyszerû ez, mint sokan gondolják. Aki nem agyonedzett "droid" az brutálisan visszalassul valamikor az éjszaka folyamán és már csak az életéért küzd.

emlékszem milyen arcod volt nyáron...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

túl akarjuk élni

Komolyan ez legyen a cél. Nem olyan egyszerû ez, mint sokan gondolják. Aki nem agyonedzett "droid" az brutálisan visszalassul valamikor az éjszaka folyamán és már csak az életéért küzd.

A sebesség mindent megold.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Koltai Balázzsal megyünk, Balage_01 vagy milyen néven írogatott jó régen ide.. nem feltétlenül nyerni megyünk, inkább a határainkat keressük, vagy tudja fene, túl akarjuk élni :D

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Ki lesz a párod a versenyen? Egy két gorbára elkísérlek én is ha gondolod. :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Nyugi ez a tél után én is fogok szenvedni rendesen.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
remélem összejön egy két szenvedés gorbán! :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Majd néha besegíthetek én si Szilárd?
GT-Atee

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Ennyi idö alatt 24 órás duóra böven fel tudsz készülni. Hajrá!

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
mennyire állat ötlet július végén elindulni 24 órás versenyen duóban? van még 5 hónapom, fel lehet készülni elvben nem? :)
most, hogy ilyen takony idõ van, futok, de remélem, hamar ki tudok menni bicajozni is...