Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Posted 2005. October 17. - 01:54
najó. 30ért már lehet kapni vmi olcsó manitou-t, nem?
de. nahátakkormeg.
Axel Comp / 26", 1.95 kg /
rugóút: 100 mm; külsõszár: magnézium / becsúszószár: 28.6 acél / nyak: acél; rugózás: olaj (FFD) + acélrugó; állíthatóság: elõfeszítés; szín: fekete
29 900 Ft
rugózás: olaj. aham. Eérted, még szórakoztatnak is.
van akinek semmi sem elég jó.
de van olcsóbb is, ha nem szereted a csillapítást.
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
Posted 2005. October 17. - 01:38
ellentmondás:)
ekkora vázakat 10 centis villához tervezték.
a mozo meg 13-14 centisnek is megfelel..
tehát 2002-es polarx-be való, szinte mítikus párosítás
de az meg...
én 2 méterrel használtam így, és jó volt.
tekertem amit tekertem
de a villa miatt magában is állva kellett menni, mert túl nehéz...:-\
Valóban ellentmondásnak tûnik, ezért bõvebben: van egy mozo r500-am amit lassan 2 éve nyúzok - egyre elvetemültebben - és nem kotyog, nem nyafog, félévente átzsírozom és ennyi. Ebben az árkategóriában ilyet nem találok. A Buruczki Szilárd és a Vinczeffy Zsolt úgyis elõttem lesz ha 2000000 huf-os gépen ülök. Felfele valóban handicap, de hozzáerõsödtem, viszont egy caprine boomer vázban van jelenleg (600 mm felsõcsõ) ami hatalmas tengelytávja miatt stabil jószág lefele (csak nagyon nyújtózkodom a rettentõ magas nyereg miatt), felfelé viszont ez hátrány pláne hogy a mozo akkorát emel hogy a középcsapágy a tengelyekkel egy magasságban van - a hatást nem kell magyaráznom - egy súlyponáthelyezéshez annyit kell tornászni a hossza miatt hogy a 3. bunny után leszállok a vízszintes fatörzset látok.
Na ezek után mit tennél kb. 30 E huf segítségével :-)))
Ez ám a feladat! Csak simán kiröhögni nem ér!! :-)
vendég_kerekeske_*
Posted 2005. October 16. - 22:18
úgy a jó ha air assist-es a dolog
és akkor ha dagi vagy, csak ráfújsz
de én ezekben nem hiszek
A levegõ azért is jó, mert a rugócsrével ellentétben itt "kívülrõl" állíthatod a keménységet.
A rugó elõnye viszont az egyszerûséég, ezért talán tartósabb, de biztos,h keesebb a hibalehetõség, mint egy levegõsnél, ahol 11 barok vannak. Elég egy kis sérülés és ereszt. Ezért kell minõségi levegõs telót venni. Haveromnak van egy rock shox duke air assistes telója. Hát az komoly.
És elhihetitek, ez télleg így van és jól mûxik...
Posted 2005. October 16. - 17:54
Posted 2005. October 16. - 17:33
és akkor ha dagi vagy, csak ráfújsz
de én ezekben nem hiszek
Posted 2005. October 16. - 17:09
Hali! Most akkor hogy is van ez?! A levegõs villa azoknak való, akik 80 fölött vannak? (Nem életkorra, hanem súlyra.) Miért célszerû 80 fölött a levegõs villa? És kisebb súlyhoz (60-70) milyen típus illik a legjobban?
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2005. October 16. - 16:50
vendég_kerekeske_*
Posted 2005. October 16. - 16:12
vendég_kerekeske_*
Posted 2005. October 16. - 15:56
Posted 2005. October 16. - 15:51
Posted 2005. October 16. - 15:46
Posted 2005. October 16. - 15:44
Posted 2005. October 16. - 15:44
azÉn 78 kg vagyok, tatyival meg 85 is akár. Ezért kellene levegõs, hogy ne süppedjen a cucc, ha ráülök teljes menetfelszerelésben. Ha sok a cucc, csak fújok bele egy kicsit... Egy olaj csillapításos levegõ-rugós kellene. És a Black elite, meg comp, amire lenne lóvém nem az. Ezért lett volna skareb.
Belátom, ez nem épp ehhez a súlyhoz készült. A duke levegõ-rugós teló erõsebb, mint a skareb???
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
vendég_kerekeske_*
Posted 2005. October 16. - 15:42
Helló!
SZAVAZZATOK!
XC-re:
-Manitou v. Rock shox
-Scareb,Black v. Duke, Pilot XC,.....
>Alapvetõen tartósság szempontjából, mivel ezek hasonló kategóriájú könnyû telók.(black a kakukktojás)
>Scareb-et érdemes-e???
Én 78 kg vagyok, tatyival meg 85 is akár. Ezért kellene levegõs, hogy ne süppedjen a cucc, ha ráülök teljes menetfelszerelésben. Ha sok a cucc, csak fújok bele egy kicsit... Egy olaj csillapításos levegõ-rugós kellene. És a Black elite, meg comp, amire lenne lóvém nem az. Ezért lett volna skareb.
Belátom, ez nem épp ehhez a súlyhoz készült. A duke levegõ-rugós teló erõsebb, mint a skareb???
Posted 2005. October 16. - 14:53
hihi:D:Dslágervilla, végülis sok van belõle az országban...ami törött:D
mellesleg nálunk a bótba 25-28.
Posted 2005. October 16. - 14:39
(én is tudom hogy belülrõl kell szétszedni stb...)
Hogy lehet valamit BELÜLRÕL szétszedni??? Ahhoz bele kellene bújni...
Posted 2005. October 16. - 13:14
Van egy manitou six villám és 80 ról 100 ra akarom átállítani az útját(convertible travel). Akinek már sikerült megcsinálnija az írja már le részletesen a lépéseit. (én is tudom hogy belülrõl kell szétszedni stb...) Szóval az írjon aki tényleg tudja hogy hogy kell. Köszi elõre is.
Posted 2005. October 16. - 11:29
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2005. October 16. - 11:27
fõként ha a tartósság a szempontsztem duke, és az most tök olcsó az ebiken
normális felhasználásnál 1ik villára sem jellemzõ ezek közül,h ne bírnák a gyûrõdést ergo ami megad6ja magát az csak a belsõ tartalom,így nézve yobb a minél 1szerûbb felépítés (bár az 1 családon belül is különbözik a tipusoknál)
tehát acélrugó + nyílt olaj...ebbe a kategóriába leginkább a Duke XC Coil tartozik
ha teheted,less bele mind1ikbe...perselyek szélessége,szimeringek minõsége,stb
Posted 2005. October 16. - 11:24
levegõt próbáltam a dropoffra is fujni,hát nem lett tul érzékeny a mozgása...
nézegem a kézikönyvét és nem találom hogy menyi levegõ-menyi súlyhoz
alapbol médium rugó van azt olvasom
azt sem lehetne hogy limitálni a hozzászolásait mondjuk napi max 1re?!...
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!